vladdygo Postat Aprilie 6, 2014 Share Postat Aprilie 6, 2014 Eu sunt credincios, dar chiar m-am gandit daca sa raspund pe acest topic. S-a inchis celalat, numai bine ca se deschide altul. Gixu are dreptate totala. Softpedia-motociclism = una si aceeasi, de cand cu scumpirea benzinei Mie imi plac acei "atei" care cred in RAI/IAD, si cand trece tramvaiul pe langa ei la un milimetru exclama: " Vai, Doamne!". Imi place sa observ ca in ultimul timp 2-3 ani, au inceput la TV stiri cu popi, si se loveste in biserica mai tare ca niciodata. Manipulati nu sunt credinciosii, ci voi "ateii" care v-ati lasat manipulati de mass-media. Daca chiar nu exista divinitate, de ce isi mai bat capul americanii sa caute motive, ca nu exista, ca e facatura ptr manipulare, etc. Vor ateii sa demonstreze si ei ceva. Daca esti ateu ce imi spui mie ? Ma doare in p**a de ce faci tu sicrezi tu. Aseara m-am dus la toaleta. Am facut un cacao. De ce era inchis la culoare? Sa fac oare un topic cu faza asta ? Pai explicatia e pe cat de simpla pe atat de tragica si nefericit politica. Ce mai are poporul roman puternic si bun de distrus? Biserica. Ei cred ca distrugand biserica vor distruge si ce a mai ramas din aceasta natie. Dar stam fara teama, nu vor reusi. Daca noi romanii nu vom mai avea decat un bob de nisip si vom crede in el, vor incerca sa ni-l ia, dar vom fi avut mai mult decat un bob de nisip. Cei 50 ani de comunism isi scriu cuvantul. Nu e de hulit, e normal acum, insa trecator. Se pare ca 25 ani nu compenseaza inca. Dar repet, e normal din pacate. Comunismul a distrus marile familii boieresti, intelectualitatea, spiritul si religia romaneasca. A pus medici, ingineri, preoti laolalta cu ghiolbani dela coada vacii in apartamente de 2 camere vecini de palier. Ghiolbanii is multi, va mai trece ceva timp pana se vor restabilii criteriilr valorilor si valorile vor impune calea in societate. e mi s-ar dovedi în modul cel mai indubitabil, pe patul de moarte fiind, că nu Hristos este adevărul, că adevărul e altul - dacă demonstraţia ar fi incantabilă şi covârşitoare - n-aş sta nicio clipă la îndoială: aş alege să rămân cu Hristos, nu cu adevărul. F.M.Dostoievski Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Aprilie 6, 2014 Share Postat Aprilie 6, 2014 Ce mai are poporul roman puternic si bun de distrus? Biserica. Nu ai de ce a iti faci griji cotrobaind prin posturi de acum cativa ani de zile. Biserica huzureste si este mult mai profitabila ca alte industrii romanesti. Chiar isi deschid un nou butic cu turnulete in centrul capitalei, mai mare si mai sclipicios ca oricare altele. Nu ca nu ar rasari bisericute noi la fiecare colt de strada, mult mai numeroase decat toate scolile si spitalele la un loc. Politicienii se poarta cu manusi cu ea, ca doar popii, ca si primarii, sunt printre cei mai eficienti agenti electorali. Si pupatul moastelor strange mase de amarati mai ceva decat liga lui Mitica. Nu stiu de unde impresia ca ar exista vreo amenintare la adresa bisericii. Sau poate ca simti tu ceva. Si niste discutii pe forumuri virtuale sunt simptomul unei transformari care mocneste si in societatea romaneasca. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
viosss Postat Aprilie 6, 2014 Share Postat Aprilie 6, 2014 Din punctul meu de vedere totul ar trebui să se reducă la următoarele două situații: 1. - Crezi în Dumnezeu? - Da. - BRAVO. 2. - Crezi în Dumnezeu? - Nu. - BRAVO. - 1, îl poți accepta pe 2? - Da. - BRAVO. - 2, îl poți accepta pe 1? - Da. - BRAVO E atît de simplu. Nu zau ...?! De cand e atat de simplu sa accepti prostia ? Care dumnezeu? Da de ce crezi? Da de ce nu crezi? Simplu a devenit complex, ... si din ce in ce mai complex ... multiunivers si quantic ... De ce sa-l accept pe popa prostu care ma apara de dracii pe care doar el ii vede ? Si sa-l mai si platim ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator suzuki_fan Postat Aprilie 7, 2014 Share Postat Aprilie 7, 2014 3:22 AM, o noapte am citit toată dezbaterea voastră. Am rămas uimit cum unii preferă încă în 2014 când au toată cunoașterea la picioare să stea în ignoranță. Totuși poate-i de explicat prin "crede și nu cerceta". Îi mult mai ușor să te scalzi în duhoarcea celor 2014 ani de credință falsă în loc să cauți adevărul. Într-un fel este de crezut, o persoană ținută în minciună este mai ușor de manipulat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
arw357 Postat Aprilie 7, 2014 Share Postat Aprilie 7, 2014 Sambata au aparut martorii lui Iehova la mine acasa. 2 ore de conversatie- la un pahar de apa si o cafea. Cand au plecat nu erau suparati, erau intrigati si putin infranti ca atitudine, dar oameni deschisi cu care am putut avea o conversatie. Ei mi-au dat carticica ( care este mega fain facuta ) si i-am intrebat daca pot sa le dau si eu ceva. Au zis da dupa care ne-am luat cu vorba din nou iar la final mi-au cerut sa le dau link-ul ala. In fine , nu zic ca am reusit ceva, ca poate nu , dar mi-a placut ca au afisat macar curtoazia si interesul de a primi ceva de la un ateu . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Aprilie 8, 2014 Share Postat Aprilie 8, 2014 cool! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Aprilie 9, 2014 Share Postat Aprilie 9, 2014 Multumesc celui care a initiat acest topic pentru ca m-a ajutat sa gandesc mai bine si mai clar despre problema religiei si m-a ajutat sa scap de "prieteni imaginari". Traiasca stiinta, singura care ne poate ajuta. da ce te faci daca stiinta nu vrea sa te ajute? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iulia_boris Postat Aprilie 10, 2014 Share Postat Aprilie 10, 2014 Adevaru-i ca in caz de calamitati lumea descopera brusc nevoia invocarii lui Dumnezeu.Cand se scutura blocu' cu tine sau esti in picaj cu avionu' numai zen nu poti fi.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator foxbat Postat Aprilie 10, 2014 Share Postat Aprilie 10, 2014 (editat) da ce te faci daca stiinta nu vrea sa te ajute? Stiinta este " oul", Ghici ce a fost mai inainte ? ( de fapt dintotdeauna ) simplu, prea simplu si totusi prea putini "vad" adevarul, calea, lumina, viata. Editat Aprilie 10, 2014 de foxbat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
X-eL Postat Aprilie 10, 2014 Share Postat Aprilie 10, 2014 Nu zice nimeni sa n-ai prieteni imaginari; pana la o varsta. Dupa aia, devii pur si simplu Foxbat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Aprilie 10, 2014 Share Postat Aprilie 10, 2014 Stiinta este " oul", Ghici ce a fost mai inainte ? ( de fapt dintotdeauna ) simplu, prea simplu si totusi prea putini "vad" adevarul, calea, lumina, viata. Inainte de ou? Un zigot, gameti, o cloaca, uneori si un penis. La ce altceva te asteptai? Rugaciuni, crucifixe si halouri cu Bach in fundal? Viata e o colcaiala de molecule, chimie baroca in centrul careia iau forma niste genitale. Poarta spre o noua generatie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat Aprilie 10, 2014 Share Postat Aprilie 10, 2014 Viata e o colcaiala de molecule, chimie baroca in centrul careia iau forma niste genitale. Poarta spre o noua generatie. Nu te cred. Vrei să spui că nu există Moş Crăciun? Mai mergi la biserică omule, lasă un ban acolo că nu se face catedrala aia doar cu rugăciuni. Cum poţi să fii român şi să nu fii ortodox? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cosminb Postat Aprilie 11, 2014 Share Postat Aprilie 11, 2014 Adevaru-i ca in caz de calamitati lumea descopera brusc nevoia invocarii lui Dumnezeu.Cand se scutura blocu' cu tine sau esti in picaj cu avionu' numai zen nu poti fi.. Si cum stii tu asta? Sau poate te referi la tine cand zici "lumea"... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
duDell Postat Aprilie 12, 2014 Share Postat Aprilie 12, 2014 daca eu am un prieten imaginar sunt nebun , iar daca mai multi oameni au acelasi prieten imaginar este o religie ? eu nu sufar de nebunie , eu ma bucur de ea in orice clipa Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Aprilie 12, 2014 Share Postat Aprilie 12, 2014 asta'i logica de credincios tovarasul Mciuleah , logic vorbind, daca nici macar atunci cand s-a demonstrat existenta particulei elementare nu a aparut vreo entitate care sa revendice crearea acelei particule, inseamna ca ea nu exista. Indirect si fara sa o afirme, prin experiment deci, stiinta a aratat ca Nu exista vreo forma de divinitate.Sa vina deci persoanele cu prieteni inchipuiti sa demonstreze temeinic si cat se poate de stiintific contrariul.Ii provoc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat Aprilie 13, 2014 Share Postat Aprilie 13, 2014 Distractiv: http://adevarul.ro/news/societate/cum-descoperi-ateu-paste-ghid-5-pasi-simpli-1_5348f1070d133766a8b71641/index.html Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Kosh Postat Aprilie 13, 2014 Share Postat Aprilie 13, 2014 (editat) Adevaru-i ca in caz de calamitati lumea descopera brusc nevoia invocarii lui Dumnezeu.Cand se scutura blocu' cu tine sau esti in picaj cu avionu' numai zen nu poti fi.. Pai este normal deoarece marea majoritate a 'religiosilor' nu sunt religiosi ci mai degraba superstitiosi incurabili. Cand nu stii pe ce lume traiesti si regulile elementare, de baza ale mediului inconjurator, normal ca iti cauti raspunsuri sub poala popii... Exibit A: https://www.youtube.com/watch?v=eJ1l7CN6tdw Editat Aprilie 13, 2014 de Kosh Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nike Postat Aprilie 17, 2014 Share Postat Aprilie 17, 2014 (editat) Se pare ca pana la urma catedrala manturii globului va fi contruita in spatiu. Sunt curios daca martienii vor fi la fel de milostivi precum pamantenii Stie careva de Sfântul Efrem cel Nou cel ce a făcut de trei ori Semnul Sfintei Cruci peste computer si a deshis fisierul corupt? Editat Aprilie 14, 2014 de ZaiR Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Aprilie 18, 2014 Share Postat Aprilie 18, 2014 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat Aprilie 19, 2014 Share Postat Aprilie 19, 2014 Sărbători fericite colegilor motocicliști,mă adresez celor care merg la biserică. Celorlalți distracţie plăcută cu friptura,vinul si ouăle roșii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Kosh Postat Aprilie 20, 2014 Share Postat Aprilie 20, 2014 Universul Creationist explicat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Aprilie 21, 2014 Share Postat Aprilie 21, 2014 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Aprilie 21, 2014 Share Postat Aprilie 21, 2014 Da @9fingers, Pastele e confuz si zapacitor, daca-l privesti doar prin prisma crestina, sau atee neinformata. Corect asa. Daca te gandesti la practica crestina, la inceputurile infiltrarii in Europa, de a suprapune sarbatori crestine peste cele pagane autohtone, preluand multe simboluri si rutaluri pagane, cu scopul de ai converti pe pagani mai usor, parca lucrurile devin mai clare. Te lamuresti si