Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

N-avem cum sa ne intelegem. Daca spun ceva din biblie, voi o s-o dati cu "falsitatea" ei. Daca spun ceva de-al meu, voi o dati cu "da` nu scrie in biblia voastra...?" Da` mai zic una alta, macar sa intretin atmosfera... Despre felul vostru de gandire s-a legat Isus inca de pe vremea aia. "Aveti ochi, dar nu vedeti..." Macar ca toata ziua va uitati la El. Dar este incomod, nu? Sa stii ca toate lucrurile ne sunt vazute. Dar in afara de "contabilitatea" pe care o tot acuzati, D-zeu mai este si iertator.

Nu da cu fulgere in pacatosi? Nu da ptr. ca daca ar da, n-ar mai ramane multi vii. Va asteapta si pe voi, sa va intoarceti la El si sa va cereti iertare. Si inca ceva...Nu toate relele care se intampla sunt "pedepse" divine. Multe sunt efecte ale prostiei umane. Unele sunt din partea aia cu smoala, altele sunt din partea naturii(normale). Cand va fi ceva ca pedeapsa divina clara, fiti siguri ca se va cunoaste.

Sigur ca am putea sa ne intelegem, eu sunt deschis la orice argument rational. Doar vorbim aceeasi limba. Eu nu am spus niciodata ca Biblia este "falsa" (sunt doar vreo 150,000 de versiuni in circulatie, trebuie sa te hotarasti care e aia adevarata si sa motivezi de ce), eu am spus doar ca nu aveti nimic altceva decat Biblia, NIMIC dar o nesocotiti si o ignorati foarte grav. Asta este un fapt.

In momentul in care vii si spui ca esti crestin dar credinta ta nu se bazeaza pe Biblie (pentru ca este interpreatabila), pe Biserica (pentru ca este o curva), pe preoti (pentru ca sunt niste impostori) o sa intelegi de ce te privesc ca pe unul care se crede alpinist dar singurule escaladari sunt scarile de la bloc. Un pacalici care "crede" ca e alpinist.

Daca Dumnezeu m-a trimis pe mine la tine ca sa ma convingi, asta este testul tau in lumea asta si tu il pici?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sigur ca am putea sa ne intelegem, eu sunt deschis la orice argument rational. Doar vorbim aceeasi limba. Eu nu am spus niciodata ca Biblia este "falsa" (sunt doar vreo 150,000 de versiuni in circulatie, trebuie sa te hotarasti care e aia adevarata si sa motivezi de ce), eu am spus doar ca nu aveti nimic altceva decat Biblia, NIMIC dar o nesocotiti si o ignorati foarte grav. Asta este un fapt.

In momentul in care vii si spui ca esti crestin dar credinta ta nu se bazeaza pe Biblie (pentru ca este interpreatabila), pe Biserica (pentru ca este o curva), pe preoti (pentru ca sunt niste impostori) o sa intelegi de ce te privesc ca pe unul care se crede alpinist dar singurule escaladari sunt scarile de la bloc. Un pacalici care "crede" ca e alpinist.

Daca Dumnezeu m-a trimis pe mine la tine ca sa ma convingi, asta este testul tau in lumea asta si tu il pici?

Nu stiu daca-l pic sau nu. Eu stiu doar ca m-as simti foarte aiurea daca nu ti-as zice asta. Nu m-a trimis nici o organizatie sa-mi fac norma, nici sa aduc oi in staulul lor. Doar ca eu citind singura biblie ce-o am am inteles niste lucruri. Si am studiat in paralel mai multe versiuni ale bibliei, ca sa vad ca sunt la fel in mesaj, si sa ajung la concluzia ca merita crezuta.. Despre ateism am auzit o vorba faina. Nu mai stiu cine a scris-o: "Ateii nu sunt cei ce nu cred in D-zeu, ci sunt cei ce cred in orice altceva".

Link spre comentariu

ala criminalu?

Nu.Ala iubitor cu conditia sa faci exact ca el.Lui dumnezeu ii este straine,se pare,notiunea de iubire neconditionata.

Gilbert,dumnezeu e ala din biblie?

Link spre comentariu

Nu.Ala iubitor cu conditia sa faci exact ca el.Lui dumnezeu ii este straine,se pare,notiunea de iubire neconditionata.

Gilbert,dumnezeu e ala din biblie?

Nu. D-zeu e cel viu, despre care scrie in biblie ca "orice genunchi i se va pleca" si "al carui Nume este mai presus de orice nume". Este cel ce iubeste pana la jertfa, si uraste raul pana la radacina. Ce sa-ti mai zic despre El?

Link spre comentariu

Este cel ce iubeste pana la jertfa, si uraste raul pana la radacina. Ce sa-ti mai zic despre El?

E bipolar? Se uraste? Raul n-are alta radacina decat pe Dumnezeu in religia voastra.

Link spre comentariu

Gilbert, daca spui ca Dumnzeu e viu, zi-mi si mie cum il cheama in buletin, sa stim si noi...

Link spre comentariu

Gilbert, daca spui ca Dumnzeu e viu, zi-mi si mie cum il cheama in buletin, sa stim si noi...

Moise i-a zis lui Dumnezeu: „Iată, când mă voi duce la copiii lui Israel Âşi le voi spune: „Dumnezeul părinților voÂştri m-a trimis la voi” Âşi mă vor întreba: „Care este Numele Lui?” ce le voi răspunde?”

Dumnezeu i-a zis lui Moise: „Eu Sunt Cel ce Sunt.”

"Iacov l-a întrebat: „Spune-mi, Te rog, numele Tău.” El a răspuns: „Pentru ce Îmi ceri numele?” ÂŞi l-a binecuvântat...."

Apocalipsa 19:12  Ochii Lui erau ca para focului; capul îl avea încununat cu multe cununi împărăteÂşti, Âşi purta un nume scris pe care nimeni nu-l Âştie, decât numai El singur.

Link spre comentariu

Vizitator 9fingers

Moise i-a zis lui Dumnezeu: „Iată, când mă voi duce la copiii lui Israel Âşi le voi spune: „Dumnezeul părinților voÂştri m-a trimis la voi” Âşi mă vor întreba: „Care este Numele Lui?” ce le voi răspunde?”

Dumnezeu i-a zis lui Moise: „Eu Sunt Cel ce Sunt.”

"Iacov l-a întrebat: „Spune-mi, Te rog, numele Tău.” El a răspuns: „Pentru ce Îmi ceri numele?” ÂŞi l-a binecuvântat...."

Apocalipsa 19:12  Ochii Lui erau ca para focului; capul îl avea încununat cu multe cununi împărăteÂşti, Âşi purta un nume scris pe care nimeni nu-l Âştie, decât numai El singur.

Funny cum se gasesc imediat cateva raspunsuri in biblie cand e vorba de intrebari stupide si puse la misto. Cred ca impresiona multimea de atunci cum impresioneaza babele din "lumea a treia" acum. Dar nu a contribuit cu nimic la ridicarea nivelului de cunoastere. Este saraca chiar si in descrierile contextului istoric, si plina de distorsionari...

...risipa de piele de vitel.

Link spre comentariu

Ce penibili sint frate pocaitii... ba deci ma duc la mine la tara... crestini... plm.. rit vechi... maninca kaki aia... ceva de speriat. Ba da ca un pocait... nush... ideea e ca pe un cirnat de ala "cu aere de mostenitor al raiului" il iei la mistoc si bei o bere cu el... plm... doar il vezi cind fura rotile de cascaval de la patronu la care lucreaza. Dar tircovnicii astia spalati pe creier pina la transparent... pfff... ceva diferit. Fix ca o hirtie igienica de aia de mare calitate. O placere... doar ca maro.

Link spre comentariu

Gilbert, stai linistit, ca glumeam.

Dumnezeu e ca mine si ca tine, din cate spui tu acolo: "Eu sunt cel ce sunt"

Pai si eu sunt cel ce sunt, si tu esti cel ce esti, cam fiecare este cel care este, mai putin aia care sufera de personalitati multiple, caz inn care recomand un tratament de specialitate.

Cat despre capul incoronat cu mai multe coroane, ma duce gandul la Scrisoarea a III - a a lui Eminescu, "Papa cu-a lui trei coroane, puse una peste alta"

...sa fi avut ateul asta de Eminescu un deja-vu?

Iar ochii ca para focului sunt de la sudura.

Link spre comentariu

De ce cartea asta si nu scietologia? aia e mult mai sf. Explica.

De ce nu alea ale budistilor? Nirvane si d-astea. Alea nu-s cu iaduri si pedepse.

Cine naiba ar vrea sa creada in ceva fara iaduri si pedepse???? Suna a utopie!!! nici cei mai credinciosi nu ar putea concepe asa ceva :crack:

Link spre comentariu

Nici dumnezeu nu cred ar fi avut radbdarea sa citeasca tot topicul asta dar parerea mea,spusa pe scurt este cam asa:

"Daca ar fi existat un dumnezeu atot milostiv si intelept,nu ar fi creat lumea in asa fel incat creatiile sale sa fie nevoite se se manance una pe alta ca sa supravietuiasca.Incepand de la biata rama mancata de gaina,pana la om ce mananca gaina,sau leul ce mananca omul cand il prinde cu pantalonii in vine in safari.Plm,daca era atat de destept,ne-ar fi facut se ne hranim cu totii cu oxigen,sau sa facem cu totii fotosinteza,si asa am fi trait cu totii intr-o armonie"

+restul miilor de lucruri ce "nu se leaga".

Sa zicem ca nu ajungi in iad,si nimeresti in rai.Sa traiesti O ETERNITATE intr-un paradis bla bla.Pai,cati dintre noi au cantarit cuvantul "Eternitate"? Sa traiesti pentru totdeauna,100 de ani,1000 de ani,1000 000 de ani..pai la un moment dat ti-ai trage un glont in cap numai sa mai mori odata,dar..bummer,nu se mai poate.

Timpul e relativ,in mintea mea o ora este egala cu 1000 de ani,totul depinde de perioada in care te afli.Acum poti sa fii,peste o secunda poti sa nu mai fii,peste sute,mii,milioane de ani nu va mai stii nimeni de tine vreodata.Vei fi demult praf stelar,daca nu si intreaga planeta si omenirea ori va fi toata disparuta ori mutata pe alte planete.etc etc etc..

Link spre comentariu

Nici dumnezeu nu cred ar fi avut radbdarea sa citeasca tot topicul asta dar parerea mea,spusa pe scurt este cam asa:

..........

Sa zicem ca nu ajungi in iad,si nimeresti in rai.Sa traiesti O ETERNITATE intr-un paradis bla bla.Pai,cati dintre noi au cantarit cuvantul "Eternitate"? Sa traiesti pentru totdeauna,100 de ani,1000 de ani,1000 000 de ani..pai la un moment dat ti-ai trage un glont in cap numai sa mai mori odata,dar..bummer,nu se mai poate.

Interesant mod de a vedea raiul. Si eu cred ca m-as plictisi pe-acolo... Ce parere ai atunci de iad? Cum ar fi? :friends: :angryfire:

Link spre comentariu

Interesant mod de a vedea raiul. Si eu cred ca m-as plictisi pe-acolo... Ce parere ai atunci de iad? Cum ar fi? :friends: :angryfire:

Pai mai are rost sa dezbatem?Acum sincer,oricum ai lua-o,atat ca ateu cat si credincios toate variantele sunt naspa.

1)Ajungi in rai,dupa un gazilion de trilion de ani te gandesti ca esti de-abia la 0.000000001% din viata ta(o aproximare nerealista cu scop exemplificativ al infinitului)

2)Ajungi in iad,dupa un gazilion de trilion de ani intr-un cazan cu smoala te gandesti la acelasi lucru

3)?Nu exista nici rai,nici iad...pur si simplu dispari,gata s-a stins becu.Si asta e naspa,dar culmea,e cea mai putin dureroasa pe termen lung dintre toate

4)Te reincarnezi,nu mai ai memorie asupra fostei vieti,dar cumva ,sufletul tau continua sa existe.O teorie frumoasa,dar ce facem daca sa zicem planeta ar fi inghitita de o gaura neagra(adica toata lumea moare),in ce te mai reincarnezi?Unii ar spune in extraterestrii,dar mergand mai departe ce facem cand o sa ia sfarsit tot universul (ca si universul se pare ca are data de expirare).

Una peste alta,sunt lucruri cu care nu se merita sa ne batem capul din 3 motive:pentru ca sunt lucruri ce nu avem puterea sa le intelegem,probabil nu vom afla niciodata raspunsul si ,cu o moarte suntem toti datori deci,intr-o zi "vom afla".Sper ca fiecare sa gaseasca ce-si doreste "la capatul tunelului".Pana atunci,ochii in 4 in trafic si cat mai multi kilometri!

Link spre comentariu

Pai mai are rost sa dezbatem?Acum sincer,oricum ai lua-o,atat ca ateu cat si credincios toate variantele sunt naspa.

1)Ajungi in rai,dupa un gazilion de trilion de ani te gandesti ca esti de-abia la 0.000000001% din viata ta(o aproximare nerealista cu scop exemplificativ al infinitului)

2)Ajungi in iad,dupa un gazilion de trilion de ani intr-un cazan cu smoala te gandesti la acelasi lucru

3)?Nu exista nici rai,nici iad...pur si simplu dispari,gata s-a stins becu.Si asta e naspa,dar culmea,e cea mai putin dureroasa pe termen lung dintre toate

4)Te reincarnezi,nu mai ai memorie asupra fostei vieti,dar cumva ,sufletul tau continua sa existe.O teorie frumoasa,dar ce facem daca sa zicem planeta ar fi inghitita de o gaura neagra(adica toata lumea moare),in ce te mai reincarnezi?Unii ar spune in extraterestrii,dar mergand mai departe ce facem cand o sa ia sfarsit tot universul (ca si universul se pare ca are data de expirare).

Una peste alta,sunt lucruri cu care nu se merita sa ne batem capul din 3 motive:pentru ca sunt lucruri ce nu avem puterea sa le intelegem,probabil nu vom afla niciodata raspunsul si ,cu o moarte suntem toti datori deci,intr-o zi "vom afla".Sper ca fiecare sa gaseasca ce-si doreste "la capatul tunelului".Pana atunci,ochii in 4 in trafic si cat mai multi kilometri!

Si daca?...Daca exista ceea ce ti-ar place sa nu fie? Daca exista ceea ce ai vrea sa existe? Nu-i mai bine sa mizezi pe existenta decat pe "nu-mi place-deci nu exista"? Fiindca crestinismul pe asta se si bazeaza...pe alegere. Aleg sa..

Editat de Gilbert
Link spre comentariu

Si daca?...Daca exista ceea ce ti-ar place sa nu fie? Daca exista ceea ce ai vrea sa existe? Nu-i mai bine sa mizezi pe existenta decat pe "nu-mi place-deci nu exista"? Fiindca crestinismul pe asta se si bazeaza...pe alegere. Aleg sa..

Alege sa nu gandesti pentru a o fac altii pentru tine. Asta e cre(s)tinismul.

Cre(s)tinismul este opusul alegerii! Ti se infige in creieru-ti de gaina retarda concluzia ca si anume : "Complexitatea observata in univers trebuie sa fie creatzionata de o entitate mai inteligenta, mai complexa decat ceea ce incerci sa explici initial. Dar ce sa vezi? Creatorul n-are nevoie de explicatie, ci doar ceea ce creaza el". Laba mentala mai evidenta ca aceasta e greu de gasit.

Editat de adovis77
Link spre comentariu

Laba mentala mai evidenta ca aceasta e greu de gasit.

Nu laba mentala e ceea ce deranjeaza la egocentrici ci egocentrismul care genereaza laba.

Dumnezeu nu a mai facut nimic inainte si nimic dupa, toata menirea lui Dumnezeu este sa aiba grija de ei, epic si monumental. Crezi ca i s-a terminat praful de n-a mai incercat sa faca si alte versiune de om, una care sa nu suga atat de mult ca asta actuala? Sau poate si-a luat-o peste ceafa de la fratii lui mai mari care i-au zis "Ti-am zis ma berbecule sa nu sufli in praf, uite ce mizerie ai facut!"

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic