Sari la conținut

deathu

Membru
  • Număr conținut

    203
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de deathu

  1. me, me! Ceva planuri pentru Duminica exista?
  2. Da, inca se produce Ural-ul si poate fi cumparat de nou, direct din Europa. Si DR-uri de 650 inca se produc, si KLR-uri inca se produc (ma refer la 650), si DRZ-uri de 400. Diferenta e ca pe astea nu le mai poti lua de noi nicaieri in Europa, producatorii au ales sa le retraga de la noi de pe piata din nevointa sau neputinta de a le alinia la noile norme de poluare in 2003 (dr650se, klr650) si 2007 (drz400). Totusi faptul ca exista un KLR650 >2008 in Europa e demn de investigat. Cineva, cumva, s-a descurcat sa-l aduca pe pe alt continent. Modelul ala nu s-a vandut niciodata aici.
  3. daca a mai fost imatriculata in vreun stat UE nu e problema. Problema e la vehiculele noi fara CoC european si/sau care nu au mai fost inmatriculate vreodata in EU. LE. comparatia cu Ural-ul e valabila cel mult pt vehicule SH. Daca vrei un vehicul NOU, atunci ce faci?
  4. Ma bucur sa vad in sfarsit un topic deschis pe tema asta. Apreciez foarte mult in special DR-ul pentru calitatile sale. Din cate stiu, noi Europenii nu primim aceste 2 modele din pricina normelor de poluare, mai exact nu au cum sa le faca sa se incadreze ca EURO3. Mi-am batut capul foarte mult pe tema asta, mi-am dorit multa vreme sa imi cumpar un DR650 nou. Din cate inteleg, chiar presupunand ca reusesti sa aduci unul din State (sau din alta parte, se vand cam peste tot in lume exceptand Europa si Asia), nu ai cum (legal) sa il inmatriculezi la noi ca vehicul nou, pentru ca nu ai certificat de conformitate european (CoC daca tin bine mine?). POATE s-ar putea daca il iei SH. Nu stiu insa ce presupune asta. Si eu la randul meu sunt curios daca cineva a reusit sa ocoleasca restrictiile si sa inmatriculeze un motor nou provenit din afara EU (si care nu se vinde in EU) -si mai ales daca da, cum?
  5. Eu! Zi te rog locul si ora adunarii!
  6. Cateva poze de sambata asta, si de la mine
  7. Motoreta neagra este un DR650SE Eu votez pentru Tabla Butii, fiindca ar fi un traseu 100% nou pentru mine. Asta in speranta ca o sa pot veni!
  8. Nu prea imi comvine sa merg singur pana acolo dar nu ar fi asta un capat de lume. Ma gandesc pe de alta parte si sa nu va incurc cu vitica mea, presupun ca veniti cu 2 caprite cr125 si 400exc corect? Alta faza e ca eu personal nu cunosc traseul, am fost o singura data pe acolo. Daca lipseste Krong28, mai cunoaste cineva drumul?
  9. Beton! o sa fiu la 8 la benzinarie dupa fantana Miorita. Daca poti las-mi te rog pe PM numarul tau de telefon, sa il am de orice eventualitate.
  10. Intre cele 2 variante eu as alege Baiului. Sper doar sa nu fiu singurul care ar merge calare pe motoreta pana la locul cu pricina
  11. As baga si eu ceva aratura in weekendul asta. Nu am nici un traseu anume in cap, dar sunt deschis la sugestii... "soft enduro" sa fie...ca pentru o vitica de 160kg incaltata cu cramponate tocite 50%.
  12. Inaltatoarele de 25 au ajuns pe DR650 unde imi sunt mult mai necesare. Pe TA pe post de inaltatoare acum folosesc prinderile superioare ale ghidonului, puse invers (au undeva spre 20mm parca, si e numa bine). Asta e partea draguta cand cumperi o pereche de inaltatoare, ai pt 2 motociclete pt ca iti ramane o pereche de capace (prinderi superioare sau cum s-or numi).
  13. Pe PD10 daca ai conductele de frana stock se poate ridica ghidonul maxim 25mm. Am avut o vreme inaltatoare de 25, a fost cam la limita si asa, cu 20 ar fi fost mult mai lejer. Cel mai mult te limiteaza conducta de frana care face legatura intre pompa de frana si tubulatura care distribuie lichidul pe canalele stanga/dreapta (care e ancorata pe juguri, deci macar e fixa, nu depinde de cat e de comprimata/relaxata suspensia).... e un furtunel foarte scurt.
  14. Ai gasit Intiminator undeva in Europa? Daca da, te rog sa imi spui si mie unde... sau vrei sa le comanzi din state?
  15. Daca tot a ajuns discutia in punctul asta, vin si eu cu o intrebare, sunt curios ce pareri au altii. Referitor la alegerea categoriei de cauciucuri, deseori aud exprimari de genul 70% on 30% off, etc. Cand te referi la un set de gume procentele alea au o semnificatie destul de clara, dar cand te referi la un stil de mers/utilizare a lor nu. Ce ma nelamureste este in legatura cu ce factor e bine sa iti stabilesti acele procente, evident e vorba de o aproximatie grosiera: 1. km parcursi pe - asfalt - offroad - uscat - offroad - noroi 2. timpul aferent parcurgerii km mentionati la (1) 3. importanta subiectiva, pt tine, a timpului petrecut pe respectivele tipuri de teren. Spre exemplu, daca se iau in calcul km se va ajunge la un procentaj orientat mai mult spre asfalt decat daca se ia in calcul timpul. De ex te duci intr-o tura de o zi la munte, 70% din distanta o parcurgi pe asfalt, restul pe off, dar totusi majoritatea zilei o petreci pe aratura, si evident aceasta aratura e scopul iesirii deci foarte importanta.
  16. Parbrizul stock e dezastru intr-adevar, iar pt inaltimea ta cred ca va fi foarte greu de gasit un parbriz suficient de mare cat sa ai liniste (plus cu cat e mai mare, cu atat e mai solicitant pt prinderile din carena, si asa firave). De-alungul anilor am avut/incercat tot felul de parbrize, acum am ramas la doua, unul cu ~10cm mai scurt decat stock pt vara (poza aici) si un MRA vario-touring cu deflectorul inlocuit, pt iarna. Deflectorul actual are undeva intre 15 si 20cm inaltime, si este suficient pt mine (170cm) insa la limita. Cu parbrizul de vara e acceptabil de liniste, insa cel mai liniste e tot fara parbriz...dar arata aiurea rau motoreta fara. Parerea mea e sa incerci unul mai mic decat cel stock, dar nu te apuca direct sa il ciopartesti pe cel stock... Daca gasesti un parbriz crapat/spart la dezmembrari, dar care sa aiba partea de baza/jos intreaga, mai bine iti tai din acea baza ce iti trebuie.. sau iti faci dintr-o folie de plastic mai dura, fiind vorba de ceva foarte mic poate merge asa...ideea e sa experimentezi inainte sa tai un parbriz bun. LE. daca vrei si protectie la vant si liniste, la inaltimea ta, cred ca singura solutie e parbriz mediu + dopuri in urechi. Parca era o vorba ca dopurile sunt cel mai bun parbriz
  17. Nu stiu cum e la modelul din '96 cu un singur disc, insa la PD10 chestia cu acelasi producator nu pare a fi valabila. Etrierii si placutele OEM sunt Nissin, insa discurile OEM sunt Sunstar.
  18. Salutare, Stie cineva cum se masoara uzura/intinderea lantului de distributie la DR650SE? Aspectul asta nu pare sa fie acoperit in manualul de service, km reali ai motorului nu ii cunosc, daca tot am motorul desfacut in perioada asta as vrea insa sa masor lantul, sa stiu cam ce uzura are.
  19. Au fost 7-8 grade in ziua aia, deci n-a fost nimic de speriat si nici nu s-a aburit viziera La sunet mai e de lucru zic eu... o sa caut un microfon ceva mai de calitate. E problematic si cu firul microfonului, m-am cam incurcat in el plus ca necesita sa folosesc usita perforata in spatele camerei, care nu e rezistenta la apa.
  20. Calitatea filmarii la Hero3 black e "din alt film" ca sa ma exprim asa. Gasiti niste sample-uri de descarcat la sfarsitul review-ului de aici, uitati-va si voi... (Raw file downloads). E foarte important faptul ca-s de descarcat direct sample-urile, nu-s afectate de compresia Youtube. DPDV al calitatii filmarii as aprecia ca Drift hd ghost e mai degraba comparabil cu hero2 sau hero3 silver - oricum e suficient pt mine. Am apucat recent sa incropesc un clip din ceva teste cu un microfon extern, ce aveam prin casa, daca intereseaza pe cineva: PS filmarea oricum e la 720p, nu am nevoie de 1080p, insa compresia Youtube afecteaza rau de tot calitatea imaginii.
  21. Neata, Nu am prea studiat varianta asta, pe mine m-a respins din start faptul ca nu are intrare pt. microfon extern. Pana la urma eu mi-am luat Drift-ul asta nou...
  22. Studiez si eu de multisor optiunile in materie de action camera, intre timp au aparut si ceva modele noi, dar tot n-am reusit sa ma decid 100% asupra unei camere. As lua fara ezitare Gopro hero3 black, pentru calitatea inregistrarii, dar nu pot accepta forma pe care o are... nu am de gand sa-mi prind asa ceva pe casca. Forma este singurul lucru care ma face sa nu iau gopro. Eliminand varianta asta, pentru mine au ramas ca optiuni Drift HD Ghost si Sony HDR-AS15. In momentul asta inclin spre Drift, inregistrarile pe care le-am vazut pana acum arata foarte promitator, semificativ mai bine fata de vechiul Drift HD insa fiind un model nou sunt inca aspecte care trebuie lamurite... astept cu mare interes un clip de comparatie "side by side" intre acest drift ghost si hero3 black, in conditii cat mai variate. Sony-ul la prima vedere pare o optiune foarte buna, insa are niste chichite/probleme fundamentale care fac sa ii scada atractivitatea ca optiune: - posibilitati limitate de montaj, deocamdata - in multe clipuri de test am vazut aberatii cromatice oribile ("purple fringe") in zonele de contrast mare - cel mai evidente intre crengile copacilor si cer. Cred ca au pus un obiectiv foarte prost pe aceasta camera... pacat. - nu se poate folosi microfon extern cand camera e in carcasa - nu exista telecomanda - nu are led care sa confirme ca inregistreaza sau nu - pare sa greseasca constant cu white balance-ul (posibil corectabil din firmware, daca scot un update) Cum inclin 80% spre drift hd ghost, daca are cineva acest model mi-ar fi de mare ajutor niste sample-uri asa cum au iesit ele din camera. Stiu ca se gasesc pe youtube, insa as vrea sa vad ce poate camera, compresia de pe youtube taie mult din calitate chiar si in mod HD.
  23. Pentru duminica, 18 noiembrie are cineva vreun plan?
×
×
  • Creează nouă...