Sari la conținut

Ghid de informare pentru incepatori: ce motor sa-mi iau?


demostene
 Share

Postări Recomandate

Raisa, bineinteles ca am facut un RMN, am fost nu la unul, ci la 3 neurologi (si inainte si dupa RMN). Mi s-a spus ca sunt in parametri, nu e cazul de operat, trebuie sa am grija cu ridicatul in special deasupra capului, sa evit ortostatismul prelungit, umezeala si frigul... Nici medicul de la medicina muncii al Dedemanului nu mi-a pus interdictii, iar ei binenteles ca nu m-au menajat si am plecat (mi s-a spus ca greutate mare nu inseamna sa ridici un frigider pe un carut cu inca o persoana, iar ortostatism prelungit ar fi de la 12 ore in sus...)

» Post actualizat in 27 Aug 2015 08:32Aici am rezultatul de la RMN

NeuroChirurgie.Acolo trebuie sa mergi pentru recomandari si tratament. Fara imaginile de la RMN e greu sa te pronunti, din interpretare insa problemele tale nu par severe. Conteaza cum te simti tu.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 3,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

@initiator

Sunt posesor de hernie de disc L4-L5 diagnosticata undeva in 2011. Nu mai e cazul sa mentionez zecile de minute necesare ridicarii din pat, mersul la buda, urcatul in masina, activitatile zilnice , etc...de sex nu mai vorbim.

Dupa ce am facut RMN-ul , m-am dus direct la kinetoterapeut. Am exclus din start operatia, lasand-o pe ultimul plan. Nu de alta dar mi-e frica de cutit ca de cutremur.

In prima zi de kineto mi-a luat juma de ora sa ma introduc in masina si sa ma deplasez la cabinet. Ajuns acolo mi-au trebuit alte 20 de minute sa ma extrag din masina. Inutil sa-ti mai zic cum ma simteam , sper ca deduci.

Ajuns in cabinet stors de puteri , omul imi cere filmele. Un lucru perfect normal , numai ca eu numai la ele nu ma gandisem.... in fine , rezolv.

Scurtez povestea pt ca nu vreau sa plictisesc. Spun doar atat. In 10 sedinte a cate 2 ore fiecare eram ca nou. De fapt eram aproape nou din prima sedinta. Sedintele erau compuse din 1h de gimnastica medicala, 1/2h de masaj de relaxare + 1/2 h de elongatii. Plecam de acolo cu un zimbet larg.

Bun...acum concluzii

Bagi abdomene la greu pt intarirea musculaturii. Bagi bazine , asa cum ziceau colegii mai sus. Nu ridici greutati. NU MERGI CU BICICLETA SAU CU MOTO DECAT PE ASFALT. EXCLUS OFFROAD.

Nu pe apleci brusc , si altele care nu-mi vin acum in minte. PM si discutam mai pe indelete.

Eu mai sar calul cateodata constient, dar nu stiu cat va tine....

Merg in continuare cu moto dar am schimbat clasa. De la supersport am trecut la naked. Merg rar spre foarte rar in oras, iar cand plec in raiduri am grija sa fie drumurile ca-n palma. Sau pe acolo.

Kineto terapeutul este si el motorist. Mi-a recomandat sa nu merg fara oprire mai mult de 100 km. Incerc fara succes sa nu-l dezamagesc :)

Vorbim mai multe pe PM daca vrei.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Facem cum facem si tot la enduro-touring ajungem.

 

 

@JUST4TNT, frate, da' chiar nu te lasi, de te-ai bagat la tura lunga cu chopper.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc tuturor de sfaturi, Deci doctor si enduro-touring :D

Dupa un weekend de Transalpina Bike Fest (petrecerea biciclistilor) unde m-am uitat lung dupa motoare si motocicliste :P (am vazut un biker care cobora pe un SS si atingea cu scaritele pe serpentine, se dadea tare omul), am facut si a 3-a sedinta. Iar ganduri rele si nemultumiri de cum m-am descurcat... e al dracu de greu cu SV-ul ala in poligon mai ales la 8-uri. Dar mai am destule sedinte :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Saptamana asta incepe si batranul Sebi conducerea. Incep cu frustrari (doar 19 puncte la sala, cel putin o intrebare cu raspuns gresit la sala fata de chestionarele de pe site-ul politiei - nu la mine, la un coleg).

 

Stau si ma gandesc...daca imi va fi greu sa stau 100 de minute pe motocicleta. Eu am cifoza. Atunci cand conduc simt nevoia sa ma imping uneori puternic in volan ca sa imi indrept coloana. Stiu ca nu este forumul potrivit, insa daca cineva (indiferent ca vrea sau nu sa aiba si motocicleta, din Brasov) are aceleasi probleme ca mine, mi-ar place sa discutam si poate sa iesim impreuna la bazin sau poatre la kineto. E mai usor cand mergi cu cineva care are aceleasi probleme ca tine.

 

Legat de moto...deja astept de prea mult timp...incep sa devin nerabdator. Neaparat saptamana asta trebuie sa incep poligonul. Ard de nerabdare. Voi discutati de enduro-touring...eu nu stiu ce vreu. As vrea sa pot sa merg cu moto fara ceilalti participanti la trafic. Acum, decand vreaus a merg si eu pe 2 roti cu motor, incep sa fiu mai atent la cei din jur, sa ma gandesc de 2 ori cand vreau sa trag usor dreapta pentur ai face loc "cocalarului" cu BMW de 20 de ani care trece pe langa mine, lasand in urma un nor gros de sum , ca poate, ma depaseste vreun motociclis prin drepata (chiar daca nu e normal sa o faca).

 

M-am gandit si daca pentru mine va deveni un virus, imi voi lua o moto si echipamentul adecvat. Da-o in mama ei de banca, de rate si de plati in avans. Poate ca la 40 de ani o sa mor de cancer (asa cum vad ca se intampla din ce inc e mai des)...si ajung la concluzia ca am trait doar ca sa platesc rate anticipat. Nu, viata este frumoasa, si trebuie sa ne bucuram de ea. "Conservari", biciclisti, motociclisti, persoane fara permis, cred ca ar trebui sa fim mai toleranti, mai iratori si mai UNITI. Aici avem de pierdut mult, ca natie...nu suntem uniti. Ii apreciez pe unguri, nemti, francezi...chiar si tigani.

 

Gata, am facut prea mult offtopic (dar nu sterg ce am scris :) )

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Stimati colegi, nu va mai plingeti atita de durerile de spate, nu aveti 80 ani inca. Bagati exercitii de intarire a musculaturii abdominale si lombare. Sint exercitii simple, se fac la 1-2 zile, la inceput usor de tot, se creste progresiv. Usor de zis, greu de facut. Mai toate problemele cu coloana apar din lipsa de miscare, atrofierea muschilor care o sustin. Te scoli dimineata, te bagi in masina, ajungi la job, stai pe calculator, te intorci acasa- te uiti la TV. Faci cite un fotbal o data pe saptamina si zici ca faci sport. Coloana ramine din ce in ce mai neprotejata.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nici eu nu o sa contrazic pe nimeni ... precum ca durerile de spate sunt datorate exclusiv sedentarismului, ci doar o sa amintesc (in treacat) despre maladia Scheuermann, posibilele tasari ale unor vertebre in urma unor sporturi mai "neortodoxe" si, nu in ultimul rand, despre mostenirea genetica. Ce bine ar fi daca ar fi atat de simplu...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La mine in primul rand neurochirurgul mi-a spus ca e ceva genetic...mi-a explicat insa nu mai tin minte termenii.

Totusi, sedentarismul in cazul meu, este la el acasa. O sa fac tot posibilul sa schimb asta. Pana si faptul ca incerc sa fac scoala pentru mine e o schimbare...iar daca imi voi lua o motocicleta, voi schimba un pic stilul de viata. Apoi poate ma apuc si de un sport.

 

Promit ca dupa ce iau carnetul, ma apuc de inot.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Incearca sa te apuci inainte - scoala moto nu inseamna miscare spre beneficiul coloanei, inseamna de fapt si mai mult stress. Vei sta crispat, pe un motor care nu este "reglat" pe dimensiunile tale. Vei lasa poate la o parte alte pasiuni "sportive" (bicicleta, tenis, sala, etc) pentru ceva timp in plus cu mobra, care numai miscare nu inseamna.

Eu am scapat de cutit (recomandat de 4 chirurgi imediat!) cu 2-3 luni de tratament la o clinica specializata si apoi inot la greu, cate 2-3 km de 3 ori /saptamana.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dadu Domnu' sa prind in sfarsit tehnica poligonului, cum sa intru si sa ies din 8-uri ca sa nu le gresesc niciodata :))) culmea ca azi nu m-am simtit bine deloc nici inainte, nici dupa ) la un pas sa ajung pe la urgente), dar pe motor no problem :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mda...eu am inceput...prea incet. Iar am bagat vreo 50 de minute porniri si opriri.

 

Am inceput apoi sa fac slalom...printre cele 5 jaloane. Prima data cattastrofa....apoi a inceput sa imi iasa...atata am strans ghidonul ala de am facut basici.

Odata am si tras acceleratia...noroc ca aveam ambreiajul tras....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La mine in primul rand neurochirurgul mi-a spus ca e ceva genetic...

poate ti-a spus ca unii oameni sunt mai predispusi decat altii. cam atat, restul depinde si de tine.

cu programul si stilul de viata cotidian este dificil sa nu ai probleme cu coloana. boala secolului i se spune.

Totusi, sedentarismul in cazul meu, este la el acasa. O sa fac tot posibilul sa schimb asta. Apoi poate ma apuc si de un sport. Promit ca dupa ce iau carnetul, ma apuc de inot.

Sper ca dupa ce ai scris asta nu ai mancat o shaorma stand stramb eventual cu un picior sub tine in scaun la calculator.

De cele mai multe ori, tratamentul discopatiei vertebrale lombare de care va plangeti atat este foarte la indemana fiecaruia, iti menajezi coloana slabind (unde este cazul) si intarind musculatura paravertebrala, detensionand coloana prin inot, elongatii, invatand care e pozitia corecta pentru ridicarea unor greutati, evitand altele, corectandu-va pozitiile vicioase, purtand un brau sau luand tratamentul adecvat atunci cand este cazul.

mersul pe o motocicleta cu suspensii decente nu este cu mult mai nociv decat condusul unei masini.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pff, si eu mai am obiceiul de a sta stramb la birou si cu piciorul sub mine :)) Mai rar in ultima perioada ca incrc sa ma corectez. Nici cand dorm nu stau prea bine.

Pot confirma, si masina imi dauneaza destul, si e totusi Mondeo, unde confortul e la el acasa, dar dupa 300 km intr-o zi ma resimt, inainte mergeam mult mai mult...

Editat de fredy_rock86
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vorbesc din proprie experienta. Primul atac de durere extrema, cu prabusire din picioare, l-am avut la doar 13 ani. Ma apuca in mijlocul strazii, cautam o banca sa ma asez. La mine , problema principala era atunci statul cu mijlocul gol si umed in mediu rece. La 19 ani cind m0am dus prima data la o sala de sport, am observat ca orice faceam din pozitia in picioare, imi dadea dureri in zona lombara. Atunci s-a produs declick-ul, m-am apucat de exercitii pt zona lombara. In 6 luni reuseam sa fac indreptari cu 130kg fara nici un stres, haltera de 200kg tinuta in miini incercind sa fac exercitii de trapez nu-mi producea nici o tensiune. Acum, dupa 20 ani, nu mai pot tine greutatile alea dar fac indreptari si abdomene. Face minuni.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Stai linistit cu orele ca daca faci cu Robert nu are un anumit numar de ore care il face. Face cu tine pana inveti.

Eu pe 8 am luat permisu am dat tot cu Geamantan. Sper sa ai si tu norocul sa dai tot cu el pentru ca are 2 trasee foarte foarte usoare. In schimb mai este unu nu stiu cum il cheama dar te baga urat de tot cica l-a dus odata si pana prin 9 mai.

 

Problema e sa te grabesti sa dai sala pentru ca s-ar putea sa nu mai prinzi sezonul si o sa stai la iarna degeaba...!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Frica imi este ca voi pati si eu la fel. Eu cand pot sa ajung in poligon e full. O prostie de poligon cum e in Brasov, nu cred ca mai e nicaieri...unul singur, cu o singura "pista"...e drept ca langa de obicei ami fac instructorii una...dar e aiurea. Sunt foarte dezamagit.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Frica imi este ca voi pati si eu la fel. Eu cand pot sa ajung in poligon e full. O prostie de poligon cum e in Brasov, nu cred ca mai e nicaieri...unul singur, cu o singura "pista"...e drept ca langa de obicei ami fac instructorii una...dar e aiurea. Sunt foarte dezamagit.

La noi nu este problema asta.. Ce-l putin eu nu am avuto. Cam fiecare scoala de la noi are poligonul ei.

 

@fredy_rock86

Ai avea sanse mari sa prinzi si sezonul asta daca ai da sala in momeentul asta, dar daca zici ca inca nu te-ai acomodat cu moto mai bine incet si sigur. Am un prieten el a facut decat 4-5 ore ( avea moto de mic stia sa mearga destul de bine )

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • l.u.v changed the title to Începător, 170 cm, ce motor mi se potrivește?
  • Kristian K changed the title to Ghid de informare pentru incepatori: ce motor sa-mi iau?
  • Kristian K pinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...