Method Postat 7 ore în urmă Share Postat 7 ore în urmă Acum 6 minute, apriliacluj a spus: u nu cred ca Pecco va mai merge bine vreodata pe 1000cmc Eh,eh nici eu nu sunt fanul lui da nu l-as da chiar asa mort si ingropat.... In alta ordine de idei,on the Aprilia side : Jorge Martin explained why Aprilia’s braking strength is “maybe too much” after another comeback ride from 17th to tenth in the Catalunya MotoGP. “I am very, very strong in braking with Aprilia. Maybe too much! I can overtake riders, but I miss a bit of corner speed," he said. “There's always a compromise. I think I have to lose a bit of braking, and gain in other parts. “It seems like with the Aprilia, you can force the front [in braking], but if we don't have a really good first touch of the throttle, we spin the rear a lot. “So, I need to brake hard, but release smooth, and then a little bit of throttle. “If I do everything aggressively, like I used to do in the Ducati, then everything becomes really difficult. So the stability is now where we have to focus and try to be smooth.” Interesant - deci e mai buna pe frane decat GP24?(JM cred eu ca are o parere avizata in acest sens),dar mai slaba pe accel si mai "irascibila" Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat 7 ore în urmă Share Postat 7 ore în urmă Acum 10 minute, Method a spus: Eh,eh nici eu nu sunt fanul lui da nu l-as da chiar asa mort si ingropat.... fan inversunat nu sunt nici eu, dar mi-e mult mai simpatic decat Satana Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cavaleru Postat 7 ore în urmă Autor Share Postat 7 ore în urmă Acum 32 minute, Method a spus: Mie mi se pare mai mult decat decent timpul de 1.39.3 pe umed - avand in vedere ca Q pe pista gumata in Q2 a facut 1.37.8 care la randul lui e un timp beton,recordul circuitului fiind de 1.37.5 facut tot atunci de AM pe GP24. 1.5s sub record pe umed....e bine-bine zic eu. Acuma nu stim conditiile - ce inseamna damp - e ud ud sau doar greasy - deja cand ploua sunt prea multe variabile dar mi se pare un timp decent. Am mai zis - motoreta e total noua - nu au cum sa puna V4 in cadrul de L4 deci new frame new swingarm new engine...si timp pe ud cu 1.5s mai slow decat recordul L4 in quali trim?Dupa juma de an dupa ce s-au apucat de ea?Bun timpul. N-a mai facut Yamaha asemenea progrese cu o motoreta n-am mai vazut asa dezvoltare din 2004 de cand a venit Rossi la ei.Doamne-ajuta! Sa nu ne excitam prea devreme insa - Yamaha prin Q anul asta a inregistrat un progres in 1 lap pace,si Q tot timpul a fost bun la gasirea acelor 0.2-0.3 care fac diferenta,problemele majore sunt insa in cursa - tyre wear,low grip spate,frana spate,accel race pace...acolo daca ar putea imbunatati... Cert e ca macar din punctul asta de vedere,Missano va fi interesant. E si high grip si Bagnaia va merge mai bine acolo. Sa vedem. da la asta ma gandeam si eu, ca e bun timpul pt un prototip nou, indiferent de ce conditii au fost. deci potential exista. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danypop Postat 7 ore în urmă Share Postat 7 ore în urmă Acum 42 minute, Method a spus: Mie mi se pare mai mult decat decent timpul de 1.39.3 pe umed - avand in vedere ca Q pe pista gumata in Q2 a facut 1.37.8 care la randul lui e un timp beton,recordul circuitului fiind de 1.37.5 facut tot atunci de AM pe GP24. 1.5s sub record pe umed....e bine-bine zic eu. Sper ca nu crezi o asemenea aberatie Adica daca ar fi fost pista perfect uscată/gumată ar fi fost mai rapid cu cat? 5-10sec/tur? Omg Acum 48 minute, apriliacluj a spus: eu nu cred ca Pecco va mai merge bine vreodata pe 1000cmc, si cat va fi coechipier cu satana.... my2c daca nu se va reinventa, poate sa-si puna combinezonul in cui Pecco a fost pe fundul gropii în weekendul trecut, de aici are doar o singura direcție, in sus. Eu cred ca va merge bine in acest weekend, top5, top3, chiar pentru victorie nu-l vad dar nu se știe niciodată cecse poate întâmpla. Eu cred ca in restul curselor va progresa(de unde este acum) si nu as exclude chiar o victorie (poate cu putin noroc) in restul curselor ramase. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frigider Postat 6 ore în urmă Share Postat 6 ore în urmă cred ca la final diferenta de puncte MM-Peco va fi mai mare decat punctele cu care a luat campionat candva Peco ce nu inteleg la Peco: s-a mers pe atatea tipuri de circuite: high grip, low grip, stop and go, flowing , omu e praf pe toate. zici ca a uitat complet sa mearga. frate si Nakagami vea un circuit unde mergea mai bine decat pe restu mila mea pt Peco incet incet se transforma in ura pt cele 2 campionate luate. Acum 31 minute, danypop a spus: Pecco a fost pe fundul gropii în weekendul trecut, de aici are doar o singura direcție, in sus am zis si crezut asta de vreo niste etape. Acum 31 minute, danypop a spus: Adica daca ar fi fost pista perfect uscată/gumată ar fi fost mai rapid cu cat? 5-10sec/tur? Omg 1 oră în urmă, apriliacluj a spus: exact. uconfirmed dar super stupid Q vine pe V4 si ia campionatu in astea 6 etape ramase sau cate mai sunt. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Method Postat 6 ore în urmă Share Postat 6 ore în urmă Acum 36 minute, apriliacluj a spus: fan inversunat nu sunt nici eu, dar mi-e mult mai simpatic decat Satana Mie imi e mai simpatic Satana,pt ca am ramas cu un gust amar dupa cele 2 titluri castigate de Pecco...primul mai mult pierdut de prostalaul de Quartararo si al 2lea...hai sa zicem ca macar titlul 2023 a fost castigat.Macar Marquez dovedeste ca e in stare sa se bata (si sa bata) pe oricine de la cei vechi pana la cei noi,in ciuda prostiilor si accidentarilor monstruoase ce au decurs din ele. Ok - si eu sunt total plictisit de dominatia fara drept de apel a lui Marquez,si mi-as fi dorit sa se lupte pana in ultima cursa pt titlu cum au facut in 2024,dar se pare ca anul asta (si anul viitor la fel) vom asista la o defilare...dar am mai zis - nu poate fi Marquez condamnat pt asta,ci macalaii astia mici care nu se pot ridica la nivelul sau. Acum 27 minute, danypop a spus: Sper ca nu crezi o asemenea aberatie Adica daca ar fi fost pista perfect uscată/gumată ar fi fost mai rapid cu cat? 5-10sec/tur? Omg Nu inteleg - ce sa nu cred?Ca a facut ala 1.39.3?Pai vezi ca am dat sursa - David Emmett,adica nu e cineva de canta la tzambal si s-a apucat acum sa scrie,e un jurnalist reputat. Aia am si zis - nu stim ce inseamna "damp" - poate fi umed greasy etc poate fi mica diferenta fata de timpul pe uscat sau nu in functie de cat de ud sau greasy a fost si cata aderenta a avut... Concluzia (mea) e faptul ca mi se pare un timp bun avand in vedere ca motoreta e total noua,pacat ca nu a fost vremea ok. Dar vom vedea mai pe larg la Missano ce stie/ce poate acest V4 pt ca va fi alergat tot weekendul cap-coada de A.Fer care nu e un pilot slow plus ca am inteles ca dupa Missano va fi luat la joc luni cam de toti pilotii Yamaha. So....Missano e un bun benchmark.Catalunya la fel,Sepang la fel.Sa o vedem. Acum 10 minute, frigider a spus: cred ca la final diferenta de puncte MM-Peco va fi mai mare decat punctele cu care a luat campionat candva Peco Cred ca cel mai rau nu e faptul ca Pecco nu poate tine pasul cu Marquez ci faptul ca isi ia bataie nasol de la Alex Marquez. Ok,ok - il ajuta frati-su cu riding tips ii arata pe telemetrie unde greseste se antreneaza impreuna, ii face ala setarile- trimite un inginer de la Ducati sau ceva idk,ba nene ba dar da urat rau de tot - ditai pilotul de uzina e batut de un baeat cu 2 mecanici in boxa al carui mare atu e ca il cheama ca pe un smecher... Hai ca anul trecut cand si-a luat bataie de la Jorge de la Pramac parca era altceva - Pramac e echipa satelit dar reputata,profi,Jorge Martin e printre cei mai rapizi piloti din lot,baiat de mare viitor (daca nu mai face tampenii),a avut niste ani buni la dispozitie in care tot a crescut,dar vine fatza prelunga asta de la Nadia Padovani si cu 2 mecanici se urca cu picioarele pe tine?Urat rau. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danypop Postat 6 ore în urmă Share Postat 6 ore în urmă @Method, ai scris "pe umed"! La asta ma refeream, nu ca a facut acel timp. Nu știu cine ce a zis doar ca mi se pare absurd sa fi batut recordul de cursa cu o mobra noua pe un asfalt umed. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat 5 ore în urmă Share Postat 5 ore în urmă 1 oră în urmă, danypop a spus: Pecco a fost pe fundul gropii în weekendul trecut, de aici are doar o singura direcție, in sus. doar pesimistul zice ca mai rau de atat nu se poate... io-s optimist, deci sigur se mai poate!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Method Postat 5 ore în urmă Share Postat 5 ore în urmă Acum 41 minute, danypop a spus: @Method, ai scris "pe umed"! La asta ma refeream, nu ca a facut acel timp. Nu știu cine ce a zis doar ca mi se pare absurd sa fi batut recordul de cursa cu o mobra noua pe un asfalt umed. Am dat textul mai sus : Acum 2 ore, Method a spus: The day started damp, and showers on and off during the day meant track conditions were far from ideal. .... Unofficial and unconfirmed times say that Fabio Quartararo set the best time at the test, with a 1'39.3. For reference, Quartararo's Q2 time at the weekend was a 1'37.803 "The day started damp, and showers on and off during the day" - am tras concluzia ca mers pe ud/greasy nu stiu spune-i tu cum vrei dar nu pe uscat. "unoficial and unconfirmed times" Quartararo Best time at test - 1.39.3 Nu a batut nimeni nici un record ! - timpul lui Q din q2 de sambata e de 1.37.8,adica cu 1.5s mai rapid. Si nu el a facut fastest lap ci AM cu...1.37.5 parca? Ce record cine a batut? de unde ai scos-o pe asta? * Ok - daca Q a facut 1.39.3 in conditii de temperatura +25 si asfalt uscat - Houston we have a problem ! Dar nea Emmett zice ca a fost "damp si showers"... Acum 5 minute, apriliacluj a spus: doar pesimistul zice ca mai rau de atat nu se poate... io-s optimist, deci sigur se mai poate!! Eu zic ca o sa mearga bine la Missano Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danypop Postat 5 ore în urmă Share Postat 5 ore în urmă Acum 13 minute, Method a spus: Am dat textul mai sus : "The day started damp, and showers on and off during the day" - am tras concluzia ca mers pe ud/greasy nu stiu spune-i tu cum vrei dar nu pe uscat. "unoficial and unconfirmed times" Quartararo Best time at test - 1.39.3 Nu a batut nimeni nici un record ! - timpul lui Q din q2 de sambata e de 1.37.8,adica cu 1.5s mai rapid. Si nu el a facut fastest lap ci AM cu...1.37.5 parca? Ce record cine a batut? de unde ai scos-o pe asta? Houston we have a problem ! Chiar că avem o problema Eu spun recordul de cursa si tu imi prezinti recordul din calificari(sper ca din neatenție si nu ca nu poti face diferența intre ele) Nu stiu la ce se refera domnu cu "dump", o fi fost noros/umezeala in aer insa asfaltul sa fi fost uscat la începutul zilei astfel incat sa fi putut face un timp pe asfalt uscat ca mai apoi sa fi venit ploaia? Nu stiu... indiferent, e un timp bombă chiar si pentru un asfalt perfect daca luam in considerare ca e o mobra complet noua, făcută de unii ce au facut toata viața L4 si pilotata pentru prima data de un pilot ce a calarit pana acum doar L4. E wow oricum o dai. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cavaleru Postat 5 ore în urmă Autor Share Postat 5 ore în urmă Acum 1 minut, danypop a spus: Chiar că avem o problema Eu spun recordul de cursa si tu imi prezinti recordul din calificari(sper ca din neatenție si nu ca nu poti face diferența intre ele) Nu stiu la ce se refera domnu cu "dump", o fi fost noros/umezeala in aer insa asfaltul sa fi fost uscat la începutul zilei astfel incat sa fi putut face un timp pe asfalt uscat ca mai apoi sa fi venit ploaia? Nu stiu... indiferent, e un timp bombă chiar si pentru un asfalt perfect daca luam in considerare ca e o mobra complet noua, făcută de unii ce au facut toata viața L4 si pilotata pentru prima data de un pilot ce a calarit pana acum doar L4. E wow oricum o dai. La teste, iei cel mai bun timp din teste in cazul asta un 1.39.xx vs cel mai bun timp din calificari, ca acolo e viteaza pura si blana orbitoare, in cursa nu e relevant ca se merge in alte conditii, rezervor plin, conservare caucioace... wtf. Ce sa cauti sa compari timp de test unde se trage tare sa vada ce poate cotetzu cu timpi de cursa? Compari cu timpii de calificari ca aia sunt relevanti pentru potentialul de blana orbitoare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danypop Postat 4 ore în urmă Share Postat 4 ore în urmă Acum 15 minute, Cavaleru a spus: La teste, iei cel mai bun timp din teste in cazul asta un 1.39.xx vs cel mai bun timp din calificari, ca acolo e viteaza pura si blana orbitoare, in cursa nu e relevant ca se merge in alte conditii, rezervor plin, conservare caucioace... wtf. Ce sa cauti sa compari timp de test unde se trage tare sa vada ce poate cotetzu cu timpi de cursa? Compari cu timpii de calificari ca aia sunt relevanti pentru potentialul de blana orbitoare. Eu cred ca in teste cel mai mult se axează pe ritmul de cursa. Că la final incearca si un ritm de calificare, da,doar ca nu prea vezi in teste iesind pilotii cu pilotii pentru 1-2 tururi rapide si intrand la boxa si tot asa. De obicei se fac run-uri lungi de 10-15 tururi. Asta la testele pe care le-am vazut eu in motogp, nu stiu ce teste ai vazut tu,dar poate o fi cum zici tu, in teste se testeaza cel mai bun timp cu mobra setată pentru calificari. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frigider Postat 3 ore în urmă Share Postat 3 ore în urmă slava cerului ca sapt asta e iar etapa. nebunie totala. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Method Postat 2 ore în urmă Share Postat 2 ore în urmă Acum 2 ore, danypop a spus: Chiar că avem o problema Eu spun recordul de cursa si tu imi prezinti recordul din calificari(sper ca din neatenție si nu ca nu poti face diferența intre ele) Nu stiu la ce se refera domnu cu "dump", o fi fost noros/umezeala in aer insa asfaltul sa fi fost uscat la începutul zilei astfel incat sa fi putut face un timp pe asfalt uscat ca mai apoi sa fi venit ploaia? Nu stiu... indiferent, e un timp bombă chiar si pentru un asfalt perfect daca luam in considerare ca e o mobra complet noua, făcută de unii ce au facut toata viața L4 si pilotata pentru prima data de un pilot ce a calarit pana acum doar L4. E wow oricum o dai. Incepi si tu ca si BB... Ti-a explicat colegul mai sus ca nu are nici o relevanta recordul de cursa - acolo se merge la conservare in 70% din timp,au mapping restrictiv ca trebuie sa faca economie de carburant,au gume relativ uzate samd,ce treaba are recordul de cursa?tre sa te uiti la fastest lap - si ala (aviz BB din nou) se obtine in quali. Nu stim in ce fel a obtinut Q acel timp insa ne gandim (toti...sau macar unii dintre noi) ca undeva in timpul zilei au vrut sa vada de ce e capabila motoreta respectiva i-au pus gume noi si quali trim mapping'ul cel mai agresiv si 3 litri in rezervor si i-au dat-o lui Q sa ii dea blana orbitoare. Intradevar pt a face o comparatie corecta trebuie vazut in ce fel se compara cu actualul L4 si in quali trim si in race simulation cam in aceleasi conditii de grip temperatura si conditii meteo (care nu au fost intrunite luni) ,dar oricum nu o sa avem noi neam acces la asa ceva - decat la Missano urmarind timpii lui A.Fer. "damp" inseamna umed,asfaltul cica era umed de dimineata si "showers" adica averse in timpul zilei - "track conditions far from ideal" e cam clar nu? Da da si eu zic ca e un timp bun avand in vedere ca e moto complet noua. Q a zis insa ca daca nu reuseste un timp asemanator (in juma de sec) de L4,nu are sens sa mearga cu V4 anul asta,si il da la remaniat vorba lui Dem Radulescu Dar daca e cu doar 1.5s mai slow pe ud/umed/damp cum vrei tu sa ii spui fata de timpul de quali,eu as zice ca V4 deja e bine in grafic. Acum 2 ore, danypop a spus: Eu cred ca in teste cel mai mult se axează pe ritmul de cursa. Că la final incearca si un ritm de calificare, da,doar ca nu prea vezi in teste iesind pilotii cu pilotii pentru 1-2 tururi rapide si intrand la boxa si tot asa. De obicei se fac run-uri lungi de 10-15 tururi. Asta la testele pe care le-am vazut eu in motogp, nu stiu ce teste ai vazut tu,dar poate o fi cum zici tu, in teste se testeaza cel mai bun timp cu mobra setată pentru calificari. Da normal ca se fac race simulations ca aia conteaza,e un program asemanator cu FP1 si FP3 de vineri si sambata. Dar undeva in timpul testului,de obicei la sfarsit de sesiune sau in cazul unei zile intregi de teste, la 12 inainte de pauza se face si un run pt tur rapid in quali trim,si logic ca atunci se obtine fastest time. Si mi se pare lipsit de orice logica ca Q,la primul contact cu mobra V4,si avand la dispozitie o zi intreaga de test (de la 9am la 17 parca e cu pauza de o ora de la 12),sa nu fi vrut sa vada si el si inginerii de ce e capabila motoreta gen fastest time possible,chiar si pe umed. Eh,vorba colegului - imediat vine etapa si ne vom elucida la Missano,ca doar nu ploua si acolo tot weekendul... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danypop Postat 47 minute în urmă Share Postat 47 minute în urmă Ok, ok. Va rog, un coleg care se pricepe la pariuri. Mi-am pus casa la vânzare si toti banii o sa-i pun pe Fernandez(din cate stiu el va concura pe v4). Ma fac milionar . O fi Fernandez ala mai slow putin dar va pilota o motocicleta care pe ud (probabil cu gume de ploaie) este la fel de rapida ca ceilalti pe uscat(slick). Deci mobra aia pe care o va ghidona spaniolul, pe uscat va fi cu cat? 5-10sec pe tur mai rapida decat restul? Ma uit la competitia asta de minim 20 de ani si de obicei aceste mobre, in condiții de asfalt ud sunt mai lente cu vreo 5-10sec pe tur fata de uscat. Bam-pianistii au dat lovitura Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat 24 minute în urmă Share Postat 24 minute în urmă Acum 22 minute, danypop a spus: ..... Ma fac milionar . atunci neaparat sa-ti cumperi un Dictador Orlinski de asta, merita toti banii fiecare inghititura!! https://dictador.com/product/dictador-x-richard-orlinski-5-decades-model-ro-hand-painted/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frigider Postat 14 minute în urmă Share Postat 14 minute în urmă ms de link, eu am oferta, -15euro Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat 12 minute în urmă Share Postat 12 minute în urmă o asa oferta nu cumva sa ratezi! vreo 3-4 sticle sa cumperi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
xt600 Postat 3 minute în urmă Share Postat 3 minute în urmă Acum 8 ore, damager a spus: @xt600, un filmulet pentru tine 1902141057_ScreenRecording_09-09-202507-48-54_1.mov Apreciez! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate