Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Dpmdv topicul poate fi inchis.

Cel mai mare ateu din Romania este Preafericitul Daniel, Patriarhul BOR. Numai ca nu recunoaste asta in mod public, ca doar nu e tampit sa-si impuste vaca de muls, aka Dumnezeu.

Imi bag (cuvant urat) in neamul lui si in cei ce-l sustin!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Deci, cununia religioasa nu o faci numai pentru tine. Eu de exemplu, daca am nasii bisericosi, prieteni, rude, nu cumva inseamna ca fac pipi pe opinia lor si ca nu le respect decizia de a crede in ceea ce vor ei, daca nu fac o cununie religioasa?

Dar de ce nu vezi si cealalta perspectiva? Rudele,prietenii aia religiosi nu fac si ei pipi pe opinia ta daca faci cununie doar pt. ei?

Plus ca nu face popa nici o cuninie religioasa fara sa si actul de la primarie. :crack:

Nu stiu de ce te incapatanezi sa nu vezi realitatea.

Nu zice nimeni sa nu crezi. Fiecare cu crezul lui. DAR, sa imi zici ca ce fac poponarii astia (la propriu si la figurat) este NORMAL, mi se pare penibil.

He he,vezi cum e sa te certi cu oameni care nu vad realitatea?

Link spre comentariu

1. Dar de ce nu vezi si cealalta perspectiva? Rudele,prietenii aia religiosi nu fac si ei pipi pe opinia ta daca faci cununie doar pt. ei?

2. Plus ca nu face popa nici o cuninie religioasa fara sa si actul de la primarie. :crack:

3. He he,vezi cum e sa te certi cu oameni care nu vad realitatea?

1. Relativ... Ei se considera normali, sunt atat de spalati pe creier incat e greu sa le explici (cum e si GoodKat, care altfel e baiat bun).

Plus ca asta daca o faci, o faci pentru ca ei sa se simta bine, nu din obligatie. Mie imi era indiferent daca mergeam la biserica sau nu, deci nu aveam nimic de pierdut, dar in conditiile in care nu era vorba de +1500 ron, ci de doar de 200-300 ron maxim.

Si nah, ei e multi, noi estem doi.

2. Normal ca intai se face cununia civila.

3. Nu se compara cazurile. :P

Observi ca imi place sa vin cu date concrete, cifre si exemple. Asa am facut si in cealalta discutie, pana mi s-a acrit. La fel cum mi se va acri si de discutia asta si apoi o sa o iau pe aratura, probabil. :laugh:

Link spre comentariu

Cel mai mare ateu din Romania este Preafericitul Daniel, Patriarhul BOR. Numai ca nu recunoaste asta in mod public, ca doar nu e tampit sa-si impuste vaca de muls, aka Dumnezeu.

Asta e de citate celebre!!!

Ai de poola mea ce bine pot sa rad!

Sincer, daca nu ar fi atat de comic eu cred ca m-as enerva!

Daca traiai in Australia te uram 100% asa ai doar 80% :lol:

Link spre comentariu

302vrrs.jpg

:friends:

sint convins ca orice credul reuseste sa rationalizeze cumva problema si scoata biserica basma curata.

some bad apples...

din linku de mai sus am retinut finalul:

""Fabulele ar trebui să fie predate copiilor ca fabule, miturile ca mituri, iar miracolele ca reprezentări literare. A preda copiilor superstițiile ca adevăruri este unul dintre cele mai îngrozitoare lucruri. Mintea copilului le acceptă Âşi le crede, iar doar printr-o mare suferință, ce durează ani, va scăpa de această credință. De fapt, oamenii vor lupta în numele unei superstiții la fel de repede ca în numele unui adevăr - uneori chiar mai repede, deoarece o superstiție este intangibilă, astfel că nu poate fi demonstrată a fi falsă, iar adevărul este un punct de vedere, deci poate fi schimbat"."

Link spre comentariu

Nu reuÂşeam să pricep de ce Boc dă grămezi de bani de la buget bisericii,de ce în general politicienii pozează fals în credincioÂşi.

Concluzia e că un popor religios este uÂşor de prostit,e mai docil Âşi mai naiv,mai uÂşor de îndoctrinat.

Harvard scholar Robert D. Putnam and Notre Dame's David E. Campbell found a connection between religiosity and trust in others in their new book, "American Grace: How Religion Unites and Divides Us."

Based on Harvard's 2006 Faith Matters Survey, Putnam and Campbell conclude religious people are viewed as more trustworthy by both religious and nonreligious Americans, and also tend to be more trusting of others.

In an interview, Campbell said the strong social networks found in some faith communities, such as "the tight bonds among Mormons," seems to make them especially vulnerable to fraud.

"The underlying issue, I think, is the question of mutual trust," agreed Nancy Ammerman, a Boston University professor of religion and sociology. "These schemes rely on and exploit that trust, and people within religious communities tend to have high levels of trust for others within their community."

There's also ease of access, Ammerman said.

"Conversations are easy to strike up, and everybody's got a directory or an e-mail list or at least people they talk to at coffee hour. The social connections are there, and that makes it easier for someone with something to sell to get new customers."

Anson Shupe, an Indiana University sociologist and author of several books on faith-based fraud, said his own research indicates evangelicals, Mormons and black churches are most susceptible, while Catholics are relatively protected by a dense, hierarchical network of clergy supervision.

"Protestants and Mormons tend to believe that there is a sort of straightforward relationship between keeping the tenets of the faith and contributing financially to it, and then reaping rewards in the here and now," he explained. "Some pastors preach a one-to-one relationship between worldly prosperity and attendance to matters of faith."

Members of these groups also believe that God wants them to prosper, and that God wouldn't allow them to be ripped off -- especially not by someone who shares their beliefs, he added.

But Earl L. Grinols, a Baylor University economics professor, believes any correlation between faith and fraud stems from a "mistaken" perception that religious people as easily misled. That prompts con artists to disproportionately target them, along with the elderly and the newly affluent.

"It's the ease of identifying and finding people in the group to scam, and that the perpetrators have a misperception that these members are more naive," he said. "They may tend to view (Christians) as more simple, maybe more easily led."

Schock said potential investors should check with the regional SEC office before handing money over to potential con artists, whether it's a longtime congregant in good standing, a religious leader who has been endorsed by fellow clergy, or someone who promotes an investment that appears faith-friendly, such as church bonds or Islam-compliant loans.

http://www.christiancentury.org/article/2010-11/do-religious-people-make-easy-targets-scams

Link spre comentariu

Boc si Basescu au cele mai putine ieriri la popi dintre toti puliticienii care ne au condus. Ai devenit obsedat, chiar in toate nenorociriile de care avem parte, trebuie sa i gasesti o vina lui Basescu sau Boc?!?!

:o

Link spre comentariu

Nu chiar toate nenorocirile, numai alea principale.

Asta este reactia lui Baselu la canonizarea lui Saguna, cand i-a spus IPS Laurentiu la iesirea din Catedrala Ortodoxa din Sibiu:

"Sefu', ramane intre noi, da' sa stii ca Dumnezeu e sus si vede! De aia ne imbracam noi asa, in aur si nestemate, ca niste curve de lux(nu ca nu am fi), da' cica da bine la CV, pe lumea ailanta. Pai cu costumul asta de numai 200 de euro vrei tu sa impresionezi pe Mosu'? Uite-aicea, toale de 34.000 de euro, numa' fir de aur si borangic. Si este tinuta de lucru, un fel de salopeta. Sa la vezi pe alelante. Am niste bikini si sutien din granate, nu mai vorbesc de jartierele din diamante, mor copiii de la cor cad le vad!

Pai, cat esti matale de presedinte, pe lumea ailalta o sa fi tucalar-sef pe la vreun amarat de popa de tara, ca si ala se imbraca mai misto ca tine. Nimic nu vrei sa inveti da la fica-ta, macar aia se imbraca numa'n Zwarowski. Pacaliciule."

post-10629-0-75179300-1328083641_thumb.jpg

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Nu reuÂşeam să pricep de ce Boc dă grămezi de bani de la buget bisericii,de ce în general politicienii pozează fals în credincioÂşi.

Concluzia e că un popor religios este uÂşor de prostit,e mai docil Âşi mai naiv,mai uÂşor de îndoctrinat.

Cazi in ridicol atat de usor. Nu poti sa banuiesti guvernarea actuala de un plan economic de iesire din criza, cand ai atatea informatii relevante. dar pe baza unor supozitii aiurite, care isi pot gasi locul cel mult intr-o carte,banuiesti aceeasi guvernare de colaborare intr-un plan diabolic pe termen (extrem de) lung, de control psihologic al populatiei...

Uite, tu nici macar nu esti credincios si cazi prada unor asemenea rationamente.

....Toate partidele politice contribuie la "sponsorizarea" Bisericii. Daca nu ar fi in relatii bune cu ei, ar putea avea foarte mult de pierdut electoral. Pt o mare parte a populatiei (care iese la vot) popii sunt la fel de influenti ca si primarii. Nu exista explicatie mai simpla si directa decat asta.

Link spre comentariu

Cazi in ridicol atat de usor. Nu poti sa banuiesti guvernarea actuala de un plan economic de iesire din criza, cand ai atatea informatii relevante. dar pe baza unor supozitii aiurite, care isi pot gasi locul cel mult intr-o carte,banuiesti aceeasi guvernare de colaborare intr-un plan diabolic pe termen (extrem de) lung, de control psihologic al populatiei...

Uite, tu nici macar nu esti credincios si cazi prada unor asemenea rationamente.

....Toate partidele politice contribuie la "sponsorizarea" Bisericii. Daca nu ar fi in relatii bune cu ei, ar putea avea foarte mult de pierdut electoral. Pt o mare parte a populatiei (care iese la vot) popii sunt la fel de influenti ca si primarii. Nu exista explicatie mai simpla si directa decat asta.

Ba cred că "God is for idiots" e o explicație mai bună pentru cum acționează niÂşte idioți.

Hai că a mai apărut ceva "bestial"....

Patriarhia a pronunțat o sentință de condamnare la moarte pentru străinii care fac glume cu români

Recentul scandal din Franța în jurul unei caricaturi care-i face pe români hoți a stârnit reacția moderată a Patriarhiei. Preafericitul Daniel a pronunțat o sentință solemnă de condamnare la moarte îndreptată împotriva oricărui cetățean străin care mai face glume cu români. Sentința poate fi dusă la îndeplinire de către orice bun creÂştin ortodox, care va fi recompensat pentru aceasta cu o scutire pe 10 ani la plata taxelor de înmormântare.

Inițial, Patriarhia Română a vrut, ca răspuns la caricaturile apărute în presa occidentală, să ceară doar interzicerea oricăror imagini reprezentând români Âşi să introducă o poruncă în acest sens în Biblie. „După aceea ne-am gândit însă că e o încălcare a libertății de exprimare”, a explicat Patriarhul Daniel, „aÂşa că ne-am limitat la o sentință religioasă de condamnare la moarte împotriva străinilor care ne ironizează. Să omori pe cineva care face miÂşto de tine n-are cum să nu fie o faptă pe placul lui Dumnezeu. În fond, e vorba de aceeaÂşi divinitate care i-a cerut lui Avraam să-Âşi omoare copilul Âşi a ras de pe fața pământului două oraÂşe, deci chiar nu am niciun motiv să cred că El nu ar fi de acord cu uciderea unor străini”.

Majoritatea românilor consideră anunțul Preafericitului absolut justificat. Ei spun că e inadmisibil ca niÂşte străini care stau bine-mersi în țara lor să-Âşi bată joc de țiganii sau chiar de românii care au bătut atâta drum până acolo ca să le fure din case, să cerÂşească sau să se prostitueze.

http://www.timesnewroman.ro/politic/6519-patriarhia-a-pronuntat-o-sentinta-de-condamnare-la-moarte-pentru-strainii-care-fac-glume-cu-romani

Link spre comentariu

Ba cred că "God is for idiots" e o explicație mai bună pentru cum acționează niÂşte idioți.

Hai că a mai apărut ceva "bestial"....

Patriarhia a pronunțat o sentință de condamnare la moarte pentru străinii care fac glume cu români

Recentul scandal din Franța în jurul unei caricaturi care-i face pe români hoți a stârnit reacția moderată a Patriarhiei. Preafericitul Daniel a pronunțat o sentință solemnă de condamnare la moarte îndreptată împotriva oricărui cetățean străin care mai face glume cu români. Sentința poate fi dusă la îndeplinire de către orice bun creÂştin ortodox, care va fi recompensat pentru aceasta cu o scutire pe 10 ani la plata taxelor de înmormântare.

Inițial, Patriarhia Română a vrut, ca răspuns la caricaturile apărute în presa occidentală, să ceară doar interzicerea oricăror imagini reprezentând români Âşi să introducă o poruncă în acest sens în Biblie. „După aceea ne-am gândit însă că e o încălcare a libertății de exprimare”, a explicat Patriarhul Daniel, „aÂşa că ne-am limitat la o sentință religioasă de condamnare la moarte împotriva străinilor care ne ironizează. Să omori pe cineva care face miÂşto de tine n-are cum să nu fie o faptă pe placul lui Dumnezeu. În fond, e vorba de aceeaÂşi divinitate care i-a cerut lui Avraam să-Âşi omoare copilul Âşi a ras de pe fața pământului două oraÂşe, deci chiar nu am niciun motiv să cred că El nu ar fi de acord cu uciderea unor străini”.

Majoritatea românilor consideră anunțul Preafericitului absolut justificat. Ei spun că e inadmisibil ca niÂşte străini care stau bine-mersi în țara lor să-Âşi bată joc de țiganii sau chiar de românii care au bătut atâta drum până acolo ca să le fure din case, să cerÂşească sau să se prostitueze.

http://www.timesnewr...glume-cu-romani

Imi plac sursele tale de informare :grinbandit:

Link spre comentariu

Datorita erorilor care sunt prezentate in biblie si in povestile pe care cu toti le stim.Detalii?Bine...asta e o teorie gandita de mine in timp ce stateam pe buda si trageam partzuri.

Daca Adam a fost primul om si din Adam a fost luata o coasta pentru a fi creata Eva inseamna ca Adam si Eva impart acelasi ADN ceea ce inseamna ca exista un grad de rudenie intre ei.Totodata stim ca ei au fost primii oameni creati de Dumnezeu.Cand cei 2 au fost dati afara din Rai, au fost trimisi pe pamant, ceea ce inseamna ca erau singurii oameni pe pamant.Daca prin absurd Adam a babardit-o pe Eva si aceasta ar fi facut mai multi copii, fete si baieti, cum explicati faptul ca ne-am inmultit?Daca un baiat si o fata, amandoi copii lui Adam si Eva s-ar fi inmultit, cu ajutorul tehonologiei dezvoltate pe care o avem ne-am da seama ca copilul ar fi iesit cu malformatii ceea ce inseamna ca nu ar fi supravietuit si totodata acestia ar fi comis un incest.Deci teoria cum ca Adam si Eva ar fi fost primii oameni si de la ei a plecat totul pica...Scuze pt exprimare, e 2 dimineata xD

Link spre comentariu

Filmuletul lu Athene l-am vazut acum vre-o luna la sugestia lu Nervu... e fain dar "saracu" Athene are o reputatie cam "dubioasa" de recuperat... desi filmul e interesant cel putin. Astept continuari ca deocamdata nu "rezolva" mare lucru. In orice caz... fain efortul de a-si aduna ideile intr-un astfel de film. Subtitrarea stil karaoke se putea mai bine... :D

Athene = nea Chiren... sau cel putin asa inteleg eu :)

http://www.antena3.ro/externe/mainile-care-mi-au-oferit-sfanta-impartasanie-m-au-violat-cu-o-seara-inainte-slujitorul-diavolului-imbracat-in-haina-cerului-154603.html

here we go again :lol:

mah... popii din ortodoxie... ori sint sfinti... ori se ascund mai bine... ori se ard intre ei... fiecare crede ce vrea :lol:

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic