R4DIKL Postat Octombrie 29, 2022 Share Postat Octombrie 29, 2022 Salutare. As avea nevoie de o recomandare pentru un electrician/electronist auto / service specializat din Bucuresti. Am facut vreo 3 diagnoze pentru ABS nefunctional la masina, dar nu i-am dat de cap. Multumesc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Octombrie 29, 2022 Admin Share Postat Octombrie 29, 2022 Brandul mașinii ajută enorm. E bine să mergi la un electrician dedicat mărcii respective. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
R4DIKL Postat Octombrie 29, 2022 Autor Share Postat Octombrie 29, 2022 Da. Multumesc. Dacia Logan diesel 2008. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Octombrie 30, 2022 Share Postat Octombrie 30, 2022 Cum se manifestă defectul? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
R4DIKL Postat Octombrie 30, 2022 Autor Share Postat Octombrie 30, 2022 Martor in bord aprins si evident sanie pe carosabil ud. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Octombrie 30, 2022 Admin Share Postat Octombrie 30, 2022 Câte service Dacia sunt și nu ai găsit pe nimeni să-ți rezolve problema? În ziua de astăzi cam orice defecțiune electrică te leagă de tester dedicat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Octombrie 30, 2022 Share Postat Octombrie 30, 2022 Conduci periculos dacă pe ud e sanie fără abs! Te întrebasem cu un scop... Ai înlocuit vreun rulment de roată? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
R4DIKL Postat Octombrie 30, 2022 Autor Share Postat Octombrie 30, 2022 Da, am inlocuit rulment st fata pt ca roata huruia mai ales la viraj dreapta. Dar martorul s-a aprins cam cu 500 km inainte sa-l schimb. Acum 37 minute, l.u.v a spus: Câte service Dacia sunt și nu ai găsit pe nimeni să-ți rezolve problema? As vrea sa merg pe recomandari, nu la intamplare. Diagnoze am facut, am schimbat aiurea si un senzor de rotatie dr spate pentru ca asa mi-au zis 3 insi care au pus testerul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat Octombrie 30, 2022 Share Postat Octombrie 30, 2022 Aveam la firmă un Logan dintre primele, fără ABS și la frânare puternică se ducea sanie pentru că tâmpitul frâna numai cu roțile din față. La toate reviziile la care am fost le-am spus să umble la reglajul repartitorului și toți îmi spuneau că nu e de acolo, o puneau pe tester și ziceau că frânează foarte bine. Unul chiar a zis că dacă umblă la repartitor și o face să frâneze mai puternic pe spate se rupe mașina în două. Schimbători de piese sunt mulți, mecanicii sunt mai rari, trebuie un tester dedicat și un om care să știe să interpreteze păsăreasca pe care o afișează testerul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Octombrie 30, 2022 Share Postat Octombrie 30, 2022 (editat) Rulmentul bulit poate fi cauza inițială. La Logan sunt 2 specificații, primele cu abs, puține la numar, aveau rezoluție mai mică (mai puțini poli pe inelul magnetic al rulmentului). Dacă noul rulment nu e cel corect apare eroare. Trebuie citită cu testerul viteza pe fiecare roată în mers pentru a vedea dacă nu cumva s-a montat piesa nepotrivită. Am întâlnit la un Land Rover, ăla avea inele dințate pe planetare, omul a pus o planetară sh cu alt nr de dinți și reprezentanța dăduse în SF-uri când a ajuns acolo. La se aprindea de la o anumită viteză în sus. Pe de altă parte dacă dă eroare de circuit deschis/semnal neplauzibil pe una din roți poate fi o problemă de cablaj. De multe ori e nevoie de mai mult decât 1 Dorel + tester, trebuie cineva care să și înțeleagă informațiile date de instrumentul de diagnoză! Editat Octombrie 30, 2022 de ENEOS Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
R4DIKL Postat Octombrie 30, 2022 Autor Share Postat Octombrie 30, 2022 Multumesc de info. Tocmai asta e motivul pentru care nu vreau sa merg la ghici la cineva care ar fi in stare, din comoditate, sa-mi zica sa schimb eventual computerul si tot sa nu se rezolve problema. Eu sunt dispus sa platesc interventia la pretul corect, dar numai sa se rezolve. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
R4DIKL Postat Noiembrie 8, 2022 Autor Share Postat Noiembrie 8, 2022 (editat) Salut, din nou. Am identificat problema. Este dus modulul de abs. Pretul unuia nou este exorbitant, iar identificarea unui modul compatibil din dezmembrari destul de grea. Ar trebui sa se potriveasca anul de productie, seria, sa fie pentru modelul meu de masina si sa mai am si noroc sa nu fie nevoie de rescrierea softului. Complicat... Acum trebuie sa ma orientez catre o firma de dezmembrari. Aveti ceva sugestii? Editat Noiembrie 8, 2022 de R4DIKL Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cap0ne Postat Noiembrie 9, 2022 Share Postat Noiembrie 9, 2022 Fa-ti cont aici si inregistreaza o cerere pt piesa, cu toate detaliile, poza etc si vei primi oferte de la diverse firme de dezmembrari https://www.pieseauto.ro/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Noiembrie 9, 2022 Share Postat Noiembrie 9, 2022 La Sabareni sunt 2 parcuri mari de dezmembrări Logan. Diagnosticul este cert? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MotoS Garage Postat Noiembrie 9, 2022 Share Postat Noiembrie 9, 2022 eu nu inteleg de ce ar vrea cineva abs pe un logan... mai ales diesel din 2008... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
riderontornadoes Postat Noiembrie 9, 2022 Share Postat Noiembrie 9, 2022 Acum 44 minute, MotoS Garage a spus: eu nu inteleg de ce ar vrea cineva abs pe un logan... mai ales diesel din 2008... inseamna ca esti genul care se duce la curve fara prezervativ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
R4DIKL Postat Noiembrie 10, 2022 Autor Share Postat Noiembrie 10, 2022 Acum 15 ore, Cap0ne a spus: Fa-ti cont aici si inregistreaza o cerere pt piesa, cu toate detaliile, poza etc si vei primi oferte de la diverse firme de dezmembrari https://www.pieseauto.ro/ Aveam cont dar uitasem de el. Intre timp am mers la Sabareni si am gasit piesa. Multumesc. Acum 12 ore, ENEOS a spus: La Sabareni sunt 2 parcuri mari de dezmembrări Logan. Diagnosticul este cert? Asa am facut si am gasit piesa. Multumesc de pont. Diagnosticul a fost pus oarecum prin eliminarea tuturor problemelor complementare. Au fost verificate circuitele electrice de la toti senzorii pana la unitatea abs, au fost verificati senzorii in miscare, am eliminat posibila cauza datorata schimbarii rulmentului (era bun si compatibil). Asadar, a ramas doar unitatea abs pe care o voi schimba zilele astea. Daca nici asa nu va functiona ABS o voi trage pe dreapta si voi merge cu cealalta masina. Loganul il pastram pentru ture si pentru off camping. Este dotat cu tot ce trebuie pentru iesit in natura si-l voi folosi doar in sezon cald. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate