Sari la conținut

alexcatalin

Membru
  • Număr conținut

    184
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de alexcatalin

  1. salut. eu am improvizat ceva dintr-un burete dens. nu stiu sa gasesti de cumparat asa ceva si nici nu cred ca se merita (si la mine cel original era un burete pe jumatate topit).
  2. Salut Capatul acela trebuie sa fie din inox, deci un atelier care lucreaza cu asa ceva te-ar putea ajuta. Cel mai bine ar fi sa gasesti pe cineva care confectioneaza tobe aftermarket (parca erau pe aici pe forum) sa iti reconditioneze toba, care e sifonata binisor. Specifica locatia unde te afli, vei putea primi indicatii mai precise. Numai bine
  3. http://www.ebay.com/itm/08-Kawasaki-Concours-Voltage-Regulator-ZG1400-ZG-1400-219-Battery-Rectifier-/282240948722?hash=item41b6df19f2:g:NxUAAOSwv0tVAyzM&vxp=mtr doar un exemplu de pe ebay. eu am luat unul identic cu cel de sus, doar ca era ceva mai ieftin, si m-a ajuns undeva la 200 lei, adus acasa (ma rog, la posta). sunt useri aici pe forum care aduc de pe ebay fara ca tu sa faci nimic, in schimbul unui comision, evident. singurul dezavantaj e timpul de asteptare, care se duce spre 1 luna. personal zic ca merita.
  4. Stai linistit, eu sunt vesnic incepator . Trebuia sa ajung we asta, dar nu a mai fost cazul. In iunie de acum.
  5. E ok si asa dar pana in a 4-a. Dupa incearca sa ajungi la un 5.000 rpm. Abia dupa 7.000 devine mai agresiva (pentru categoria ei). Am observat ca regimul de lucru 4.500 - 7.000 rpm asigura cel mai bun compromis performante/consum, cel putin pentru mine. Daca esti interesat, cand ajung in Bv dau un semn si poate ne gasim sa schimbam vreo 2 impresii legate de motorul asta.
  6. Salut Arunca un ochi aici (trebuie sa-ti faci cont mai intai): http://www.bikersoracle.com/cb500/forum/forumdisplay.php?f=4&order=desc&page=8 Ai acolo topicul Clutch rattle. Ca idee, cam toate au acel zgomot, la unele e mai pronuntat la altele nu. La mine face in primele 2 - 3 min de la pornire cu motorul rece, apoi nu se mai aude. Si atunci nu se aude tare, dar se simte diferenta cand strangi ambreiajul. Daca zgomotul e pronuntat si se aude permanent (cam ca o bataie) atunci probabil mai bine iei piesa noua, sau incerci solutia din link-ul de mai sus. Eu merg asa cu mea de 50.000 km si se comporta la fel ca atunci cand am luat-o.
  7. Sfatul meu e sa folosesti totusi bujii noi, nu mai ai treaba cel putin 20.000 km. Daca e buna bateria actuala nu are sens sa cumperi una noua. Si un filtru de aer ar fi bun, alaturi de acel schimb de ulei + filtru (uleiul tau e usor contaminat cu benzina dupa incercarile esuate de pornire). Cu astea ar trebui sa o poti porni fara probleme si sa faci primii km de acomodare. Apoi restul (ulei furca, joc supape, pneuri, antigel etc). Arunca un ochi si pe cabluri (ambreiaj si acceleratie mai ales) sa nu ai surprize ulterior. O sa porneasca, si cu un minim de intretinere va porni mereu la prima cheie; a mea are aprox 78.000 km, cumparata cu 24.000 (reali sau nu), tot CB 500 din 94. Sper sa trec suta de mii
  8. Salut Asculta ce zic colegii, mai bine o pornesti cu cineva care se pricepe. Si te ajuta mult o baterie noua si bujii noi. Si eu am trecut prin aceeasi experienta acum ceva ani, cu diferenta ca aveam suficiente cunostinte teoretice, un "user manual" Honda original gasit sub sa si trusa de scule originala (deci si cheie de bujii). Neaparat sa faci treaba asta cand e mai cald, si cu un schimb de ulei pregatit.
  9. credeam ca eu stau cu CB-ul de mult timp.... tot din 94 si la mine, merg cu el din 2008, o singura curatare, 2 sincronizari, toate doar ca sa fie, motorul mergea si merge la fel de bine. Consum maxim 5, de regula intre 4,2 si 4,7 (mers intre 4000 si 7.000 rpm), mai mereu cu genti laterale si topcase. De vreo 2 ani ma tot gandesc la un TDM 900, dar nu-mi vine sa dau CB-ul....
  10. Pe partea stanga a motorului, jos sub generatorul de curent ai pompa de apa (iese un furtun gros din ea). Pe corpul pompei este un surub, acela e pentru golirea instalatiei (chiar langa partea orizontala a cadrului). Scoti intai busonul de umplere (cel de sub rezervor) si apoi desfaci surubul de golire de pe pompa. Atentie ca ai o saiba de cupru acolo, sa nu o pierzi (manualul parca zice ca trebuie inlocuita dar merge refolosita fara probleme). Mare grija cand strangi la loc sa nu fortezi surubul. Spor.
  11. Poate asa pare la prima vedere dar urmarind si alte clipuri de-ale lui mi-am dat seama ca el doar incearca sa transmita si celorlalti placerea pe care ti-o poate oferi un motor ca CB-ul. Nu merge prudent nici pe departe, dar nici pericol public nu cred ca este (in orice caz nu mai mult decat "pilotii" de bulevard de la noi). E doar un pasionat care-si iubeste motorul si drumurile frumoase, si-si impartaseste experientele cu noi. PS In clipul pus de mine la sfarsit se opresc amandoi si par ca discuta prieteneste (nu stiu germana, dar parca nici nu se injurau). Nu cred ca s-a pus vreodata problema de care motor e mai bun sau care rider e mai cu mot.
  12. Tipul e un mic fenomen pe youtube, poate deja stiti de el. Eu sunt departe de mobra acum asa ca ma delectez cu clipurile lui. Si mai are si exact acelasi motor ca si mine, doar ca eu mai am pana sa conduc ca el.
  13. Foloseste cu incredere ebay.co.uk, gasesti multe piese de CB la preturi decente. La noi e mai greu, mai ales cu capacele de motor (vorbesc din experienta).
  14. Salut Tocmai ce am facut prima sincronizare "in regie proprie" folosind aparatul cu vasele comunicante. Am etansat bine toate conexiunile, am avut stuturi facute la strung la exact aceleasi dimensiuni, eu zic ca am fost prevazator si am pregatit totul cum trebuie. Acum, motorul din profil, Honda CB 500, nu avea semne de desincronizare: consum de 4,6 - 5%, relanti stabil, vibratii putine. Cand am pus prima data aparatul am obsevat ca cilindrul drept tragea mai mult decat cel stang. Dupa ce mi-am dat seama cum sa rotesc surubul de sincronizare astfel incat sa echilibrez coloanele am observat ca se micsorase mult relantiul, undeva sub 1000 rpm de abia invartea motorul, si a trebuit sa-l cresc la valorea standard. Am rotit de cateva ori acceleratia, am mai ajustat putin si acum e ok. Nu vibreaza anormal, urca in ture bine, iar consumul urmeaza sa-l verific. Am insa cateva intrebari pentru cei mai experimentati: e normal sa se reduca relantiul atunci cand s-au sincronizat carburatoarele? De ce nu se vad diferente notabile inainte si dupa (excluzand deocamdata consumul)? In afara de consum, vibratii, relanti stabil, ce as mai putea urmari sa vad daca am facut cum trebuie? Multumesc
  15. Ok, multumesc. Ghidonul a ramas si el la loc, banuiesc. Cum l-ai ancorat sa ramana cu rezervorul de lichid de frana drept? Iar rulmentii cum se prezentau: mai aveau vaselina, era intarita sau era in regula? La a mea merge usor ghidonul stanga - dreapta, nu are joc, nu face zgomot... Stiu ca nu e o operatiune urgenta, dar o sa schimb uleiul de furca si ma gandeam ca daca tot umblu...
  16. Salut A umblat cineva la rulmentii de la jug, sa-i schimbe sau doar sa-i curete si sa-i unga? Printre operatiunile de la inceput de sezon ma gandeam sa introduc si o curatare si ungere a acestora. De 6 ani de cand o am nu am umblat la ei. Nu sunt probleme cu acestia, cel putin nu sesizabil, dar vreau sa-i stiu proaspat gresati pentru a evita probleme pe viitor. Ma intereseaza sa stiu mai ales daca e nevoie sa demontez de tot ghidonul, sau e suficienta doar scoaterea lui din prinderile de pe jugul superior, si cat de greu se regleaza stragerea piulitei de reglaj a jocului astfel incat sa nu le provoc o uzura prematura. Am manualul, dar ceva sfaturi practice nu ar strica. Multumesc
  17. Stai linistit, cred ca observai pana acum in mers daca e limitata sau nu. Si a mea tot cu 25kw este inregistrata, desi actele de Germania si traducerile legalizate dupa acestea spuneau clar ca nu este limitata.
  18. Eu zic sa o lasi asa, eventual sa folosesti si silencer-ul daca nu-l ai deja montat. Dupa intrebarea pusa se pare ca esti la inceput, asa ca iti recomand sa cauti aici pe forum dar si pe www.advrider.com tutorialele pentru incepatori. Sunt extrem de utile si vei gasi si sfaturi despre cum sa te faci observat de ceilalti participanti la trafic fara a face zgomot de cele mai multe ori inutil. Drumuri fara incidente iti doresc!
  19. Sunetul e similar cu cele de pe youtube, iar senzatia de chopper e data de faptul ca se disting mai bine pulsatiile celor 2 cilindri ai motorului la relanti. In turatie alta este treaba, mai ales dincolo de 6000 rpm. Vitezanele de care vorbesti au cel mai probabil 4 cilindri care "pulseaza" la frecventa dubla, e normal sa fie diferente de sunet. Acum daca vrei sa sune ca o vitezana mai bine cumpara-ti una, caci ma indoiesc sa existe toba care sa o faca sa sune ca un "4 in linie". Cauta pe youtube clipuri cu Honda VTR1000 SP sau KTM RC8 sau orice model de Ducati sportiv si vezi cum suna la relanti, cu toba stock sau aftermarket.
  20. alexcatalin

    Accident Buzau

    Insanatosire grabnica si multa bafta in solutionarea legala a incidentului! Si fara a face pe moralistul, echipamentul complet e sfant, mai ales in afara localitatilor si in conditii mai putin propice de mers cu motorul (ca tot am citit de adidasi, blugi si manusi scoase).
  21. Eu am una artizanala, si nu se aude ca un chopper (nici nu cred ca ai cum sa o faci sa sune asa) ci mai degraba ca un V2 sportiv. Imi pune un zambet larg pe buze la accelerare/frana de motor.
  22. Nu-mi aduc aminte sa se fi purtat discutia asta aici, asa ca o deschid eu: aveti manere incalzite pe CB? Daca da ce marca, cam cat de eficiente sunt, cat au costat? Ma intereseaza de asemenea si impactul asupra bateriei, avand in vedere ca cei 8 Ah ai acumulatorului standard nu sunt chiar multi. Nu merg iarna cu ea (sub 5 grade), dar am circulatia cam proasta la maini si chiar la 10 - 15 grade cu manusi touring imi amortesc degetele la drum lung. Am rezolvat partial cu niste handguard-uri (stiu, arata cam aiurea pe un naked) dar nu e suficient. Plus ca nu suport manusile groase...
  23. Banuiesc ca la cald jocurile scad si mai drastic... cum zicea un coleg de forum mai sus, nu ar fi mai indicat sa folosesti alte pastile, gata calibrate? Lucrand in service banuiesc ca ai deja la dispozitie fara sa mai astepti sa-ti vina pe comanda. Ca idee: pastilele de Honda nu se pot folosi de la un model la altul (sau chiar la/de la o alta marca)?
×
×
  • Creează nouă...