Sari la conținut

Grupul Posesorilor De Yamaha Tdm


bcristian

Postări Recomandate

 

 

multumesc dar deja am rezolvat rar-ul .. ma gandesc oricum la o pereche de tobe originale ..asta suna de pornesc toate alarmele fara sa turez prea tare

pe toba scrie ceva de genul ''exclusivamente per uso agonistico

attachicon.gif001.jpgattachicon.gif006.jpgattachicon.gif008.jpg

poze noi

 

gms245 ..adica nu se aprinde nici un bec rosu pe undeva prin bord ...

parca ar avea un loc pe acolo

 

salut, am de vanzare tobe originale / stock de 4TX daca te intereseaza

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 11,8k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

baieti salutare

 

eu am un 3vd din 92 si m am lovit de vreo doua ori de o situatie care se cheama pana prostului (stiti voi aia cu benzina)

ideea este ca o data eram pe rezeva si am uitat sa bag benzina la timp am ramas fara undeva pe podul grand in apropiere de benzinaria de pe giulesti .. am bagat benzina , am asteptat ceva, si am dat ca boul la automat pana am ramas fara curent . am incercat sa o pornesc impinsa ...nu a vrut si pace . am pornit-o cu ajutorul unor prieteni de la monsters garage

alta data eram pe normal si a inceput sa dea rateuri . am oprit motorul si am dat pe rezerva (culmea tot in preajma unei benzinarii , acum eram pe soseaua chitilei ) am bagat benzina si am dat iarasi la automat ca boul si bineinteles nu a pornit .

bateria tine curent ca de fiecare data am dat la automat cateva minute , nu continuu ca doar nu vreau sa ard demarorul .. asa pe reprize

am impresia ca nu se alimenteaza suficient de repede , adica cat sa nu termin curentul din baterie .

intebare : este posibil sa am probleme cu furtunul de vacuum sa nu traga suficient de supapa aia vacumatica de la robinet ? trebuie schimbata bateria? se poate pune pompa electrica ceva?

 

sau sa nu mai trec pe langa benzinarii cand nu prea mai am benzina :scratch: (probabil imi poarta ghinion)



multumesc kikiroz ... am facut deja schimbul cu cineva ... acum am tobe originale dar cred ca am facut o prostie

 

nu ma mai aude nimeni si deja era sa dau peste un inconstient care nu s-a asigurat cand a vrut sa treaca strada

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@theogs:

Si eu am patit sa raman fara benzina si dupa aia sa trec pe rezerva, mai ales in oras unde merg mai incet si motorul nu se sinchiseste sa-mi dea preaviz, un rateu ceva, pur si simplu se opreste.

In primul rand pompa de benzina nu se comporta ca un robinet vacuumatic care numai in momentul in care pornesti motorul se deschide. De fiecare data cand am patit asa, a trebuit sa trag pe dreapta si sa ma abtin din a da la automat pana omor bateria (bine-nteles, prima data nu am reusit sa nu ma blochez cu degetul pe buton). Pompa, fiind veche, are membrana imbatranita si nu mai este atat de eficienta. Functioneaza fara probleme, dar nu mai are puterea de la inceput.

In fiecare caz cand a trebuit sa comut pe rezerva dupa ce s-a oprit motorul, a trebuit sa comut pe rezerva, sa ma asez pe marginea drumului, sa fumez doua tigari si abia dupa aia sa dau la automat, moment in care o ia din prima incercare.

Daca lasi robinetul deschis, benzina trece incet prin pompa si ajunge in carburatoare, iar rolul de robinet este preluat de cuiele poantou din camerele de nivel a carburatoarelor.

 

Din pacate nu este pe piata membrana de schimb sau kit de reparatie pentru pompa originala.

 

Se poate inlocui pompa de benzina cu:

1.pompa vacuumatica OEM - 70€ (vorbesti cu ottoMan)

2.pompa electrica de la R1 sau R6 modele mai vechi de '99 (parca... nu sunt sigur)

3.renunti de tot la pompa (au facut-o multi si nu au avut probleme, dar personal nu as face lucrul asta)

 

Chestia e ca pompa electrica SH si pompa noua vacuumatica OEM au cam aceleasi preturi, prin urmare nu stiu care e mai avantajos.

Editat de gms245
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cand simti ca ramai fara benzina motorul te anunta, incepe sa dea in nas, in momentul ala intinzi mana la robinet si comuti pe rezerva din mers, in felul asta nu am ramas niciodata oprit pe marginea drumului asteptand sa ajunga iar benzina in carburator. Pentru ca pompa vacuumatica de benzina functioneaza doar daca motorul merge, pierzi mult timp asteptand sa ajunge benzina in carburatoare.

 

daca ramai fara benzina, si se opreste motorul, o iei si o impingi cateva zeci de metri ca si cum ai incerca sa o pornesti impinsa, evident bagata in viteza, astfel incat motorul sa achioneze pompa si benzina sa ajunga in carburatoare mai rpd fara sa omori bateria.

 

personal folosesc cu succes prima metoda care este ce-a mai eficienta si nu ramai oprit in mijlocul drumului :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc baieti ... cu ottoMan trebuie sa vorbesc despre alte piese , galeriile de admisie ,cred ca se cheama piesele de cauciuc dintre carburatoare si motor...dar pe luna viitoare ca acum sunt cam stramtorat ... asa si galeriile dintre filtru de aer si carburatoare dar pt astea trebuie sa ma mai consult cu mecanicosul meu

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si la mine se-ntampla ca, atunci cand nu sunt destul de dibaci sa comut robinetul pe rezerva la primele semne c-ar ramane fara benzina, sa fiu nevoit sa dau destul de lung la automat ca sa reporneasca. O data am patit si io ca Marius si pana n-am luat o pauza buna (nu-s fumator si a trebuit sa-mi gasesc alte indeletniciri pe durata celor doua tigari ale lui Marius) n-a vrut, nicicum, bambina sa reporneasca...

Dar am inceput sa fiu destul de pe faza si sa comut din mers pe rezerva la primul simptom de lipsa de benzina si n-am mai repetat isprava cu statul pe langa mobra si adresatul de rugaminti, injuraturi si tot arsenalul uzitat in astfel de situatii...

 

PS Poate n-ar fi o idee asa proasta asta cu pompa electrica...

Editat de Leaveyou
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Merge pompa electrica de R1, R6 pe carburatie, CBR, ZXR, GSXR pe carburatie - de fapt orice pompa de benzina Mitsubishi.

La dezmembrari o pompa de genul asta e in jur de 200 de lei, deci e mai ieftina decat pompa stock noua.

Singura problema ramane sa-i gasesti un loc unde sa o poti pune bine. :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu am disparut, insa scriu doar cand e cazul, cum a fost mai devreme. Si eu am patit-o cu robinetu' si tot dadeam la automat pana mi-a spus mecanicul meu ca daca mai patesc sa nu apuc sa pun pe rezerva, sa trag socul si sa accelerez. Evident mi s-a mai intamplat de atunci de N ori sa mi se opreasca, dar stiind deja faza, nu mai era o problema.

Din pacate am dat TDM-ul, dar urmaresc cu nostalgie tot ce se scrie aici :( fiindca din cele 5 mobre care le-am avut pana acum, TDM-ul mi-a placut cel mai mult.

La vara insa imi voi lua ceva, ca nu rezist fara :)

Va salut pe toti cu drag

Editat de Dane_Bad
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Oameni buni, daca nu ati apucat sa comutati robinetul pe rezerva si a murit, trageti socul si accelerati blana si porneste la al doilea buton.

Ai avut robinet de benzina la TDM 850? Eu nu am avut.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

TDM-istii din Bucuresti sunt asteptati miercuri 13 februarie, orele 18,30-19 la Curtea Berarilor pentru un ultim brainstorming pe tema alegerii locatiei din Parcul Natural Apuseni, unde va avea loc Intrunirea Nationala TDM Romania din acest an. Hai cu ideea!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pentru un ultim breinstorming este vreme destula. Care a mai iesit la o dezmorteala....sau e preferabil caldurica de acasa ?

Ca doar nu ne-a adusa barza ...ca altfel eram aerieni. Ha ha ha....da acuma gata cu gluma. De ce un ultim brainstorming...ca pana la intrunire pot aparea variabile chestiuni si situatii ...si te poti afla in chestiunea ca ai promis ca ajungi ...si ....dezamaire....nu mai poti ajunge din varii motive. Ia mai postati aci care cum sta cu mobra gata de drum sau mai bine..care e mai indraznet si a iesit pe drum si nu e plangacios de vremea mai rece. WTF ...erau zile peste 10 Gr Celsius...daca e pana acolo.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pentru un ultim breinstorming este vreme destula. De ce un ultim brainstorming...ca pana la intrunire pot aparea variabile chestiuni si situatii ...si te poti afla in chestiunea ca ai promis ca ajungi ...si ....dezamaire....nu mai poti ajunge din varii motive.

 

Pentru simplul motiv ca anul acesta, fiind intrunire internationala, tre' sa fim mai bine organizati, sa avem cazarea pe care o promitem, sa fie conditii, etc.

Asa ca, anul acesta va fi lista cu cei care anunta ca vin si se va plati cazarea inainte. Pe acelasi tipic pe care organizeaza vesticii. Nu avem cum sa solicitam 20 de camere pentru cazare si sa ne trezim ca sunt doar 10 platitori. E o chestie mai dificil de inteles pentru noi, dar cu care ne vom obisnui in timp, asa cum au facut-o, la vremea lor, si italienii, si nemtii, si francezii...Printre altele e vorba despre cat de puternica poate fi o promisiune, de a te implica intr-un proiect, de a respecta niste detalii si de a-ti asuma responsabilitati.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc baieti ... cu ottoMan trebuie sa vorbesc despre alte piese , galeriile de admisie ,cred ca se cheama piesele de cauciuc dintre carburatoare si motor...dar pe luna viitoare ca acum sunt cam stramtorat ... asa si galeriile dintre filtru de aer si carburatoare dar pt astea trebuie sa ma mai consult cu mecanicosul meu

Trebuie schimbate si alea dintre filtru de aer si carburatoare daca nu au fost schimbate niciodata. O sa iti rogi moartea sa bagi pe carburatoare carcasa de la filtru de aer daca o scoti...

era 100 ron bucata acu vreo 3 ani.

Si daca iti comanzi gumele dintre motor si carburator, ma bag si eu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da, dar de la Patrick le iei OEM aproape la pret de after-market.

Sau, daca vrei afte market, macar esti sigur ca-ti aduce ce-ti trebuie!



Pentru TDM-istii bucuresteni : nu uitati ca sunteti solicitati la o sesiune de brainstorming pe tema locatiei pentru intrunirea nationala de la Padis.
Intalnirea va avea loc joi 21 februarie 2013, tot la Curtea Berarilor, incepand cu ora 19.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...