Sari la conținut

Victor_vclic

Membru
  • Număr conținut

    301
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Victor_vclic

  1. Pentru a schimba rulmentul este necesar să dau jos toată mățăraia?
  2. Jocul se simte cînd frînez cu roata față sau cînd ridic de ghidon în sus. Jocul este din coronița în care se învîrte furca, am văzut. Dacă mișc de ghidon stînga-dreapta nu are niciun joc. Se simte doar cînd ridic de ghidon în sus sau împing de el spre înainte. Am vrut azi să strîng piulița și contrapiulița care țin coronița însă după ce am dat jos carena (masca față) am observat o mulțime de cabluri acolo și presupun că trebuie dată jos și masca farului și demontată toată mățăraia. Știe cineva cum se procedează, eventual un tutorial pe youtube sau poze ceva? N-aș vrea să dau jos farul, ceasurile de bord, să demontez toate firele pentru atîta lucru.
  3. Nu se foloseste ciocanul! Se foloseste cheie cu percutie sau cleste mox. Daca esti din Bucuresti, te pot ajuta cu un pistol cu percutie in zona Obor, incepand de luni.
  4. Erau Ceat, facute in Brazilia. Fabrica apartine Pirelli, asa scrie pe net. Nu stiu cat timp or fi zacut pe vapor si apoi in magazin, insa dupa 2 ani de folosinta au aparut crapaturile. La scutere e mai greu de gasit anvelope "proaspete". Rulajul magazinelor e mic, stocurile nu se improspateaza des. » Post actualizat in 03 Apr 2015 21:12 Nici la furtune nu s-o putea face nimic? Le-as da cu silicon de bord daca ar proteja.
  5. Anvelopele nu sunt tocite dar au crapat. Trebuie sa le inlocuiesc. Au crapat si valvele, sunt fisurate, pierd aer. Stiu ca o anvelopa nu tine zece ani, insa e neplacut dupa 1-2 sezoane sa le inlocuiesc. La motociclete nu e bai, oricum se tocesc. La scuter insa, uzura fizica e mica, iar daca nu s-ar "coace" as putea folosi caucicul 3-4 ani. Dupa 2 sezoane insa e copt. E pagubos si la furtune - crap intr-o veselie, in cateva sezoane sunt deja coapte. Am cautat pe net si am vazut ca exista diferite substante (solutii lichide) pentru a le proteja. Nu sunt rentabile (banii pe care-i dau pe solutie + transport mai bine cumpar alt cauciuc). Cunoasteti vre-o metoda ieftina, babeasca, de a le proteja? Mentionez ca nu parchez in soare.
  6. Urmariti de la minutul 5:10 Super TAREEEE!! https://www.youtube.com/watch?v=Ll0dalvIIco » Post actualizat in 23 Mar 2015 19:16 Nu mai pot edita. Mai bine direct aici, cel de sus are prea multe ferestre cu reclame suprapuse:
  7. @andreizalau, razi, dar la vechea Dacie cartonul in fata radiatorului ajuta iarna. Se incalzea mai repede, impingeai socul mai repede... La scutere am inteles ca nu e cazul.
  8. Fiind frig afara am obturat partial orificiul ventilatorului cu o bucata de hartie rotunda aproximativ 4x4cm cu gand sa limitez racirea. Bucata aceea de hartie fiind moale cred ca s-a indoit si a fost aspirata de ventilator in interior. Imi faceam griji ca este posibil sa fi ramas blocata printre aripioarele cilindrului sau in vre-o sita ceva. Se pare ca nu este cazul sa ma ingrijorez, nu? Apropos, ce parere aveti, este o idee buna obturarea partiala a orificiulului de admisie aer pe vremea asta? Multumesc.
  9. Ventilatorul fixat pe axul volantei trage aer rece in carcasa de plastic care inconjoara cilindrul. Pe unde este evacuat aerul? Stiu ca exista un furtun subtire de legatura care aduce o parte din aerul cald de la motor in filtrul de aer si-l combina cu aerul din exterior. Ce se intampla insa cu restul aerului din sistemul de racire, pe unde e evacuat?
  10. Posibil sa fie 30m intre stalpi sau mai putin. Oricum, din film chiar din desfasurarea evenimentelor se vede ca mergea tare pentru traficul care era pe strada aia.
  11. Inca de la inceput se observa ca motociclistul conduce prost (nu lasa spatii, nu se asigura temeinic, nu tempereaza viteza, nu anticipeaza pericolele, nu semnalizeaza timp suficient). Din filmulet observ ca distanta intre doi stalpi (50m) o parcurge in aproximativ 2 secunde. Asta inseamna 90km/h. N-or fi 90, dar nici cu 35 nu merge (cat ar fi fost maximul in situatia respectiva - aglomerat, spatii mici etc).
  12. Este vina motociclistului. A depasit unde nu trebuia, i-a dat si putin in goarna intr-o zona in care nu era cazul si nici nu s-a asigurat (daca masinile opresc, inseamna ca au un motiv). Legal o sa fie sanctionat loganistul, insa moral motociclistul e de vina.
  13. Am un Peugeut V-Clic cu care tocmai am luat in plin o groapa adanca 17cm, cu marginile in unghi drept, la viteza mare. Am trecut cu bine peste groapa insa scuterul s-a zgaltait zdravan. Ce-ar trebui sa verific dupa aceasta patanie? Ce se stramba/crapa de obicei in astfel de cazuri?
  14. La un V-clic de 49cm cubi, viteza maxima 60km/h - 65km/h obtin eu. Pe mine ma ingrijoreaza consumul 3,6l/100km. Mi se pare mult pentru un motor asa mic.
  15. Apreciez munca depusa, dar cum o sa treci ITP-ul cu setul modificat?
  16. Eu l-am luat second hand si nu a trebuit certificat fiscal. L-am inmatriculat in Bucuresti. Uite aici link pe situl primariei cu toate actele necesare: http://sector5.ro/node/443 Asigurarea o faci dupa inmatriculare. Nu e necesara asigurare pentru inmatriculare.
  17. Citesc de cîțiva ani pe aici. Frecvent am văzut cauză a accidentelor soldate cu deces: "i-a sărit casca din cap". Nu mai mergeți frate cu căștile neasigurate bine că degeaba o ai pe cap dacă în caz de accident sare. De foarte multe ori am văzut povestea cu săritul căștii din cap.
  18. La 50 cmc nu trebui fiscal. Mie nu mi-a trebuit în București. Ține ți-a spus că trebuie fiscal? Uite aici: http://www.sector5.ro/node/244
  19. Directorul unui cimitir suna la reprezentanta unei firme de motociclete: - Cate motociclete ati vandut in ultima saptamana ? - Sase bucati. - Aaaaaa, inseamna ca unul inca se mai plimba…
  20. În primul rînd, înainte de toate, mergi la primăria de care aparții, acolo vei obține o listă cu actele necesare. De la primărie trebuie să începi! În mare, din ce-ai scris, mai trebuie contractul de vânzare-cumpărare, apoi mergi la RAR să faci ITP, apoi mergi la CEC să achiți taxele de înscriere într-un cont pe care-l afli de la primărie, apoi completezi o cerere tip la primărie, apoi depui dosarul cu toate aceste acte și chitanțe la primărie. Unde locuiești? Uite un link cu toate actele necesare. Link-ul este vechi dar actele au rămas aceleași: http://www.scuterclub.ro/forum/index.php/topic/17-acte-necesare-inmatriculare-scuter-de-50cc/ //Nu este problemă dacă ai cartea pe numele fostului proprietar. Cu contractul de V-C, cei de la primărie o să modifice cartea și o trec pe numele tău. Trebuie deci să ai contractul, altfel nu poți demonstra dreptul de posesie. Dacă ți l-a vîndut fără contract, ia legătura cu vechiul proprietar și faceți contract. Contractul îl semnează pe loc la orice gheretă unde se fac și contracte pentru mașini. E foarte simplu, trebuie să aveți buletinele la voi (nu și scuterul). Toată treaba durează 2 minute.
  21. La pedală a pornit din prima. Nu e ars nimic. La al meu, cu motorul oprit nu funcționează decît ceasurile din bord, fără lumini. Nu știu cum au putut ceasurile să consume bateria peste noapte.
  22. Am uitat în garaj scuterul cu contactul pun dar motorul oprit. Azi l-am găsit cu bateria complet descărcată. Nici claxonul nu mai funcționa. E normal ce s-a întîmplat sau are o problemă electrică?
  23. A fost un eveniment reușit. Mie mi-a plăcut. Felicitări celor care au organizat.
  24. Si scuterele de 49 au CIV. Cand cumperi scuterul din magazin primesti CIV. Daca l-ai luat din magazin, vezi ca in afara de cartea tehnica si certificatul de garantie, pe acolo mai este si un carton pe care scrie "Carte de identitate a vehiculului". Asa arata: http://www.dabauto.ro/carte_identitate_vehicul.jpg , si se dadea odata cu scuterul din magazin, erau completate anumite rubrici, nu toate, nu si cele unde trebuia sa completeze politia cu numarul sau ceva de gen. Eu am cumparat scuterul in 2007 si am primit CIV, deci se eliberau inca din acei ani CIV-uri la scutere, chiar daca nu trebuia permis pentru ele. Daca nu ai CIV, insa ai alte acte care sa ateste ca esti posesorul, probabil poti face CIV. Cred ca trebuie declaratie, si apoi identificare si verificare serii la RAR + poze, nu stiu procedura. Al meu are tot 49 centimetri si i-am facut ITP fara probleme. Cei de la RAR mai facusera si la alte scutere de 49, erau obisnuiti. ITP-ul in sine dureaza cateva minute, verifica serii, lumini, frane, oglinzi, joc ghidon, cauciucuri, face o poza, pune stampila si gata.
×
×
  • Creează nouă...