Vizitator _Raul_ Postat Februarie 16, 2022 Share Postat Februarie 16, 2022 (editat) Zis si facut (daca tot am discutat aici in topicul "Mi-a placut si va spun si voua"). Eu am in minte urmatoarele * Bauturi care v-au impresionat atat de tare incat ati mai cumparat cel putin o sticla * Magazine online sau fizice cu preturi ok pentru bauturile favorite * Baruri unde ati baut revelatii si pe care vreti sa le impartasiti si cu altii * Podgorii vizitate si experientele de acolo (sau macar in plan de vizitare) * Excursii tematice si experiente de pe acolo (am avut un sef american care in fiecare an baga cate un whisky tour in diverse tari; cand am lucrat noi impreuna a bifat distileriile din Scotia, vreo 10 zile parca) * Literatura de specialitate si recenzii aferente (astept zilele astea de la Bookdepository 2 carti despre cocktailuri, doua enciclopedii ale vinului si Whisky Bible-ul editia 2021 pt Europa; am sa revin clar cu niste recenzii, dar se misca de parca vin cu posta calare si o sa mai dureze ceva pana le si parcurg) * Cursuri bune, f bune si exceptionale de bartenderi si sommelieri * Retete si experiente despre preparat alcool in casa * Surse locale, credibile si testate ani la rand, de alcool facut in casa (aveam acum multi ani un coleg de scoala ce cumpara in fiecare an cam 100 L de vin alb din Vrancea pentru consum propriu si protocol; era ceva dincolo de cuvinte. Bineintels ca nu a vrut sa imi dea niciodata sursa :)))) ) dar cred ca putem include orice fel de sugestii si contributii pertinente. La fel, puteti include si rubrica "nu recomand sub nici o forma". Cumva evident ca vorbim despre bauturi alcoolice, dar putem derapa subtil si in zona de bauturi modificate pentru soferi (cocktailuri, bere, vinuri fara alcool). Rugamintea ar fi sa postam cu plus valoare, chestii cu adevarat pertinente si bune, fiindca vin de tara, tuica olteneasca si ballantines oricine (poate sa) bea. Multumesc anticipat. Noroc ! Strict din experienta mea: * Cele mai bune whiskyuri pt mine raman cele japoneze (prea smooth, prea ca la ei). Revelatiile sunt astea (exact editiile/modelele astea, nu sticle asemanatoare dar cu tichete de alte culori, imbatranite mai mult sau mai putin etc) - Hibiki Masters Select (este un blend dar unul de vis, pret intre 80 si 120 Eu sticla; deloc ieftin, dar este un motiv pt asta) Kurayoshi 12yo Pure Malt (cam 120 eu sticla, dar eu nu am baut niciodata ceva atat de smooth si cu o aroma de cereale si butoi de calitate atat de faina) Din categoria ieftin si bun eu am consumat mereu cu placere astea 2: * Glen Grant 10 yo (era to go-ul constant dupa incheierea programului, din dulapul strategic) * Akashi Meisei dar doar cel cu eticheta neagra (mai sunt sticle identice cu eticheta bej, verde, etc) Fostul meu sef era innebunit cu Balvenie 16 yo (nu am gasit nicaieri in aeroporturi sau alcool shopuri; doar 14 sau 18yo) Un alt coleg olandez, bolnav cu whisky-urile scotiene era mare fan de Macallan. Nu prea concepea altceva. Personal am incercat si n scotiene, irlandeze, indiene si americane dar raman la japonezi. Scotienele - parca prea tari/aspre sau alcool prea strident, irlandezele cam apoase. Indienele sunt hate or like, fiindca pun condimente subtile in ele. Americane - nu am gasit un mentor de calitate care sa ma ghideze prin varietatea imensa. Cele afumate sunt ok-ish dar le prefer in coctailuri. Ca si recomandare (nu ca eu as fi vreun expert, si eu inca invat cat pot de mult) - daca nu stiti ce whisky sa cumparati si vreti ceva bun, uitati-va dupa embleme cu premii pe cutie. Rar am dat gres cand am luat whisky-uri premiate. Asa, cam ca cea mai simpla regula, respectiv cel mai simplu pe care l-as putea da. (*simplu sfat) Vodca (bautaura de care m-am ferit zeci de ani din viata) m-au invatat acum 2 ani sa beau un evreu (din aia mai buna), respectiv niste frati de peste Prut (din aia la 6 euro 0.75-ul) Experientele sunt dupa cum urmeaza: 1. Grey Goose, vodca frantuzeasca (dooh), super faina (dupa experienta mea infima) nu pute (a vodca) delooooc, a comandat omul sticla, a rugat barmanita sa o inveleasca in prosop de hartie, sa il ude si sa o bage la congelator (reteta standard de inghetat orice bautura in max 5 min, fiindca nici eu nu stiam asta pe la 20 de ani) + i-a ceut sa ude paharele de shoturi si sa le bage si pe astea la congelator. Inghetate bocna si bautura si paharele, asa trebuie. A mers ideal si a fost o experienta placuta, gen aperitv inainte de masa, nu alcooleala de field job. 2. La cateva zile dupa am iesit seara cu colegii moldoveni. Oamenii comandau cu sticla cand le venea randul. Si era ieftineala ucrainiana. Secretul ca sa te trezesti super fresh si bun de munca a doua zi - paine neagra si/sau peste afumat. INAINTE sa dai paharul peste cap. Absorb alcoolul (ieftin). Speaking of vodca: - La ucrainieni (ffindca acolo am trait n ani) Nemiroff este categorie medie. Staritsky Levitksy este premium. In Ucraina sa cumparati vodca numai din surse ok, fiindca vodca pt populime este destul de multa contrafacuta (au n fabrici in UA pt productia de masa si multe din ele lucreaza pe sub mana) Editat Februarie 16, 2022 de _Raul_ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
piticusmecher Postat Februarie 16, 2022 Share Postat Februarie 16, 2022 Salut. Din cele ieftine din care beau aproape zilnic (nu mult)Wild Turkey 101,Buffalo Trace(la litru are 45% comparativ cu 40 cat are sticla de 0,7)Elijah Craig Small Batch.Da sunt fan bourbon dar...am baut si single malt ,nu multe, mi-a placut Macallan dar nu mai stiu sigur daca era double cask sau triple cask,Robert Burns de la Arran(foarte fain ) din cele japoneze am baut Nikka from the Barrel dar prea putin am avut sezatia de Katana lichida!!! Afumatele nu-mi plac !Deloc! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat Februarie 16, 2022 Share Postat Februarie 16, 2022 La baruri nu mergem,...dar de băut bem.....bere și tărie.Tăria e un bun anestezic...Acilea intră pălinca de casă,coniac de casă,vin.Cu vinu,mai ușor....că tensiune.La bere nu e restricție Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator _Raul_ Postat Februarie 16, 2022 Share Postat Februarie 16, 2022 (editat) Vinul meu favorit ramane, dupa zeci de incercari, Pinotage-ul Barista din Africa de Sud. Am mai scris despre el. Motivul atasamentului? Tinut in butoaie de stejar ars. Este usor afumat. Genial pt fripturi de vita, foarte bogat, explodeaza papilele. Este genial si la pret ff ok (maxim 15 eu sticla). In magazine il gaseam numai in UA. Prin Eu trebuie sa il comand. Intentionez ca daca mai ajung cu masina prin Kiev (hopefully) sa iau macar 10 sticle ca sa stiu o treaba. Se gaseste in centrul centrului, la magazinul lor Unirea cum ar veni (Ukraina Mall). Mereu l-au avut pe stoc acolo. Daca ajungeti prin Ucraina si/sau Georgia incercati vinurile georgiene. Sunt ff pline de tanin si te pun in cap bine de tot dar au niste arome imens de intense. Ei inca pun vinurile de casa la fermentat/pastrat in amfore de lut sub pamant si adauga in ele diverse procentaje ciorchini in vasele respective (in fct de cat tari vor sa le faca). Cea mai ok (dar si scumpa podgorie a lor) din ce am baut eu este Chateau Mukrani. Am un coleg ce a vizitat castelul si podgoria si a ramas lovit de experienta. Este o legenda populara superba despre Mukhrani. Avea cantittati imense si si-a dat seama ca cea mai buna piata din lume este Franta. Pe la inceputul secolului a trimis la Paris oameni "de lume", intelectuali ce mergeau in cele mai bune restaurante si cereau numai vin Mukhrani. Cand aflau ca nu exista in lista restaurantului, se ridicau si plecau. In decurs de un an restaurantele pariziene au inceput sa comande vinuri de la Mukhrani ca sa aiba pe stoc. Ucraina nu exista pe harta vinurilor. Dpmdv. Exista pe altele, dar despre asta mai incolo. In Grecia aproape am renuntat sa mai cumpar vin. Toate sunt f apoase si acre. Indiferent de pret si magazinele de unde le-am cumparat. Sper sa apuc sa dau o fuga la crama de la Tikves pana sa ma intorc in Polonia. Am oprit acum cativa ani pe acolo prin zona si am baut si cumparat vinuri produse de ei de la ceva hotel din zona. Superbe, bogate si preturi mega decente. In Franta si Italia nu am dat-o prea des in bara cu vinurile, cam indiferent ce am cumparat, ba chiar si in momentele in care nu eram insotit de localnici = in aproape totala necunostiinta. Editat Februarie 16, 2022 de _Raul_ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DiarM Postat Februarie 16, 2022 Share Postat Februarie 16, 2022 (editat) Magazine online sau fizice cu preturi ok pentru bauturile favorite Eu nu beau alcool, dar recomand CREWSHOP. E un fel de filelist, trebuie sa cunosti pe cineva care are cont Astea se pun? Trebuie sa ridic comanda, nu le-am incercat niciodata Editat Februarie 16, 2022 de DiarM Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator _Raul_ Postat Februarie 16, 2022 Share Postat Februarie 16, 2022 Acum 11 minute, piticusmecher a spus: Salut. Din cele ieftine din care beau aproape zilnic (nu mult)Wild Turkey 101,Buffalo Trace(la litru are 45% comparativ cu 40 cat are sticla de 0,7)Elijah Craig Small Batch.Da sunt fan bourbon dar...am baut si single malt ,nu multe, mi-a placut Macallan dar nu mai stiu sigur daca era double cask sau triple cask,Robert Burns de la Arran(foarte fain ) din cele japoneze am baut Nikka from the Barrel dar prea putin am avut sezatia de Katana lichida!!! Afumatele nu-mi plac !Deloc! Nikka from the Barrel (aka asta din poza de mai jos) este horror. Ff aspra si f tare. Am baut si cred ca ajunsese sticla aia sa atarne cu saptamanile prin "vistierie" Am inteles ca au whiskyuri muuuult mai bune. Mai am de invatat si testat. Sper sa pot reveni cu sugestiile care trebuie. Astept Whisky Bible-ul ala sa ajunga odata si odata (the book cand vine vb de whiskyuri) Acum 15 minute, DiarM a spus: Magazine online sau fizice cu preturi ok pentru bauturile favorite Eu nu beau alcool, dar recomand CREWSHOP. E un fel de filelist, trebuie sa cunosti pe cineva care are cont Astea se pun? Trebuie sa ridic comanda, nu le-am incercat niciodata Am mancat din astea. Sunt slabute in sensul ca nu se simt corect aromele de alcool si ciocolata are gust prea puternic si este in cantitate prea mare vs alcool. Eu sunt fan astea de mai jos. Le gasesc in TM in multe magazine deja (pana acum ceva timp erau numai in magazine locale cu produse nemtesti). Eu le cumpar mereu pt mine si familie si mereu le duceam colegilor cand veneam de acasa inapoi la lucru. Sunt cam 20 de lei cutia si sunt diverse mixuri de ciocolata (alba, neagra, lapte) cu diverse tipuri de alcool. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihai c Postat Februarie 16, 2022 Share Postat Februarie 16, 2022 (editat) Drambuie as tine mereu in camara,bineinteles linga clasica palinca sau coniac,fie el si XO Kvint;si spre deosebire de _Raul,am fost dezamagit de vinurile din magazinele italienesti,ca erau de 5 euro sau de 30,toate cu gust cam la fel,ceva intre demisec si demidulce,si industrializate rau;probabil ca or fi bune prin crame/podgorii dar nu am ajuns acolo. Si in Grecia vinuri bune,sensibil peste cele italienesti,dar doar cele peste 10 euro Din Franta,excelent un BLASON D'ISSAN 2014 Margaux AOC / 13 % ,cumparat de pe vinatis.com;francezii cred ca au standarde inalte si la vin si la brinze,ca majoritatea sunt de la bun in sus La bere,incercati Olovina,e si prin Megaim,deosebit de buna ;si celelalte 1000 de beri belgiene Editat Februarie 16, 2022 de mihai c Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator _Raul_ Postat Februarie 16, 2022 Share Postat Februarie 16, 2022 Spre rușinea mea doar am auzit (asa, vag) de Drambuie, dar după ce am citit despre el, m-ai făcut f curios. In luna de când sunt în Grecia am luat cred ca 5 sticle de vin. Poate e de vina zona, respectiv ce comercializeaza ei aici. In Italia, ce-i drept, am fost mereu cu cineva care știe vinurile locale. Eu când cumpar singur ma uit după etichete cu premiate și n-am dat gherla. Spania iarăși a fost o surpriza f ok pe parte de vinuri, dar preturile erau mai mereu de la 10-15 euro în sus. In Ucraina partea buna era ca au luxury shop-uri (pentru majoritatea oamenilor) în care vind vin, spirtoase, brânzeturi, carne, înghețată, etc (90% produse europene) și cam orice ai cumpăra este calitate peste medie dar la prețuri ok pt average Joe-ul din Europa. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
robert23mg Postat Februarie 16, 2022 Share Postat Februarie 16, 2022 Acum 2 ore, piticusmecher a spus: Salut. Din cele ieftine din care beau aproape zilnic (nu mult)Wild Turkey 101,Buffalo Trace(la litru are 45% comparativ cu 40 cat are sticla de 0,7)Elijah Craig Small Batch. Ca tot vorbeai de lup Eu bag mai des rom, pe langa usual cheap captain morgan, unul bun ar fi black barrel La whiskey am prins unul misto, Canadian club smokey. Doamne da sanatate ficatului!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator _Raul_ Postat Februarie 16, 2022 Share Postat Februarie 16, 2022 Am văzut sticla aia de Cola și mi-am adus aminte de o poveste de rasu plânsu: Un coleg de facultate a devenit mare pasionat de vinuri după ce am terminat școala. Atât de serios ca omul a ajuns inclusiv prin tot felul de zone bizare ale lumii ca să testeze și sa cumpere vinuri pt el sau pt diverși indivizi care îl trimiteau acolo. Cea mai tare experienta a lui a fost Nagorno Karabah dar a bătut și Orientul Mijlociu, etc. Un rus bogat pe care îl știa el cumpăra mai mereu vin de la o podgorie mica din Franța. Într-un an însă producția a fost f mica dar rusul a insistat sa cumpere mai mult decât de obicei. A plusat la preț și l-a convins într-un final pe francez sa ii vândă un procent serios din producție. Vin bun, scump, de colecție, nu pt toți muritorii. Anul viitor la un eveniment de gen, s-au întâlnit fata în fata rusul, francezul plus colegul meu. (Francezul către rus) Și, cum au fost vinurile, ți-au plăcut? Impecabile, superbe, au mers de vis cu Cola! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DonFlamingo Postat Februarie 16, 2022 Share Postat Februarie 16, 2022 (editat) Acum 40 minute, robert23mg a spus: Ca tot vorbeai de lup Eu bag mai des rom, pe langa usual cheap captain morgan, unul bun ar fi black barrel La whiskey am prins unul misto, Canadian club smokey. Doamne da sanatate ficatului!! Atenție mare te rog: Captain Morgan nu eu rom, este băutură alcoolica care are și un pic de rom, in rest arome. Daca vrei un rom bun ieftin încearcă Peaky Blinders: Unul foarte foarte bun și recomand sa se bea sec: Asta e ok-ish dar merge bine cu apa minerala, gheata și lime (un fel de Cuba libre dar fara Cola): Acum incerc asta și e în regula dar nu de talia lui Saint Dumont: Și tot rom mai recomand Dictador care este ceva ci adevărat fin Dacă ajungeți prin Panama va recomand sa vă duceți aici pentru degustări de rom: Mai urmează posturi Editat Februarie 16, 2022 de SenorPink Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator _Raul_ Postat Februarie 16, 2022 Share Postat Februarie 16, 2022 (editat) Acum 1 oră, SenorPink a spus: Și tot rom mai recomand Dictador care este ceva ci adevărat fin Dacă ajungeți prin Panama va recomand sa vă duceți aici pentru degustări de rom: - Bine de stiut despre Dictador. - Judecand dupa meniul de langa pahare, te-ai referit la Panama tara sau e doar un stabiliment cu numele asta ? Daca e tara, momentan incerc sa imi fac curaj cu Canarele - Mie nu prea imi pica bine romul by default. O fi de la trestia de zahar?, nu stiu, dar am aceeasi senzatie in corp ca si atunci cand mananc mult zahar, motiv pentru care ii cam dau skip. Poate am incercat numai chestii mediocre sau submediocre, nu stiu. Am baut Plantation, Angostura si Plantation Pinneaple. Cu chiu cu vai am terminat Plantationul clasic. Angostura a sfarsit cadou pe la ceva coleg iar Pinneaple-ul langa bloc, bucurie pentru cei mai oropsiti de soarta. - A insistat o data un amic ca s-ar bucura daca l-as primi de pe drum cu Morgan Black Spiced, cola, lime si sifon. Am zis sa ii fac omului pe plac. Dupa ce a plecat spre tara, a ajuns si asta langa bloc, aproape plina, bucurie pt homelessi. Mie mi s-a parut esenta + alcool si zahar. Poate imi scapa ceva, dar sunt deschis la dialog. - Pasionatii de rom m-au innebunit cu nu stiu ce Zacapa f vechi (si f scump, nu am avut chef sa ma risc, l-am vazut prin duty free) si cu Diplomatico. Daca ar fi avut ei, consumam cu placere. Problema e ca vorbeau din amintiri. Editat Februarie 16, 2022 de _Raul_ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DonFlamingo Postat Februarie 16, 2022 Share Postat Februarie 16, 2022 Acum 11 minute, _Raul_ a spus: - Bine de stiut despre Dictador. - Judecand dupa meniul de langa pahare, te-ai referit la Panama tara sau e doar un stabiliment cu numele asta ? Daca e tara, momentan incerc sa imi fac curaj cu Canarele - Mie nu prea imi pica bine romul by default. O fi de la trestia de zahar?, nu stiu, dar am aceeasi senzatie in corp ca si atunci cand mananc mult zahar, motiv pentru care ii cam dau skip. Poate am incercat numai chestii mediocre sau submediocre, nu stiu. Am baut Plantation, Angostura si Plantation Pinneaple. Cu chiu cu vai am terminat Plantationul clasic. Angostura a sfarsit cadou pe la ceva coleg iar Pinneaple-ul langa bloc, bucurie pentru cei mai oropsiti de soarta. - A insistat o data un amic ca s-ar bucura daca l-as primi de pe drum cu Morgan Black Spiced, cola, lime si sifon. Am zis sa ii fac omului pe plac. Dupa ce a plecat spre tara, a ajuns si asta langa bloc, aproape plina, bucurie pt homelessi. Mie mi s-a parut esenta + alcool si zahar. Poate imi scapa ceva, dar sunt deschis la dialog. - Pasionatii de rom m-au innebunit cu nu stiu ce Zacapa f vechi (si f scump, nu am avut chef sa ma risc, l-am vazut prin duty free) si cu Diplomatico. Daca ar fi avut ei, consumam cu placere. Problema e ca vorbeau din amintiri. Panama țara Iar dacă te duci in Canare da un semn că să-ți zic pe unde sa te duci sa vezi ceva frumos. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Februarie 17, 2022 Share Postat Februarie 17, 2022 Acum 11 ore, SenorPink a spus: Și tot rom mai recomand Dictador care este ceva ci adevărat fin mie imi plac romurile aromatizate, maturate... am baut Dictador 100 orange, plus altele din gama asta, asa low cost... dar astept sa se alinieze planetele pt acesta Dictador 2 Masters Royal Tokaji ...iar ca si magazin online, recomand cu caldura finestore.ro Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DonFlamingo Postat Februarie 17, 2022 Share Postat Februarie 17, 2022 Acum 20 minute, apriliacluj a spus: mie imi plac romurile aromatizate, maturate... am baut Dictador 100 orange, plus altele din gama asta, asa low cost... dar astept sa se alinieze planetele pt acesta Dictador 2 Masters Royal Tokaji ...iar ca si magazin online, recomand cu caldura finestore.ro Pe finestore s-au mai luat tepe, cel puțin la cele mai populare băuturi au mai fost și contrafăcute. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TETEA. Postat Februarie 17, 2022 Share Postat Februarie 17, 2022 Chiar acum, SenorPink a spus: Pe finestore s-au mai luat tepe, cel puțin la cele mai populare băuturi au mai fost și contrafăcute. Au shit! Mi-ai dat cu panica! Am luat de multe ori, si nu ma incred in gustul meu ca as deosebi un rom fake de original. Notat sugestia cu Santos Dumont. Sa inteleg ca nu se simte foarte alcoolizat? Adica nu vreau sa am senzatia ca beau alcool pur si atat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DonFlamingo Postat Februarie 17, 2022 Share Postat Februarie 17, 2022 Acum 5 minute, TETEA. a spus: Au shit! Mi-ai dat cu panica! Am luat de multe ori, si nu ma incred in gustul meu ca as deosebi un rom fake de original. Notat sugestia cu Santos Dumont. Sa inteleg ca nu se simte foarte alcoolizat? Adica nu vreau sa am senzatia ca beau alcool pur si atat. Deci pe finestore: Eu am luat-o cu o șampanie - efectiv nu avea gustul ăla fin pe care ar fi trebuit să îl aibă. Și no.2 cu o vodca Grey goose niște prieteni: luată pusă la congelator și surpriza: a înghețat N-are voie să înghețe sub nici o forma. Bine ce-i drept au făcut plângere și le-au dat alta sticla. Și eu tot de la ei iau in prinzip dar incerc chestii mai puțin cunoscute la care sunt șanse mai mici sa fie contra făcute. Moet Chandon spre exemplu sunt șanse foarte mari să prinzi una fake, nu din vina celor de la finestore ci chiar a importatorului care face mânăriile. Santos Dumont - se simte tăria din ea dar are un gust dulceag și aromat. Daca nu suporți să simți tăria atunci pune 100 ml rom, gheata, 300-500 ml apa minerala ei jumătate de lime. Daca nu vrei cu apa minerala atunci varianta cuba libre dar cu Cola d-aia eco/bio fara zahar (are îndulcitor ștevia). Deși e păcat de Romul asta sa fie combinat cu Cola, in cel mai rău caz cu apa minerala. Mai bag un +1: Rețeta proprie: cafea + rom sau cognac. Nu o sa dau gramajele pentru că secret dar: 1. Cafea de origine infuzata la rece 24 de ore Împreună cu un cognac bun sau un rom de calitate. 2. Se scoate de la infuzat și se filtrează de 3 ori până nu mai sunt sedimente de cafea. Pentru gust desăvârșit recomand infuzarea in sticla de sticla și nu recipiente de plastic. O torn într-un mega french press de 1.5 litri prin tifon. După care din french press o filtrez prin V60. Rezultatul: posibil sa nu mai placa cafeaua fara ceva tărie în ea Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TETEA. Postat Februarie 17, 2022 Share Postat Februarie 17, 2022 Acum 11 minute, SenorPink a spus: Mai bag un +1: Mai baga, se vede ca nu vorbesti din carti! Foaaarte interesant topic! Devin fan activ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DonFlamingo Postat Februarie 17, 2022 Share Postat Februarie 17, 2022 (editat) Acum 2 ore, SenorPink a spus: Deci pe finestore: Eu am luat-o cu o șampanie - efectiv nu avea gustul ăla fin pe care ar fi trebuit să îl aibă. Și no.2 cu o vodca Grey goose niște prieteni: luată pusă la congelator și surpriza: a înghețat N-are voie să înghețe sub nici o forma. Bine ce-i drept au făcut plângere și le-au dat alta sticla. Și eu tot de la ei iau in prinzip dar incerc chestii mai puțin cunoscute la care sunt șanse mai mici sa fie contra făcute. Moet Chandon spre exemplu sunt șanse foarte mari să prinzi una fake, nu din vina celor de la finestore ci chiar a importatorului care face mânăriile. Santos Dumont - se simte tăria din ea dar are un gust dulceag și aromat. Daca nu suporți să simți tăria atunci pune 100 ml rom, gheata, 300-500 ml apa minerala ei jumătate de lime. Daca nu vrei cu apa minerala atunci varianta cuba libre dar cu Cola d-aia eco/bio fara zahar (are îndulcitor ștevia). Deși e păcat de Romul asta sa fie combinat cu Cola, in cel mai rău caz cu apa minerala. Mai bag un +1: Rețeta proprie: cafea + rom sau cognac. Nu o sa dau gramajele pentru că secret dar: 1. Cafea de origine infuzata la rece 24 de ore Împreună cu un cognac bun sau un rom de calitate. 2. Se scoate de la infuzat și se filtrează de 3 ori până nu mai sunt sedimente de cafea. Pentru gust desăvârșit recomand infuzarea in sticla de sticla și nu recipiente de plastic. O torn într-un mega french press de 1.5 litri prin tifon. După care din french press o filtrez prin V60. Rezultatul: posibil sa nu mai placa cafeaua fara ceva tărie în ea O mentiune va rog: Pentru cafea: 1. Cafeaua macinata mai "coarse" sau grosolan, nu trebuie fin pentru ca nu e espresso si timpul de infuzare este mare. 2. Ratia cafea apa este ideal de 1:10 - la 1 gram de cafea - 10 ml de apa (plata nu de la robinet). Adica sa zicem ca folosim 100 de grame de cafea vom pune 1 litru de apa rece. 3. Se amesteca si se pune la frigider maxim 24 de ore. Cognac sau rom se pune dupa cum se doreste gustul mai alcoolizat sau mai light. Eu in reteta "secreta" am pus atat cat sa se simta aroma dar fara sa se simta taria. O alta reteta dar de data asta de "desert". Cognac in Cantaloup; 1. O jumatate de pepene cantaloup golit de seminte dar lasat in coaja 2. Aici dupa gust: ori 1 shot 2 de cognac ori pentru betivi se umple scobitura de cantaloup pana la nivel. 3. Cu o lingura de inghetata se scobeste pepenele si se face un mish mash in interior acolo 4. Se lasa 2-3 ore la firigder 5. Se mananca cu o lingura direct din cantaloup. 6. Doamne ajuta daca s-a umplut de cognac Pentru iubitorii de vin cateva idei, desi avem vinuri foarte bune la noi in tara, eu sunt fan al vinurilor frantuzesti in mod special cele rosii de Bordeaux. Daaaar anul trecut am descoperit intamplator un stil de vin rosu, tot de la frantuji , numit Beaujolais (asta este tipul de vin), un vin rosu fructat si foarte light de preferat sa fie baut usor racit. Cica ar fi facut din strugurii de prima recolta, bla bla bla vrajeala multa frantuzeasca dar, este foarte bun si usor. Si culmea nici nu e foarte scump - la Pain Plaisir (boulangerie) am gasit cu 50 de lei sticla, iar pe la Mega Image un vin de tip Beaujolais am gaasit si cu 18 lei sticla (ceea ce la banii astia nu iei nimic decent made in RO). Voi pune si pozici cu vinurile. Beaujolais foarte bun: Un roșu bun de la image mega și ieftin: Adaugire! Va mai da fratele o reteta. * Matcha Rom Ingrediente: matcha ceremonial grade, rom de calitate. Preparare: - 2 masuri de bambus de pulbere de matcha (masurile astea se gasesc in kit-urile de facut matcha) - nu stiu exact cate grame ar fi. - Se pun cele doua masuri in bol de servire matcha dar printr-o sita (mai intai "cernem" matcha pentru a fi aerat si a nu avea cocoloase). - Dupa care 130 ml de apa la 80 de grade. Daca aveti fierbator clasic atunci dupa ce a fiert apa se lasa la racit 2-3 minute. - Dupa se adauga apa si se ameteca in zig zag cu un tel de bambus timp de 30 de secunde. - Se adauga 20 ml de rom de calitate si se mai amesteca 5-10 secunde. - Doamnele ajuta! rezultatul final ar trebui sa arate ceva de genul: Ca matcha eu folosesc: Editat Februarie 17, 2022 de SenorPink Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator _Raul_ Postat Februarie 17, 2022 Share Postat Februarie 17, 2022 (editat) 1 oră în urmă, SenorPink a spus: Daaaar anul trecut am descoperit intamplator un stil de vin rosu, tot de la frantuji , numit Beaujolais (asta este tipul de vin), un vin rosu fructat si foarte light de preferat sa fie baut usor racit. Cica ar fi facut din strugurii de prima recolta, bla bla bla vrajeala multa frantuzeasca dar, este foarte bun si usor. Si culmea nici nu e foarte scump - la Pain Plaisir (boulangerie) am gasit cu 50 de lei sticla, iar pe la Mega Image un vin de tip Beaujolais am gaasit si cu 18 lei sticla (ceea ce la banii astia nu iei nimic decent made in RO). Voi pune si pozici cu vinurile. Beaujolais foarte bun: Mai am mult de scris pe topicul asta si vreau sa o fac la modul serios si util, documentat, cu informatie care chiar sa ajute, DAR, daaaar (ca sa te citez ) nu pot sa ma abtin sa nu scriu cateva randuri despre beaujolais-uri. Maaan, sunt o dragoste mare si chiar ma bucur sa vad ca mai stiu si altii despre ele. Aveam un francez in echipa de la Kiev si el ne-a adus asa ceva prima data prin 2019 si se uita la mine si la multi alti colegi ca la ciobeni cand am zis ca nu stim care e treaba cu ele. Mai ca nu ne-a aliniat pentru luat la palme . Beaujolais este o denumire generica (cam cum ai zice vin verde sau vin portocaliu) si sunt de fapt vinuri tinere, din productia de anul asta (anul in curs), scoase din butoaie imediat ce s-a incheiat procesul de fermentatie. Se vand de obicei in noiembrie. Asta stiu eu, pri viu grai, necitit si fara extra documentare pe G. Am luat de bun ce mi s-a spus . In Kiev, in magazinele din care ma aprovizionam cu alcool european gaseam mereu 1-2 branduri in fiecare dintre ele imediat cum se termina toamna. Maxim la sfrsitul lui Decembrie erau gata stocurile. Majoritatea cum zici tu, fresh, foarte placute. Daca vedeti anul asta in Nov beaujolais din 2021, skip maxim. Cumparati doar anul in curs. Nu gasesc poza acum cu favoritul meu. Era o eticheta foarte colorata, desen, cu un cocos pe ea, dar asta nu este de mare utilitate fiindca cocosul este super intalnit pe etichetele B.-ului (primul semn/vin al anului). Cum spuneam, noroc ! Editat Februarie 17, 2022 de _Raul_ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Februarie 17, 2022 Share Postat Februarie 17, 2022 teoretic si cu vinurile rose tot asa-i treaba..... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator _Raul_ Postat Februarie 17, 2022 Share Postat Februarie 17, 2022 (editat) La matcha cu rom nu m-am gandit nicodata, recunosc. Favorita mea este cheese cake cu matcha, dar o dau in off-topic . Ai putea sa mergi linistit la un curs de mixologie. Mi-e grea sa cred ca nu gasesti unul in Bucuresti, fiindca B. este un oras destul de cosmopolit cand vine vb de viata de seara (sau asa mi-l amintesc eu). Acum 7 minute, apriliacluj a spus: teoretic si cu vinurile rose tot asa-i treaba..... Invat, invat, asta nu stiam, desi pare destul de logic/are sens. Eu de obicei bag roze doar vara. Si m-a invatat alt coleg anul asta cu vinurile portocalii. Erau destule in Spania. Vinuri verzi mi-au placut australienele. Vinuri bune (rosi, seci) iarasi sunt cele israeliene. Trebuie sa am pe undeva prin comp o poza cu unul ce mi-a placut mult, baut la un restaurant evreiesc. Editat Februarie 17, 2022 de _Raul_ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
robert23mg Postat Februarie 17, 2022 Share Postat Februarie 17, 2022 Asta e pregatit pentru urmatorul test. La nivelul meu recunosc diferente doar daca sunt masive Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DonFlamingo Postat Februarie 17, 2022 Share Postat Februarie 17, 2022 Acum 44 minute, _Raul_ a spus: Mai am mult de scris pe topicul asta si vreau sa o fac la modul serios si util, documentat, cu informatie care chiar sa ajute, DAR, daaaar (ca sa te citez ) nu pot sa ma abtin sa nu scriu cateva randuri despre beaujolais-uri. Maaan, sunt o dragoste mare si chiar ma bucur sa vad ca mai stiu si altii despre ele. Aveam un francez in echipa de la Kiev si el ne-a adus asa ceva prima data prin 2019 si se uita la mine si la multi alti colegi ca la ciobeni cand am zis ca nu stim care e treaba cu ele. Mai ca nu ne-a aliniat pentru luat la palme . Beaujolais este o denumire generica (cam cum ai zice vin verde sau vin portocaliu) si sunt de fapt vinuri tinere, din productia de anul asta (anul in curs), scoase din butoaie imediat ce s-a incheiat procesul de fermentatie. Se vand de obicei in noiembrie. Asta stiu eu, pri viu grai, necitit si fara extra documentare pe G. Am luat de bun ce mi s-a spus . In Kiev, in magazinele din care ma aprovizionam cu alcool european gaseam mereu 1-2 branduri in fiecare dintre ele imediat cum se termina toamna. Maxim la sfrsitul lui Decembrie erau gata stocurile. Majoritatea cum zici tu, fresh, foarte placute. Daca vedeti anul asta in Nov beaujolais din 2021, skip maxim. Cumparati doar anul in curs. Nu gasesc poza acum cu favoritul meu. Era o eticheta foarte colorata, desen, cu un cocos pe ea, dar asta nu este de mare utilitate fiindca cocosul este super intalnit pe etichetele B.-ului (primul semn/vin al anului). Cum spuneam, noroc ! Dap asa mi-au zis si mie despre beaujolais si mi-a placut. Ca si tine ma bucur ca sunt mai multi care stiu si apreciaza. Si ca tot veni vorba, mai am unul la racit de ceva timp si ar fi cazul sa ii dau cep Acum 36 minute, _Raul_ a spus: La matcha cu rom nu m-am gandit nicodata, recunosc. Favorita mea este cheese cake cu matcha, dar o dau in off-topic . Ai putea sa mergi linistit la un curs de mixologie. Mi-e grea sa cred ca nu gasesti unul in Bucuresti, fiindca B. este un oras destul de cosmopolit cand vine vb de viata de seara (sau asa mi-l amintesc eu). M-as duce la un curs profi dar nu la noi ci la unul ca lumea pe afara. Daca aveti netflix va recomand sa va uitati la Midnight Asia - viata de noapte din cateva orase Asiatice. Acolo arata si niste unii care sunt mari mixologi si au baruri de scecialitate de cocktailuri. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator _Raul_ Postat Februarie 17, 2022 Share Postat Februarie 17, 2022 (editat) Acum 2 ore, Clit Eastwood Jr. a spus: Ieri am terminat cu taica-miu asta: Ceva bun și fin, dar tot Miorița prefer Azi îl desfac pe asta, nu am băut niciodată, revin cu păreri Sticlele arata f bine și când vad serii pe etichete deja ma gândesc ca trebuie sa fie ceva ok. Daca/când ai timp detaliază un pic. Mai ales despre Miorița. Eu am încercat numai Brâncoveanu, a fost ok, dar nu am fost tentat sa mai cumpăr încă una. Si fiindcă de Croația ma leagă imens de multe lucruri, majoritatea experiente "beyond life" cum ar zice un clasic în viata, mai jos vinul meu alb favorit, care, întâmplător sau nu, vine de acolo (Mala Nevina) Dintre albe eu sunt Pinot Gris/Griggio și cam orice PG am luat nu am fost dezamăgit. O sa vad cum stau cu timpul zilele astea ca să povestesc și despre cele doua podgorii din R Moldova, Purcari și Cricova, și ce sa alegeți din oferta lor fiindcă am avut și experiente extatice dar am băut și niște apa de șosete, uneori, ceva de vis Editat Februarie 17, 2022 de _Raul_ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.