Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Te complici prea mult.

Rahanele alea de rime nu simt nici un (cuvant urat). Una are asa o viziune si zice: "ba, da daca exista lumina??"

Celelalte rime: exista o p#la!

Rima isteata: exista ba, asa cred eu, e o chestie alba care ne invaluie, asa laptoasa!

Celelalte rime: Du-te baaaaa!

Rima isteata: va c#cati degeaba pe voi, eu cred ca exista o chestie alba laptooasa!

Celelalte rime: Mars ma dereglatule, esti prost!

Vine maical pit si le baga gena la toate, deodata vad toate o chestie alba si laptoasa in jurul lor, LUMINA!

Rima isteata: v-am zis eu!!??

Celelate rime: da ma, bine..

Ce nu intelegi din exemplul asta?

E ca si cum eu cred cu tarie ca exista extraterestrii si nimeni altcineva nu crede si apoi vine extraterestru si se conving toti.

Problema e ca rima isteata doar crede pt ea si nu le baga altora cu forta credinta pe gat, insa in lumea reala credinta in BauBau iti este inoculata cu forta, se preda la scoala, etc.

Asta e diferenta, nu ca exemplul nu e bun.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Vizitator 9fingers

Te complici prea mult.

Rahanele alea de rime nu simt nici un (cuvant urat). Una are asa o viziune si zice: "ba, da daca exista lumina??"

Celelalte rime: exista o p#la!

Rima isteata: exista ba, asa cred eu, e o chestie alba care ne invaluie, asa laptoasa!

Celelalte rime: Du-te baaaaa!

Rima isteata: va c#cati degeaba pe voi, eu cred ca exista o chestie alba laptooasa!

Celelalte rime: Mars ma dereglatule, esti prost!

Vine maical pit si le baga gena la toate, deodata vad toate o chestie alba si laptoasa in jurul lor, LUMINA!

Rima isteata: v-am zis eu!!??

Celelate rime: da ma, bine..

Ce nu intelegi din exemplul asta?

Nu e nicio problmea pana al nivelul asta, eroarea apare la nivelul la care este suprapus experientei religioase. In asta consta alegoria, prestidigitatia aia care tie pare ca-ti scapa complet.

Nu e suficient sa vin eu sa-ti spun ca percep inca o dimensiune a scenei, care tie iti este inaccesibila, pt a te face sa realizezi ce argument bun am. Trebuie sa o articulez in cuvinte, sa-ti arat o coerenta intre cele doua. Aici triseaza tipul asta de "argument". Nu e nimic complicat.

Asta e diferenta, nu ca exemplul nu e bun.

E un exemplu care urmareste doar sa te pacaleasca si o face intr-un mod foarte ieftin. Ca orice alt sofism, sau Sophie, produs de credinta.

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

mmmmmmmas converti .....la asta ...da-s insurat ...plm oricum sunt deja convertit la Jedaism si cred in Forta ...forta gravitationala,,

Da ...gravitatia...strugurii sunt acri. :)

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Doamne ajută!

Aşa să ne ajute Dumnezeu pe toţi şi familiile noastre!

Foxbat?

» Post actualizat in 18 Feb 2015 12:12

Comentatorii par ca sunt desprinsi din reclama. :rusinica:

Iones said, on iulie 15, 2014 at 10:37 pm

Am reusit sa interzicem reclamele denigratoare precum aceea cu “Ti-am spus ca e popa? Tu Batman Batman!” sau aceea de la Red Bull de acum 2 ani in care un al patrulea “mag” aducea energizantul.

Poate reusim si pe acestea

Doamne Ajuta!

https://saccsiv.wordpress.com/2014/07/15/video-reclame-blasfemiatoare-la-bateriile-macht-in-romania/

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

Vizitator foxbat
Pr. Gheorghe Calciu: "Ce ştii tu, tinere, despre Hristos?" (cuvântul 1) 7 cuvinte către tineri ale Pr. Gheorghe Calciu Miercuri, 18 Februarie 2015 10:55

pr-gheorghe-calciu.jpgA venit acum vremea, tinere, să auzi un glas care te cheamă. Un glas pe care nu l-ai mai auzit; sau poate da, dar pe care nu l-ai înţeles şi nu l-ai ascultat. Este glasul lui Iisus! Nu tresări, nu te mira, nu zâmbi neîncrezător, tânărul meu prieten! Glasul care te cheamă nu este al unui mort, ci al unui înviat. El nu te strigă din istorie, ci din adâncul propriei tale fiinţe.

Cuvintele acestea, rostite şi scrise aici, sunt din străfundurile tale, pe care nu ţi le cunoşti. Ţi-a fost poate ruşine sau teamă să cobori în adâncul tău şi să le descoperi. Ai crezut că în tine zace o fiară, un mormânt al instinctelor din care se ridică strigoii înspăimântători ai patimilor, şi nu ţi-ai văzut faţa de înger, căci tu înger eşti.

Dacă nu ţi-a spus-o nimeni până acum, ţi-o spune Iisus, şi mărturia lui este adevărată, căci nimeni nu L-a dovedit vreodată de minciună. Ce ştii tu, tinere, despre Hristos? Dacă tot ceea ce ştii ai învăţat la şcoală, la orele de ateism, ai fost frustrat cu rea-credinţă de un adevăr – de singurul Adevăr care te poate face liber. Ce ştii tu despre Biserica lui Hristos? Dacă tot ceea ce ştii se reduce la Giordano Bruno, despre care ţi s-a vorbit la educaţia aşa-zis „ateist-științifică”, ai fost privat în mod neomenos de lumină adevăratei culturi, de strălucirea spiritualităţii, care este garanţia libertăţii tale de om.

Unde ai auzit, prietene, cuvintele acestea: „Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă bleastămă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce va vătăma şi va prigonesc”? Dacă nu le-ai auzit niciodată, cine şi cu ce drept ţi le-a interzis? Cine ţi-a interzis să ştii că există o cale mai bună, mai dreaptă şi mai simplă decât cea pe care rătăceşti orbecăind acum? Cine ţi-a pus valul peste ochi, ca să nu poţi vedea lumina cea minunată a dragostei propovăduite şi trăite de Iisus până la ultimele ei consecinţe?

Te văd pe stradă, prietene, tânăr şi frumos, şi deodată, totul se schimbă în tine, fața ta se schimonoseşte, instinctele îţi răbufnesc în afară, răvăşindu-ţi fiinţă ca o dezlănţuire de stihii, şi devii violent... De unde ai învăţat violenta, tinere? De la cine? Ţi-am văzut mama blândă şi cu ochii în lacrimi, ţi-am văzut tatăl cu faţa împietrită de durere – şi am ştiut că nu de la ei ai învăţat-o... Atunci, de unde? Pleacă-ţi urechea şi ascultă chemarea lui Iisus, chemarea Bisericii Lui.

Afară, pentru violenţa ta nesăbuită, te aşteaptă tribunalele şi închisoarea, unde sufletul tău poate fi iremediabil ucis. Te-am văzut cu durere înaintea tribunalelor, unde faptele tale căpătau dimensiuni de oroare. Te-am văzut speriat, sau cinic, sau bravând – şi toate aceste atitudini ale tale îmi arătau cât de aproape de marginea prăpastiei te aflai; şi m-am întrebat, încă o dată, cine este vinovat pentru căderea ta.

Vino la Biserica lui Hristos! Numai aici vei găsi consolare pentru fiinţa ta răvăşită, numai în ea vei afla certitudinea; fiindcă numai în Biserica vei auzi glasul lui Iisus spunându-ţi cu blândeţe: „Fiule, iertate îşi sunt ţie greşelile tale, pentru că mult ai suferit. Iată, te-ai făcut sănătos; de acum să nu mai greşeşti”... Nimeni nu ţi-a scris vreodată cuvintele acestea, dar acum le auzi. Ţi s-a vorbit de ură de clasă, de ură politica, de ură şi mereu de ură.

Cuvântul „iubire” ţi-a sunat străin, dar acum Biserica lui Hristos îţi arată o cale mai bună, o cale a dragostei. Ai fost până acum sclavul instinctelor tale, trupul tău a fost un simplu instrument prin care ele s-au exteriorizat. Şi acum poţi să auzi acest glas al lui Iisus, Care grăieşte prin gura Apostolului Său: „Au nu ştii că tu eşti templul lui Dumnezeu, ca în tine locuieşte Duhul lui Dumnezeu?”. Ţi s-a spus că descinzi din maimuţă, că eşti o fiară care trebuie dresată, iar acum afli un lucru uluitor: tu eşti templul lui Dumnezeu, în tine sălăşluieşte Duhul lui Dumnezeu! Eşti rechemat, tinere, la demnitatea ta de om metafizic; eşti ridicat de acolo de unde educaţia greşită te-a coborât din sacrul oficiu, de a fi temple în care să locuiască Dumnezeu. Noi te chemăm la puritate.

Dacă nu ai uitat cuvântul „inocență”, dacă au mai rămas zone de copilărie neîntinată în tine, nu vei rezista acestei chemări. Vino în Biserica lui Hristos! Vino să înveţi ce este inocența şi puritatea, ce este blândeţea şi ce este iubirea. Vei afla care este rostul tău în lume, care este scopul existenţei noastre. Spre stupoarea ta, vei afla că viaţa noastră nu sfârşeşte în moarte, ci în înviere; ca existenţa noastră este spre Hristos şi că lumea nu este doar un moment gol, în care să stăpânească neantul. Vei avea o nădejde și nădejdea te va face tare. Vei avea o credinţă şi credinţa te va mântui.

Vei avea o dragoste şi dragostea te va face bun. Aceasta este, tânărul meu prieten, cel dintâi cuvânt pe care Iisus ţi-l adresează prin tumultul lumii, prin desişul patimilor cu care nimeni niciodată nu te-a învăţat să te lupţi, prin transparența viselor tale de inocență, care te mai bântuie din când în când. Iisus te caută, Iisus te-a aflat!

(Pr. Gheorghe Calciu - Cuvinte către tineri, Editura Anastasia, 1996)

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Cuvintele acestea, rostite şi scrise aici, sunt din străfundurile tale, pe care nu ţi le cunoşti. Ţi-a fost poate ruşine sau teamă să cobori în adâncul tău şi să le descoperi. Ai crezut că în tine zace o fiară, un mormânt al instinctelor din care se ridică strigoii înspăimântători ai patimilor, şi nu ţi-ai văzut faţa de înger, căci tu înger eşti.

Dacă nu ţi-a spus-o nimeni până acum, ţi-o spune Iisus, şi mărturia lui este adevărată...

Nu-mi spuse nimeni pana acum ce strigoi si fiare zaceau in strafundurile mele, dar uite ca-mi povesteste Iisus. Popii astia astia sunt dementiali, mai buni decat orice teleshopping...

» Post actualizat in 19 Feb 2015 09:42

Cine ţi-a interzis să ştii că există o cale mai bună, mai dreaptă şi mai simplă decât cea pe care rătăceşti orbecăind acum? Cine ţi-a pus valul peste ochi, ca să nu poţi vedea lumina cea minunată a dragostei propovăduite şi trăite de Iisus până la ultimele ei consecinţe?

Te văd pe stradă, prietene, tânăr şi frumos, şi deodată, totul se schimbă în tine, fața ta se schimonoseşte, instinctele îţi răbufnesc în afară, răvăşindu-ţi fiinţă ca o dezlănţuire de stihii, şi devii violent... De unde ai învăţat violenta, tinere? De la cine? Ţi-am văzut mama blândă şi cu ochii în lacrimi, ţi-am văzut tatăl cu faţa împietrită de durere – şi am ştiut că nu de la ei ai învăţat-o... Atunci, de unde? Pleacă-ţi urechea şi ascultă chemarea lui Iisus, chemarea Bisericii Lui.

Afară, pentru violenţa ta nesăbuită, te aşteaptă tribunalele şi închisoarea, unde sufletul tău poate fi iremediabil ucis. Te-am văzut cu durere înaintea tribunalelor, unde faptele tale căpătau dimensiuni de oroare....

Vino la Biserica lui Hristos!

