Ionut26 Postat Joi la 11:21 Share Postat Joi la 11:21 Salut! Sunt decis sa cumpar in scuter nou intre 125cc și 200cc. Din start subliniez ca NU am experienta pe scuter. Am 181 cm înălțime și vreo 82 de kg . Sper si vreau sa beneficiez de programul rabla moto, care va fi disponibil din Martie din ce am citit si unde sper ca voi obtine un voucher de minim 7500 lei. Din ce am inteles doar anul acesta mai sunt acceptate in program vehicule doar pe benzina. Din 2026 doar hibride. Am facut o lista cu toate modele in ordinea dorintei si m-am oprit la următoarele: 1. Yamaha NMAX 155 2025 (cel de 155 nu a aparut inca in Europa, momentan doar de 125) 2. Honda PCX 2025? ( cel de 160 nu stiu daca se importa, cel de 125 este in Bucuresti) 3. Piaggio Medley 150 ( a aparut si cel de 200cc, expus la EICMA 2024) 4. Aprilia SR GT 200 5. SYM Jet 14 Evo 200 Informatii de luat in calcul: - Rulaj maxim 5000Km/an, 80% in oras. - Buget 3000E (cu programul rabla ma incadrez la unul de maxim 4500E) - Sa mearga cu viteza de 90-100km/h fara sa para ca moare, deci prefer mai mari de 125cc - Preferabil sa pot merge si cu picioarele oarecum intinse. Daca nu se concretizeaza cu programul rabla varianta ar fi un NMAX 155 SH la 3000E. Exista alternative mai bune? Mulțumesc! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mihai Daniliuc Postat Joi la 11:44 Share Postat Joi la 11:44 La inaltimea ta, atat pe Nmax cat si pe PCX o sa arati ca "o girafa" pe ele. De asemenea, cocoasa dintre picioare le face destul de incomode, mai ales daca traiesti pe picior mare. Am Medley 150 si e foarte confortabil, mai ales cu roata de 16 pe fata. Daca reusesti sa gasesti un exemplar putin rulat, n-as merge neaparat pe unul nou. Pentru rabla trebuie sa platesti si sa umbli dupa acte. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Joi la 14:14 Share Postat Joi la 14:14 (editat) Acum 2 ore, Ionut26 a spus: Salut! Sunt decis sa cumpar in scuter nou intre 125cc și 200cc. Din start subliniez ca NU am experienta pe scuter. Am 181 cm înălțime și vreo 82 de kg . Sper si vreau sa beneficiez de programul rabla moto, care va fi disponibil din Martie din ce am citit si unde sper ca voi obtine un voucher de minim 7500 lei. Din ce am inteles doar anul acesta mai sunt acceptate in program vehicule doar pe benzina. Din 2026 doar hibride. Am facut o lista cu toate modele in ordinea dorintei si m-am oprit la următoarele: 1. Yamaha NMAX 155 2025 (cel de 155 nu a aparut inca in Europa, momentan doar de 125) 2. Honda PCX 2025? ( cel de 160 nu stiu daca se importa, cel de 125 este in Bucuresti) 3. Piaggio Medley 150 ( a aparut si cel de 200cc, expus la EICMA 2024) 4. Aprilia SR GT 200 5. SYM Jet 14 Evo 200 Informatii de luat in calcul: - Rulaj maxim 5000Km/an, 80% in oras. - Buget 3000E (cu programul rabla ma incadrez la unul de maxim 4500E) - Sa mearga cu viteza de 90-100km/h fara sa para ca moare, deci prefer mai mari de 125cc - Preferabil sa pot merge si cu picioarele oarecum intinse. Daca nu se concretizeaza cu programul rabla varianta ar fi un NMAX 155 SH la 3000E. Exista alternative mai bune? Mulțumesc! Salutare dupa 5 ani si aproape 40.000 km prin oras cu un sym jet 14 200cc iti recomand modelul am 1.84 Editat Joi la 14:15 de ianachim Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
xt600 Postat Joi la 19:03 Share Postat Joi la 19:03 Acum 7 ore, Ionut26 a spus: Salut! Sunt decis sa cumpar in scuter nou intre 125cc și 200cc. Din start subliniez ca NU am experienta pe scuter. Am 181 cm înălțime și vreo 82 de kg . In afara de cele enumerate de tine, ai putea avea in vedere si Honda SH 125 sau SH 150. Au avantaje evidente, pentru utilizare urbana: roti de 16, motoare ceva mai puternice comparativ cu alternativele. Spatiul de sub sa este foarte mic, dar vine cu un top case. Arunca un ochi, s-ar putea sa fie ceea ce iti trebuie. Un minus, nu poti intinde picioarele. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Joi la 20:32 Share Postat Joi la 20:32 Acum 9 ore, Ionut26 a spus: Salut! Sunt decis sa cumpar in scuter nou intre 125cc și 200cc. Din start subliniez ca NU am experienta pe scuter. Am 181 cm înălțime și vreo 82 de kg . Sper si vreau sa beneficiez de programul rabla moto, care va fi disponibil din Martie din ce am citit si unde sper ca voi obtine un voucher de minim 7500 lei. Din ce am inteles doar anul acesta mai sunt acceptate in program vehicule doar pe benzina. Din 2026 doar hibride. Am facut o lista cu toate modele in ordinea dorintei si m-am oprit la următoarele: 1. Yamaha NMAX 155 2025 (cel de 155 nu a aparut inca in Europa, momentan doar de 125) 2. Honda PCX 2025? ( cel de 160 nu stiu daca se importa, cel de 125 este in Bucuresti) 3. Piaggio Medley 150 ( a aparut si cel de 200cc, expus la EICMA 2024) 4. Aprilia SR GT 200 5. SYM Jet 14 Evo 200 Informatii de luat in calcul: - Rulaj maxim 5000Km/an, 80% in oras. - Buget 3000E (cu programul rabla ma incadrez la unul de maxim 4500E) - Sa mearga cu viteza de 90-100km/h fara sa para ca moare, deci prefer mai mari de 125cc - Preferabil sa pot merge si cu picioarele oarecum intinse. Daca nu se concretizeaza cu programul rabla varianta ar fi un NMAX 155 SH la 3000E. Exista alternative mai bune? Mulțumesc! De ce pana in 200 cmc? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sprike Postat Joi la 21:16 Share Postat Joi la 21:16 O Honda Forza 125 cc ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Joi la 21:34 Share Postat Joi la 21:34 Forțoasa e cât un pachebot de 500 cm³, mai bun un FJR de mers prin oraș! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sprike Postat Joi la 21:37 Share Postat Joi la 21:37 Acum 2 minute, ENEOS a spus: Forțoasa e cât un pachebot de 500 cm³, mai bun un FJR de mers prin oraș! ? Clasa de 250 cc este buna pentru naveta si oras Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Joi la 21:40 Share Postat Joi la 21:40 (editat) Honda Forza e un scuter de dimensiuni mari, mai mare decât altele de capacitate cilindrică similară. A fost o exagerare ironică postarea mea, credeam că se înțelege. Editat Joi la 21:42 de ENEOS Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sprike Postat Joi la 21:50 Share Postat Joi la 21:50 (editat) Acum 10 minute, ENEOS a spus: Honda Forza e un scuter de dimensiuni mari, mai mare decât altele de capacitate cilindrică similară. A fost o exagerare ironică postarea mea, credeam că se înțelege. la o putere de 11 wK și 161 kg cred ca este un scuter echilibrat Ar trebuie vazut si in realitate cum arata acest nou model Si Yamaha Xmax de 125 are cateva specificatii interesante Pana la urma un drive test este cea mai buna solutie Detin o Yamaha RayZR de 125 - 6 wK (10 cai putere) la 99 kg din anul 2024, iar pentru oras este bun In CI Vehicul apare cu putere de 6 Kw; in prezentarea de pe site si cele video sunt indicati 10 cai putere Real 6 Kw ar insemna 8,1 cai putere Fac slalom printre masini Editat Joi la 21:50 de sprike Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ovidiu M Postat ieri la 05:46 Share Postat ieri la 05:46 SYM ADX 125. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ionut26 Postat ieri la 06:28 Autor Share Postat ieri la 06:28 Acum 18 ore, Mihai Daniliuc a spus: . Daca reusesti sa gasesti un exemplar putin rulat, n-as merge neaparat pe unul nou. Din pacate Medley 150 nu gesesc Sh. Acum 15 ore, ianachim a spus: Salutare dupa 5 ani si aproape 40.000 km prin oras cu un sym jet 14 200cc iti recomand modelul am 1.84 Sym jet 14 200cc de nou este luat in calcul alaturi de Nmax 155 SH daca nu prind Rabla. Acum 11 ore, xt600 a spus: In afara de cele enumerate de tine, ai putea avea in vedere si Honda SH 125 sau SH 150. Au avantaje evidente, pentru utilizare urbana: roti de 16, motoare ceva mai puternice comparativ cu alternativele. Spatiul de sub sa este foarte mic, dar vine cu un top case. Arunca un ochi, s-ar putea sa fie ceea ce iti trebuie. Un minus, nu poti intinde picioarele. Honda SH 150 este prea scump. Prefer sym symphony st si 1000E in buzunar. In schimbul celor doua prefer totusi PCX, Nmax sau Medley. Acum 9 ore, Speedy.K a spus: De ce pana in 200 cmc? In functie de vreme folosesc o masina, un Tiger si o bicicleta electrica pt un drum de 25Km.La masina problema-i cu statul in trafic plus locurile de parcare pe care trebuie sa le platesc. Cu Tigerul ma chinui si pe mine si pe el. Cu bicicleta electrica am facut 5300km in 12 luni si parca mi-a ajuns. Un scuter de maxin 200cc cred ca le-ar inlocui pe toate. Aleg pana in 200cc in principal din prisma pretului. Ce sare de 200cc depaseste 5000E plus ca devin si grele. Acum 8 ore, sprike a spus: O Honda Forza 125 cc ? Prea scump. O Aprilia SR GT 200 este cu 1000E mai ieftin. Marea mea problema pe care o vad este ca nu am mers niciodata pe scuter si nu stiu ce sa aleg. Sper sa ajung intre 6-9 martie la EXPO MOTO București sa-mi fac o idee. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Moderatori Kristian Postat ieri la 06:53 Moderatori Share Postat ieri la 06:53 Poti sa-ti iei o motocicleta cu cilindreea care o doresti,gen 200,250.Nu mai ai treaba sa treci la felul cum se conduce un scuter,ramai la moto. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ionut26 Postat ieri la 07:50 Autor Share Postat ieri la 07:50 Acum 1 oră, Ovidiu M a spus: SYM ADX 125. Destul de interesant ADX dar vreau ceva mai mare de 125. Am vazut ca exista si varianta ADV160? Acum 53 minute, Kristian a spus: Poti sa-ti iei o motocicleta cu cilindreea care o doresti,gen 200,250.Nu mai ai treaba sa treci la felul cum se conduce un scuter,ramai la moto. Am avut un hornet 13 ani pe care l-am vandut anul trecut si nu-mi pare rau. Ma incanta ideea de cutie automata CVT, consum mai mic si fara sa se incinga sub mine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Moderatori Kristian Postat ieri la 08:00 Moderatori Share Postat ieri la 08:00 Acum 8 minute, Ionut26 a spus: .. Am avut un hornet 13 ani pe care l-am vandut anul trecut si nu-mi pare rau. Ma incanta ideea de cutie automata CVT, consum mai mic si fara sa se incinga sub mine. Consum mai mic cu scuter nu o sa ai comparativ cu o motocicleta de aceiasi cilindree,doar fata de Hornet. Oricum,alegerea si banutii tai. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kagemusha Postat ieri la 08:17 Share Postat ieri la 08:17 12 minutes ago, Ionut26 said: Destul de interesant ADX dar vreau ceva mai mare de 125. Dacă vrei ceva din categoria 150-155, atunci Honda SH150i este alegerea normală. 17 HP, top case, roți de 16", revizii la intervale mari, bun pentru înălțimea pe care o ai. Dacă vrei de 200, atunci SYM, care vine cu roți de 14", motor mai leșinat (vreo 12-13HP), răcire pe aer, și service mai des din punct de vedere al kilometrajului. Nu vine cu top case dar are spațiul de depozitare nativ mai mare decât Honda. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ionut26 Postat ieri la 14:39 Autor Share Postat ieri la 14:39 Am sunat la honda, PCX 160 nu se importa, doar de 125cc. Deci pica La Yamaha avem doar Nmax125cc, in toamna poate cel de 155cc, nu se stie exact. Trag sperante ca poate am noroc dar cred ca pica si asta. Abia ce m-am intors de la Atvrom Pitesti unde erau expuse Piaggio Medley 150 si Aprilia SR GT 200. Cum m-am urcat pe Piaggio Medley 150 mi-am dat deama ca nu mi se potriveste. Pare inghesuit rau cu genunchi la 90 de grade. De unde deduc ca nici Honda SH150i sau SYM Symphony ST200 nu-s de mine. Surpriza oarecum placuta Aprilia SR GT 200. Este MARE gen ADV, stau cu genunchi la 120 de grade ce-i ok, ghidon inalt ca la moto ADV, pare calitativ facut, suspensie spate ajustabila 174cmc, 17.7CP si 144kg suna relativ bine comparativ cu concurenta. Si foarte usor fata cu ce sunt eu obisnuit. Ca minus ar fi: - tunelul median inalt, dar nu-i in capat de tara. - spatiu sub sa de doar 22l, nu incape o casca integrala. Cred ca se rezolva cu un topcase. Are cineva experienta cu Aprilia SR GT 200? ceva pareri? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat ieri la 15:21 Share Postat ieri la 15:21 (editat) Pe Aprilia nu prea are multa lume experienta, nici calareti, nici mecanici. Asta e cea mai mare problema cu ei. Pe lista de dealeri si serviceuri autorizate Aprilia de pe site-ul mama apare unul singur in Romania, The BikeHub. Asta a fost motivul pentru care eu am ales Honda in loc de Aprilia la ultima mobra. Editat ieri la 15:22 de Speedy.K Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat ieri la 15:25 Share Postat ieri la 15:25 Acum 44 minute, Ionut26 a spus: Are cineva experienta cu Aprilia SR GT 200? ceva pareri? Cu caprilia nu, dar cu atvrom oho! Numa' experiențe proaste are lumea! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ionut26 Postat ieri la 15:46 Autor Share Postat ieri la 15:46 Acum 8 minute, Speedy.K a spus: Pe Aprilia nu prea are multa lume experienta, nici calareti, nici mecanici. Asta e cea mai mare problema cu ei. Pe lista de dealeri si serviceuri autorizate Aprilia de pe site-ul mama apare unul singur in Romania, The BikeHub. Asta a fost motivul pentru care eu am ales Honda in loc de Aprilia la ultima mobra. Stiu ce zici, am avut honda 13 ani, primul motor, de la 4000km am dus-o la 93000km, doar consumabile. Nu am crezut ca o sa-l vand. L-am tinut nemiscat 2 ani in garaj dupa ce am luat Tigerul. Acum 11 minute, ENEOS a spus: Cu caprilia nu, dar cu atvrom oho! Numa' experiențe proaste are lumea! Ma intereseaza de atvrom doar ca sa am de unde sa cumpar. Aprilia au si cei de la motoboom sau eastbike, cu motoboom am lucrat OK. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat ieri la 16:09 Share Postat ieri la 16:09 Vezi ca ti-am scris mai sus, teoretic singurul dealer oficial Aprilia este The BikeHub. https://thebikehub.ro De fapt e importatorul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mihai Daniliuc Postat ieri la 19:07 Share Postat ieri la 19:07 Evita atvrom Avand in vedere ca ești din Craiova, nu te ajuta prea mult bikehub Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pierrotlefou Postat 5 ore în urmă Share Postat 5 ore în urmă (editat) La 21.02.2025 la 16:39, Ionut26 a spus: Am sunat la honda, PCX 160 nu se importa, doar de 125cc. Deci pica La Yamaha avem doar Nmax125cc, in toamna poate cel de 155cc, nu se stie exact. Trag sperante ca poate am noroc dar cred ca pica si asta. Abia ce m-am intors de la Atvrom Pitesti unde erau expuse Piaggio Medley 150 si Aprilia SR GT 200. Cum m-am urcat pe Piaggio Medley 150 mi-am dat deama ca nu mi se potriveste. Pare inghesuit rau cu genunchi la 90 de grade. De unde deduc ca nici Honda SH150i sau SYM Symphony ST200 nu-s de mine. Surpriza oarecum placuta Aprilia SR GT 200. Este MARE gen ADV, stau cu genunchi la 120 de grade ce-i ok, ghidon inalt ca la moto ADV, pare calitativ facut, suspensie spate ajustabila 174cmc, 17.7CP si 144kg suna relativ bine comparativ cu concurenta. Si foarte usor fata cu ce sunt eu obisnuit. Ca minus ar fi: - tunelul median inalt, dar nu-i in capat de tara. - spatiu sub sa de doar 22l, nu incape o casca integrala. Cred ca se rezolva cu un topcase. Are cineva experienta cu Aprilia SR GT 200? ceva pareri? Am făcut un drive test la TheBikeHub. Din perspectiva mea, doar minusuri: finisare, calitate materiale, genunchii la gura, suspensie foarte dură. De ani de zile sunt cu maxi scuter. Dacă Forza 350 (o am de 6 luni și 1000km) e pachebot, atunci ce să mai zic de Kawasaki J300 cu care mi-am făcut veacul. Având în vedere cât de repede va dispărea tichetul Rabla, eu zic să studiezi deja un SH. Caz în care, diferența de preț între 125 și +250 nu este prea mare. Însă senzațiile... Baftă! Editat 5 ore în urmă de pierrotlefou Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate