frigider Postat 10 ore în urmă Share Postat 10 ore în urmă (editat) gurile prin sat spun ca e cam anti-mm actiunile sale confirma. (penalizare cu 3 curbe inainte de final sprint, digi nepenalizat ca a facut contact si scos om de pe circuit) Editat 10 ore în urmă de frigider Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Method Postat 4 ore în urmă Share Postat 4 ore în urmă ...un amănunt interesant și destul de nefast zic eu pt fanii MM/Ducati : WV AG - marea corporație care e owner'ul Ducati are în plan sa reducă cca 100 000 joburi și sa închidă 4 fabrici în Germania ca urmare a reducerii masive a cotei sale pe piața auto de către mașinile chinezești. Sa speram ca aceasta ....restructurare? Sa nu lovească și în mărcile luxury precum Ducati. R&D'ul din racing în speță motogp va fi lovit primul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
georgem Postat 3 ore în urmă Share Postat 3 ore în urmă Acum 56 minute, Method a spus: ...un amănunt interesant și destul de nefast zic eu pt fanii MM/Ducati : WV AG - marea corporație care e owner'ul Ducati are în plan sa reducă cca 100 000 joburi și sa închidă 4 fabrici în Germania ca urmare a reducerii masive a cotei sale pe piața auto de către mașinile chinezești. Sa speram ca aceasta ....restructurare? Sa nu lovească și în mărcile luxury precum Ducati. R&D'ul din racing în speță motogp va fi lovit primul. Cred că Ducati aparține Audi, care e deținută de Volkswagen. Cred că reducerile de joburi și fabricile închise sunt strict ale Volkswagen, nu Audi. Cred că Ducati e profitabil, nu cred că are sens să facă reduceri de personal aici. Și cred că sunt fabricate în Italia, la Borgo Panigale. Mai produc și componente sau asamblează și în alte țări, dar în afara Europei. Cred că reducerile de personal sunt în primul rând datorate automatizărilor și faptului că mașinile electrice au mult mai puține componente decât cele clasice, și nu mai au nevoie ne așa de mulți angajați ca până acum. Și pentru că vând mai puțin și angajați germani au salarii din ce în ce mai mari, probabil trebuie să mai închidă din fabricile din Germania... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Method Postat 3 ore în urmă Share Postat 3 ore în urmă Acum 9 minute, georgem a spus: Cred că Ducati aparține Audi, care e deținută de Volkswagen. Cred că reducerile de joburi și fabricile închise sunt strict ale Volkswagen, nu Audi. Cred că Ducati e profitabil, Acum 9 minute, georgem a spus: nu cred că are sens să facă reduceri de personal aici Nu am spus ca vor face reduceri de personal la Ducati. Doar ca e posibil sa facă reduceri de buget. Ai dreptate cu ceea ce zici - însă când șeful o duce rău,o duce toată lumea de sub el rău ca să zic asa. Acum 11 minute, georgem a spus: Cred că reducerile de personal sunt în primul rând datorate automatizărilor și faptului că mașinile electrice au mult mai puține componente decât cele clasice, și nu mai au nevoie ne așa de mulți angajați ca până acum. Reducerea de personal preconizata de VAG Group e imensă și nu are nicidecum legătură cu mașinile electrice. Piata de mașini electrice in Europa e undeva la 7-8% pana în 10% din piața auto. Nu aia e problema deși BYD ii distruge desigur și acolo,dacă vinde peste Tesla clar vinde și peste WV. Problema e ca BYD și Cherry deja au o cota parte din ce în ce mai mare pe piața europeană dar si globala,cota care vine din "felia" legacy automakers adic wv bmw GM etc etc. Mi se pare un semnal de alarma masiv sa preconizezi o asemenea reducere WV are 680 k angajați worldwide si vor sa taie 100k din ei - nu cred ca ne dam seama ce înseamnă asta... Nu e despre electrice e despre industria auto în general. Miroase ff urat. Pt europeni - pt chinezi miroase a bani mulți și cinste lor nu am ce le reproșa. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
georgem Postat 2 ore în urmă Share Postat 2 ore în urmă Acum 21 minute, Method a spus: Nu am spus ca vor face reduceri de personal la Ducati. Doar ca e posibil sa facă reduceri de buget. Ai dreptate cu ceea ce zici - însă când șeful o duce rău,o duce toată lumea de sub el rău ca să zic asa. Reducerea de personal preconizata de VAG Group e imensă și nu are nicidecum legătură cu mașinile electrice. Piata de mașini electrice in Europa e undeva la 7-8% pana în 10% din piața auto. Nu aia e problema deși BYD ii distruge desigur și acolo,dacă vinde peste Tesla clar vinde și peste WV. Problema e ca BYD și Cherry deja au o cota parte din ce în ce mai mare pe piața europeană dar si globala,cota care vine din "felia" legacy automakers adic wv bmw GM etc etc. Mi se pare un semnal de alarma masiv sa preconizezi o asemenea reducere WV are 680 k angajați worldwide si vor sa taie 100k din ei - nu cred ca ne dam seama ce înseamnă asta... Nu e despre electrice e despre industria auto în general. Miroase ff urat. Pt europeni - pt chinezi miroase a bani mulți și cinste lor nu am ce le reproșa. Da, nu te contrazic, doar îmi exprimam speranța că nu vor face reduceri la Ducati, și încercam să aduc niște argumente empirice. Problema din industria auto europeană e groasă, și într-adevăr cei 100k angajați pe care VW intenționează să-i concedieze sunt foarte mulți. O să fie o mare problemă. Deja se simte de ceva vreme, economia Germaniei nu mai merge așa de bine cum mergea până acum câțiva ani. Când firmele auto chinezești vor avea rețea de service-uri bine pusă la punct în Europa, problema va fi mult mai mare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Method Postat 2 ore în urmă Share Postat 2 ore în urmă Acum 34 minute, georgem a spus: economia Germaniei nu mai merge așa de bine cum mergea până acum câțiva ani. Când firmele auto chinezești vor avea rețea de service-uri bine pusă la punct în Europa, problema va fi mult mai mare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
xt600 Postat 1 oră în urmă Share Postat 1 oră în urmă Acum 10 ore, frigider a spus: ti-a placut sez 25 cand a castigat cu 5 inainte? si de fapt matematic l-a luat cu 7 etape inainte - presupunand ca AM bifa 2 weekenduri full 37 puncte. in conditiile in care a lipsit ultimele 5 etape??? Ceea ce a reusit MM in sezonul 2025, cred ca este unic in istoria acestei competitii. A redevenit campion mondial dupa 6 ani de accidentari, operatii, refaceri, chinuri cu motoreta, etc, etc.. Un asemenea come back, nu a reusit nici macar marele Rossi. Si nu numai ca a castigat titlul, dar a facut-o de asemenea maniera, incat a parut ca toti ceilalti sunt niste amatori, prin comparatie cu el. Da, campionatiul a fost boring, in sensul ca nu a avut istorie, dar a fost entuziasmant prin maniera in care a fost castigat de Mimisor. Cursele facute de el au fost spectacol, pilotajul lui este spectacol. Zic, ca decat sa ne plangem, ar trebui sa ne consideram privilegiati pentru ca am avut ocazia sa vedem un asemenea campionat. Cand se va retrage, la fel ca atunci cand s-a retras Rossi, MotoGP va fi mai sarac. Ziceai ca atunci cand a lipsit el, au fost 3-4 campioni... Mir, Quartararo, Bagnaia? Astia stau alaturi de campioni precum Doohan, Rossi, Stoner, JLO, MM. Se compara vreunul cu Pedrosa, care nu a luat nici un titlu la clasa mare? Cati dintre ei ar fi fost campioni cu MM pe circuit? Cu asemenea piloti, campioni mondiali, mie mi se pare ca MotoGP a coborat mult stacheta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate