Sari la conținut

mbm

Membru
  • Număr conținut

    302
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de mbm

  1. Salut! Multumesc fain de info si indrumari! Raman dator de bere.
  2. @Geo_ZGA Salut! Care e regimul de pescuit pe Tasaul? Ajung pe la sfarsitul lunii pe la mare si ma gandesc sa il scot si pe piticul meu la o feedereala C&R. Daca imi poti da si 2-3 sfaturi de locuri si nada, ar fi ideal. Mersi!
  3. 43.6k mile sunt 70k km (nu 700k), ceea ce nu e extrem pentru un motor de clasa asta. Ne poti spune de la cine din Oradea l-ai luat? Prin PM, eventual. Mersi!
  4. Salut, Este corecta informatia cu senzorul de presiune a uleiului. Avand in vedere ca pierde ulei pe la filtru, verifica sa fie strans bine si sa aiba garnitura in stare buna. Verifica nivelul uleiului sa fie in jurul semnului de nivel de pe fereastra de vizitare, cu motorul drept, pe cricul central si rece (oricum o sa fie rece ca tie nu iti porneste). Apoi scoate-i bornele de la baterie si pune-le la loc. Vezi daca toate sigurantele sunt ok (daca motorul s-a oprit in mers e posibil sa fi aparut un varf de amperaj si sa fi ars siguranta de pe start, e un mecanism de siguranta). Daca e corecta intuitia mea, este o intrare in avarie din cauza uleiului + o bucla pe CDI care trebuie resetata. Daca nu invarte cand dai la automat, cel mai probabil e siguranta. Daca porneste asa, urmatorul pas este sa il duci la service pentru o verificare de profesionist... dar macar te duci pe el. Sper sa iti fie de folos!
  5. Pt putin. Ma bucur ca i-ai dat de cap.
  6. Salut! Cel mai probabil e electrica. Daca nu invarte cand dai la automat: 1. verifica bornele de la baterie, 2. sigurantele in cutiuta de pe carena dreapta (acolo ar trebui sa fie) 3. mufa de la contact.
  7. Salut, Am fost intr-o situatie similara cu o masina, timp cca. 12 ani. Singurul document de care am avut nevoie a fost imputernicire autentificata de un notar (sau "procura" in termeni mai generali), in care erau specificate toate actiunile pe care le pot face in locul proprietarului masinii. Concret, am putut face orice actiuni: ITP, daune - RCA, amenzi, iesit din tara (in Bulgaria si Moldova), adaugand la actele specifice si acea imputernicire prin care mi se translata dreptul sa fac acea operatiune in locul proprietarului masinii. Of topic: poti chiar sa vinzi masina in numele proprietarului daca ai o impunternicire autentificata la notar in care este specificat acestu lucru. Sper sa iti fie de folos. Numai bine!
  8. Salut, Aici poti face ITP la motocicleta:https://www.itpgrup.ro/contact/contact-itpgrup-baneasa/
  9. Si eu am fost week-end-ul trecut pe bucla mare pe Sf. Gheorghe. 2 nopti - 2 zile jumate (de fapt duminica nu a tras mai deloc).A mers bine pe porumb si rama. Am luat 22 kg, fratemiu mai mult. btw, am luat cei mai mari bibani prinsi vreodata de mine, cca. 400g.
  10. Salut, Nu identific unde ai lansat ideea ca vrei enduro, deci presupun ca nu ai lansat-o tu. Ca detinator de BMW, iti recomand Transalp. Honda este mai fiabila si mai flexibila. Ca si costuri de intretinere, nu incape indoiala ca BMW este mai scump decat Honda.
  11. Salut, Cateva observatii punctuale: - Lucrarile de modernizare a fatadei necesita autorizatie de construire. - Presedintele asociatiei nu iti poate ingradi accesul in spatiile comune ale condominiumului sau pe terenul aferent blocului deoarece (cel mai porbabil) ai si tu in proprietate o cota indiviza neidentificata din aceste spatii si ai acelasi drepturi ca toti colocatarii - Orice decizie privind spatiile comune se ia exclusiv prin votul proprietarilor care fac parte din asociatia de proprietari - In cazul in care alegi solutia cu aplinisti utilitari, acestia trebuie sa stie si sa faca placari/tencuieli/zugraveli (scopul asta este, de fapt) - In afara de alpinisti utilitari, pentru o lucrare de dimensiuni reduse (un apartament) care nu necesita materiale grele (i.e. placare cu polistirem, finisat si zugravit) cea mai viabila solutie este nacela (nu incerc sa ii stric bussines-ul Kongly). Nacelele se inchiriaza cu ziua/ora si se pot amplasa chiar si pe strada, in functie de solutia din teren Sper sa iti fie de ajutor. Numai bine!
  12. Salut, Scrie in procura ce actiuni poate indeplini mandatarul in numele mandatorului (proprietarului de drept al bunului). Printre acestea ar trebui sa se regaseasca si "sa semneze in numele meu contractul de vanzare-cumparare, sa ma reprezinte administratia fiscala, sa stabileasca pretul". Nu exista riscuri pentru tine, atata timp cat procura este in forma autentica (adica are autentificarea unui notar public), mandatorul este proprietarul bunului si pretul stabilit este unul de buna credinta. Procedura este aceeasi ca cea prin care faci contractul direct cu proprietarul, singura diferenta fiind ca pe langa contractul de vanzare cumparare va trebui sa ceri si tu o copie a procurii si a actelor de identitate al ambilor (mandatar si mandator). Numai bine!
  13. Salut, Omologarea individuala este necesara (pe langa alte situatii care nu tin de constructia motocicletei) doar atunci cand sunt modificate caracteristicile specificate in CIV sau certificatul de conformitate. Cu exceptia manualului de utilizare al motocicletei, nu este specificata nicaieri lungimea cablurilor de la comenzi. Sigur, daca gasesti un tampit la ITP te intoarce si pentru ca iti schimba releul de semnalizare prea repede sau prea incet. Numai bine!
  14. Nu o sa ai nicio problema, cat timp nu modifici sasiul.
  15. Fain tare! Chiar asteptam sa se publice ceva oficial ca sa imi aranjez apele sa am liber. Vin si anul asta la Lepsa, ca mi-a placut anul trecut si drumul si locatia si organizarea. Din punctul meu de vedere, nu pretul berii a fost problema, ci faptul ca erau doar doua dozatoare si se statea mult la coada. Nu ar strica sa fie cel putin doua standuri cu mancare/bautura. Poate e si mai profitabil, cat sta omul la coada mai bea doua beri. @gospodarul: Felicitari din partea mea! Daca se mai pot rezeva camere direct la tine, te rog anunta si aici ca sa ma inscriu si eu in momentul in care o sa stiu cati venim (anul trecut m-am miscat incet si n-am prins). Nimeni nu face ceva bun gratis, e normal sa existe un profit din munca si timpul alocate pentru un eveniment de asa amploare. Bucovina e printre cele mai bune trupe din tara, o sa fie fain sa ii auzim la Lepsa. Crivat si baietii fac treaba buna, iar ultimul album "da bine tare"! Sa auzim de bine! PS: Votez si eu pentru bere la 1.9 lei paharul! (daca tot punem de o miscare revolutionara in sensul asta).
  16. Salut, Anvelopa de alta dimensiune fata de ce scrie in cartea tehnica este motiv de respingere (de fapt o sa recomande "revenire" dupa ameliorarea neconformitatii). Insa Bart are dreptate, nu e musai sa mergi statiile RAR pentru ITP, ci la una care este omologata RAR. Numai bine!
  17. Downtown Fitness, la Piata Ion Mihalache (5-10 min de mers pe jos de la Piata Victoriei). Sala e decenta, zic eu. Nu are bazin. Numai bine!
  18. Salut! Ori nu ai dat toate datele situatiei, ori motorul nu este cumparat din tara. In RO, radierea de la autoritatea locala fiscala ("scoaterea de la primarie" sau "de la impozit") se face prin aplicarea unei vize pe contractul de v-c si invalidarea pozitiei din sistemul electronic ("din rolul fiscal") al vanzatorului. Procedura echivalenta trebuie efectuata de cumparator in termen de 30 de zile ("sa o bagi la impozit" pe numele tau). Ambele operatiuni se fac pe loc, fara programare la directiile autoritatilor locale si dureaza 10 min. Un cvc nu expira, deci poti sa stai linistit din privinta faptului ca nu mai e valabil.
  19. @everon : nu a fost un atac la persoana observatia cu "pescarul roman", a fost doar ca si comentariu adiacent. Am citit post-urile tale si cred ca sunt rezonabile. @GoodKat: Balta Gostilele (cca. 30 km de Buc, asa se numeste si localitatea), taxa 50 lei/zi. Am fost luni si am luat cam 3 kg de caras marisor+ rosioara mica si enervanta, la vierme si mamaliga. Bonus o broasca testoasa. Bujoreni (cca. 40 km de Buc, spre Alexandria), fara plata. Am fost acum vreo 3 saptamani si am luat vreo 5 kg de caras mic (un lat de palma), la vierme. La ambele se ajunge cu masina pana langa apa. Nu stiu daca se incadreaza la aproape de Bucuresti pentru tine, dar eu pe astea le stiu. Numai bine!
  20. Eu nu. Dar ar fi fost in "spiritul topicului" sa mai zicem detalii despre balti din astea pentru distractie, fara pretentii de capturi mari, pentru cei care au acces la ele. Daca nu vrei sa zici, nu-i bai. Am observat ca majoritatea pescarilor raspund la intrebarea "la ce a tras mai bine?" cu "la undita!". Treaba romaneasca! Noi sa fim sanatosi. Fire zbuciumate!
  21. @everon, ne zici si noua unde e balta si care sunt conditiile (taxa, acces, etc)?
  22. X11, cea mai sportiva, cea mai touring, cea mai naked, cea mai cu frane combinate. Faci un touring cu ea de nu mai trebuie sa tragi brate la sala ) Zic asaa,,, fara niciun interes...
  23. aici: https://www.google.ro/maps/@44.6823269,25.3455219,2576m/data=!3m1!1e3?hl=ro » Post actualizat in 20 Oct 2017 16:04 Eh, ai fost? Ai luat ceva? Ne arati si noua?
  24. Chiar pe langa Bucuresti este una la Buturugeni care cica are stiuca. Anul asta nu am fost, insa anul trecut am luat 2 bucati la cca. 40 cm. Taxa este 30 ron/zi (asa era anul trecut). Stiu una salbatica, fara taxa, la cca. 60 km de Bucuresti. La asta am fost acum 2 saptamani. Am dat din barca, cca. 3 ore. Am retinut doar 5 bucati, vreo 4 erau mici. Sunt locuri sa dai si de pe mal, insa nu stiu cat succes poti sa ai. A, si un biban cat palma.
  25. mbm

    parcare aeroport

    Salut, Am fost si eu in situatie sa las masina in parcarea aeropotului o saptamana, la Otopeni. Intradevar, este destul de scumpa parcarea aeroportului. Eu am pierdut jetonul, din pacate. Si m-au taxat cu 80 de lei, ca atat era taxa daca pierdeai jetonul. Asta e, am gresit si am platit. Acum nu stiu cat o fi taxa daca pierzi jetonul de parcare la aroportul din TM, ca daca il pierzi trebuie sa il platesti la cat e taxa chiar daca ai stat mai putine ore, ca doar nu stai sa numeri orele cat a stat masina acolo... Just saying!
×
×
  • Creează nouă...