Sari la conținut

Totul despre - Import/inmatriculare moto din UK

Kitty XRx
 Share

Postări Recomandate

• 5 months later...
  • Răspunsuri 61
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Buna ziua, as dori sa aflu care sunt conditiile pt inmatricularea unei motociclete in Romania adusa din Anglia si cam la cat se ridica costurile cu vama, inmatriculare si care or mai fi. 

Este vorba de o Honda cbr 600rr din 2010. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Stai sa ne scoatem globul de cristal, si iti raspundem :)))

Cu google ai incercat? Treaba e simpla, se adauga TVA plus taxe vamale de cca 9%? le gasesti la un click distanta. IN GENERAL NU MERITA DERANJUL! 

Link spre comentariu

• ivan pedala changed the title to Totul despre - Import/inmatriculare moto din UK
  • 2 months later...

Salut ! Am si eu o speta putin mai diferita legat de o motocicleta adusa din Uk si pentru ca primesc tot felul de raspusuri, ma gandeam ca poate stie pe aici cineva ceva mai mult.

Inainte de brexit am adus din Uk o motocicleta cu motorul defect, am V5, factura de unde a fost cumparat( pret +tva fiind firma ), declaratie la notar, e luata in evidenta , platesc impozit la ea . Acum am gasit motor si pot sa o repar, voiam sa stiu daca in cazul meu pentru inmatriculare mai platesc TVA si taxe vamale .

Multumesc !

Salut ! Am si eu o speta putin mai diferita legat de o motocicleta adusa din Uk si pentru ca primesc tot felul de raspusuri, ma gandeam ca poate stie pe aici cineva ceva mai mult.

Inainte de brexit am adus din Uk o motocicleta cu motorul defect, am V5, factura de unde a fost cumparat( pret +tva fiind firma ), declaratie la notar, e luata in evidenta , platesc impozit la ea . Acum am gasit motor si pot sa o repar, voiam sa stiu daca in cazul meu pentru inmatriculare mai platesc TVA si taxe vamale .

Multumesc !

Link spre comentariu

• 3 months later...

Buna seara. Am dat eu de capat. In primul rand cand aduceti moto din Anglia... la introducerea in UE cereti declaratie de tranzit ( la intrare in Franta) . 
Dupa ce ati adus motocicleta acasa, aveti nevoie de :
1. Contract vanzare-cumparare ( nu este necesar validat la notar.... sa fie un contract de pe net cu 2 semnaturi)
2. Evaluarea motocicletei ( facuta la evaluator ) preturile difera de la o compannie la alta... cautati cel mai ieften. 
3. Cartea de inmatriculare pe numele  dumneavostra.
4. Declaratia de tranzit.
5. Cod eori.   se face gratuit pe saitul vamal.

6. o declaratie despre cat a costat transportul in tara.. sau factura.

cu aceste documente mergeti la un comisionar vamal de unde apartineti si ei deja o sa va anunte cat o sa coste si cand sa va prezentati cu motocicleta. 

Link spre comentariu

• 8 months later...
On 11/14/2023 at 4:26 PM, daniel111 said:

Buna seara. Am dat eu de capat. In primul rand cand aduceti moto din Anglia... la introducerea in UE cereti declaratie de tranzit ( la intrare in Franta) . 
Dupa ce ati adus motocicleta acasa, aveti nevoie de :
1. Contract vanzare-cumparare ( nu este necesar validat la notar.... sa fie un contract de pe net cu 2 semnaturi)
2. Evaluarea motocicletei ( facuta la evaluator ) preturile difera de la o compannie la alta... cautati cel mai ieften. 
3. Cartea de inmatriculare pe numele  dumneavostra.
4. Declaratia de tranzit.
5. Cod eori.   se face gratuit pe saitul vamal.

6. o declaratie despre cat a costat transportul in tara.. sau factura.

cu aceste documente mergeti la un comisionar vamal de unde apartineti si ei deja o sa va anunte cat o sa coste si cand sa va prezentati cu motocicleta. 

cum exact ai cerut acea declaratie vamala si cine ti-a dat-o?  Din cate am inteles de la Customs, doar persoanele juridice pot emite T1. ca persoana fizica, ai mainile legate, conform lor!

Link spre comentariu

Salutare!

De ce nu se plătește taxă vamală pentru o motocicletă nouă, importată în România dinafara UE de către un dealer autorizat și vândută către persoană fizică?

Am întrebat peste tot și mi s-a spus că nu am de plătit vamă, dar nu s-a știut ce și cum?

Eu știam că, indiferent, se plătește vamă pt. orice vine dinafara UE, adică SUA, UK, Japonia etc.

Link spre comentariu

• 4 months later...

Am citit tot ce s-a scris pe forum pana acum, dar tot nu prea sunt lamurit - e de la casca, ce sa-i faci! 

Pe scurt - sunt stabilit în UK de 10 ani, iar în prima jumătate a anului 2025 plănuiesc să mă repatriez permanent în România.

Dețin un Triumph pe care l-am cumparat în august 2024 și vreau să il  aduc cu mine în țară și să il înmatriculez în România. Am câteva nelămuriri și sper să mă puteți ajuta:

1. Exceptarea de la taxe vamale și TVA:

• Știe cineva ce proceduri trebuie urmate pentru a beneficia de această exceptare la repatriere?

• Ce acte doveditoare trebuie să am la vamă pentru a demonstra că motocicleta este pentru uz personal?

2. Transportul motocicletei:

• Este vreo diferență în formalitățile vamale dacă vin cu motocicleta pe roți sau dacă o transport pe platformă?

3. Durata de deținere:

• Motocicleta a fost achiziționată în august 2024, ceea ce înseamnă că la momentul repatrierii o voi avea de mai puțin de 6 luni. Afectează acest lucru eligibilitatea pentru exceptarea de la taxe și TVA?

Ex: Dacă fac mai multe drumuri pentru a-mi muta lucrurile, există o limită de timp în care pot aduce bunuri în România fără să plătesc taxe?

Din pricina costurilor indicate de alti useri mai sus, nu doresc sa folosesc agenti / importatori,  etc - cel mai probabil voi veni cu motocicleta pe roti. Dar poate e mai avantajos acum si se poate face si dupa intrarea in tara...

Multumesc frumos pentru raspunsuri! 

Link spre comentariu

La 02.03.2021 la 21:00, pasquinel a spus:

https://motociclism.ro/topic/762155-import-moto-non-eu/?do=findComment&comment=4653735

Despre procedura la zeii RAR (băga-le-aș un par în c u r și unul în inimă) nu știu nimic deocamdată.

La 03.03.2021 la 0:11, pasquinel a spus:

Hold your horses.

Brokerii din UK sunt pe nicăieri, pentru că sunt la început și le este frică. În meseria asta greșelile se plătesc scump, crede-mă.

Dar, ca fapt divers, exportul e cea mai simplă operațiune pentru un broker, pentru că nu implică taxe plătibile în UK.

Trimite-mi un mesaj personal, te rog, cu statutul tău în UK, cât de urgent e să ajungi cu utilaju' în România, o factură sau măcar prețul cu care ai luat motoru', și mâine îți răspund.

Dacă se twinkle, twinkle little stars (adică dacă se aliniază astrele), te pot pune în legătură cu un broker din București și te pot ajuta cu hârțogăraia românească.

Curaj, toate se pot rezolva pe lumea asta.

Oricum, ca idee, sunt absolut șocat de tarifele Rosbifilor!

360 de lire pentru ce?! Că doar nu ți-au vândut ei motorul, în calitate de samsari! 

O operațiune de export de acest gen ar trebui să coste maxim, da' maxim 150 de lire, asta incluzând comisionul brokerului și garanția pentru T1! 

Nu există nici un comision impus pentru T1, așa că ăia 25% au fost impuși de către brokeri! Fuck them!  Dacă tot renunți la ei, măcar arată-le o românească mijlocie! (Cu degetul, mă-nțelegi...)

Gizăz... mă bate gândul să mă mut în Dover, aș face bani căcălău..

Acum 3 minute, Samueltanase87 a spus:

Salut sunt si eu in acesii situație vreau sa imi aduc scooter acasa un paiggio vespa si nu stiu cum sa fac sa platesc taxa aceia vamala unde ca nu gaesc aici in uk daca cine a trecut pe acolo si vrea sa imi dea vrun sfat

Link spre comentariu