Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pai nu asta spuneam si eu Zelule?

Heh... poate am avut eu impresia (feelingu :P ) ca vrei sa zici ca intuitia e mai buna decit e... adica e buna... dar ca scurtatura.

@biancoceleste

ete aci am batut ultima data cimpii de care iti ziceam

/index.php?/topic/649250-de-ce-sunt-ateu/page-398&do=findComment&comment=3345036

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Voi cand vorbiti de feeling vorbiti de asa zisa intuitie?

eu am dat duma asta cu feelingul si ma refeream la simtamantul meu, in sensul ca simt ca exista o prezenta divina. Nu o pot dovedi, nu o poate face nimeni, dar cum ziceam..e o chestie de feeling :D

Link spre comentariu

Where+is+God%3F.jpgm-am M-am gandit ca asta e topicul potrivit pt imaginea asta :D

God's pussy?

Link spre comentariu

Voi cand vorbiti de feeling vorbiti de asa zisa intuitie?

amindoua cred ca au sensuri destul de largi... eu le iau cau intuitie=ratiune+feeling executate rapid fara control constient continuu... sau deloc.

Nu incuraja balacareala... ignora provocarile pe cit posibil... nu sari ca ars cind argumentele tale sint atacate si in general va fi cum vrei tu. Topicul e interesant, aparent, ca sta singur sus si are atitea pagini (plus ca e urmasul altor topicuri inchise in urma unor deraieri si ar fi avut mai multe pagini ca acum.

Ce nu imi place e balacareala si batutul asta cu pumnul in piept ca "eu le stiu pe toate si tu esti un prost". Daca s-ar discuta frumos si am stii sa ii ascultam si pe altii, asta ar putea devini chiar un topic interesant.

Link spre comentariu

Sa aruncam cu pietre in necredinciosi... infidels :))

Feeling... intuitie, fluturasi in stomac, prieteni invizibili... chestii create inconstient de constient :D

Eu nu pot s-o inteleg pe asta: nu pot sa dovedesc ca exista, dar nici voi nu puteti sa dovediti ca nu exista. Pai din moment ce nu se poate dovedi ca exista... nu cumva e intrinsec faptul ca nu exista? Adica daca eu zic ca am in buzunar un dragon mic care scuipa flacari, dar nu pot sa dovedesc asta, e o fabulatie de-a mea (si a mitologiei)... trebuie sa va cer voua, cei care nu ma credeti, sa-mi demonstrati ca nu exista? Nu e clar deja?

Ce mi-e dragonul, ce mi-e Dumnezeu... tot lucruri imaginare sunt.

Si daca discutam strict despre crestinism... pai e cea mai tampita religie. Prefer islamul in fata crestinismului. Lasand istoria la o parte, Coranul ala zice niste chestii interesante, pilde (nu de-ale lui Cesar din parintele Bragadiru, sau cum l-o chema) care indeamna la un anumit comportament (din pacate dus la extrem) si nu se contrazice ca Biblia. Vezi Noul Testament vs. Vechiul Testament. Dzeu iertator si bun vs. Dzeu razbunator (care omoara, arde, distruge... cea mai clara: potopul). Nu pot sa cred in ceva intangibil... si cu atat mai putin in zeitatea religiei crestine.

Link spre comentariu

cind vine vorba de religiile abrahamice eu trag apa pe toate 3 si satelitii lor. mai degraba ma amuz cu vedantismul si rumeg nitel budism decit balacareala aia de fabulatii din iehovisme/alahisme/malahisme... Oricum prefer filosofeala samkhya si olea de zen decit orice "biznis"... pardon... religie.

Editat de zaelu
Link spre comentariu

Stii termenul de "minciuni pioase"? Pe asta se intemeiaza toate credintele si mai ales asta orientala adoptata de lumea asa zis civilizata.

Ce interes are sa te minta unul care nu-ti vinde nimic, nu-ti cere nimic? Vorbind despre un monah sunt sigur ca intelegi despre ce e vorba. Nu despre catedrale, fuste, robe, alai si opulenta.

Link spre comentariu

eu am dat duma asta cu feelingul si ma refeream la simtamantul meu, in sensul ca simt ca exista o prezenta divina. Nu o pot dovedi, nu o poate face nimeni, dar cum ziceam..e o chestie de feeling :D

Vezi ca poate ai vreo antena de telecomunicatii, prea multe borduri de granit sau ceva asemanator prea aproape (ca nu cred ca traiesti in vreun castel scotian), daca simti o prezenta straina. Vorbesc serios, s-au facut studii, cred ca am pus mai demult un filmulet in care se stimulau electromagnetic lobii frontali cu asa numita God Helmet. Uite peste ce am dat acum

Ok, simti o prezenta. Defineste "divina" acum ca prezenta stiu la ce te referi. Poti sa vorbesti deschis cu mine ca eu nu sunt ateu ca necredinciosii astia de pe aici :)

Link spre comentariu

Esti sigur ca avea doi ani si isi aduce aminte sau mai degraba este un mincinos patologic?

Din cate stiu, omul e inca in viata si poti sa-l intrebi chestiunile astea personal. Cunosc oameni care au amintiri foarte clare de la varste fragede. Eu nu ma aflu in aceasta categorie si MI S-A PARUT imposibil sa poti sa-ti aduci aminte. Daca era unul singur eram foarte suspicios.

Link spre comentariu

Ce interes are sa te minta unul care nu-ti vinde nimic, nu-ti cere nimic? Vorbind despre un monah sunt sigur ca intelegi despre ce e vorba. Nu despre catedrale, fuste, robe, alai si opulenta.

Se minte pe el, tu esti doar collateral damage.

Link spre comentariu

amindoua cred ca au sensuri destul de largi... eu le iau cau intuitie=ratiune+feeling executate rapid fara control constient continuu... sau deloc.

Intuitie este si ceea ce ghideaza animalele - inteligenta animala, logica subconstienta, primara pe baza datelor imprimate genetic.

Link spre comentariu

Deci te bazezi pe o presupunere?

Daca-i zici intuitie, inseamna ca exista cel putin o experienta asemanatoare din care poti PRESUPUNE ca lucrurile urmeaza sa se intample dupa un tipar asemanator.

Ok, sa zicem ca e asa: cati calugari te-au mai mintit ca la o varsta frageda li s-au intamplat "diverse"?

Link spre comentariu

Intuitie este si ceea ce ghideaza animalele - inteligenta animala, logica subconstienta, primara pe baza datelor imprimate genetic.

daca vrei tu sa ii spui intuitie... ok... eu nu pot. la fel poti sa te uiti la un fluviu si sa spui ca are o intuitie si se indreapta sprea mare si reuseste. evident... exagerez aici tocmai pentru a fi mai vizibila diferenta pe care o fac eu. dar... fiecare poate folosi cuvintele cum pofteste atita timp cit specifica sensul lor.

Editat de zaelu
Link spre comentariu

Bun... tu de unde stii? :)

Daca iti zic ca am avut o epifanie la varsta de trei ani ma crezi?

daca vrei tu sa ii spui intuitie... ok... eu nu pot. la fel poti sa te uiti la un fluviu si sa spui ca are o intuitie si se indreapta sprea mare si reuseste. evident... exagerez aici tocmai pentru a fi mai vizibila dierenta pe care o fac eu. dar... fiecare poate folosi cuvintele cum pofteste atita timp cit specifica sensul lor.

Doar incercam sa ma pun pe aceeasi pagina cu voi in ce priveste termenul de feeling, asta cu intuitia s-a mai discutat parca.

Link spre comentariu

Deci te bazezi pe o presupunere?

Daca-i zici intuitie, inseamna ca exista cel putin o experienta asemanatoare din care poti PRESUPUNE ca lucrurile urmeaza sa se intample dupa un tipar asemanator.

Ok, sa zicem ca e asa: cati calugari te-au mai mintit ca la o varsta frageda li s-au intamplat "diverse"?

Nu trebuie ca experienta asemanatoare sa ti se fi intamplat tie, iar daca ti s-a intamplat si nu faci conexiunea constient si trebuei sa apelezi la intuitie inseamna ca subconstientul tau este mai activ decat constientul si atunci nu e bine.

Ascult

Cati oameni care au avut epifanii la trei ani mai cunosti? Inafara de cel cu memoria despre moarte si singuratate la doi ani?

Link spre comentariu

Nu trebuie ca experienta asemanatoare sa ti se fi intamplat tie, iar daca ti s-a intamplat si nu faci conexiunea constient si trebuei sa apelezi la intuitie inseamna ca subconstientul tau este mai activ decat constientul si atunci nu e bine.

Aha, deci intuitia e inconstienta (sau subconstienta)? :D

Am intuit :D eu ca undeva cumva e o eroare si cred ca se face o confuzie cand spui intuitie, pt ca intuitia e o capacitate constienta spontana. Corecteaza-ma daca gresesc :)

Cati oameni care au avut epifanii la trei ani mai cunosti? Inafara de cel cu memoria despre moarte si singuratate la doi ani?

Foarte putini dar n-as numi ce a povestit el acolo "epifanie". Singurul aspect care ar putea fi discutat este incarcarea de sensuri pe care o are o amintire de acest fel, povestita la multi ani dupa aceea. Dar nici aici nu vad unde ar fi marea gogoasa pt ca ideea e prezentata succint fara propaganda.

Editat de Cesar
Link spre comentariu

Suntem atei cand ratiunea primeaza. Suntem credinciosi cand ratiunea nu ne este sprijinita de o cultura stiintifica rezonabila, sau de un QI rezonabil, sau mintea noastra e mult prea "afectiv-emotionala". Restul e statistica, cum se vede si in "poll"-ul din headerul paginii.

Nu credeam ca topicul asta mai traieste... Nu-i rau, ca se apropie iar mistic-show-ul manelistic de primavara cu invierea part II, ca part I a fost cu catolicii. Oare o fi inviat de doua ori?

Link spre comentariu

Invie de doua ori pe an, ce e superoferta, mai putin odata la patru ani, cand invie numai odata.

Link spre comentariu

Suntem atei cand ratiunea primeaza. Suntem credinciosi cand ratiunea nu ne este sprijinita de o cultura stiintifica rezonabila, sau de un QI rezonabil, sau mintea noastra e mult prea "afectiv-emotionala". Restul e statistica, cum se vede si in "poll"-ul din headerul paginii.

Nu credeam ca topicul asta mai traieste... Nu-i rau, ca se apropie iar mistic-show-ul manelistic de primavara cu invierea part II, ca part I a fost cu catolicii. Oare o fi inviat de doua ori?

sunt sigura ca nu QI voiai sa scrii :)) pe de alta parte, ateism inseamna doar ca nu exista credinta in zei/zeu...ce spui tu, ca primeaza ratiunea, intra in rationalism :)) nu mai bine citesti putin despre religii inainte de a tranti aberatii?

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic