TrekOut Postat Aprilie 21 Share Postat Aprilie 21 Salut, As vrea sa merg in Slovacia si Polonia cu motocicleta pe la jumatatea lunii iunie. Am schitat pentru inceput un traseu si cateva puncte de interes, dar nu gasesc intoarcerea (dupa ziua 5) Am mai fost de 2 ori in Slovacia si Polonia, insa cu masina. Trekking vara in Tatra si cateva zile intr-o iarna, bai termale si trekking. Pentru Auschwitz am cateva retineri, am umplut o zi, nu stiu sigur daca as vrea neaparat sa merg, in lipsa de altceva poate am sa merg totusi. Cam asta este traseul pentru inceput. Voi evita autostrazile si drumurile forestiere. https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1LNmfrzMQro9rNzW-7rapwngyarI9DDw&ll=47.36264663185425%2C22.7332178&z=7 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hora09 Postat Aprilie 21 Share Postat Aprilie 21 1 oră în urmă, TrekOut a spus: Auschwitz Polonia este mai mult decât Auschwitz În sudul tarii sunt multe drumuri mișto pt moto. Altfel, dacă vrei orașe, ai ce vedea, dacă vrei sa ramai doar prin sate, la fel, o sa fie fain. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ovidiu M Postat Aprilie 22 Share Postat Aprilie 22 Recomand o jumatate de zi prin Worclaw. Merita. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Leon Postat Aprilie 22 Share Postat Aprilie 22 Acum 17 ore, TrekOut a spus: Salut, As vrea sa merg in Slovacia si Polonia cu motocicleta pe la jumatatea lunii iunie. Am schitat pentru inceput un traseu si cateva puncte de interes, dar nu gasesc intoarcerea (dupa ziua 5) Am mai fost de 2 ori in Slovacia si Polonia, insa cu masina. Trekking vara in Tatra si cateva zile intr-o iarna, bai termale si trekking. Pentru Auschwitz am cateva retineri, am umplut o zi, nu stiu sigur daca as vrea neaparat sa merg, in lipsa de altceva poate am sa merg totusi. Cam asta este traseul pentru inceput. Voi evita autostrazile si drumurile forestiere. https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1LNmfrzMQro9rNzW-7rapwngyarI9DDw&ll=47.36264663185425%2C22.7332178&z=7 Am mers cu motorul fix inainte de pandemie (Am fost in Polonia, Slovacia si pe urma am stat cateva zile la lacul Balaton in Ungaria). Daca n-ai bifat Aushwitz, merita bifat (e frumoasa si zona si in vreo 2-3 ore il vizitezi, ca te plictisesti la un moment dat de citit chestii de pe pereti). Cracovia mi-a placut....si Varsovia merita bifat, dar nu si daca iti plac orasele istorice (orasul e refacut aproape total dupa al doilea razboi mondial si nu mai are aerul ala de vechi...) dar ai ce vedea (insa e cam departe de ruta aleasa de tine)... Asa cum spunea Hora09 mai sus, ai mai multe optiuni...Oricum, drumurile lor (si autostrazile) sunt excelente. Personal, as alege drumurile secundare (prin sate) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TrekOut Postat Aprilie 22 Autor Share Postat Aprilie 22 Va multumesc pentru sugestii, am mai adaugat una alta pe harta. Pana la urma s-au adunat 10 zile. In functie de acest traseu voi cauta cazarile, daca exista ceva pe langa si nu am bifat, nu ezitati sa imi spuneti. Citat (nu se deschide harta așa ca nu imi dau seama după Tatra si Cracovia care ar fi traseul tău) Am incercat sa deschid ca cititor si la mine mergea. Sa fi fost ceva eroare. Citat Am mers cu motorul fix inainte de pandemie (Am fost in Polonia, Slovacia si pe urma am stat cateva zile la lacul Balaton in Ungaria). ... Prin Ungaria nu as vrea sa ma plimb prea mult, la Balaton am fost de cateva ori. Citat Recomand o jumatate de zi prin Worclaw. Merita. Multumesc, am trecut pe harta, voi lua 2 nopti cazare, o zi pentru vizitat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Aprilie 23 Share Postat Aprilie 23 Auschwitz pe mine m-a deprimat rau de tot.... daca iti plac parcurile de distractii, roller coastere, iti recomand cu caldura Energylandia din Zator, de langa Cracovia, e una din cele mai misto parcuri din Europa plus minele de sare de la Wielicka si Bochnia plus Wadowice, unde s-a nascut Papa Ioan Paul II toate astea sunt in apropierea Cracoviei, la cativa zeci de km si Cracovia, clar, un oras ce trebuie neaparat vizitat!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TrekOut Postat Aprilie 23 Autor Share Postat Aprilie 23 Acum 9 ore, apriliacluj a spus: Auschwitz pe mine m-a deprimat rau de tot.... daca iti plac parcurile de distractii, roller coastere, iti recomand cu caldura Energylandia din Zator, de langa Cracovia, e una din cele mai misto parcuri din Europa plus minele de sare de la Wielicka si Bochnia plus Wadowice, unde s-a nascut Papa Ioan Paul II toate astea sunt in apropierea Cracoviei, la cativa zeci de km si Cracovia, clar, un oras ce trebuie neaparat vizitat!! Multumesc pentru sugestii. Minele de sare sunt interesante, le voi trece pe lista. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ovidiu M Postat Aprilie 25 Share Postat Aprilie 25 De asemenea oarecum pe langa Worclaw sunt si Adršpach Rock Formation (in Cehia, la granita cu Polonia). Recomand. https://www.adrspasskeskaly.cz/en/co-jinde-neuvidite Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TrekOut Postat Aprilie 25 Autor Share Postat Aprilie 25 (editat) Citat De asemenea oarecum pe langa Worclaw sunt si Adršpach Rock Formation (in Cehia, la granita cu Polonia). Recomand. Interesant loc, mi-ar fi placut sa ajung, dar ar insemna sa merg zilnic pe motocicleta si devine obositoare plimbarea. Ramane pentru alta data, in Cehia nu am fost, voi cauta mai multe locatii interesante sa fac o plimbare si pe acolo. Citat Și în drum spre Wroclaw ar mai fi de vazut la Gliwice turnul de lemn de lângă care efectiv a început ww2 Ramane de vazut cu timpul. Multumesc pentru sugestii. Pe harta cred ca mi-a selectat si autostrazi, dar traseele le configurez din google maps fara autostrazi, la fel setez si gps-ul. Editat Aprilie 25 de TrekOut Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rares42 Postat Iunie 17 Share Postat Iunie 17 Salut. Poți actualiza harta cu punctele prin care ai trecut și să ne spui o părere despre excursie? E un traseu pe care vreau să-l fac la jumătatea lui Iulie și caut cat mai multe informații posibile despre starea drumurilor, pasuri montane de parcurs, orașe de vizitat,locuri care impresionează. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TrekOut Postat Iulie 31 Autor Share Postat Iulie 31 Salut, imi pare rau ca nu am vazut mai devreme postarea ta, nici nu am facut un update la tura. Traseul este cel de pe harta, mi-au placut tarile prin care am trecut, mult mai civilizare decat la noi. Mi-a placut mina de sare de la Daniłowicza, Cracovia nu m-a dat pe spate, vazut o data si ajunge. La Auschwitz a fost putin interesant, dar eu cu rabdarea stau mai prost, in sensul ca nu imi plac grupurile organizate cu ghizi... mai era si cald.. asteptam sa se termine. Wroklaw m-a impresionat ca oras, civilizat si frumos. Zakopane nu mai este cum il stiam, acum este plin de musulmani, initial ma gandeam ca pe munte sunt turisti din Arabia, dar cand am ajuns in oras, am vazut ca cca 50% sunt musulmani. La intoarcere gps-ul m-a bagat prin Debrecen-Valea lui Mihai, de la Valea lui Mihai pana la Satul mare drumul este plictisitor, destul de urat, partea de nord a Romaniei si Bucovina sunt frumoase. Gradina Zoo din Wroklaw este de vizitat, o jumatate de zi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Iulie 31 Share Postat Iulie 31 Frumoasă tură! Am fost și noi cu mașina, dar și cu moto. Țări frumoase, ai ce vedea, în special în Slovacia (îmi place zona muntoasă, cu mașina am mers iarna, cu moto vara, firește). La mai mult și la mai mare! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hora09 Postat Iulie 31 Share Postat Iulie 31 La 17.06.2024 la 21:14, Rares42 a spus: Salut. Poți actualiza harta cu punctele prin care ai trecut și să ne spui o părere despre excursie? E un traseu pe care vreau să-l fac la jumătatea lui Iulie și caut cat mai multe informații posibile despre starea drumurilor, pasuri montane de parcurs, orașe de vizitat,locuri care impresionează. Salut, zi ce te-ar interesa sa vezi in Pl, sau ce crezi ca vrei sa vezi, poate te ajut cu ceva idei Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TrekOut Postat August 1 Autor Share Postat August 1 (editat) A fost frumos, m-a tot gandeam ca m-as muta in Wroklaw Multumesc tuturor ce mi-au recomandat cate ceva de vizitat, asa am reusit sa fac o tura frumusica. Interesanta treaba cu acei pitici, a fost misto sa ma plimb prin oras si sa tot descopar cate unul pe la colt de cladire.. Wroclaw* Editat August 1 de TrekOut Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DonFlamingo Postat August 26 Share Postat August 26 La 31.07.2024 la 13:59, hora09 a spus: Salut, zi ce te-ar interesa sa vezi in Pl, sau ce crezi ca vrei sa vezi, poate te ajut cu ceva idei Salut, Gdansk merita? Mulțumesc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hora09 Postat August 26 Share Postat August 26 Acum 32 minute, LionEl a spus: Mulțumesc Foarte relativ ce inseamna merita. Dar eu zic ca poti sa iti iei o zi sa faci o plimbare relax, orasul vechi care e complet recosntruit dupa razboi cu planurile originale merita. E un exercitiu bun de cum sa construiesti infrastructura turistica in oras si sa o mentii evident. Plus ca plajele sunt toate acolo. Poti sa dai o tura si la Hel, da vezi sa alegi cand nu o fi sarboatare nationala, toata lumea e la plimbare si asta e tara cu multa lume. Daca iti place istoria WW2 ai obiective, inclusiv Westerplatte care e fix acolo. Sub Gdansk este zona numita Kaszuby - frumoasa foc de mers cu motorul ,numa drumuri mici prin dealuri, lacuri si paduri si nu este asa aglomerata. (merg si weekendul ce vine daca vrei sa ne intalnim ) E unde merg de ani de zile cu gandul sa ne mutam acolo (alta poveste). Daca dai mai multe detatalii, pot sa fiu mai specific. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DonFlamingo Postat August 26 Share Postat August 26 1 oră în urmă, hora09 a spus: Foarte relativ ce inseamna merita. Dar eu zic ca poti sa iti iei o zi sa faci o plimbare relax, orasul vechi care e complet recosntruit dupa razboi cu planurile originale merita. E un exercitiu bun de cum sa construiesti infrastructura turistica in oras si sa o mentii evident. Plus ca plajele sunt toate acolo. Poti sa dai o tura si la Hel, da vezi sa alegi cand nu o fi sarboatare nationala, toata lumea e la plimbare si asta e tara cu multa lume. Daca iti place istoria WW2 ai obiective, inclusiv Westerplatte care e fix acolo. Sub Gdansk este zona numita Kaszuby - frumoasa foc de mers cu motorul ,numa drumuri mici prin dealuri, lacuri si paduri si nu este asa aglomerata. (merg si weekendul ce vine daca vrei sa ne intalnim ) E unde merg de ani de zile cu gandul sa ne mutam acolo (alta poveste). Daca dai mai multe detatalii, pot sa fiu mai specific. Merci. Dau cu moneda sa vad daca mai urc până în Gdansk și după cobor spre Varșovia sau Varșovia și după spre wroklaw. Revin cu rezultatele Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate