Sari la conținut

Grupul Posesorilor De Yamaha Tdm

bcristian

Postări Recomandate

Pentru Gigicu: Cavaleru ti-a dat un sfat bun. Ia legatura cu Dejavu. Eu am crash-bar de la el pe mobra (e cumparata de la Fotok si nu stiu cat a costat, dar nu cred ca 115 euro), am cazut cu ea si nu mi s-a spart decat geamul de la semnalizarea stanga. In rest nimic. Si nici macar crash-bar-ul nu s-a indoit. Eu sunt super multumit si sunt convins ca daca nu l-as fi avut as fi patit-o mult mai urat. Dar sunt banii tai si faci cum vrei. Bafta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 11,8k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Cavalere, apropo de proiectoare, priveste ce am lucrat zilele acestea si urmeaza doar sa le montez pe mobra:

bah nene ia da mai multe detalii. LED-uri? chiar vroiam sa te intreb vineri daca ai facut ceva legat de asta dar eram super aglomerat nu am mai apucat.

Link spre comentariu

bah nene ia da mai multe detalii. LED-uri? chiar vroiam sa te intreb vineri daca ai facut ceva legat de asta dar eram super aglomerat nu am mai apucat.

Da, Cavalere, intradevar sunt lanterne cu leduri (28 de leduri pe fiecare proiector) doar ca sunt modificate de mine in asa fel incat sa le folosesc pe mobra ca proiectoare. Am adaptat inclusiv alimentarea lor, de la 12 volti cat are mobra, la 5 volti cat sunt alimentate led-urile. Merg super misto si bat la fel de bine chiar si la 10 metrii pe pamant. Emana o lumina super, este alba ca cea de xenon, defapt asta am si cautat sa aiba lumina alba si sa fie cu leduri proiectorul pt un consum mai mic de energie. Lanternele le-am comandat de pe net, de la firma Adelaida (am mai comandat in trecut de la aceasta firma de componente electronice), din Craiova si m-au costat (ambele lanterne) 85 lei cu tot cu transport. Sunt lanterne metalice si etanse cu garnituri de cauciuc. Eu aveam defapt nevoie doar de capetele lanternelor, pentru a le adapta si folosi ca proiectoare pe motor. Sunt misto si au un consum de circa 6W amandoua, aproape insesizabil.

Pentru mine conteaza ca au o lumina puternica si sunt perfecte pt ceea ce am nevoie. O sa revin cu detalii si poze dupa ce am sa le montez pe mobra, probabil saptamana viitoare.

Acesta e link-ul cu produsul: http://www.adelaida.ro/product_info.php?cP...roducts_id=4495

post-25487-1264883174_thumb.jpg post-25487-1264883225_thumb.jpg post-25487-1264883246_thumb.jpg

ps: mai am doar de confectionat sistemul de prindere

Editat de Rocker
Link spre comentariu

ya pune o poza cu partea din spate a lor. vreau sa inteleg cum le-ai etansat :lol:

eu ma gandeam sa folosesc 2 lampi fontale. astea sunt deja compacte si depinzand de model, ermetice.

Cavalere, partea din spate urmeaza sa o umplu intreaga cu silicon pentru a etansa circuitul pe care sunt prinse led-urile si firele de alimentare. Asta inca nu am apucat sa fac, dar se rezolva usor. Va arata si bine si vor fi si etanse.

Sunt perfecte si cele frontale, doar ca eu am preferat sa am ceva mai multe led-uri, cel putin 20 pe fiecare proiector.

Daca te hotarasti sa-ti montezi si tu asa ceva, sa stii ca o sa-ti placa cum functioneaza, atat ca luminozitate, cat si ca durata de viata.

Numai bine :lol:

Link spre comentariu

am deja o lampa frontala cu care majoc. a costat vreo 13 lei si are 17 leduri

post-21191-1264888825_thumb.jpg

am aprins-o in casa pe hol si 5m cat are holul meu bate bine.

uite:

post-21191-1264888863_thumb.jpg

Mesaj completat

Cavalere, partea din spate urmeaza sa o umplu intreaga cu silicon pentru a etansa circuitul pe care sunt prinse led-urile si firele de alimentare. Asta inca nu am apucat sa fac, dar se rezolva usor. Va arata si bine si vor fi si etanse.

Sunt perfecte si cele frontale, doar ca eu am preferat sa am ceva mai multe led-uri, cel putin 20 pe fiecare proiector.

Daca te hotarasti sa-ti montezi si tu asa ceva, sa stii ca o sa-ti placa cum functioneaza, atat ca luminozitate, cat si ca durata de viata.

Numai bine :lol:

nu poti folosi capacul pt a inchide partea din spate?eventual sa foloseste ceva gen capac de la cutiile de prigat ...

Link spre comentariu

am deja o lampa frontala cu care majoc. a costat vreo 13 lei si are 17 leduri

post-21191-1264888825_thumb.jpg

am aprins-o in casa pe hol si 5m cat are holul meu bate bine.

uite:

post-21191-1264888863_thumb.jpg

Mesaj completat

nu poti folosi capacul pt a inchide partea din spate?eventual sa foloseste ceva gen capac de la cutiile de prigat ...

E misto frontala, merge perfect ca proiector. Cam asa bat si ale mele sunt multumit, mai ales ca priectorul, in general, nu e facut sa bata la mare distanta, ci mai degraba sa lumineze drumul in fata vehicolului si marginile de drum.

La mine nu se potriveste capacul din spate al bateriilor, fiind mai mic in diametru, caci am incercat. De aceea am potat pentru umplerea golului, din spatele led-urilor, cu silicon transparent, fiind mult mai eficient, mai ales ca etanÂşeitate.

Mesaj completat

Am gasit varianta straina a motocicletei lui Rocker : http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=158911 :lol:

...oricum, amandoi sunt un exemplu de urmat in upgradarea unui TDM. :lol:

Da Caline, aceasta a fost mobra, drept model pt mine. Am vazut-o de mult si mi-am zis ca se poate. In mare parte seamana una cu cealalta.

Mesaj completat

uite pentru buton merge Buton ON/OFF

Buton am deja montat in bord, de ceva timp, montat special pt proiectoare.

Link spre comentariu

nu prea e ea whaterproof dar cu silicon o rezolv.

cum ai modificat alimentarea de la 12v la 4,5v? ca asta ma depaseste, de fapt tot ce tine de electrica e o mare necunoscuta :lol:

se pare pare ca saptamana asta o sa imi comand caucioacele :lol:

Link spre comentariu

cum ai modificat alimentarea de la 12v la 4,5v? ca asta ma depaseste, de fapt tot ce tine de electrica e o mare necunoscuta :lol:

Ca alimentare pt proiectoare, am folosit circuitul electronic de la un incarcator auto pentru telefoanele mobile. Am unul care scoate 5 volti si e perfect. Am lasat proiectoarele aprinse circa o ora si nu s-a intamplat nimic grav, au functionat perfect atat proiectoarele cat si circuitul de alimentare. Au fost conectate la baterie moto data jos de pe mobra. Bateria nedescarcandu-se chiar daca au functionat o ora continuu. Concluzie, in materie de consum sunt brici :lol:

ps: misto ca-ti vor veni cauciucurile. Poate asa vei veni cu siguranta la Bike on Ice.

Editat de Rocker
Link spre comentariu

din punctul de vedere al consumului poti merge cu ele mereu aprinse :lol:

Mesaj completat

unde le montezi, eu vreau pe lanteralul crashbar-ului si sa fac si o protectie suplimentara pt ele :lol:

As vrea sa le montez undeva pe furca, si mai precis cadrul lor de sustinere (pe care am sa-l confectionez) sa fie prins de suruburile separatorului franei fata, de unde pleaca cele doua furtunase spre etriere. Vreau montarea lor pe furca, prins de jugul inferior, deoarece raza de lumina vreau sa oscileze stanga-dreapta, dupa cum iau vitaj cu furca. E mult mai bine asa :lol: , am calculat-o.

Link spre comentariu

ce caucioace iti comanzi? :lol:

Link spre comentariu

ce caucioace iti comanzi? :lol:

Probabil ca aceste cauciucuri o sa le aiba Cavaleru, montate pe mobra: /index.php?...0&start=940

Super misto anvelopele, mai ales ca spun asta din experienta proprie, avand si eu montat pe spate tot un Karoo T

Link spre comentariu

Probabil ca aceste cauciucuri o sa le aiba Cavaleru, montate pe mobra: /index.php?...0&start=940

Super misto anvelopele, mai ales ca spun asta din experienta proprie, avand si eu montat pe spate tot un Karoo T

ce repede m-ai ginit tu aline. stai ca e doar o intrebare de pret. in principiu tot la Haidenau trag din cauza pretului :lol:

eu asa vrea sirac cu karoo T dar cred ca o sa ajung la k60 fata si k76 spate

Link spre comentariu

ce repede m-ai ginit tu aline. stai ca e doar o intrebare de pret. in principiu tot la Haidenau trag din cauza pretului :lol:

eu asa vrea sirac cu karoo T dar cred ca o sa ajung la k60 fata si k76 spate

eu am gasit k60 pereche la 520 r0n cu montaj si echilibrat. este ok pretu?

Link spre comentariu

Cavalere, apropo de proiectoare, priveste ce am lucrat zilele acestea si urmeaza doar sa le montez pe mobra:

Roackere, ca de obicei, pus pe treaba... :disappointed:

Dupa ce le montezi sa pui si tu niste poze sa vedem cu lumineaza drumul, eventual cu ele stinse/aprinse. Chiar m-ai facut curios.

Ptr cine mai e interesat de proiectoare, uitati niste alternative:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2X-Car-Truc...sQ5fAccessories

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2-X-Car-Tru...sQ5fAccessories

sau daca optati ptr proiectoare normale si vreti un consum mai scazut sau lumina alba, puteti incerca asa ceva:

http://cgi.ebay.com/2-X-Car-Auto-H3-Fog-9-...=item3efbaf2f14

Evident, n-am de unde sa stiu cat de bune sau de rezistente sunt. Cel mai important lucru apreciez ca este puterea leadurilor, nu numarul lor. Probabil ca ati vazut si voi frontale sau lanterne mai slabe si altele mai puternice. Cum probabil ati vazut ca sunt unele cu un singur led, mare si f puternic. Led-urile astea de tip SMD am inteles ca sunt f puternice, deci asa ceva as cauta. Un avantaj ar fi ca solutiile de mai sus sunt gata preparate si se alimenteaza direct la 12V, ptr cei mai lenesi sau putin indemanatici.

Link spre comentariu

ce visam vara facem iarna :lol:

:disappointed: Asa e, vara ne plimbam mai mereu, iar imbunatatirea mobrelor, o lasam pentru sezonul rece.

Mesaj completat

Roackere, ca de obicei, pus pe treaba... :lol:

Dupa ce le montezi sa pui si tu niste poze sa vedem cu lumineaza drumul, eventual cu ele stinse/aprinse. Chiar m-ai facut curios.

Ptr cine mai e interesat de proiectoare, uitati niste alternative:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2X-Car-Truc...sQ5fAccessories

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2-X-Car-Tru...sQ5fAccessories

sau daca optati ptr proiectoare normale si vreti un consum mai scazut sau lumina alba, puteti incerca asa ceva:

http://cgi.ebay.com/2-X-Car-Auto-H3-Fog-9-...=item3efbaf2f14

Evident, n-am de unde sa stiu cat de bune sau de rezistente sunt. Cel mai important lucru apreciez ca este puterea leadurilor, nu numarul lor. Probabil ca ati vazut si voi frontale sau lanterne mai slabe si altele mai puternice. Cum probabil ati vazut ca sunt unele cu un singur led, mare si f puternic. Led-urile astea de tip SMD am inteles ca sunt f puternice, deci asa ceva as cauta. Un avantaj ar fi ca solutiile de mai sus sunt gata preparate si se alimenteaza direct la 12V, ptr cei mai lenesi sau putin indemanatici.

Florine am sa revin cu poze noi dupa montarea lor definitiva pe mobra.

In legatura cu led-urile SMD, intradevar sunt mult mai puternice decat cele normale, dar sunt si mult mai scumpe. Dar sunt foarte bune.

Link spre comentariu