Sari la conținut

Norian

Membru
  • Număr conținut

    280
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Norian

  1. Exceptand alunecarile de teren cand drumul este deasupra lacului, imediat dupa Lukoilul de la iesirea din Maneciu, ce alunecari de teren ai mai vazut ? Zona aia de 5 ani are aceeasi problema. Idem si alea 2 denivelari de la iesirea din Cheia, in zona cu intersectia cu Muntele Rosu. Cat despre gropi...daca excluzi acele de par de la urcarea dinspre Cheia catre BV, unde asfaltul a fost macinat de rotile remorcilor de TIR, alte gropi ? Idem alea 2 ace de par de dinainte de Il Refugio. Pe bune, drumul e chiar ok. Daca vrei sa vezi drum aiurea, mergi pe BV-Campulung. Dupa intrarea in AG, cum mergi catre Campulung drumul ala e aiurea rau. Asfalt valurit la greu.
  2. Atat timp cat folosesti motorul doar cand e cald afara, nu-i nicio diferenta daca bagi 10w sau 15w. Cifra din fata W se refera la vascozitatea uleiului la rece. Daca ii faci porniri la 0 grade, atunci baga 10w, daca nu, poti baga 15w Inca ceva: Intre W40 si W50 e diferenta semnificativa, pentru ca reprezinta vascozitatea la cald. La w40 se va rupe filmul de ulei cand e motorul incins si in forje
  3. Cu tot cu Ciupa. Dar, nu va mai fi ATVROM acolo...
  4. Am fost luni 4 Mai. Se poate urca doar pana la punctul de plecare al telecabinei, asa cum zicea si yamoco, drumul e blocat fizic cu blocuri de beton. Pe platou e putina zapada, dar sus, pe serpentine sunt si zone cu 4-5m de zapada pe sosea, de la avalanse nici nu se vede drumul. Ziceau ca se apuca de curatat din 11mai, estimand ca la 1 iunie sa se poata circula, dar sus pe serpentine va fi deschis doar pe 1 banda in prima faza. Deschiderea oficiala e pe 1 iulie. Partea proasta e ca de la iesirea din Cartisoara pana pe serpentinele din padure, cum urci spre Balea drumul e execrabil. Petec peste petec, nu gasesti 100m de suprafete nivelate. Din loc in loc ceva "covor" de asfalt, dar max 50m lungime... O poza de sus...
  5. Neaparat 1 masura in plus fata de cat porti tu. Am avut aceeasi problema: eu port 43 1/2. Am vrut sa iau un SMX5 marimea 44 zicand ca trebuie sa-mi fie bune. Aiurea, strangeau foarte tare, mai ales in zona laterala fata a labei piciorului. Le-am returnat si am luat 45. E perfect acum si nu-mi joaca deloc piciorul in ele. Concluzia: Alpinestars are calapodul mai mic. Am incercat Sidi B2 45 si imi erau mari, imi juca piciorul in ele inainte-inapoi. Personal, doar XPD-ul l-am gasit "true to size"
  6. Sag-ul e bun cat zici, 3 cm e recomandat, asa am citit si eu. Trebuie sa-l mai verific.
  7. Vezi, acum ai interpretat tu. Incercam doar sa reamintesc o chestie pe care sunt convins sa o constientizezi si tu, aia cu responsabilitatea fata de ceilalti... Stiu ce zici, m-am dat si eu in niste circumstante, cu 225. A fost 1 data si gata. In alta ordine de idei, acceasi inaltime si greutate: - am reglat asa: Spate: preload: pozitia 4 din 7 (adica 1 pozitie mai hard decat standard) rebound: 7 click-uri (adica 1 click mai hard decat standard) Fata: Preload: pozitia 4 "inele", adica 1 "inel" mai hard decat standard. Inainte aveam 2 "inele" si era prea dura fata, prea rigida Compresia si Rebound: standard Inca nu am apucat sa testez din cauza vremii, de asta te intrebam cu ce reglaje mergi Tot amator si eu, incerc sa-i gasesc un reglaj optim pentru toate conditiile de drum. PS. Vroiam fazer, dar a fost sa fie naked. Nu puteam rata acest exemplar. Din ciclul "de gustibus", personal consider Fazerul carenat integral cea mai frumoasa declinare a modelului PPS. Sunt de acord, am sesizat si eu ca e mai stabila cu pasager, pare mai asezat spatele pe sosea, mai ales pe viraje. Am citit si pe forumurile de afara chestia asta...
  8. Tonul defensiv agresiv in care raspunzi imi spune ca ai inteles gresit mesajul meu, dar, banuiesc ca stii vorba cu "pasarea si limba" In alta ordine de idei, ca sa inchidem o discutie sterila si fara sens, sincer, da, ma oftic ca nu am Fazer. De fapt as fi vrut un FZ1 GT, ca sa fie carenajul complet. Iti propun sa facem pace si sa revenim la chestii constructive: poti sa-mi spui ce setari de suspensie folosesti ? Ma intereseaza mai ales alea "de mers cu pasager de 50kg" si mai putin alea de "stabilitate la peste 200km/h". Tu ai peste 90kg ?
  9. Bravo, asta e atitudinea corecta de motociclist: semizeu, jucandu-se cu viata altora. Colegu', cand te dai cu pasager, acesta isi pune viata in mainile tale... Daca de tine nu-ti pasa, poate tii la ea suficient cat sa-ti pese la ce riscuri o expui.
  10. Am testat ieri. 19-20 grade exterior, senzorul masoara intake temperature la 27-28 grade. Mers in paralel cu masina si verificat. Deci nu e genul de senzor de temp exterioara cum au sport-touringurile mari.
  11. Daca e cum banuiesc - temperatura din galeria de admisie - nu e relevant absolut deloc. Din cate am vazut in cutia filtrului de aer nu are senzor temperatura - acolo ar fi fost mai relevant...
  12. L-am luat la fine de Octombrie si aprox 3 saptamani a fost la "bibilit" pana a iesit asa cum trebuia, adica "factory condition" In 2014, am mai apucat sa fac doar un drum cu el. Am vazut de atunci functia, dar nu mi-e clar unde masoara temperatura aerului....
  13. Aha. Inca o chestie: "Air intake temperature" unde masoara temperatura ? M-am jucat cu display-ul, reglat luminozitatea si am descoperit si acest parametru. Pot sa-l asimilez unui indicator de temperatura exterioara ?
  14. Misto modificarile, arata mult mai agresiv cu "angel eyes". Ca fapt divers, cum ti se pare trecerea de la lumina la intuneric ? E progresiva trecerea sau brusca ? Ieri am iesit si eu la prima plimbare pe anul asta. Mi-am curatat cu Optiglanz evacuarile, montat slideri de furca fata si spate (astia integreaza si suport pentru stander tip Y)
  15. M-am intrebuintat si eu cu un tratament Optiglanz pentru evacuare ...
  16. @Cesar: Te rog cateva sfaturi referitoare la reglajul suspensiei (vs. reglaj standard de fabrica) pentru mers cu pasager (aprox 50kg greutate). Cat ar trebui intarit preloadul la spate ? Trebuie modificat ceva si la fata ? Multumesc
  17. multumesc @the mentalist & @cesar pentru detalii. Cumva, asociasem ideea de carcasa rigida la gume moto cu ideea de carcasa rigida gen "run flat" la autovehicule.
  18. Am si eu o intrebare: In viata reala (nu track day) are vreun beneficiu direct folosirea unei gume cu o carcasa mai dura ce permite o presiune mai scazuta ? Carcasa mai dura influenteaza timpul de incalzire al anvelopei ? In alta ordine de idei, Michelin Power Supersport a folosit cineva ?
  19. Poate ajuta pe cineva rezultatele de prin testele recente. In principiu, podiumul ar fi in zona de Metzeler M7 RR, Pilot Power 3 si Bridgestone S20 » Post actualizat in 11 Feb 2015 09:08 Mi se pare foarte ok si valid postul tau.
  20. Multumesc ! Mai am o intrebare: daca am guma spate 190/55/17 in loc de 190/50/17 cat scrie in CIV e iures mare la ITP ? Se uita cu aceeasi atentie ca la masini ?
  21. Cred ca am gresit pe partea cu presiunea: am folosit cat scria pe stickerul de pe protectia de lant, 2.9. Exista o presiune "ideala" pentru gumele astea ? A fost un drum de vreo 300km, am plecat pe 23 grade si la destinatie erau doar vreo 15 grade. Probabil ca trebuia sa ma opresc sa mai cobor presiunea, dar m-am gandit ca guma e deja calda.
  22. Din pacate, iti dau dreptate. Exact acelasi lucru l-am patit si eu cu Michelin Pilot Power 3: a plecat brusc de spate pe ac de par, fara nici un semn in prealabil. Nu am pretentia ca ma dau tare. In trecut am folosit Pilot Power 2 CT si in aceleasi conditii de dat ca si Pilot Power 3 mi s-a parut mai previzibil si iti transmitea "semne" despre ce se intampla. In aceeasi ordine de idei, rog recomandati-mi o guma de strada care sa se incalzeasca foarte repede si sa fie cat mai previzibila si iertatoare intr-o situatie limita, gen viraj negociat prost, etc. Nu ma intereseaza sa tina mult sau sa fie buna pe ploaie, ci sa fie cat mai aderenta, fara uz pe circuit.
×
×
  • Creează nouă...