Toti astia care n-avem halucinatii cu Jesus suntem automat niste infractori si criminali care orbecaim in violenta. Si asta e momentul in care se aprind panourile alea luminoase ca-n Las Vegas, ne indruma ca pe niste pariori compulsivi spre Biserica.

Ce sarlatanism spiritual ordinar. O sleahta de talhari, un partid subteran mana in mana cu orice putere corupta de stat, cu o imaginatie neostoita pt cai de jecmanire a enoriasilor.

Link spre comentariu

• 2 weeks later...
Vizitator foxbat

mai jos, articol de stiinta

Surpriză? Religia și fizica cuantică susțin același lucru!

Autorul Mark Hicks a realizat o conexiune incredibilă între Biblie și fizica cuantică în noua sa carte, „Surpriză: Acordul dintre fizica cuantică, relativitate și Biblie. Știința Modernă și Biblia susțin același lucru.”

Hicks susține că atunci când privim fizica dintr-o perspectivă spirituală, totul capătă sens și, dacă ne gândim bine, acest lucru nici măcar nu e „ciudat”, scrie Christian Post.

„Fizicienii de astăzi confirmă de fapt ceea ce Biblia afirmă despre natura lui Dumnezeu, a creației Lui și a realității”, afirmă Hicks.

Hicks le reamintește cititorilor că relativitatea și fizica cuantică au condus la numeroase inovații ce au transformat planeta noastră în ultimii 100 de ani. La fel ca în cazul explicației lui Newton cu privire la gravitație și călătoriei lui Magellan în jurul lumii, descoperirile privitoare la relativitate și la fizica cuantică au schimbat tot ceea ce credeam că știm despre universul care ne înconjoară.

În noua sa carte, Hicks reunește descoperirile minților uimitoare ale lui Albert Einstein, Neils Bohr și Werner Heisenberg, arătând beneficiile pe care acestea ni le-au adus – incluzând televiziunea, telefoanele mobile și computerele.

Descoperirea centrală a relativității este că lumina (și nu spațiul sau timpul) reprezintă singura constantă din Univers. În același timp, Biblia afirmă că Dumnezeu este Lumină, singura constantă în tot Universul. „Biblia afirmă că Dumnezeu este Lumină, iar Dumnezeu este constanta noastră.”

Atât învățăturile biblice, cât și fizica cuantică, afirmă că lumina este mecanismul prin care totul există (sau „pare” să existe). Fiecare atom emite sau absoarbe lumină, așa că fiecare gând, cuvânt, faptă sau obiect se manifestă prin intermediul aceluiași proces. Totul este energie, iar fundația elementară a universului este pur potențială. Biblia este în acord cu această idee, afirmând că lumina este mijlocul prin care Dumnezeu a creat Universul și prin care El continuă să țină toate lucrurile laolaltă.

Fizica cuantică a descoperit că atomii există într-o stare semi-reală, pur potențială și virtuală până când cineva îi privește cu o expectativă. Această expectativă, sau așteptare a privitorului, determină natura lor „reală” din acel moment. Tot așa, afirmă Biblia, credința – adică ceea ce observatorul crede și se așteaptă să vadă – determină natura realității unei persoane.

„Orice ar fi adevărul, el nu se va schimba, indiferent cine este cel care încearcă să-l afle. Există oare vreun motiv pentru care știința seculară și teologia să se privească una pe cealaltă drept contraproductive, când, în realitate, ambele caută același lucru?”, întreabă Hicks.

În cartea sa, Hicks folosește un limbaj accesibil, pentru a conduce cititorul către aceeași realizare la care a ajuns și el: că fizica cuantică și Biblia susțin de fapt același lucru. Prăpastia dintre religie și știință se închide tot mai rapid, afirmă sekvoice.com, iar Hicks are o puternică contribuție la această mișcare, prin argumentația sa ce caută să arate oamenilor că cele două pot co-exista în același univers.

"

Link spre comentariu

Rid un pic desi n-ar trebui, scri ceva lucruri interesante pe un topic "de ce sint ateu", sti ca faci trafic aiurea?, poate si deranjezi. Mai bine s-ar face un topic cu de ce sint credincios, si acolo ar merge ce vrei sa zici tu (ca sfat, de ce sa intri incaltat in casa "omului"?).

PS. Am scris de religie la incidentul din Franta, cred ca am scris ca nu-i ok sa batjocoresti orice religie, alti morti, rezultatul va fi un implant in fund pe care o sa-l suportam toti in spiritul "liberei exprimari", tot inainte vitejii mei! Si cita hirtie igienica folositi or sa stie cine trebuie cei care va sustin "bunul simt".

Editat de Contabil
Link spre comentariu

mai jos, articol de stiinta

Surpriză? Religia și fizica cuantică susțin același lucru!

Autorul Mark Hicks a realizat o conexiune incredibilă între Biblie și fizica cuantică în noua sa carte, „Surpriză: Acordul dintre fizica cuantică, relativitate și Biblie. Știința Modernă și Biblia susțin același lucru.”

Hicks susține că atunci când privim fizica dintr-o perspectivă spirituală, totul capătă sens și, dacă ne gândim bine, acest lucru nici măcar nu e „ciudat”, scrie Christian Post.

„Fizicienii de astăzi confirmă de fapt ceea ce Biblia afirmă despre natura lui Dumnezeu, a creației Lui și a realității”, afirmă Hicks.

Hicks le reamintește cititorilor că relativitatea și fizica cuantică au condus la numeroase inovații ce au transformat planeta noastră în ultimii 100 de ani. La fel ca în cazul explicației lui Newton cu privire la gravitație și călătoriei lui Magellan în jurul lumii, descoperirile privitoare la relativitate și la fizica cuantică au schimbat tot ceea ce credeam că știm despre universul care ne înconjoară.

În noua sa carte, Hicks reunește descoperirile minților uimitoare ale lui Albert Einstein, Neils Bohr și Werner Heisenberg, arătând beneficiile pe care acestea ni le-au adus – incluzând televiziunea, telefoanele mobile și computerele.

Descoperirea centrală a relativității este că lumina (și nu spațiul sau timpul) reprezintă singura constantă din Univers. În același timp, Biblia afirmă că Dumnezeu este Lumină, singura constantă în tot Universul. „Biblia afirmă că Dumnezeu este Lumină, iar Dumnezeu este constanta noastră.”

Atât învățăturile biblice, cât și fizica cuantică, afirmă că lumina este mecanismul prin care totul există (sau „pare” să existe). Fiecare atom emite sau absoarbe lumină, așa că fiecare gând, cuvânt, faptă sau obiect se manifestă prin intermediul aceluiași proces. Totul este energie, iar fundația elementară a universului este pur potențială. Biblia este în acord cu această idee, afirmând că lumina este mijlocul prin care Dumnezeu a creat Universul și prin care El continuă să țină toate lucrurile laolaltă.

Fizica cuantică a descoperit că atomii există într-o stare semi-reală, pur potențială și virtuală până când cineva îi privește cu o expectativă. Această expectativă, sau așteptare a privitorului, determină natura lor „reală” din acel moment. Tot așa, afirmă Biblia, credința – adică ceea ce observatorul crede și se așteaptă să vadă – determină natura realității unei persoane.

„Orice ar fi adevărul, el nu se va schimba, indiferent cine este cel care încearcă să-l afle. Există oare vreun motiv pentru care știința seculară și teologia să se privească una pe cealaltă drept contraproductive, când, în realitate, ambele caută același lucru?”, întreabă Hicks.

În cartea sa, Hicks folosește un limbaj accesibil, pentru a conduce cititorul către aceeași realizare la care a ajuns și el: că fizica cuantică și Biblia susțin de fapt același lucru. Prăpastia dintre religie și știință se închide tot mai rapid, afirmă sekvoice.com, iar Hicks are o puternică contribuție la această mișcare, prin argumentația sa ce caută să arate oamenilor că cele două pot co-exista în același univers.

"

Rationament Post-hoc!

Link spre comentariu

"relativitatea și fizica cuantică au condus la numeroase inovații ce au transformat planeta noastră în ultimii 100 de ani"

Ce precis e asta in articol, Einstein a publicat Teroria Relativitatii exact acum 100 de ani! :o

Insa ceva practic din fizica cuantica si relativitate a fost posibil mult mai tirziu, sa zicem ca au transformat lumea in ultimii 75 de ani...

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

@foxbat, e un obicei asta sa promovezi carti pe care nu doar ca nu le-ai citit vreodata, dar nici nu le-ai tinut in mana?

Sa-ti insusesti revelatii din fizica si mecanica cuantica, sau chiar teologie, de la un autor care nu are niciun fel de pregatire in vreun domeniu. Care e la prima carte dupa ce a scrise niste articolase intr-o revista de vanatoare, si in alt rahat despre comunitati experimentale de hippi-artisti. Te invata cum sa supravietuiesti atacului ursilor, cum sa pictezi cu picioarele si cum mecanica cuantica e drumul spre iisus.

N-ati pune mana sa invatati ceva nici daca existenta lui d-zeu ar depinde de asta, dar la niste gunoaie comerciale ca asta, puneti botul fara macar sa teceti de titluri sau descrierile de pe amazon. Mare e gradina, si asa se si intretine biserica mantuirii neamului...

» Post actualizat in 02 Mar 2015 11:31

Rid un pic desi n-ar trebui, scri ceva lucruri interesante pe un topic "de ce sint ateu", sti ca faci trafic aiurea?, poate si deranjezi. Mai bine s-ar face un topic cu de ce sint credincios, si acolo ar merge ce vrei sa zici tu (ca sfat, de ce sa intri incaltat in casa "omului"?).

PS. Am scris de religie la incidentul din Franta, cred ca am scris ca nu-i ok sa batjocoresti orice religie, alti morti, rezultatul va fi un implant in fund pe care o sa-l suportam toti in spiritul "liberei exprimari", tot inainte vitejii mei! Si cita hirtie igienica folositi or sa stie cine trebuie cei care va sustin "bunul simt".

Punctuatie si gramatica haotica si incapacitatea de a deosebi maculatura de stiinta. Si dincolo de forma, mesajul este incarcat peiorativ.

Nu, posturile lui chiar sunt perfecte pt topicul asta, inclusiv completarea ta. Si sunt binevenite aici

Arata de ce unii dintre noi suntem atei, iar altii cred inca in foarte multi cai verzi pe pereti. Si gusta doar niste diletantisme si sarlatanisme in loc sa studieze ceva.

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

http://www.contributors.ro/cultura/de-ce-predarea-religiei-in-%C8%99coli-submineaza-credin%C8%9Ba/

Citind comentariile m-a izbit o treaba. Mi-am dat seama ca n-as vrea sa traiesc intr-o lume complet atee. Mi s-ar parea suspect sa fie toti de-acord, suna cam infricosator. Cred ca ar trebui sa ramina un procent de tacaniti care sa-i tina partea Marelui Prieten Imaginar. Cine stie, poate la un moment dat ateii o s-o ia razna si o sa fie benefica o opozitie.

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Citisem si eu articolul, iar comentariile nu mi-au lasat o impresie de acord si armonie.Tot pe contributors are si Papahagi un articol pe aceeasi tema, un sofism elastic intins pana la limita in care i-a explodat in nas in comentarii, care sunt la fel de amestecate.

E plina tara de biserici, iar BOR-ul care face acum ditamai scandalul doar pt ca cei care vor o recreatie prelungita de o ora (de religie) trebuie sa completeze un formular o data pe an, si-a bagat demult coada atat in programa de biologie cat si in cea de filosofie, exmatriculand evolutionismul si niste filosofi mai incomozi pt D-zeu.

Si in ciuda viselor distopice ale lui Galen, nu cred ca ai motive sa-ti faci griji pt viitor. Elvis inca mai traieste undeva pe o insula, OZN-urile se mai ratacesc prin Alaska deranjand siesta sasquachilor...

Si tot se mai gasesc discutii in care lumea se trezeste sa-si nege originea simiana, blocati undeva in prima faza Kubler-Ross. D-zeu o duce foarte bine mort.

Editat de 9fingers
Link spre comentariu

Păzește-te de o capră – din față, de un cal – din spate, de un prost – din toate părțile. Proverb jidanesc...

Unii au impresia ca din multimea cuvintelor ies dreptatea si adevarul.

O povestioara draguta, cu talc, care sa mai genereze ceva spume la gurile veninoase, gasiti mai jos. Ceea ce ma frapeaza pe mine nu este sustinerea unei pareri cu tarie, ci otrava cu care sunt improscate si aciditatea nejustificata. Mandria si ambitia este atat de exagerata la unii, incat ai impresia ca isi iau salariile de pe forum, ca sunt direct insarcinati si responsabili cu postarea la norma (depasita)

O alta mirare este incuierea de care dau dovada, culmea, nu credinciosii, ci ateii.Tot din cauza mandriei lor de a se considera miezul din banana. In era in care SF-urile ne pun imaginatia la incercare in fel si chip, ateii, care isi atribuie titluri de minti deschise, pur si simplu nu pot intelege ideea de dumnezeire. Realitatea probabil este cu totul alta. Afirma ca nu o gasesc plauzibila pentru ca nu o accepta... din nou principiul miezului din banana...

Era o vorba care spunea ca poti avea toate virtutile din lume, dar daca iubire nu ai nu esti nimic... la fel si cunoasterea... poti cunoaste toate stiintele din lume, daca pe Dumnezeu nu-l cunosti (prin intermediul acestora, macar), esti zero... sau cum spune alta vorba.... mai bine era aceluia de nu s-ar fi nascut...

Acum, pana se duc ateii sa ia niste servetele ca sa-si stearga spumele... sau pot folosi si o spumiera de bucatarie... sa citim povestea urmatoare...

Doi gemeni vorbesc in pantecele mamei lor:
-Tu crezi in viata de dupa nastere?
-Desigur, trebuie neaparat sa fie ceva dupa nastere. Poate ca noi suntem aici exact pentru aceasta: ne pregatim pentru viata de dupa nastere.
-Asta-i absurd. Nu exista viata dupa nastere. Cum ar putea sa arate aceasta viata?
-Nu-ti pot spune exact, dar sunt sigur ca va fi ceva cu mai multa lumina, ca vom putea sa mergem si sa mancam cu propria noastra gura.
-Asta-i o prostie. Tu stii ca e imposibil sa mergi si sa mananci cu propria-ti gura. Doar de aceea exista cordonul ombilical, si dupa cum vezi, este tare scurt. Asculta-ma ce-ti spun: nu exista viata dupa nastere!
-Sunt convins ca trebuie sa existe ceva dupa nastere. Ceva total diferit de ceea ce traim noi acum
-Bine, dar nimeni nu s-a intors de acolo. Viata se sfarseste la nastere. Inafara de viata de aici, nu exista decat viata de aici, in intuneric si stramtorare.
-Nu. Noi nu stim cu precizie cum arata viata de dupa nastere. Ceea ce este sigur insa este faptul ca o vom intalni pe mama.
-Mama? Tu crezi in mama? Si unde ar putea fi mama, dupa zisele tale?
-Aici, undeva, aproape, fireste. Numai datorita ei putem fi noi vii.
-Nu te cred. In viata mea nu am vazut o mama. Cu siguranta, ea nu exista.
-Da, se poate. Dar uneori, cand suntem total in liniste, o putem auzi cum canta si cum mangaie cu mana lumea noastra in care traim. Stii? De aceea sunt absolut convins ca viata incepe abia dupa nastere.

Sahlean Emanuela

PS. ATEI > Incercati sa constientizati faptul ca senzatia pe care o simtiti prin vene dupa ce ati citit aici, respectiv senzatia de fierbere care se mai exprima si prin vorba "mi se urca la cap", dorinta acerba de a arunca cuvinte nedemne de fiintele civilizate sau macar cu o oarecare inteligenta, nu reprezinta decat manifestarea concreta a mandriei voastre de mieji, pe de o parte, iar pe de alta parte este influenta directa a unor duhuri (entitati neperceptibile, foarte reale) care va stapanesc si va impulsioneaza sa reactionati violent. Pentru a incerca sa elimini un lucru rau din tine, mai intai e important sa il constientizezi.

Bless you all!

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic