Sari la conținut

Simpson_

Membru
  • Număr conținut

    356
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Simpson_

  1. :)))))))))))))))))))))))))))))) Anul trecut in Iunie ma decid sa iau motocicleta noua, după ceva căutări ajung la concluzia ca un BMW F850GSA ar fi exact ce ma coafează. Zis si făcut ma urc in maşina si ma duc peste oameni de la MOTO Hub (am zis ca daca la telefon nu se raspunde la fata locului sigur găsesc pe cineva) ajuns la locaţie unde era doar cineva de la vânzări echipamente, după o discuţie telefonica (intre ei) cu cel de la vânzări moto, îmi printează oferta de pe site (cu toate opţiunile care le vroiam, chestie care o făcusem deja acasă) si îmi da o carte de vizita a colegului, ii las datele mele de contact si ca voi fi contactat. Pana aici totul frumos. Nici in ziua de azi nu am fost contactat de cineva de la ei. Si povestea continua După o săptămână de aşteptat zic ok hai sa cer oferta prin site ca de BMW se respecta, fac iar configurarea (aici era doar chestie de culoare ca restul era "full") dau sa cer la moto hub pauza da eroare, dau la bavaria iar eroare. Las sa treacă 3-4 zile tot nimic. Ok reconfigurare urcat iar in maşina mers peste cei de la Bavaria ca de ma decisesem sa iau respectivul model. Ajuns frumos la Bavaria, vorbit cu un agent de vânzări, In acelaşi timp in care dădeam datele de contact (asta ca in filmele cu prosti) îmi suna telefonul număr pe care nu-l aveam, nu răspund. Dar observ colegu de la biroul de largă ca butonează la telefon, suna iar iar nu răspund, pana sa ieşim afara la motocicletă, primesc pe mail oferta ceruta pe situ BMW - Bavaria. Călărit motocicleta ediţia aniversara (asta era la test drive) oferta sa zicem rezonabila. Problema e ca ştiam mai multe de motocicleta printr-o simpla căutare pe net decât oameni care încercau so vanda, plus încercări proaste (nustiou cum sa le zic alt cumva) de a baga pe gat editi aniversara, ca doar asta e pe linia de producţie si daca vreau alta culoare durează x luni. Ok înţeleg ca eşti pus sa vinzi respectivul model dar... Si acum "CIREAŞA" de pe tort După nici 2 zile de când fusesem la Bavaria sunt sunat de la call centeru BMW ca am cerut oferta si bla bla. O doamna/domnişoara: ca da am cerut oferta ca da ma pot deplasa la reprezentanta de pe centura bucureştiului... ii zic ca am fost si am o oferta de la un agent de vânzări de la ei. si atunci ma ia ca de ce am mai cerut si pe net. Ii explic ca dădea aplicaţia eroare aşa ca mam deplasat la reprezentanta. Moment in care începe sa tipe la mine ca ce de ce ca am anunţat la reprezentanta ca nu merge aplicaţia, repet a început sa tipe si nu glumesc. Am puso da repete de 4 ori afirmaţia ca "ce am anunţat ca nu merge" pana a avut un ton si un vocabular mai normal după care i-am mulţumit pt telefon si am închis. Aceasta este experienta mea cu BMW România PS am ajuns sa iau motocicleta de la alt producător
  2. oi fi avut eu noroc de fiecare data cand am procedat asa din 2017 pana azi, am uitat sa specific nu am cautat niciodata la 1 km de centru, am preferat langa orasul care vroiam s al vizitez (cu cateva excepti) si in general cazari cu parcare privata, wifi, baie in camera si cel mai mult am dat 50E in Kotor (o garsoniera la 500m de cetate, complet utilitata,cu o curte mare, liniste). Si ca alt exemplu a facut Coasta de Azur de la un capat la altu, am vrut sa vizitez Saint-Tropez dar nu am fost nebun sa iau cazare acolo asa ca am stat cu 35E/noapte la 30Km mai pe continent la un conac vechi. (asa dintr-o tura bucuresti - barcelona - amsterdam - bucuresti )
  3. Salut, hai ca ma bag si eu in seama Am făcut deja de 3 ori Muntenegru cu moto, dar de fiecare data venind din Croaţia. O data la sfarsit de iunie si de doua ori in septembrie. Prima trecere prin Muntenegru a fost si cea mai lunga, intrând prin golful Kotor si ieşind in Albania spre Shkodër. in mare cam aşa (mergând cat se poate mai mult pe drumuri secundare) Şi ultima anul a fost trecut în septembrie (în plină pandemie, Serbia era în portocaliu când am trecut spre Croaţia, Muntenegru era în zona roşie, şi şerbia la întoarcere trecuse şi ea în roşu). Doar la sârbi am fost avertizaţi la intrarea dinspre România că trebuie să ieşim în 12 ore din ţară, dar când am arătat certificatul de vaccinare ni să zis bine puteţi sta cât vreţi. Pt cazări iti recomand cu încredere booking.com Găseşti fără probleme cazare ok cu 2 ore înainte să ajungi unde vrei să stai peste noapte. Grijă la roaming, anul trecut am avut surpriza neplăcută cu Vodafone, care a refuzat să funcţioneze în Muntenegru, dar sa rezolvat cu un sim luat de la o gheretă de ziare la 5 euro cu 50,000Mb dar fără minute (a mers până am intrat în România, merge şi la sârbi fără probleme) PS. Fereste drumul Novi Pazar (Serbia)-Rožaje (Muntenegru) e in constructie (nu pot spune reconstructie ca e un dezastru acolo) inclusiv cele 10 tunele, exista semafoare dar nu sunt respectate, oprind la semafor era de cel putin 3 ori sa dea masina din spate peste mine pe principiu de ce opresti, nu mai zis ca daca prinzi verede sigure te vei trezesti cu minim 5 din sens opus care au intrat pe rosu inclusiv politie si tiruri.
  4. Doar in Kosovo ai nevoie de pasaport, grija sa ai pe cartea verde Bosnia
  5. IZH Jupiter 350 http://eng.mototehnika.ee/kasutatud/auto_pildid.php?id=2552191&view=10&cache_missing=1
  6. Pt. 88-91 mufa e verde (am CDI-u vechi acasa ca amintire) pe motor am unu facut de cineva care merge de 7 ani fara probleme. la 92+ mufa e alba.
  7. De 2 zile face Waze figuri. Dacă dau spre o locaţie salvată merge fără probleme, Dacă caut adresa nouă, o găseşte şi în momentul 2 când îi dau să facă traseu se opreşte - porneşte - cere logare în cont - iar se opreşte (singur) şi după ce trec prin asta de 2-3 ori o ia ok şi merge bine până îl opresc.
  8. maps.me https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mapswithme.maps.pro&referrer=mt_click_id%3Dmt-ylr8m0-1594789086-2075872749 https://apps.apple.com/app/id510623322
  9. https://www.google.com/search?q=mangart&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-e
  10. Ungaria: Vigneta se poate cumpara din benzinariile din Ungaria sau din benzinariile Mol din Romania.se gsesc ghisee si in vama. Cred ca a fost 60lei pentru o luna trebuie sa caut si revin cu suma exacta (mai e valabila pana pe 22.07) Austria: 5,20 euro – pentru 10 zile. Si-o lipesti undeva la vedere pe parbriz/carena. Slovenia: 1 saptamana - 7,50 euro. Si-o lipesti undeva la vedere. Se ia din benzinari din Ungaria, Croatia, Austria si Italia, inainte de a trece pe teritoriul Republicii Slovenia. Am cautat prin 5 benzinari pana am gasit.
  11. Un alt pont pentru tarile non-UE (unde te rupe netu si minutele, daca mergi cu booking de pe o zi pe alta, sa nu zic cautat cazare la 7 seara pentru noaptea respectiva nu peste tot gasesti pe cineva la adresa si trebuie sa dai telefon sa zici ca ai ajuns) Vodafone 15E (mergi la orice magazin vodafone si ceri o cartela cu numar si extraoptiunea 15E Roaming = 82Ron anu trecut in septembrie) 6700MB SEE 2000 minute SEE 200 SMS SEE 1000MB non-SEE 100min/SMS non-SEE PS. La digi si la vodafone am avut surptiza sa nu mearga netu in bulgaria, serbia, muntenegru si macedonia din cauza ca telefonu se lega la un alt provider de servici, in loc de cel cu care are vodagone/digi parteneriat. Dupa ce am ales manual reteaua corecta a mers perfect. Merita si cartelele locale dar costa, la croati 15E (da ai 15.000MB/28zile) la greci 25E (Vodafon), in Albania iti trebuie pasaport sa poti lua. Pentru harti offline : MAPS.ME (de pe google play store, gratuit, downlodezi hartile tarilor inainte de plecare sau pe wifi in benzinarie ) Asigurari am facut in primul an de mers in afara tari mai mult la Euroins (asigurare completa si cu sporturi de agrement, unde se incadreaza si motociclismul) 14 zile - 78 Ron.Anu trecut am facut la Allianz-Tiriac pe 12 luni la 142Ron tot FULL fara piele, zile astea urmeaza sa prelungesc inca un an dar sa facut 300Ron (full fara piele) sau fara sporturi de agrement bala bla e 77Ron/an.
  12. Unde scrie? Teritorialitatea politei Carte Verde Teritorialitate Cartea Verde eliberata odata cu polita RCA, va avea valabilitate in mod obligatoriu in Statele Spatiului Economic European, in Elvetia, Croatia si Andora. Pentru celelalte state ale caror Birouri Nationale au aderat la Sistemul International Carte Verde (cum ar fi: Moldova, Ukraina, Rusia, Turcia, Serbia,Muntenegru, etc), asiguratorii pot acorda acoperire in baza Cartii Verzi eliberate odata cu polita RCA, dar nu sunt obligati sa faca acest lucru. Pe spatele politei Carte Verde puteti gasi adresele birourilor asiguratorilor auto din tarile respective, unde va puteti adresa in caz de accident. Tarile incluse in polita standard sunt urmatoarele: (A)Austria (AND) Andorra (B) Belgia (BG) Bulgaria (CH) Elvetia (CY) Cipru (CZ) Cehia (D) Germania (DK) Danemarca (E) Spania (EST) Estonia (F) Franta(FIN) Finlanda (GB) Marea Britanie (GR) Grecia (H) Ungaria (HR) Croatia (I) Italia (IRL) Irlanda (IS) Islanda (L) Luxemburg (LT) Lituania (LV) Letonia (M) Malta(N) Norvegia (NL) Olanda (P) Portugalia (PL) Polonia (RO) Romania (S) Suedia (SK) Slovacia (SLO) Slovenia Tarile care nu sunt incluse in polita standard (depinde de politica asiguratorului dumneavoastra Carte Verde daca va percepe o taxa suplimentara): (AL) Albania (BIH) Bosnia si Hertegovina (BY) Belarus (IL) Israel (IR) Iran (MA) Maroc (MD) Moldova (MK) Macedonia(RUS) Rusia (SBK)Serbia si Muntenegro (TU) Tunisia (TR) Turcia (UA) Ukraina
  13. Las si eu asta aici https://www.dominator650.it/le-moto/i-modelli-di-dominator/tabella-foto In carte cei de la RAR scriu si prosti (la mine e trecut ca am rezervor de 18L, real find de 13L si la modelu RD08 de 16L).
  14. Ia încearcă EaseUS Data Recovery. PS. Pregăteşte-te durează ceva să scaneze, recuperat 1,6TB din un HDD extern mort (şi da l-am scos din carcasa şi băgat direct în pc tot mort, sau freez la boot sau nu îl poate accesa nici windows, nici linux) PS2 Păstrează structura de fisere/foldere, nu cum face GetDataBack sau Recuva.
  15. Dubrovnik, Muntenegru ? sau Dubrovnik - Croatia? (Dubrovnik, Muntenegru - banuesc parcul naturat Durmitor, nu stiu cat poti merge prin parcu natural, mare posibilitate sa prinzi zapada in perioada respectiva (Durmitor ~2500m)) Kotor - frumos, merita cele 1350 trepte pana in varful cetatii San Giovanni. Split - e in Croatia la vreo 320km de Kotor mergand pe coata prin Dubrovnik (Croatia) si treci scurt prin Bosnia și Herțegovina verifica sa ai pe cartea vrede (BIH). Spre Split nu rata Makarska. Daca te intorci spre Kotor din Split si nu vrei sa mergi pe acelasi drum, merita vizitat Mostar (Bosnia și Herțegovina). Drumul mai spactaculos e cel de coasta dupa Split spre Rijeka. In Muntenegru nu rata Đurđevića Tara Bridge. Cazare : Booking (eu unu am gasit de fiecare data din scurt in aceeasi zi) avand in vedere ca ultima data cand am fost in concediu, in plan era sa ramanem la Belgrad prima noapte si am ajuns sa dormin la Zagreb. Acum mergi in perioada sarbatorilor de pasti, e mai dificil. PS. Tot in Muntenegru in directia opusa de Split, dar merita. https://www.google.com/maps/dir/42.064347,19.3735622/Besac+Castle,+Virpazar,+Muntenegru/@42.1404293,19.142824,11z/data=!4m9!4m8!1m0!1m5!1m1!1s0x134dd9534a0d43eb:0x6f6366d8c543af55!2m2!1d19.0927358!2d42.244421!5i1
  16. Am avut Thor Force primul model, nu Thor Force XP. Stau bine pe picior, destul de comode. De anu trecut folosesc Acerbis Evo Impact 3.0 sunt mai "slabute" ca constrctie / material, dar partea textila din interior se poate scoate si spala la masina. Le-am folosit cu cizme Sidi Armada, nu ghete "adv".
  17. Ca referinta OEM Fata: https://www.hondapartshouse.com/oemparts/p/honda/44610-mn9-405/spoke-set-fr-a9x258 Spate https://www.hondapartshouse.com/oemparts/p/honda/42610-mn9-405/spoke-set-rr-a9x212
  18. Nu sunt din București, am luat de două ori de la ei exact k60 pentru dominatorul din dotare.PS. Șanse foarte mari sa nu fie pe stoc, le aduc repede dar nu în 24 de ore.
  19. » Post actualizat in 04 Sep 2018 17:53 PS daca ai HISS încearcă cu a doua cheie.
  20. https://sputniknews.com/videoclub/201806201065564748-new-motorcycle-owner-crashes-immediately/
  21. Daca esti prin Bucuresti da o fuga la Caranda pe B-dul Alexandru Ioan Cuza nr. 69 http://www.caranda.ro/?s=+YTZ10S&post_type=vshop_product
  22. Orice se poate.Oricum gasesti cazare pe drum daca nu mai poti. Drumuri sunt ca la noi. Benzinari cu incredere (platesti cu cardu) Vami treci repede. -Verifica sa ai (BIH) Bosnia si Hertegovina in cartea vede, te verifica sigur la granita.
×
×
  • Creează nouă...