de prezenta iepurilor, sau a oului, etc., mai ales daca le tratezi ca avand valoare de simbol. Iar daca sarbatoarea pagana e primavara, devine clar ca acestea sunt simboluri ale fertilitatii si e normal sa fie asa, in conditiile date. Au existat si alte simboluri, dar ele s-au pierdut in timp. Asta explicam si eu cu cateva zeci (sute?) de pagini in urma in privinta craciunului. Tot o cosmetizare a unei datini pagane. Sunt doar traditii si nimic mai mult. Esentialul fiind ca numai niste habotnici sau fanaici militari ori nationalisti, iau in serios astfel de sarbatori si semnificatiile lor. Restul oamenilor, sanatosi la cap, se bucura de zilele libere in traditia mostenita in familie. Oricare ar fi ea. Si simolistica ramane una pur ornamentala. Acum, faza cu invierea nu trebuie luata literalmente, asa cum gresit procedeaza majoritatea credinciosilor si ateilor, ci mai degraba simbolic, dar aici ne adancim in teologie, ori nu cred ca e dorita treaba asta. Nu de alta, dar atat ateii, cat si credinciosii, in majoritatea lor covarsitoare nu pot purta o discutie teologica aprofundata. De fapt nu pot purta nici macar una superficiala, daca e clar ca iau totul mot à mot. Discutie teologica aprofundata despre ouale de ciocolata... E drept, ca daca vrei poti crea o teologie si in jurul oualor kinder si gumelor turbo. Dar astfel de discutii sunt pt oameni care nu sunt in stare sa-si ocupe mintea cu nimic mai interesant. Nimic nu trebuie luat 'literalmente' cand e vorba de religie. Sunt niste fabule si basme pt oameni cu acelasi nivel intelectual ca acum 2000 mii de ani. Prin urmare... chill. Tu erai ala cu complexe existentiale in fata unor atei care se bucura de niste traditii. Cum apare vreo sarbatoare, cum apari si tu cu o noua clona pe aici. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator 9fingers Postat Aprilie 21, 2014 Share Postat Aprilie 21, 2014 Doar ca - vezi tu? - traditiile sunt mult mai importante, decat iti poti tu imagina. Pt. omul sanatos la cap (altul, decat cel la care faci tu referire) ele sunt baza intregului. Nu am spus ca nu ar fi importante. Doar ca eu nu ma cantonez in perimetrul strict mostenit ci dau o importanta sensibil egala si traditiilor de alta provenienta. Dar importanta si valoarea lor sunt de natura "estetica" sau ornamentala, simbolica, ca un cadru de reprezentare. Nu exista niste semnificatii de proportii existentiale decat in interiorul unor minti invers proportionale ca anvergura intelectuala. Un proverb stravechi sustine ca "poti vedea in viitor doar atat cat stii despre trecut". Gandeste la asta si cand tragi o concluzie sa ma anunti. Tocmai dovedesti ca am dreptate sustinand ca nici macar o discutie teologica superficiala nu poate fi dusa cu unii oameni. Fabulele si basmele isi au rostul lor, care tie se pare ca-ti scapa. Nu-i bai. Nu esti capabil de dialog. Nu esti in stare decat sa reproduci niste clisee si baliverne. As putea la fel de bine sa comand niste prajituri cu ravase, faux wisdom dupa masa. Ar fi o experienta similara. Iar tu crezi ca ai evoluat "intelectual" fata de oamenii de acum 2000 de ani? Zau? Cum asa? Banuiesc ca te consideri superior lui Platon. Asa-i? Sau lui Arhimede, sau lui Marcus Aurelius, etc. Cred ca-i bine sa nu mai scrii pe negandite, daca nu asta ai vrut sa spui. Iar daca asta ai vrut sa spui... nasol. Te anunt ca la nivel de inteligenta esti (si suntem toti) la fel ca cei de acum mii si mii de ani. Doar ca acum stim ceva mai multe. Cum spunea nenea Puric: "Omul nu evolueaza. Omul se dumireste". Ma lovesc iar de un zid incercand sa comunic cu tine, habar nu ai ce a aia inteligenta din moment ce nu are nicio legatura cu ceea ce spuneam. Religia a prins si a fost inventata pt mase. Basmele alea si fabulele sunt pe masura audientei pe care o aveau acum 2000 de ani. Azi trebuie sa faci niste acrobatii de neiertat (fatale dpdv intelectual) pt a-ti mai justifica astfel de credinte. Si pt asta exista idioti pseudo intelectuali ca nenea pe care l-ai amintit. Si el scoate capul tot in preajama sarbatorilor. Arhimede nici nu era credincios, Platon era un teist dar ma indoiesc ca ar fi fost religios. Dar in negura acelor timpuri orice confuzie era posibila, si intr-o buna masura scuzabila. Oameni extrem de inteligenti credeau in cele mai traznite chestii despre anatomie, taxonomie chimie sau sau astronomie. Beneficiaza insa de niste circumstante atenuante. Traditiile straine tie si originii tale sunt inutile, pt. ca netinand de tine si de ceea ce-i al tau, n-ai cum le intelege. Reciproca este si ea valabila. Daca-ti scapa semnificatia Traditiei (cu T mare), macra ai bunul simt de a nu generaliza, pronind de la propria-ti ignoranta sau de la propriile-ti gusturi. Zic eu. Ca orice produs cultural, orice traditie este accesibila pt cineva care face un minim efort de cunoastere. Ai mentalitatea salbaticului care se opune civilizatiei. Si totusi, dialogam. Mai schiopatand, ce-i drept, dar dialogam. Daca te-ai concentra pe cele scrise, nu pe antipatia-ti fata de mine, poate am ajunge undeva. Cum zicea alt proverb stravechi, "Pana si schiopul alearga, daca n-are incotro". Casca ochii pe unde mergi si nu te mai lovesti de ziduri. Simplu. Iar democratia, spre exemplu, a fost tot inventata pt. mase si prinde chiar acum. Sa fie si ea ceva pt. "idioti pseudo intelectuali", ca... insert name...? Eu nu vad dialog aici, ci o amestecatura de ravase si firmituri. Cam asta reiese din cuvintele tale: doar ceea ce-i pt. elita e valabil. Esti tu elita? Pana si religia a fost ceva elitist, la origine. Cum o jonglam pe asta? Nu am spus absolut nimic despre vreo elita. Tu ai introdus in discutie elita filozofiei antice. Si te agati si inventezi tot felul de prostii doar ca sa umpli spatiul si lasi impresia ca ai avea o replica. Ceea ce spuneam mai inainte e ca atunci cand a fost inventata religia, nivelul intelectual al audientiei era unul foarte scazut. Si asta devine azi foarte evident, cand nivelul intelectual al audientei a crescut. In ambele instante e vorba de clasa de mijloc. Ca daca as individualiza si m-as uita doar la tine, as putea sa fiu contrazis foarte usor. Citeste (desi n-ai s-o faci) cartea lui Gustave Le Bon, intitulata "Psychologie des Foules" si mai vorbim dupa aia. Banuiesc ca-i cunosti personal, incat sa-ti permiti concluziile de mai sus. Altfel (si e clar ca nu-i cunosti personal) e doar parerea ta subiectiva, ori asa ceva nu are ce cauta intr-o discutie obiectiva. Ca fapt divers: Sir Isaac Newton a fost mai interesat de alchimie, decat de stiinta "serioasa". Ce ne facem cu el? Newton era un nebun. Si azi avem nebuni geniali, dar diagnosticati oficial ca niste cazuri psihiatrice. Le oferim premiul Nobel pt realizarile stiintifice si ii tratam clinic pt problemele psihice. Asta facem cu ei. Si cum adica nu ii cunosc personal, cand au trait cu mii de anii in urma? M-am plictisit deja sa-ti citesc bazaconiile din nou. Mai intoarce-te de craciun. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Aprilie 21, 2014 Share Postat Aprilie 21, 2014 De sarbatori ies la lumina tot felul de boschetari. De data asta a intrat la mine-n bloc unul care a decis sa se c.ace la parter, in scara. Vad ca a iesit si Walhaz Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate