Sari la conținut

motanul motorist

Membru
  • Număr conținut

    97
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de motanul motorist

  1. Salutare! In momentul operațiunii de schimbare a pinionului lanțului de transmisie am remarcat un joc axial al axului din cutia de viteze. Jocul este de 1 mm, maxim, doar axial-pe lungimea axului, radial-sus, jos, stânga, dreapta nu are nici un joc. Este normal acel joc axial?
  2. Salutare ! Are cineva montat un kit lowering -2,5 cm la o Yamaha XT 660 Z dupa 2008? As vrea sa masurati distanta dintre centrele gaurilor kitului, ( brate longitudinale sau oase de caine cum se mai numesc). Cele originale au 125 mm. Am cumparat un kit de la Lust Racing care spune ca scade inaltimra seii cu 40mm si distanta dintre centrele gaurilor este 140 mm.
  3. Salutare ! Stie cineva daca este posibila schimbarea odometrului si vitezometrului din mile in kilometri la o Yamaha XT 660 Z Tenere din 2014 ?
  4. Nu cred ca axul este problema. Eu nu am avut nici un ax uzat in zona de contact cu simeringurile care sa creeze probleme. Problema principal este pierderea caracteristicilor din care este fabricat simeringul. Eu am comandat la o firma, paprika parca din Oradea daca nu ma insel, simeringuri dintr-un material superior numit Viton, de culoare maronie.
  5. Salutare. In urma unei cazaturi mi-am fracturat clavicula dreapta. Ajuns la spital parerile doctorilor a fost contradicorii ( unul m-ar fi operat iar celalat nu). Am plecat din spital cu un bandaj. Are cineva de vanzare un ham ?
  6. Salutare. Am o mufa libera sub sa, deasupra rezervorului de benzina. Stie cineva care este rostul ei si la ce foloseste ? Pot trage da la ea current pentru prize sau proiectoare ?
  7. Sa inteleg ca anakee wild se tocesc mai repede decat tkc 80 care este o anvelopa cu o durata scurta de utilizare raportata la kilometri parcursi ?
  8. Oameni deosebit de seriosi cu mult bun simt. Faceti o treaba foarte buna !
  9. Drum uscat si plimbari fara evenimente nasoale !
  10. Daca doresti poti face si o plimbare la Buzau.
  11. Salutare. Stie cineva care este lungimea filetului de la senzorul de presiune ulei la un GS din 2003 ? Am inteles ca filetul este M10X1.
  12. Atunci exista posibilitatea sa fie un tacanit la ghidon . Cred ca frustrarea mea vine de la faptul ca ma dau cu un amic care are un KTM 450. Daca pe strada ii dau ceata, pe off road imi cam da praf in nas ! Iubesc Dakarul si as vrea sa-l imbunatatesc pe ici pe colo. Pentru ca vreau sa-I pun simeringuri de Viton la pompa de apa as vrea sa-mi comand si simeringurile de la schimbatorul de viteze si ambreiaj, ca sa fie, dar nu stiu dimensiunile. Cine ma poate ajuta ?
  13. Domnule Andrei Belcic, stiu bine cu ce se mananca mecanica, viscuozitatea si onctuozitatea unui lubrifiant de exemplu, am spus clar ca mi s-a parut ca cu 10w este prea moale, imi lansa la vizete mari destul de tare prin bolovani ( ceva de genul unei suspensii auto fara amortizor ) si in comparative cu furca de la Yamaha DT era destul de instabila. Ma gandeam ca prin alegerea unui ulei cu viscozitatea din manual + arcuri progressive si valve pot obtine o furca apropiata unei motociclete enduro. Exista posibilitatea ca fostul proprietar sa nu fi introdus cantitatea necesara 550 ml pe fiacare jamba si de acolo sa fie acea lansare continua care ma deranja ca de curs nici vorba. Aceste valve aftermarket au gaurile mai mari ?
  14. Am protectii jambe de la Touratech. Intr-adevar, anul trecut am pus in furca ulei 15w, o mare prostie. Mi s-a parut ca cu 10W este furca prea moale pe off, dar cu 15W toate socurile le transmitea in maini. Clar voi reveni la 10W dar as vrea si arcuri progressive.
  15. Salutare tuturor si la multi ani ! Ce imbunatatire pot aduce suspensiei fata, in afara schimbarii acesteia ? Arcuri progresive si/sau valve ( supape ) si-a montat cineva, si cat de mult si-a schinbat comportamentul suspensia in off road ?
  16. Asta este drumul nemtilor pe care vei urca indiferent pe unde vei intra Chiojdu sau Siriu. Problema pe Chiojdu este pana la intersectia cu drumul care vine de la Siriu, apoi traseul este acelasi. Pentru mai multe informatii las nr de tel :0740077391 Felix Nistor. O zi frumoasa. Sa stii ca in judetul Buzau vei gasi si alte trasee soft-enduro foarte frumoase.
  17. Salut. A plouat destul de mult in ultima vreme, deci va fi noroi sigur. Pe la Chiojdu nu am urcat niciodata, eu prefer urcarea prin Siriu, pe drumul forestier principal, apoi pe drumul facut de nemti. Mai poti ajunge si prin Crasna dar anul asta l-a stricat ploile destul de rau.
  18. Salutare Un cric central pentru Dakar sau GS simplu are cineva la vanzare ?
  19. Bestial, cand mai treceti prin Buzau, poate ne intalnim. Sunt dator cu o bere.
  20. Am fost eu acum 1 luna cu un BMW F 650 Dakar cu urcare din Bozioru-Fisici-Gavanele_-Nucu. Din Nucu nu se poate ajunge direct la Colti decat cu un motor enduro pur-sange. Asa ca m-am intors pana in Fisici si am facut dreapta spre Vavaluci-Colti-Alunis, apoi am coborat in Panatau- Patarlagele-DN10. Drum pietruit foarte bun era atunci. Au mai fost ceva ploi care nu stiu daca si cat au stricat drumurile.Se poate merge linistit si cu masini gen Logan. Daca mai vrei trasee din zona Buzaului soft-enduro iti las nr. meu de tel. 07440077391 Felix
  21. A cazut astazi un coleg cu un Dakar B-64-EID, la Eroii Revolutiei. Il cunoaste cineva ?
  22. Nu esti normal !!! Am cautat Ignorol pe Google )))). Cred ca-mi iau ungator Loobman.
  23. Ce spray-uri de lant folositi cand utilizati matocicleta si in off road? Cel de strada este aderent dar retine praful si cred ca devine abraziv. Eu folosesc spray pentru off road, este mult mai subtire si "dispare" cam repede de pe lant dar il spal si il ung dupa fiecare iesire. Voi cum procedati ?
×
×
  • Creează nouă...