Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 2 weeks later...

Te referi la momentul in care Cesar (credincios din ala hardcore, care zice ca Pamintul are 7000 de ani) mi-a zis sa sug (cuvant urat), fara sa-l fi injurat vreodata?

Asa de grav te afecteaza o gluma? Dupa mult mult timp, e posibil sa ai o amintire alterata asupra unui fapt (relativ banal) si sa fi ramas cu impresii profund gresite. Imi pare rau sa aud ca, ai acumulat nemultumiri si inca traiesti cu senzatia ca am vrut sa te umilesc in vreun fel. A fost vorba in esenta doar despre diferente de opinie si credinta iar "caterinca" (nu imi place termenul dar nu gasesc altul mai potrivit) e doar una dintre fatetele jocului pe unele sectiuni ale forumului.

Toata "contributia" mea pe acest toipc a venit in momentul in care un bully de internet s-a luat urat de un coleg care isi spunea opinia la modul civilizat. Sincer, nu m-am putut abtine si am vrut sa vad daca il tine baieteala pe colegu smecher de internet autolaudator. S-a dovedit ca nu. Mai apoi a aparut un alt smardoi de de internet, mare pistolar, vanator de pesti, interlop imaginar si grafician expat, pe care in termenii cei mai civilizati l-am invitat sa ne cunoastem si ori sa stam de vorba ori sa ne luam la pumni :D daca asta il face fericit. N-a fost sa fie, a ramas la insulte si amenintari pe forum.

Am fost chiar "suspectat" ca mi-am facut o clona cu care sa ma iau la harta cu batausii atei... Au fost vremuri grele :)

Au trecut niste ani de la momentul cand am facut prima postare aici. Am realizat ca fiecare dintre noi poate fi mai mult sai mai putin smintit in unele privinte dar in special in felul in care este perceput ca individ pe un forum (lucru care foarte rar are legatura cu felul de a fi al persoanei in viata de zi cu zi). M-am plictisit de caterica si de bumbaceala online si n-am mai scris aici.

» Post actualizat in 02 Feb 2015 10:37

P.S.

Cel mai trist moment a fost atunci cand, un coleg motociclist avea nevoie de ansamblul EXUP de la un CBR929 si i-am dat PM spunandu-i ca i-l dau fara nici un leu, pentru ca eu nu il folosesc si rugineste intr-un depozit.

N-a acceptat donatia pentru ca ne contrasem pe diverse subiecte pe acest topic si am refuzat sa-i accept ideile.

» Post actualizat in 02 Feb 2015 10:47

S-a mai discutat asta.

http://www.esa.int/Our_Activities/Space_Science/People/Is_the_Universe_finite_or_infinite_An_interview_with_Joseph_Silk

Astea sint lucruri care depasesc orice profan, nu stiu cum de vorbiti despre ele unii ca si cum le-ati intelege, si inca bine.

Pe 8 decembrie 2014, am fost la Conferinta de Craciun sustinuta de Joseph Silk la Ateneul Roman.

Despre Big Bang, expansiunea universului, "dark matter" si asa mai departe, omenirea are inca o multime de ipoteze care isi asteapta confirmarea sau infirmarea si prea putine certitudini.

La finalul conferintei, din public au fost puse o serie de intrebari. Intrebarile care l-au pus in cea mai mare "incurcatura" pe profesorul Silk au venit din partea unor studenti la medicina si erau legate de existenta si viata.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator 9fingers

Pe 8 decembrie 2014, am fost la Conferinta de Craciun sustinuta de Joseph Silk la Ateneul Roman.

Despre Big Bang, expansiunea universului, "dark matter" si asa mai departe, omenirea are inca o multime de ipoteze care isi asteapta confirmarea sau infirmarea si prea putine certitudini.

La finalul conferintei, din public au fost puse o serie de intrebari. Intrebarile care l-au pus in cea mai mare "incurcatura" pe profesorul Silk au venit din partea unor studenti la medicina si erau legate de existenta si viata.

La o conferinta de astronomie intrebari legate de viata, si existenta. La conferinta de gastronomie ce intrebari au pus, legate de big bang?

E usor sa fii pus in dificultate cu intrebari prostesti, cand te afli in fata unei sali pline si n-ai vrea ca cineva sa se simta jignit la o conferinta... de craciun.

Link spre comentariu

Eu tot ateu sunt, inca nu m-a convins nimeni de vreun Big God.

Pe mine nu m-a convins nimeni de lipsa lui. A, stai, ateii sunt "by default" si ei nu trebuie sa convinga pe nimeni. Convenabil... Si asta ar trebui sa fie de ajuns ca sa instauram statul laic, asa cum urla unii atei: Dom'le, trebuie sa renuntam la orice fel de credinta si sa devenim atei, pentru ca Big God nu exista. Biserica nu poate dovedi ca el exista, nici ateii nu pot, dar cum ateii nu sunt obligati sa convinga pe nimeni, ei au dreptate.

Link spre comentariu

Biserica nu poate dovedi ca el exista, nici ateii nu pot, dar cum ateii nu sunt obligati sa convinga pe nimeni, ei au dreptate.

groaznic...

pai cum?

nu voi aveti dreptate?

nu voi aveti popi in parlament?

nu voi aveti mai mult biserici decat spitale?

nu voi aveti bani alocati de la bugetul statului pentru biserica?

nu biserica e scutita de taxe?

clopotele bisericilor nu intra la deranjarea linistii publice...

nici mitocania cu boxele scoase pe usa bisericii nu se amendeaza...

deocamdata, din pacate... voi aveti dreptate. nu detineti doar adevarul teoretic ci si pe cel practic, afacerea va merge bine.

la draqu cand o sa observe omul de rand care le da bani la smecheri ca este furat? afacerea e a unora putini care profita enorm de pe urma celor care le iau apararea.

dar deh hai sa ne plangem ca da bine in poza, martiriul este tipic religios. desi ... martiri au fost toti amaratii arsi / decapitati / linsati / trasi pe roata de biserica...

Link spre comentariu

Vizitator Kosh

Pe mine nu m-a convins nimeni de lipsa lui. A, stai, ateii sunt "by default" si ei nu trebuie sa convinga pe nimeni. Convenabil... Si asta ar trebui sa fie de ajuns ca sa instauram statul laic, asa cum urla unii atei: Dom'le, trebuie sa renuntam la orice fel de credinta si sa devenim atei, pentru ca Big God nu exista. Biserica nu poate dovedi ca el exista, nici ateii nu pot, dar cum ateii nu sunt obligati sa convinga pe nimeni, ei au dreptate.

Esti extrem ilogic.

Daca eu pretind in fata ta ca la mine in birou exista un extraterestru, tu trebuie sa-mi demostrezi ca acel extraterestru exista?

Vii la mine la birou, nu-l vezi si eu iti spun ca trebuie sa ai credinta pentru a-l vedea...

Corect ca ma crezi nebun de legat? Corect ca te gandesti ca nu mi-am luat medicamentele?

Ateii sunt deschisi dovezilor prietene. Nu credem in deitati deoarece dovezile de pana acum fac putin probabila existanta unei deitati. Mai ales ca majoritatea deitatilor existente in antichitate au fost dovedite a fi inexistente.

Zeus nu mai este la moda, Soarele nu mai este venerat ca fiind o deitate...

De ce nu venerezi Soarele, sau pe Amoon-Ra??

Cu ce este mai special d-zeul tau? Ce-l face adevarat??

Care este dovada care instaureaza religia ta ca fiind unica adevarata??

Vrem si noi sa stim. Eu vreau sa stiu..

Tu doar pretinzi ca exista, deci tu trebuie sa dovedesti. Dar tu-mi ceri mie sa dovedesc ceea ce vezi numai tu?? WTF?

Ti-am mai spus.

Ceea ce sustii tu este asemanator cu situatia cand te duci cu copilul la pshiholog si ii ceri aluia sa dovedeasca existenta prietenului imaginar al copilului tau.

Este o prostie. Este ilogic.

Nu inteleg de ce continui sa bati moneda pe argumentatia asta infantila.

Nu trebuie renuntat la orice credinta. Trebuie renuntat la ideea de religie care interfereaza cu statul laic, cu societatea laica, mai ales cand acele religii sunt clar distructive.

Dovezile care sustin abilitatea religiei de a distruge societati sunt prezente atat in trecut cat si in prezent.

Cu ateismul este la fel: aceleasi reguli se aplica. Cand lucrurile o iau razna, se impune legea si justitia. CARE SUNT LAICE.

Religia nu are ce cauta inafara intimitatii caminului tau. Nu-ti impune nimeni sa nu crezi in unicorni, extraterestrii sau d-zeu. Este alegerea ta.

Insa nu-mi baga mie pe gat credintele tale. Punct. Nu-mi obliga copilul sa invete prostiile voastre si plateste fratioare taxele ca tot restul societatii. Ma refer la religie aici, nu la indivizi.

Vrei sa-ti faci biserica? Perfect. Finanteaza-te de la adeptii religiei tale, nu de la bugetul de stat.

Religia nu are ce cauta in scoli. Punct. Istoria religiilor este complet altceva, insa vezi tu, predarea unei astfel de discipline, nu corespune cu agenda voastra de manipulatori si indoctrinatori misei.

Plosnite ale societatii, asta este religia organizata.

Ce dreaq e asa greu de inteles???

Editat de Kosh
Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Un stat laic nu presupune renuntarea la orice fel de credinta (in divinitate) doar separarea ei de orice institutie a statului. Practica-ti credinta cat te tin genunchii, dar nu o impune altora prin intermediul autoritatilor statului.

Ori nu te duce capul sa intelegi nici macar atat, ori crezi ca ai ceva de castigat daca mintind ajungi sa pacalesti pe cineva mai putin inzestrat decat tine. Oricum ar fi, in loc sa demonstrezi ca macar in cazul tau credinta te-ar face mai bun, tu probezi necontenit contrariul.

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

Nu trebuie renuntat la orice credinta. Trebuie renuntat la ideea de religie care interfereaza cu statul laic, cu societatea laica, mai ales cand acele religii sunt clar distructive.

Dovezile care sustin abilitatea religiei de a distruge societati sunt prezente atat in trecut cat si in prezent.

Cu ateismul este la fel: aceleasi reguli se aplica. Cand lucrurile o iau razna, se impune legea si justitia. CARE SUNT LAICE.

Religia nu are ce cauta inafara intimitatii caminului tau. Nu-ti impune nimeni sa nu crezi in unicorni, extraterestrii sau d-zeu. Este alegerea ta.

Insa nu-mi baga mie pe gat credintele tale. Punct. Nu-mi obliga copilul sa invete prostiile voastre si plateste fratioare taxele ca tot restul societatii. Ma refer la religie aici, nu la indivizi.

Vrei sa-ti faci biserica? Perfect. Finanteaza-te de la adeptii religiei tale, nu de la bugetul de stat.

Religia nu are ce cauta in scoli. Punct. Istoria religiilor este complet altceva, insa vezi tu, predarea unei astfel de discipline, nu corespune cu agenda voastra de manipulatori si indoctrinatori misei.

Plosnite ale societatii, asta este religia organizata.

Ce dreaq e asa greu de inteles???

Total de acord. Desi eu sunt credincios, sunt 100% împotriva religiei. Credinţa trebuie să fie o opţiune strict personală. Înregimentarea credinţei în cadrul organizat al unei religii (cel puţin în ceea ce priveşte religiile abrahamice) a dat întotdeauna naştere la abuzuri şi a perpetuat îndobitocirea maselor.

Şi, că tot a venit vorba de asta, în ceea ce priveşte religiile, ceea ce mă revoltă cel mai tare este servitul pe tavă al unor ziceri chipurile "de origine divină", când este evident că ele sunt produsul exclusiv al gândirii umane (faza aia cu "Don't masturbate" mi se pare genială). Întotdeauna m-a enervat chestia asta, dar în ultimii ani am început să o percep foarte acut, din cauza manualelor de religie ale fiică-mii. Zici că sunt luate din evul mediu... Nu legalizăm prostituţia ca s-o putem impozita, că suntem "ţară ortodoxă". În schimb avem ore de predat făcutul corect al crucii și speriat copiii cum ca vor ajunge în iad dacă nu merg săptămânal la biserică, la liturghie.

Link spre comentariu

easy, după părerea mea, într-un stat, lucrurile nu trebuie făcute cu Dumnezeu, ci cu cap. Dumnezeu nu are nicio treaba cu organizarea statului sau cu deciziile oamenilor. Nu s-a băgat şi n-o să se bage niciodată în aşa ceva. Doar religiile, ca instrumente de control inventate şi perfecţionate de oameni, se ocupă cu chestia asta. Statele teocratice sunt cele care şi-au asuprit şi controlat cetăţenii în cele mai stricte şi dure moduri (există şi excepţii, cum ar fi Tibetul, dar asta ţine de anumite caracteristici care nu există deloc în religiile abrahamice).

Percepția lui Dumnezeu este extrem de diferită. Felul în care îl percepi tu nu seamănă de nicio culoare cu felul în care îl percep eu, chiar dacă amândoi acceptăm că este unul singur. Credinţa este o opţiune personală, la care un om nu ar trebui să ajungă decât în urma propriilor sale experienţe, pe măsură ce se maturizează. Nu prin îndoctrinare de mic copil, prin înregimentare obligatorie în cadrul unei religii, pentru că noţiunile (a se citi dogmele) care i se transmit sunt un simplu produs al gândirii (imperfecte) a altor oameni, neavând practic nicio legătură cu Dumnezeu.

Eu personal, când sunt întrebat de copiii mei dacă există Dumnezeu, le răspund că lucrurile sunt foarte complicate, că nu le pot da un răspuns pe care să-l înțeleagă și că atunci când vor fi mari vor gândi singuri, cu capul lor, dacă există sau nu. Apropo, în occident există de zeci de ani sistemul de a nu mai boteza copiii, pe principiul că își vor alege singuri religia atunci când vor avea capacitatea să o facă.

Link spre comentariu

Asocierea ateismului cu o religie e o campanie publicitara de terfelire dusa de religiosi. Cu oarece succes, as zice. Poate trebuie luptat mai cu vina impotriva ei.

Ateismul nu e religie pentru ca nu "crede" in nimic. Ateismul doar refuza afirmatii fara dovezi. Adica ca si stiinta, materiile predate copiilor la scoala, medicina si medicamentele, ingineria, agricultiura, si cea mai mare parte din ce facem in viata.

Link spre comentariu

Vizitator Kosh

Principala problema pentru care ateismul este vazut ca si pe o religie este datorata mentalitatii omului care pur si simplu nu poate face o disociere clara.

Prin intermediul dialogului de mai jos, intre un ateu si o alta persoana, vedem de ce ateismul este interpretat ca pe o alta religie:
- Esti catolic?

- Nu

- Esti ortodox?

- Nu sunt

- Esti musulman

- Nu

- Dar ce esti, atunci?

- Sunt ateu.

Abilitatea creierului uman de a vedea tipare in dorinta de a oferi raspuns rapid si satisfacator, asociaza un termen necunoscut cu alte elemente asemanatoare.

Este acealsi motiv pentru care un religios vede chipul lui Isus in felia de paine, sau intr-o formatiune de nori, pe cand o persoana non-religioasa vede doar o formatiune de nori caruia nu are sens sa-i dea un inteles.

Link spre comentariu

Sunteti CULMEA! Nu pot decat sa ma uit la voi si sa ma minunez. Tocmai ce un ATEU, GALEN, a deschis un nou Topic numit "Un nou mileniu, o noua religie... " referindu-se la ateism si voi o dati cu campania de terfelire a ateismului de catre religiosi. S-au infiintat BISERICI ATEISTE in lume si voi o tineti cu creierul uman care vede tipare.

Sunteti manipulati, indoctrinati, oi in turma ateista.

» Post actualizat in 13 Feb 2015 08:47

Ateismul doar refuza afirmatii fara dovezi.

Si cum ramane cu profesoara mea ateista de biologie, care imi preda faptul ca o dovada a evolutiei este chiar apendicul care va disparea in viitor, fiind un organ complet lipsit de utilitate in zilele noastre. Si asta acum niste zeci de ani, ca tot spun unii ca religia si comunismul au facut casa buna impreuna. Pe ce dovezi irefutabile se baza doamna profesoara ateista? Si daca i-am fi cerut dovezi ne-ar fi raspuns ca procesul de evolutie este unul lent, care dureaza milioane si milioane de ani, asa ca... CREDE SI NU CERCETA!

Link spre comentariu

Si cum ramane cu profesoara mea ateista de biologie

Cum poate sa ajunga un om destept si capabil profesor de liceu? In special de biologie.

apendicul

Uite, eu nu m-as mira ca tu sa fii profesor de lb romana sau ceva :)) Editat de gn77b
Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic