Sari la conținut

Recomandare duba mica <3.5 tone

B299JOY
 Share

Postări Recomandate

Buna tuturor! 

Sunt pe grup colegi motocicliști care dețin sau se pricep la utilitare mici ?

Caut păreri despre o duba mica gen:

1. Suita Renault trafic, Opel vivaro

2. Suita fiat Ducato, Peugeot boxer, citroen Jumper

3. Ford transit. 

Mă gândeam la mașina 2010 +- 2 ani și un buget de maxim 5500-6000 euro și probabil va rula maxim 5000 km / an (folosita la tara pentru carat in mare parte fructe). 

Ms 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 8 minute, apriliacluj a spus:

dpmdv Ford Transit

De ce zici transit ? Care crezi că s punctele forte ?

Acum 5 minute, ulei_moto a spus:

in cazul in care ai o masina deja,  o remorca nu te-ar avantaja ? 

E o idee buna pentru că nu blochezi multi bani (in achiziție ) și nici nu cheltui mult pe parcurs ( întreținere și taxe), dar vor ai mei neapărat masina

Link spre comentariu

Acum 2 minute, B299JOY a spus:

E o idee buna pentru că nu blochezi multi bani (in achiziție ) și nici nu cheltui mult pe parcurs ( întreținere și taxe), dar vor ai mei neapărat masina

bun, ce capacitate sa aiba motorul ? odata ce stabilesti capacitatea, cauta codul motorului, pus pe masina din anul 2010+- 2ani :)

Apoi cauta problemele motorului respectiv si iti faci o idee la ce sa te astepti.

ca restul ,  este consumabil

exemplu:  motorul DETA de la audI The 2.0 TDI engine in Audi vehicles, particularly those in the A4 B9 (8W) model, can have several common problems. These include excessive oil consumption, timing chain tensioner failures, and carbon buildup in the intake valves, especially in direct injection engines. Additionally, issues with the DPF (Diesel Particulate Filter), AdBlue system, and EGR (Exhaust Gas Recirculation) can also arise, particularly in cars that primarily do short-distance driving. Some owners have also reported issues with the plastic water pump housing, which can become brittle and crack over time

asa  as proceda

Link spre comentariu

Acum 17 minute, B299JOY a spus:

de-a lungul anilor si a milioanelor de km, doar Transituri am avut in firma, luate de noi si  tinute undeva pana la 300k km,

la majoritatea s-au schimbate doar consumabilele, 

nu zic, au mai fost schimbate la una injectoarele, la alta cutia de viteze, dar in total  la vreo 20 de masini nu e capat de tara, pierderi asumate

ca si minusuri, vesnica problema de Ford, tablaria

Link spre comentariu

Salut. La o dubă depinde greutatea pe care vrei să o transporți și pe ce distanță . Eu am avut cam 4 dube toate Renault sh,luate pe la 300 k km . Criteriul a fost lipsa ruginei la Renault. 

Link spre comentariu

trafic/vivaro sunt mult mai lipsite de probleme cu rugina. Iar in cazul tau ca mai mult sta decat sa faca km conteaza asta.

pe acelasi motiv mi-am luat un Renault Master. zero probleme cu rugina la un model ce era din 2006... in afara de consumabile, un tampon de motor, n-am avut treaba cu el. nu l-am tinut prea mult dar cat l-am avut si folosit nu m-a lasat de carutza ;)

fordurile le cam gasesti mancate de rugina, spor la vanatoare!

Link spre comentariu

Acum 5 ore, B299JOY a spus:

Buna tuturor! 

Sunt pe grup colegi motocicliști care dețin sau se pricep la utilitare mici ?

Caut păreri despre o duba mica gen:

1. Suita Renault trafic, Opel vivaro

2. Suita fiat Ducato, Peugeot boxer, citroen Jumper

3. Ford transit. 

Mă gândeam la mașina 2010 +- 2 ani și un buget de maxim 5500-6000 euro și probabil va rula maxim 5000 km / an (folosita la tara pentru carat in mare parte fructe). 

E loterie mare cu utilitarele.

Tre sa cunosti,ca daca iei una “cosmetizata”care a facut curierat pe oras,sau a carat apa la bidoane de 20 l,prin toate gropile,e gaura neagra,faliment.

Am avut Sprinter din 2001 si Iveco 2017,utilitare mari de 20 mc.

Cand urma sa schimb Sprinterul am cautat un an si ceva o utilitara sa mi inspire incredere,buget 18-20.000 €,toate aveau 200-250.000 km nu conta anul de fabricatie.

Cu mare noroc am gasit Iveco,era inca in garantie,rulase pe comunitate cu remorca,la program ,si avea 275.000 km in un an si 8 luni !!

Tot ce rula fara program in doi ani pe comunitate face minim 500.000 km.

Luat direct din mana patronului,era inca pe leasing,nu de la samsar.

Astea gen Vivaro,sunt folosite preponderent pe rute scurte.

Editat de ALEX-Guzzista
Link spre comentariu