ENEOS Postat Iunie 17 Share Postat Iunie 17 609 lei mi-a spus azi cineva care se ocupă cu import moto sh. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MirceaB Postat Iunie 17 Share Postat Iunie 17 Acum 10 ore, B299JOY a spus: Eu am platit in decembrie 2024 pentru un autoturism 724,20 lei la rar Grivița. Înțeleg că pentru autoutilitara e mai mult. Încă nu am ajuns in Decembrie 2024. :))) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Iunie 20 Share Postat Iunie 20 Stie cineva, daca pastrezi numerele la auto deja inmatriculat, trebuie sa te mai duci cu placutele la ghiseu? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
The Flying Dutchman Postat Iunie 20 Share Postat Iunie 20 13 minutes ago, Geo_ZGA said: Stie cineva, daca pastrezi numerele la auto deja inmatriculat, trebuie sa te mai duci cu placutele la ghiseu? Salut! Am pastrat numerele cand am vandut masina si au cerut sa le vada cand am radiat-o. La inmatricularea celei noi nu au mai solicitat asta. Cred ca e bine sa le ai, just in case. Teoretic ar trebui sa le ai, vezi punctul 12. https://dgpci.mai.gov.ro/document-details/inmatriculari/5ab1302cfa4e9422012c2b81 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Iunie 20 Share Postat Iunie 20 Vazusem si eu pe site, dar nu eram sigur (nici nu prea vad logica)... mersi, o sa ma duc cu ele. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B299JOY Postat Iunie 20 Share Postat Iunie 20 (editat) Acum 3 ore, Geo_ZGA a spus: Stie cineva, daca pastrezi numerele la auto deja inmatriculat, trebuie sa te mai duci cu placutele la ghiseu? Salut! Am vândut eu mașina anul trecut și anul/luna asta când m am dus la ghișeu a vrut să vadă si numerele (pe lângă chitanța de 30 lei). Chiar mi a zis că unul e cam șters și să evit amenda sa dau comanda de unul nou. La 18.06.2024 la 0:40, MirceaB a spus: Încă nu am ajuns in Decembrie 2024. :))) 2023 pardon Editat Iunie 20 de B299JOY Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Iunie 20 Share Postat Iunie 20 Da, se uită la ele dacă sunt în stare bună și modelul actual (cu UE). Dar nu poți da comandă de altă plăcuță decât când ai talonul pe numele tău. Apropo, am fost azi să înmatriculez o 🏍 cu programare online și în mai scria ceva de cont, am solicitat domnișoarei de la ghișeu și mi-a dat credențialele. Momentan nu te scutește de drumuri decât pt păstrare nr și încă vreo 2 chestii dar e un început. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Iunie 21 Share Postat Iunie 21 La 20.06.2024 la 9:03, Geo_ZGA a spus: Stie cineva, daca pastrezi numerele la auto deja inmatriculat, trebuie sa te mai duci cu placutele la ghiseu? exact! cam de un an e procedura asta musai sa le vada functionarul de la ghiseu, si daca le pastrezi, si daca inmatriculezi ceva cu acele numere Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Iunie 21 Share Postat Iunie 21 În capitală e de >1 an, bine peste. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Iunie 21 Share Postat Iunie 21 asa stiu ca din primavara anului trecut se aplica aceasta prevedere deci da, mai bine de 1 an Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mircea Guta Postat Iunie 29 Share Postat Iunie 29 Salutare, Stie cineva ce acte sunt necesare pentru înmatricularea unei motociclete aduse din Elvetia? Pe talon scrie ca proveniența este din USA, deci a fost platita vama. Trebuie platita din nou in Romania? Multumesc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MotoS Garage Postat Iunie 29 Share Postat Iunie 29 elvetia nu e ue, deci e posibl sa trebuiasca Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mircea Guta Postat Iunie 30 Share Postat Iunie 30 On 6/29/2024 at 7:21 PM, MotoS Garage said: elvetia nu e ue, deci e posibl sa trebuiasca Da, trebuie, am rezolvat intre timp. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Iulie 1 Share Postat Iulie 1 Acum 10 ore, Mircea Guta a spus: am rezolvat Detaliază nițel! Habar n-am ce prețuri sunt în Elveția dar având pe cineva apropiat acolo cine știe, poate prind vreodată o chiftea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mircea Guta Postat Iulie 3 Share Postat Iulie 3 On 7/1/2024 at 7:10 AM, ENEOS said: Detaliază nițel! Habar n-am ce prețuri sunt în Elveția dar având pe cineva apropiat acolo cine știe, poate prind vreodată o chiftea. Trebuie plătită taxa vamală de aproximativ 29% din valoare (19% TVA, 10% impozit). Ai nevoie de un evaluator în România, îi trimiți poze cu motorul, kilometrajul, buletinul și talonul. Îți face evaluarea (vorbești cu el să fie cât mai mică), plătești acest serviciu 500 lei. Cauți o firmă de transport care să te reprezinte pentru vamă, le trimiți bani (29% din valoarea motorului + 200-300 lei comision). Te duci la RAR, trebuie să scoți certificat de autenticitate, plus carte (ăștia în Elveția au doar talon). E bătaie de cap, dar cam totul se rezolvă online prin WhatsApp. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Iulie 3 Share Postat Iulie 3 Acum 5 ore, Mircea Guta a spus: Mulțumesc! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Iulie 5 Share Postat Iulie 5 Pt Bucuresti e haos la inmatriculari. Daca prin aprilie am luat talonul si actele in 2 ore, acum a durat o zi pt un talon. F multi oameni, f multi care se ocupa cu inmatriculari si pleaca cu 40-50 de taloane si placute. Azi m-am dus sa ridic talonul, actele depuse ieri, aveam 94 de bonuri inainte si s-a oprit robotelul... din fericire s-au miscat rapid si am prins la ora 13, la 13.30 inchideau. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Iulie 6 Share Postat Iulie 6 Mda, am depus acum ~3 săptămâni în 5 min (cu programare online) și a 2-a zi - vineri - am așteptat 1h 1/4 să ridic talonul am avut ~120 persoane înainte conform nr de ordine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
angheluta Postat August 16 Share Postat August 16 On 7/3/2024 at 5:36 PM, Mircea Guta said: Trebuie plătită taxa vamală de aproximativ 29% din valoare (19% TVA, 10% impozit). Ai nevoie de un evaluator în România, îi trimiți poze cu motorul, kilometrajul, buletinul și talonul. Îți face evaluarea (vorbești cu el să fie cât mai mică), plătești acest serviciu 500 lei. Cauți o firmă de transport care să te reprezinte pentru vamă, le trimiți bani (29% din valoarea motorului + 200-300 lei comision). Te duci la RAR, trebuie să scoți certificat de autenticitate, plus carte (ăștia în Elveția au doar talon). E bătaie de cap, dar cam totul se rezolvă online prin WhatsApp. Sunt si eu interesat sa aduc un motor di Elvetia. imi poti lasa te rog in privat datele de contact pentru evaluator si firma de transport? m-ar ajuta foarte mult si detaliile inmatricularii in romania. multumesc anticipat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate