P.C. Refinantat Postat Noiembrie 10, 2011 Share Postat Noiembrie 10, 2011 @viosss Conform studiului "Religie si comportament religios" al fundatiei Soros, ateii romani sunt intoleranți ... asa ca fa bine si gandeste-te de doua ori daca merita sa-ti arzi neuronii cu un intolerantii Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Budd Postat Noiembrie 10, 2011 Share Postat Noiembrie 10, 2011 @viosss Conform studiului "Religie si comportament religios" al fundatiei Soros, ateii romani sunt intoleranți ... asa ca fa bine si gandeste-te de doua ori daca merita sa-ti arzi neuronii cu un intolerantii Conform istoriei, credinciosii (nu conteaza natia) sunt intoleranti. PS: apropos, vezi ca daca vede mozii ca ti-ai facut clona ti-o iei in barba iara. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
viosss Postat Noiembrie 10, 2011 Share Postat Noiembrie 10, 2011 (editat) @viosss rautatea e interpretabila... e drept ca ommul e uneori furios si face boacane dar asta e... animal si cu ratiune si cu sentimente si emotii. Era un nene care zicea ca nu exista rautate ci doar ignoranta. Avea dreptate el de fel. Nu avea dreptate deloc. Ignoranta e una, o am si eu, desi nu sunt un om rau. Rautatea e mana in mana cu prostia, invidia si alte "calitati" umane. @viosss si inca o mica chestie... nu mai zice atei la farisei mincinosi... eu sint ateu dar nu mint lumea ca exista bau bau si sa faca x sau y dar eu fac ce ma taie capu. Ateu inseamna sa nu crezi in zei... A zice ca exista dar in sinea ta sa nu crezi e altceva... ceva mai mult si mai de cacanel. Fariseii mincinosi chiar sunt atei, si lumea e plina de ei. Fac si au facut cele mai oribile lucruri de-a lungul istoriei. Religiile si-au facut treaba destul de bine pana acum. Eu in general, ma feresc de oamenii fara principii sanatoase, pentru ca sunt imprevizibili si capabili de orice. Sunt daunatori speciei si evolutiei speciei. Acestia se gasesc peste tot, si in randul ateilor si in randul religiosilor. In lipsa scolilor, religiile au incercat sa construiasca oameni cu principii sanatoase din niste animale dotate cu inteligenta de natura, si care nu stiau ce sa faca cu ea. Pentru noi acum nu mai are atata sens religia, dar atunci avea acelasi sens pe care il are acum codul civil si penal. Ne protejeaza de noi insine Editat Noiembrie 10, 2011 de viosss Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
shiva Postat Noiembrie 10, 2011 Share Postat Noiembrie 10, 2011 @viosss Conform studiului "Religie si comportament religios" al fundatiei Soros, ateii romani sunt intoleranți ... asa ca fa bine si gandeste-te de doua ori daca merita sa-ti arzi neuronii cu un intolerantii Dude, scuze ca ma bag, dar daca ateii erau intoleranti, cu siguranta nu-si mai bateau capul si tastele sa raspunda pe aici Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lil debul Postat Noiembrie 10, 2011 Share Postat Noiembrie 10, 2011 Soros ? Cine dreacu' mai e si asta ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Noiembrie 10, 2011 Share Postat Noiembrie 10, 2011 Shiva... @viosss avea dreptate da-l dreq... nu ai inteles tu calumea ideea inca. i se spunea buddha by the way . cit despre oamenii fara principii sanatoase... io-s unu. teme-te! omu se teme de orice nu intelege... teama este un sentiment folositor (tot evolutionism). Oamenii care nu se tem mor mai repede... ceilalti profita de pe urma lor si traiesc mai mult. Astfel reactia a devenit parte din repertoriu uman. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
viosss Postat Noiembrie 10, 2011 Share Postat Noiembrie 10, 2011 cit despre oamenii fara principii sanatoase... io-s unu. teme-te! Gata m-am temut .... si mi-a trecut. N-am zis ca ma tem, si am zis ca ma feresc, nu-mi plac. N-au valoare decat pentru ei. Tu nu esti unul. Tu chiar imi placi, si nu-ti cunosc principiile. omu se teme de orice nu intelege... teama este un sentiment folositor (tot evolutionism). Oamenii care nu se tem mor mai repede... ceilalti profita de pe urma lor si traiesc mai mult. Astfel reactia a devenit parte din repertoriu uman. Ai dreptate. la baza suntem animale, dar asta nu inseamna ca trebuie sa si traim ca animalele. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
P.C. Refinantat Postat Noiembrie 10, 2011 Share Postat Noiembrie 10, 2011 Soros ? Cine dreacu' mai e si asta ? Unii zic ca e ateu Iar acelasi studiu mai spune ca: ateii români au prejudecăți față de romi Âşi evrei Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Noiembrie 10, 2011 Share Postat Noiembrie 10, 2011 Mai, clona lu'peste, poate nu stii, dar IP-urile se pot afla foarte usor. Urmeaza un PM catre admin, dupa care ghici ce se intampla? Ca nu cred ca te duce capul sa postezi de pe IP diferite Ateii, nu numai aia romani sunt oarescum intoleranti la prosti, cam atat. So, chill! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gilbert Postat Noiembrie 10, 2011 Share Postat Noiembrie 10, 2011 Spunea un mare lider "spiritual": "Sa stiti ca toate religiile si credintele din lume sunt false si manipulatoare. Vaniti la mine!"... Hehe, pai nu tocmai spunea ceva? Asa-i si cu ateismul. Este tot o religie. Doar ca este religia care se bazeaza pe om si-l pune pe om in centrul inchinarii. Indeosebi ego-ul personal. Si ca un om sa fie propriul D-zeu, automat ca trebuie sa elimine conceptul unui D-ZEU suveran, peste toti. Credinta ateismului este "nu exista D-zeu", dar este o credinta bazata pe o negare. A crestinilor este inversa, bazata pe o afirmatie, in cadrul careia omul este pe planul doi, iar D-zeu este cel caruia se inchina. Dostoiewsky spunea ca omul fara D-zeu poate fi capabil sa faca orice rau, ca nu mai este tras la raspundere de nimic, si nu mai are cui sa dea vreo socoteala. Ego-ului uman asta pica bine: "Fac ce vreau si cand vreau". Problema este ca dupa ce chiar face ce vrea ajunge sa fie urat tocmai de cei cu aceeasi credinta. Ca nici unui EGO nu-i place sa fie atins de alt EGO. Pe cand crestinismul este invers. Se cauta o relatie cu o comunitate, se impart responsabilitati, se ingrijesc unii de ceilalti si se inteleg. Se iarta daca s-a adus vreo suparare si chiar se indura mult daca trece prin greutati mari(vezi martirii crestini pe timpul comunismului). Eu am respect pentru toti oamenii, dar sunt profund uimit de valorile crestine. Adica sa poti vedea crestini chinuiti 15 ani in puscarie ptr. credinta lor, care l-a un moment dat sa stea la capataiul patului si sa ingrijeasca pe cel care l-a torturat multi ani, in loc de a-l bate sau razbuna. Cred ca asta depaseste orice stiinta si orice teorie conspirationista. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
P.C. Refinantat Postat Noiembrie 10, 2011 Share Postat Noiembrie 10, 2011 Ok, am retinut, sunteti atei. Asa...si? Gresit. Ateul neaga existenta lui XYZ, prin argumente rationale. Aici intalnesti agnostici travestiti in "atei de rit nou", asta pentru ca e cool sa te numesti ateu (cica e la moda ) ... la fel cum e cool sa spui "ai laic motocicli" Dar cum inversarea valorilor de dragul de a parea ca ai cojones e trendul actual nu ne punem noi contra .. lasam oamenii sa se numeasca cum vor ei. Ce mai conteaza ca te numesti agnostic, teist sau ateist atata timp cat te simti mai cool Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nervOptik Postat Noiembrie 10, 2011 Share Postat Noiembrie 10, 2011 moderatorii care te-au banat stiu ca ti-ai facut clona ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Budd Postat Noiembrie 10, 2011 Share Postat Noiembrie 10, 2011 Ateu- persoana care neaga existenta oricarei divinitati. Ateii de pe motociclism.ro- persoane care sunt impotriva divinitatii si probabil se considera "cei alesi" de catre..."zeul ateu" si incearca sa demonstreze ceva. Cum poti sa fii atat de retardat mintal? In aceeasi fraza spui ca ateii neaga divinitatea ca mai apoi sa vorbesti de venerarea unui zeu ateu. I mean, cat de prost trebuie sa fii? Really. Ateii se aseamana cu manelarii dintr-un punct de vedere, vor ca toata lumea sa stie ca ei are valoare si ei e cei mai jm3keri. Si mitingurile alea din fata bisericii ce sunt? Nu ca sa stie lumea ce valoare ai tu? Sau cand plimbati oasele alea pe strada cu zgomot de manea bisericoasa ? Ce mai conteaza ca te numesti agnostic, teist sau ateist atata timp cat te simti mai cool Un lucru e clar : nu sunt credincios. Will that do it? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Noiembrie 10, 2011 Share Postat Noiembrie 10, 2011 uite cine are valoare de manelar... pentru ca valoarea de manelar se atinge gidilind omu la ce il gidila mai tare... oooof viata mea... eterna... jap! banu gros! Goodkat... tot cvasi monosilabic esti? inca nu te-ai prins ca nu ai nimic de zis la subiect decit sa faci exact ce iti zice popa sa nu faci? aka sa urasti cu spume la gura ceea ce nu cunosti. Vino cu ceva la disputa asta ca de aforisme de gradinita nu ducem lipsa. Baga ceva vizavi de conceptul de mnezo, unde il situezi tu intre concept metafizic si bosorog plutitor pe nori cu carte de bucate si kamasutra in desaga. Este ca esti incapabil? Da-te prins. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gilbert Postat Noiembrie 10, 2011 Share Postat Noiembrie 10, 2011 Asta inteleg eu ca este crestinismul: Penitenciarul Aiud, 10 ianuarie 1944...Valeriu Gafencu "Fiecare clipă – o zi duioasă de vacanță. Fiecare zi – o viață fericită! Cu bucurii noi, izvorâte din adâncurile ființei mele, renăscute prin harul Domnului Iisus Hristos. Sunt sănătos Âşi mulțumit. Rog pe Bunul Dumnezeu să-mi dea putința în viață de a face binele pe care sufletul meu doreÂşte să-l facă în lume. E cea mai mare hotărâre Âşi dorință a vieții mele. Cred că acesta e Âşi sensul trăirii omului: să iubeÂşti toată creatura lui Dumnezeu Âşi să faci bine. Socot că e un mare dar de la Dumnezeu acela de a face bine în viață. Cât sunt de fericit. Sufletul meu nu poate să exprime în cuvinte ceea ce simte. Să fii pătruns de conÂştiința nimicniciei tale ca om – în fața lui Dumnezeu – Âşi să te ridici prin puterea credinței Âşi a iubirii pe culmile cele mai înalte ale Idealului! AÂşa păÂşesc în al douâzeciÂşipatrulea an al vieții mele. Cu credința în Dumnezeu Âşi cu dragoste nesfârÂşită pentru voi toți ai mei, pentru tot neamul românesc, pentru cei buni Âşi cei răi, pentru cei drepți Âşi pentru cei păcătoÂşi. Rog pe Atotputernicul Dumnezeu să mă ajute. Dumnezeu să-i ocrotească în toate, dăruindu-le un cuget senin Âşi o inimă creÂştină." Acum...dati voi un raspuns "stiintific" unei astfel de trairi, in conditiile unei puscarii comuniste, unde tortura era hrana zilnica, unde mancarea era din galeata unde-si faceau treburile, si asta timp de multi ani. Unde 10-15 ani storceau si sufletul din om ptr. a-l face planta si totusi...ei gaseau fericirea pe care cei care se credeau stapani peste vietile lor n-o puteau nici macar visa. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Noiembrie 10, 2011 Share Postat Noiembrie 10, 2011 (editat) @Gilbert Cred ca era ultimul refugiu al unei existente chinuite pana mai presus de intelegere. Si mie imi place Radu Gyr, dar totusi, prefer sa gandesc cu mintea mea, nu cu mintea popii din deal. Editat Noiembrie 10, 2011 de Louis Cyphre Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gilbert Postat Noiembrie 10, 2011 Share Postat Noiembrie 10, 2011 (editat) Cand vad marturii despre oameni ca Gafencu, Steindhart, Wurmbrandt si altii stau si-mi pun la indoiala tot crestinismul meu. Noi o ducem prea bine, de-aia stam si mancam popcorn in timp ce discutam despre inchisori comuniste si atei, dar nu cred ca putem intelege nici macar cat negru sub unghie ce au trait ei, vis-a vis de D-zeu si atei... @ Zaelu Cine zice dintre noi ca am crede in mosu cu barba de pe nori? Sau am aproba "binecuvantarea" preotilor? Sau ca am fi de acord cu multe tampenii pe care le urati si voi. Nu stiu daca ati observat pana acum ca 40% din lucrurile pe care voi ni le aruncati in fata sunt si lucrurile de care noua ne e rusine ca le fac cei ce se cred ucenicii lui Hristos. Editat Noiembrie 10, 2011 de Gilbert Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SRJN Postat Noiembrie 10, 2011 Share Postat Noiembrie 10, 2011 Altminteri de ce ar fi nevoie de atatea pagini ca sa ne spui ca esti ateu, daca asta inseamna ceva normal, firesc, de la sine inteles, nu atat pentru ceilalati cat in primul rand pentru tine, in forul tau interior? Oare ai fi la fel de vehement pe un topic cu titlul "de ce sunt biped"? Sa vezi cate pagini sunt despre religie (sarbatori religioase,sfinti,moaste,isus,dumnezeu,biblie etc. etc.) pe alte forumuri. Ce atata spiritualitate si eteritate cu dumnezeu asta? Nu traim intr-o lume fizica? De ce nu se arata si fizic? Oare pt. ca e mai usor sa aberezi cum vrei si sa o intorci ca la Ploiesti cand dai peste unul care nu inghite povestea biblica? @Vioss : Biblia e doar o compilatie de texte.Aia care au scris textele din biblia nici nu cred ca stiau unul de altul.Uiti ca biserica a pus doar ce texte au a vrut? Tu esti cel mult agnostic,stiai si tu asta cred. Poti sa crezi in ce vrei.Problema apare cand te organizezi si eventual te apuci sa-i omori pe aia care nu-ti impartasesc credinta. PS. Imi cer scuze pt citatul ala cu "never argue with idiots..." pt. ca ti s-a adresat si tie,dar la momentul ala se potrivea,acum nu mi se mai pare potrivit tie. http://www.dhushara.com/book/bbint/bb/consum2.pdf Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Budd Postat Noiembrie 10, 2011 Share Postat Noiembrie 10, 2011 1-Uita-te prin fundul de pahar poate vezi mai bine ghilimelele alea. Pai si de ce sunt eu de vina ca tu no poti scoate o metafora decenta? 2-Alea nu sunt mitinguri, sunt pelerinaje, difera scopul (CU MULT) Pe cuvantul tau? Si cam care ar fi scopul? 3-Felicitarile mele pentru ca nu esti credincios, pe mine personal nu ma afecteaza cu nimic. OK,si atunci de ce nu pot sa ma consider ateu? Aaaa,pentru ca asta te-ar enerva.OK, am inteles. Deci pe tine nu te-ar deranja ca nu cred in zeul tau de ca cat, pe tine te deranjeaza ca procentajul alora care se pisa pe acelasi zeu creste si are si un nume. Ouch. Dar sa nu uitam, si comunistii au fost atei si ne-au bagat in rahao pana la gat din 48 pana in 90. Rahat. Toti comunistii erau la biserica de paste, craciun, se insurau is maritau la biserica iar cei mai mari comunisti erau preotii. =)))))))))) Eu urasc??? Tu urasti...uita-te la topic uita-te cu ce satisfactie ataci religia. Ai 36 de ani...si asta spune multe. Multi inainte. Atac religia? Nu mestere, o dispretuiesc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Noiembrie 10, 2011 Share Postat Noiembrie 10, 2011 Spunea un mare lider "spiritual": "Sa stiti ca toate religiile si credintele din lume sunt false si manipulatoare. Vaniti la mine!"... Hehe, pai nu tocmai spunea ceva? Asa-i si cu ateismul. Este tot o religie. Doar ca este religia care se bazeaza pe om si-l pune pe om in centrul inchinarii. Indeosebi ego-ul personal. Si ca un om sa fie propriul D-zeu, automat ca trebuie sa elimine conceptul unui D-ZEU suveran, peste toti. Credinta ateismului este "nu exista D-zeu", dar este o credinta bazata pe o negare. A crestinilor este inversa, bazata pe o afirmatie, in cadrul careia omul este pe planul doi, iar D-zeu este cel caruia se inchina. Ca tot iti plac tie pildele si citatele atat de mult. E o vorba care se aplica f bine pt cei ca tine: "Ateismul este o religie asa cum a nu colectiona timbre este un hobby." Tu nu "crezi" in evolutionism, ti se pare ca simpla negare the face religios si creeaza o religie non-evo? In lipsa unei divinitati, nu poti sa vorbesti de religie. Si in lipsa unor dogme nu poti sa vorbesti de credinta. Dostoiewsky spunea ca omul fara D-zeu poate fi capabil sa faca orice rau, ca nu mai este tras la raspundere de nimic, si nu mai are cui sa dea vreo socoteala. Ego-ului uman asta pica bine: "Fac ce vreau si cand vreau". Problema este ca dupa ce chiar face ce vrea ajunge sa fie urat tocmai de cei cu aceeasi credinta. Ca nici unui EGO nu-i place sa fie atins de alt EGO. Pe cand crestinismul este invers. Se cauta o relatie cu o comunitate, se impart responsabilitati, se ingrijesc unii de ceilalti si se inteleg. Se iarta daca s-a adus vreo suparare si chiar se indura mult daca trece prin greutati mari(vezi martirii crestini pe timpul comunismului). Eu am respect pentru toti oamenii, dar sunt profund uimit de valorile crestine. Adica sa poti vedea crestini chinuiti 15 ani in puscarie ptr. credinta lor, care l-a un moment dat sa stea la capataiul patului si sa ingrijeasca pe cel care l-a torturat multi ani, in loc de a-l bate sau razbuna. Cred ca asta depaseste orice stiinta si orice teorie conspirationista. O societate civilizata nu poate fi sustinuta de o religie primitiva ci de regulile si normele pe care si le impune. Mare majoritate a credinciosilor (a oamenilor) fura, mint, insala(vezi unele din citatele tale) si se inchina, oricand au ceva de castigat. In ziua urmatoare se spovedesc si au scapat de grija... Ai un mare defect de care nu stiu daca esti constient. Singurle tale argumente par a fi citatele, te bazezi pe niste nume pt a sugera o autoritate. Dar ce faci cand ti se raspunde la fel? Ignori si scormonesti dupa alte citate... ...Are vreun sens? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gilbert Postat Noiembrie 10, 2011 Share Postat Noiembrie 10, 2011 @Gilbert Cred ca era ultimul refugiu al unei existente chinuite pana mai presus de intelegere. Si mie imi place Radu Gyr, dar totusi, prefer sa gandesc cu mintea mea, nu cu mintea popii din deal. Daca era ultimul refugiu inseamna ca este UNUL mai presus de toate refugiile. Cu mult mai departe de ratiune, stiinta sau forta proprie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Budd Postat Noiembrie 10, 2011 Share Postat Noiembrie 10, 2011 Daca era ultimul refugiu inseamna ca este UNUL mai presus de toate refugiile. Bullshit. Se putea incepe cu acest ULTIM refugiu pana ramanea altul ca ULTIM. Sau cum ne facem ca nu intelegem notiunea de inatmplare. Ah, wait a second, mnezo = intamplare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Noiembrie 10, 2011 Share Postat Noiembrie 10, 2011 (editat) @Gilbert Probabil ca era mai presus de orice, dar al lui, personal. Altii aveau alte refugii. Editat Noiembrie 10, 2011 de Louis Cyphre Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Budd Postat Noiembrie 10, 2011 Share Postat Noiembrie 10, 2011 1- Nu e vina mea ca tu nu vezi bine. E rahat, tocmai ti-am zis ca ai lacune literare. Metafora nu e punctul tau forte. 2- Scopul si-l face fiecare: Unii se duc acolo sa se roage altii se duc sa barfeasca (e treaba fiecaruia, usile sunt deschise pentru toti) Pai atunci de ce mai exista institutia astade-i zice biserica? Aaaaa, e multi prosti pe spinarea carora sa capitalizeze. 3- Nu am zis ca nu te poti considera ateu, am zis "foarte bine ca esti ateu" dar ca pe mine treaba asta nu ma impresioneaza/ataca cu absolut nimic, ci doar incerc sa inteleg de unde izvoraste atata ura din unii oameni, ura care vine in mod gratuit. Nu va mai legati de chestii din auzite, daca aveti tupeu spune-ti pe sleau ce vi s-a intamplat voua, cum v-a furat Biserica toata gradina bunicii, cum a intrat preotul pe geam sa va fure banii de sub perna. Nu platesc impozit. Asta e furt. 4- Ai mei s-au cununat religios in secret. De ce? intreaba-te si raspunde-ti singur. De ce? Aveau functii inalte in Partidul Comunist? Pentru ca numai aia se fereau. Restul mergea la biserica si-si puneau pirostriile incet, muncitoreste in sunet de lautari. 5- In regula o dispretuiesti, dar nu vad scopul. Nu ma ajuta in cariera. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gilbert Postat Noiembrie 10, 2011 Share Postat Noiembrie 10, 2011 (editat) @Gilbert Probabil ca era mai presus de orice, dar al lui, personal. Altii aveau alte refugii. Nu stiu. Imi poti da tu vreun exemplu al vreunui ateu care s-a bazat pe propria lui..."teorie", si a ajuns sa spuna ca este fericit, ca iubeste toti oamenii si buni si rai(chiar pe torturatori), fiind in inchisori comuniste? Eu stiu ca majoritatea au ce4dat psihic sau au fost incurajati si ingrijiti de oameni ca Gafencu. @9fingers... Dau citate din oamenii astia pentru ca pe ei ii vad reprezentand crestinismul, si nu pe popii aia cu ultimu tip de nu stiu ce masina. Vreau sa prezint crestinismul cat mai real, actual, cu oameni reali si din viata de zi cu zi ca sa nu se mai spuna ca vorbim numai povesti de acum 5000 de ani. Editat Noiembrie 10, 2011 de Gilbert Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate