Sari la conținut

Accident Vatra Luminoasa-Bucuresti - 19.10.2007


andrew
 Share

Postări Recomandate

N-ai cum sa nu vezi decat daca esti bou...conservaru' a mers ca si cum s-ar afla singur pe sosea. Oare de ce mai tot timpul sunt implicate BMWuri in accidente? Pentru ca bovinele care le conduc se cred ca la raliuri. Din experienta mea pe 2 roti prin Bucuresti...cred ca 90% din masinile care opreau langa mine la semafor si care ma faceau sa fac liniutze cu ei au fost numai BMWuri. Oare de ce? BMW = tont la volan.

Da de cocalarii cu Audi ce zici? Da de aia care n-au bani de Audi si isi cumpara Skoda? Eu personal am cele mai multe probleme in trafic cu Skoda (care se pare ca din fabricatie nu are oglinzi si la care de obicei soferul nu vede bine nici din fata) si Audi (care se pare ca din fabricatie n-are semnalizatoare si nu poate fi parcat decat pe banda a II-a cu avaria pornita). Si uneori am vazut tonti la volan si pe Mercedes, dar mai rar ce-i drept, si in cazul asta cred ca e vorba de fiul care conduce masina lui tata care n-a fost inspirat sa-si ia BMW... In general masinile puternice conduse de tineri sau de "vedete de televiziune" sunt foarte periculoase, nu cred ca numai cu BMW-ul e o problema...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

"Oare de ce? BMW = tont la volan."

Gata.PANA AICI!;)) ca o gluma asa...nu TOTI din bmw sunt tonti la volan...:blbl: I dare you :D

sanatate motoristului

 

 

exact ce ziceam mai devreme... sa nu generalizam!

 

sunt oameni si oameni, fiecare cu motivele lui sa-si ia BMW... sau Hayabusa...

 

<small>--- Mesaj completat în 22 Oct 2007 23:35 -------------</small><br/>

Tin sa precizez ca " Asigurarea de Germania "- Carte Verde este pentru Societatile de Asigurari inca un mare semn de intrebare. Din cunostinta de cauza precizez ca soferul aututurismului trebuie sa -i dea o copie dupa Cartea Verde semnata si stampilata de politie cu specificatia :" Conform cu Originalul ", altfel va avea surpriza sa nu i se considere valabila ( o tampenie pe care pe mine m-a costat 2 saptamani de asteptari si zeci de telefoane fara nici un rezultat pentru o conserva a firmei unde lucrez) . Doar dupa ce le-am cerut sa-mi arate legea au dat inapoi. Una peste alta, Firma de Asigurari va deschide dosar de dauna dar nu va efectua plata doar dupa confirmarea valabilitatii Cartii Verzi si dupa ce isi primeste banii de la Societatea de Asigurare din Germania. Asta ar putea sa dureze 6 luni-1 an ...cam mult nu?

 

aici pot sa-ti zic ca stiu sigur ca motoristul va primi orice hartie va avea nevoie.

dar faptul ca despagubirea va dura un an... nu tine de sofer.

 

<small>--- Mesaj completat în 22 Oct 2007 23:41 -------------</small><br/>

Da. BMW=tont la volan.

Sa iti spun de ce.

De ce sa iti cumperi intr-un oras aglomerat o masina de 1,5 tone care consuma 20%? De ce sa iti cumperi intr-o tara fara sosele o masina de 200 cp? De ce sa iti cumperi intr-o tara in curs de dezvoltare o masina a carei reparatie costa enorm din cauza serviciilor foarte scumpe? De ce sa iti cumperi o masina de 10 mii de euro cand locuiesti intr-un apartament putin mai mare decat un BMW? Si seria *de ce-urilor* poate continua dar raspunsul ramane acelasi. De tont.

Mai sunt cateva raspunsuri la aceste intrebari pe care le putem presupune ca sa facem o schita.

Foarte multi posesori de BMW vor sa aiba un alt statut social iar o masina bengoasa ii da dreptul sa se afiseze in spatele blocului ca smecher de smecher. O alta categorie de posesori de bmw sunt cei care se uita la prea multe filme. Apoi ies pe magheru si se cred in NFS. Evident ca acestora le cumpara taticu masina iar ei o izbesc de toti parapetii ca nu au muncit ei pentru banii aia.

O alta categorie sunt cei ce exprima refularile parintilor oprimati in perioada comunista. Copilul isi ia bmw iar tasu va fi foarte madru sa se laude ca progenitura proprie s-a ajuns muncind ca sclavul pentru o corporatie cu credit pe doua vieti ca sa achite bmw-ul.

Evident ca nu ii vom uita pe saracii complexati. Sunt cei complexati de aspectul lor fizic ce compenseaza cu cel mai mare bmw fabricat vreodata.

Toate aceste categorii de soferi de bmw au ceva de demonstrat si va spun sincer ca inca nu am o rezolvare pentru acest flagel dar studiez problema.

 

Oricum aveti grija la bmw-uri aproape toti posesorii acestei marci auto au probleme psihice.

 

nu mi-am imaginat niciodata cate lucruri poti afla despre un om doar uitandu-te la masina care o conduce!

 

asa cum exista doar 12 zodii, exista doar cateva marci de masini.

as fi curios sa aflu caracterizarile tale pentru soferii celorlalte marci de masini.

astept cu nerabdare! :D

Editat de jonlup
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deja vb abureli. BMW, Audi ,Skoda, Logan (cum au toti taximetristii), Daciile vechi, conduse de obicei de mosi..etc. Ce sa mai conduci ca sa nu fi automat catalogat ca si cocalar, baiat de bani gata ..etc?

 

Spunea cineva intr-un articol chiar postat pe aici parca, (in tradcuere ) cam asa: De ce masini sa te feresti? Pai de: SUV, Volvo (pt ca se stie ca sunt sigure, si e probabil ca propietarul sa fie neatent) Camioane (unghiuri moarte), masini zgariate, lovite (propietar foarte posibil neatent), si mai baga cateva categorii cu justificarile aferente, ceva mai detaliat decat am zis eu aici. In fine... aliniantul respectiv conchidea cam in felul urmator. "In cam care dintre participantii la trafic te poti increde pana la urma?? NICI UNUL!". Asa ca Dacii-logan sau nu, Vapoare, Tractoare, BMW-uri, mopede, scutere, sau -de ce nu?-alte motociclete... "BEWARE". (TU sa beware la ce fac ei adica, ca ei...).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Spunea cineva intr-un articol chiar postat pe aici parca, (in tradcuere ) cam asa: De ce masini sa te feresti? Pai de: SUV, Volvo (pt ca se stie ca sunt sigure, si e probabil ca propietarul sa fie neatent) Camioane (unghiuri moarte), masini zgariate, lovite (propietar foarte posibil neatent), si mai baga cateva categorii cu justificarile aferente, ceva mai detaliat decat am zis eu aici. In fine... aliniantul respectiv conchidea cam in felul urmator. "In cam care dintre participantii la trafic te poti increde pana la urma?? NICI UNUL!". Asa ca Dacii-logan sau nu, Vapoare, Tractoare, BMW-uri, mopede, scutere, sau -de ce nu?-alte motociclete... "BEWARE". (TU sa beware la ce fac ei adica, ca ei...).

 

eu m-am invatat sa ma feresc in primul rand de cele gen dacia-papuc.

soferii masinilor astea, daca te uiti la fatza lor, in general te sperii.

nu de toti, dar o buna parte.

sper ca imi completeaza si ozzy caracterizarea cu parerea lui despre soferii de papuc ;)

 

iar despre aia cu bmw, suv sau alte masini "bengoase"...

celor care trag de volan si-mi fac loc sa ma strecor, le multumesc - e interesant de stiut ca exista si de-astia, chiar daca s-a specificat mai sus ca astia au (citez:) probleme psihice.

cei care vor sa faca liniute cu mine... ii ignor sau chiar ii ocolesc daca se baga in seama mai mult decat e necesar.

Editat de jonlup
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

sper ca imi completeaza si ozzy caracterizarea cu parerea lui despre soferii de papuc ;)

 

 

 

Ma bucur ca ce am scris eu ti-a atras atentia si as dori foarte mult sa continuam pe aceasta tema dar suntem pe un topic unde un om a ajuns la spital din cauza unui alt... conducator auto sa spunem. Ce imi este mie clar: Faptul ca de vina a fost conducatorul auto. Din punctul meu de vedere orice conducator auto care nu da prioritate si infaptuieste un accident este un bou. Si este un bou indiferent al carui prieten este si indiferent cati bani ii va da pagubitului si indiferent ce masina conduce.

Nu stiu cui iei tu apararea dar omul ala putea sa moara din cauza ca amicul tau nu a dat prioritate la fel cum amicul meu Pepsiman putea sa moara fiindca un bou cu un BMW nu a dat aceasi prioritate.

Si daca vrei caracterizari ale altor proprietari de vehicule ne putem intalni la o bere ca e mult de scris. Cu toate ca daca te uiti putin mai atent in jurul tau sunt sigur ca poti face acele caracterizari si singur. Tine de obiectivitatea fiecaruia. Daca ramai subiectiv poti macar sa imi raspunzi la intrebarea de ce isi cumpara unii BMW? Il poti intreba pe amicul tau daca tu nu ai inca o asemenea masina.

Oricum parerea mea ramane in picioare despre proprietarii de BMW. Am un var care are BMW pe care l-a cumparat cand avea 20 de ani si vroia sa fie smecher. Si acum vrea sa fie smecher dar are alte prioritati in viata asa ca a mai cumparat un Clio care consuma mai putin si e mai usor de parcat, se intretine mai ieftin si nu plange daca se zgarie. BMW-ul il are inca fiindca a fost tont si asa a ramas. Adica si-a luat teapa ca masina era furata si politia nu ii mai da voie sa o vanda. Are voie sa circule cu ea dar nu o mai poate vinde.

 

Psihoza asta cu masinile din romania ni se trage de pe vremea lu' ceasca cand era foarte greu sa iti procuri o masina. Asteptai cu anii sa cumperi o dacie. Asa ca va spun sincer -modestia salveaza romania- daca mai e ceva de salvat si sunt sigur ca multi nici nu stiu ce inseamna modest si util. E foarte la moda cuvantul smecher.

Sunt cu totii smecheri pe sosele. Ca acolo nu ii cunoste nimeni. Acolo isi permit sa fie cum vor ei ca oricum nu stie nimeni cat de prosti sunt. Tot pe sosele pot sa isi verse frustrarile. A tipat seful azi la ei si ei au inghitit ca sclavii? Pe sosea e momentul sa refuleze. Aici nervii se pot revarsa fara oprelisti si fara frica ca ii da afara un rahat de director de corporatie. Ies toti pe usa multinationalei ca bezmeticii si se revarsa in trafic carand cu ei toti nervii adunati in 12 ore de munca. Pot sa injure pe geamul masinii de lux pe care si-au cumparate-o cu credite pe toata viata. Ce conteaza ca locuiesc cu chirie macar sa aiba masina de fite. Sa se simta importanti macar cand sunt pe sosea. Ca pe sosea nu stie nimeni ca sunt bieti functionari de corporatie.

Imi e mila de bietii oameni. Sunt oameni fara incredere in ei. Oameni care isi castiga increderea in ei cu ajutorul unei masini de lux cumparata SH de la targul de vechituri din Vitan. Imi e mila de ei fiinda atunci cand nu mai sunt la volan raman goi. Cand coboara din masina lor mare cu motor de 200 CP raman niste nimeni. Doar cheia de contact le aminteste ca cu putin timp in urma erau zeii soseleleor. Incearca cu disperare sa isi mentina increderea pe care le-o dadea masina dar pe masura ce se departeaza se fac din ce in ce mai mici. Pe masura ce distanta creste frica le cuprinde sufletele meschine si se simt singuri. Frustrarea ii deranjeaza si se intreaba de ce nu ii mai respecta nimeni. Era mai bine in trafic. Acolo puteau sa privesca fara frica in jur si toata lumea ii respecta. Masina mare si proaspat dusa la spalatorie stralucea ajutata de farurile cu xenon care emiteu fleshuri scurte cand un idiot mergea cu viteza legala si nu se dadaea la o parte cad trecea el cu 150 la ora.

In cele din urma corporatistul se mai linisteste. Nu mai e mult pana maine dimineata cand va avea parte din nou de putin respect. Macar pana ajunge iar la usa multinationalei unde doar portarul il respecta putin.

Inainte sa adoarma isi aminteste scurt de motociclistul intins pe sosea dar se linisteste repede. Bine ca masina a avut doar bara putin zgariata si iese cu polish.

 

Asta este o alta caracterizare unde putem incadra toate marcile, sa fie toata lumea multumita si sa nu mai mai bata la cap cu audi, skoda, megan, Q7 si restul ca de BMW ne-am ocupat detaliat in episodul precedent.

 

In episodul viitor ne vom ocupa si de smecherii fara studii daca vom avea timp. Adica de aia ce asculta manele in spatele blocului proptiti de masini bengoase si sparg semnite pana fac rost de bani de benzina sa faca o plimbare prin cartier cu muzica la maxim.

 

Noroc si cat mai multa smechereala va doresc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

doamne cata polemica poate naste procesul asta de ardere a combustibilului lichid!!! :D

 

observ neimpliniri si refulari de ambele parti ale baricadei. lasati-o in tufis de cearta. imi place ca pe site-ul motoristilor sunt ridicati in slavi motoristii si pusi la colt "conservarii". pe cel al masinilor peugeot se dau motive pt a considera "pejourile" ca masini f. bune. pe site-ul honda, masina honda e mai tare si ca bmw-ul. pe site-ul manelelor, adi minune e mai bun ca pavarotti. putem continua asa la nesfarsit. romanul este cel mai complet, asa crede el, animal politic.

 

o singura intrebare... eu cu cine votez taticule?

 

;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ma bucur ca ce am scris eu ti-a atras atentia si as dori foarte mult sa continuam pe aceasta tema dar suntem pe un topic unde un om a ajuns la spital din cauza unui alt... conducator auto sa spunem. Ce imi este mie clar: Faptul ca de vina a fost conducatorul auto. Din punctul meu de vedere orice conducator auto care nu da prioritate si infaptuieste un accident este un bou. Si este un bou indiferent al carui prieten este si indiferent cati bani ii va da pagubitului si indiferent ce masina conduce.

Nu stiu cui iei tu apararea dar omul ala putea sa moara din cauza ca amicul tau nu a dat prioritate la fel cum amicul meu Pepsiman putea sa moara fiindca un bou cu un BMW nu a dat aceasi prioritate.

Si daca vrei caracterizari ale altor proprietari de vehicule ne putem intalni la o bere ca e mult de scris. Cu toate ca daca te uiti putin mai atent in jurul tau sunt sigur ca poti face acele caracterizari si singur. Tine de obiectivitatea fiecaruia. Daca ramai subiectiv poti macar sa imi raspunzi la intrebarea de ce isi cumpara unii BMW? Il poti intreba pe amicul tau daca tu nu ai inca o asemenea masina.

Oricum parerea mea ramane in picioare despre proprietarii de BMW. Am un var care are BMW pe care l-a cumparat cand avea 20 de ani si vroia sa fie smecher. Si acum vrea sa fie smecher dar are alte prioritati in viata asa ca a mai cumparat un Clio care consuma mai putin si e mai usor de parcat, se intretine mai ieftin si nu plange daca se zgarie. BMW-ul il are inca fiindca a fost tont si asa a ramas. Adica si-a luat teapa ca masina era furata si politia nu ii mai da voie sa o vanda. Are voie sa circule cu ea dar nu o mai poate vinde.

 

Psihoza asta cu masinile din romania ni se trage de pe vremea lu' ceasca cand era foarte greu sa iti procuri o masina. Asteptai cu anii sa cumperi o dacie. Asa ca va spun sincer -modestia salveaza romania- daca mai e ceva de salvat si sunt sigur ca multi nici nu stiu ce inseamna modest si util. E foarte la moda cuvantul smecher.

Sunt cu totii smecheri pe sosele. Ca acolo nu ii cunoste nimeni. Acolo isi permit sa fie cum vor ei ca oricum nu stie nimeni cat de prosti sunt. Tot pe sosele pot sa isi verse frustrarile. A tipat seful azi la ei si ei au inghitit ca sclavii? Pe sosea e momentul sa refuleze. Aici nervii se pot revarsa fara oprelisti si fara frica ca ii da afara un rahat de director de corporatie. Ies toti pe usa multinationalei ca bezmeticii si se revarsa in trafic carand cu ei toti nervii adunati in 12 ore de munca. Pot sa injure pe geamul masinii de lux pe care si-au cumparate-o cu credite pe toata viata. Ce conteaza ca locuiesc cu chirie macar sa aiba masina de fite. Sa se simta importanti macar cand sunt pe sosea. Ca pe sosea nu stie nimeni ca sunt bieti functionari de corporatie.

Imi e mila de bietii oameni. Sunt oameni fara incredere in ei. Oameni care isi castiga increderea in ei cu ajutorul unei masini de lux cumparata SH de la targul de vechituri din Vitan. Imi e mila de ei fiinda atunci cand nu mai sunt la volan raman goi. Cand coboara din masina lor mare cu motor de 200 CP raman niste nimeni. Doar cheia de contact le aminteste ca cu putin timp in urma erau zeii soseleleor. Incearca cu disperare sa isi mentina increderea pe care le-o dadea masina dar pe masura ce se departeaza se fac din ce in ce mai mici. Pe masura ce distanta creste frica le cuprinde sufletele meschine si se simt singuri. Frustrarea ii deranjeaza si se intreaba de ce nu ii mai respecta nimeni. Era mai bine in trafic. Acolo puteau sa privesca fara frica in jur si toata lumea ii respecta. Masina mare si proaspat dusa la spalatorie stralucea ajutata de farurile cu xenon care emiteu fleshuri scurte cand un idiot mergea cu viteza legala si nu se dadaea la o parte cad trecea el cu 150 la ora.

In cele din urma corporatistul se mai linisteste. Nu mai e mult pana maine dimineata cand va avea parte din nou de putin respect. Macar pana ajunge iar la usa multinationalei unde doar portarul il respecta putin.

Inainte sa adoarma isi aminteste scurt de motociclistul intins pe sosea dar se linisteste repede. Bine ca masina a avut doar bara putin zgariata si iese cu polish.

 

Asta este o alta caracterizare unde putem incadra toate marcile, sa fie toata lumea multumita si sa nu mai mai bata la cap cu audi, skoda, megan, Q7 si restul ca de BMW ne-am ocupat detaliat in episodul precedent.

 

In episodul viitor ne vom ocupa si de smecherii fara studii daca vom avea timp. Adica de aia ce asculta manele in spatele blocului proptiti de masini bengoase si sparg semnite pana fac rost de bani de benzina sa faca o plimbare prin cartier cu muzica la maxim.

 

Noroc si cat mai multa smechereala va doresc.

 

 

;) ai pus punctul pe "i"...in general romanii(in special bucurestenii) au o ura adanca in ei...cauze?:saracia,o viata plina de frustrari,grija zilei de maine,discomfortul,aglomeratia,aerul mizerabil ....unii se descarca cand sunt in masina,alti merg pe stadioane,altii gonesc pe motoare....fiecare in felul lui..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Psihoza asta cu masinile din romania ni se trage de pe vremea lu' ceasca cand era foarte greu sa iti procuri o masina. Asteptai cu anii sa cumperi o dacie. Asa ca va spun sincer -modestia salveaza romania- daca mai e ceva de salvat si sunt sigur ca multi nici nu stiu ce inseamna modest si util. E foarte la moda cuvantul smecher.

------------------------------------------------------------------------------

 

In episodul viitor ne vom ocupa si de smecherii fara studii daca vom avea timp. Adica de aia ce asculta manele in spatele blocului proptiti de masini bengoase si sparg semnite pana fac rost de bani de benzina sa faca o plimbare prin cartier cu muzica la maxim.

 

Noroc si cat mai multa smechereala va doresc.

 

 

Bine de tot spus ;)

 

Plus o mica completare: asa cum este oarecum "inutil" sa-ti iei masina de 200 CP intr-un oras sufocat ca Bucurestiul (din diverse motive care au fost mentionate mai sus), deoarece chiar si 100 CP ar fi arhisuficienti, oare nu putem extinde afirmatia asta si la motociclisti? De exemplu la cei care isi iau supervitezane...? Intreb si eu :D

 

offtopic: Ozzy omule, dar bine le invartesti din condei!

Editat de lucacelnebun
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

... o mica completare: asa cum este oarecum "inutil" sa-ti iei masina de 200 CP intr-un oras sufocat ca Bucurestiul (din diverse motive care au fost mentionate mai sus), deoarece chiar si 100 CP ar fi arhisuficienti, oare nu putem extinde afirmatia asta si la motociclisti? De exemplu la cei care isi iau supervitezane...? Intreb si eu :D

 

 

piata moto este o piata imensa. exista foarte multe feluri de motociclete pentru a veni in intampinarea GUSTURILOR clientilor. fiecare isi ia ce ii place. daca "vitezanele" au prea multi cai atunci chopperele au prea multe kile. respectand acelasi rationament banditurile sau horneturile inca au prea multa putere. deci ar trebui sa avem numai scuterase si matizuri pe strada. sau si mai bine, toata lumea sa mearga in autobuze standard cu indicative ce desemneaza destinatia. nu stiu cati dintre voi au "prins" vremea lui ceasca, biju, nea nicu etc. atunci mai toata lumea era gri si implicit similara. nu erau bogati sau saraci si toata lumea era "egala" (e adevarat ca unii erau mai egali decat ceilalti). toata clasa muncitoare mergea cu mobra la peste. toata lumea avea probleme cu platina si cauta una bosh pe sub mana. era mirobolant.

 

e adevarat ca imaginea cate unui q7 alb sidefat condus de persoane cu bronz artificial sau natural este hilara. la fel ca si imaginea cate unei sorcove repsol sau "custom" la care si placutele de frana sunt nichelate. asta nu inseamna ca oamenii nu au dreptul la propriile gusturi.

 

atata timp cat cel cu q7 este mai respectuos in trafic decat cel cu matiz si "repsolarul" mai civilizat decat ala cu scuterul kymco totul este bine si frumos ( ;) da doamne... )

 

problema este ca uitam definitia tuturor acestor obiecte ale discordiei: vehicule. ele trebuie tratate ca niste masinarii care te duc de la a la b (unele mai repede si unele mai incet :blbl: ). de reamintit ca suntem pe strada impreuna cu alte fiinte umane (sic) pe care trebuie sa le respectam.

 

si gata, destul cu vorbaria. ma duc sa ma joc pe net, sa mai impusc niste angajati ai multinationalelor sau niste manelisti sau niste roacheri satanisti sau niste intelectuali sau niste portari sau niste ...........

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deja vb abureli. BMW, Audi ,Skoda, Logan (cum au toti taximetristii), Daciile vechi, conduse de obicei de mosi..etc. Ce sa mai conduci ca sa nu fi automat catalogat ca si cocalar, baiat de bani gata ..etc?

Cred ca la postul meu te referi, dar eu n-am pomenit nimic de Logan si taximetristi inca. Topul pericolelor dupa mine in Bucuresti e:

1. Cocalari: Audi mare (X7, A8, A6, etc.). Apropape toti conducatorii acestor tipuri de vehicole vazuti de mine arata a mafioti (de culoare sau nu) si se comporta ca atare;

2. Skoda marisoara (nu Fabia). Apropape toti conducatorii acestor vehicole sunt angajati pe un post cu leafa marisoara (la multi-nationala sau neaosa romaneasca), dar nu suficienta ca sa-si ia Volkswagen sau altceva facut in Germania. Ies de la serviciu storsi si nu mai sunt capabili sa se uite in oglinda ca se gandesc deja ce au de rezolvat a doua zi, asa ca se comporta imprevizibil.

3. Fiul lui tata: BMW, Mercedes, Audi, Skoda, Dacia, ce-o fi pe acolo. Tipi care simt nevoia sa demonstreze ca sunt buni (si unii sunt buni, de exemplu unul cu BMW a reusit sa implante o Dacie nevinovata intr-o filiala ING pe Dorobanti asta vara), dar de obicei dupa astia nu trebuie sa te uiti decat in weekend pe marile bulevarde unde tampitii astia se cred la curse (la fel ca unii pe motociclete de viteza de 1000cc).

4. "Vedete", sau mai clar femei la volan pe masini pe care nu si le permit, dar cu puteri enorme: Nu conteaza marca, de la SUV la decapotabila comportamentul e acelasi - "desi de doi ani de cand mi-am luat carnet nu am condus nimic nu-mi pun semn de incepator ca arata rusinos, si desi habar n-am sa conduc daca ma suna managerul nu-mi permit sa nu-i raspund, iar hands-free nu port ca-mi strica coafura chiar daca e pe blue-tooth".

5. "Profesionisti": spre 20% din taximetristi si alti "profesionistii lui peste" inca nu au aflat ca trebuie sa semnalizezi si sa te uiti in oglinzi cand schimbi directia de mers sau isi inchipuie ca in Codul Rutier exista un articol ca daca un vehicol pe doua roti vrea sa faca stanga pe un drum cu o singura banda si el e pe 4 roti tu (pe 2 roti) trebuie sa-i dai prioritate ca el are mai multe roti (un taximetrist vroia sa ma bata pe chestia asta).

6. Masini conduse de femei luate pe banii lor (de obicei mici, gen Matiz, Peugeot 106/206, Fiat 650, Skoda Fabia, si alte chestii mici mai putin Mini Morris): masinile astea merg excesiv de prudent, excesiv de incet, de obicei tin bine distanta fata de masina din fata, dar respectiva soferita de obicei inca nu a aflat la ce folosesc oglinzile (in afara de uitat in oglinda), asa ca la asa o masina te poti astepta la o frana brusca aproape fara motiv, la viraje bruste la 3km/h, la alte ghidusii; genul asta de masini e periculos doar din fata sau din lateral, dar de obicei nu din spate.

7. Renumitele rable (Dacia, Skoda antica, Trabant, Moskvici, alte prostii comuniste). De cele mai multe ori tampeniile aste sunt conduse de proprietarii initiali, asa ca astia chiar nu sunt in stare sa vada o motocicleta cu farurile aprinse nici macar noaptea, sau in orice caz sunt convinsi ca spre ei vine foarte incet o bicicleta.

8. Toate marcile de masini, ca desi exista o legatura clara intre tipul de masina si felul de condus de multe ori exista exceptii - de genul fiul conduce masina lui tata (de exemplu eu m-am obisnuit sa fiu destul de prudent la masinile Toyota de la Corolla in sus ca de obicei pe posesorii lor pot sa-i incadrez la capitolul "Skoda mare" de mai sus dar cu ceva mai multi bani, dar mi s-a intamplat ca un tip cu Corolla care incerca sa iasa dintr-o curte dupa o duba, cand a vazut ca ma blocheaza mi-a facut semn cu mana sa trec si a dat usor innapoi ca sa am eu loc sa trec printre masinile parcate - desigur toate in dreptul semnului de "Oprirea interzisa" - si alea care stateau in coloana).

 

Ca sa nu fiu acuzat de misoginism, trebuie sa spun ca se simte o diferenta clara intre sexe la stilul de condus: de obicei femeile sunt mai fricoase, mai ezitante, tin distanta fata de vehicolul dinainte mai mare - cu alte cuvinte conduc mai preventiv - dar majoritatea habar n-au de ce masina aia are atatea oglinzi, pe cand barbatii conduc mult mai agresiv, stau in fundul masinii din fata (si nu de putine ori il indoaie), dar au o atentie distributiva mai buna si se uita macar in oglinda din stanga din cand an cand din reflex. Asa ca daca puteti aprecia sexul conducatorului din fata asta poate fi un criteriu de folos - daca are parul lung probabil e femeie, deci pot sa ma astept la o frana brusca sau un ocol de groapa fara ezitare cand e in fata mea, dar sa tina distanta si sa franeze la timp in spatele meu, pe cand daca e barbat pot sa ma astept sa vireze fara sa semnalizeze sau sa ma impinga un pic ca nu a franat la timp, sau cel putin sa-mi dea senzatii tari cand ma depaseste si imi rateaza genunchiul cu 2 cm; desigur ca exista aici si un al 3-lea sex - al profesionistilor - si la astia trebuie sa intelegi ca nicio manevra interzisa de Codul Rutier pentru ei nu e cu adevarat interzisa, si partea cu adevarat provocatoare (in afara de betoniere, buldozere, etc...) e sa-ti dai seama cand intr-o Dacie e un amator sau un profesionist... Sigur ca asta cu profesionistii e valabila in maximum 20% din cazuri (cum spuneam inainte despre taximetristi), dar astia nu sunt vopsiti in galben, asa ca ce criteriu ai sa-i ghicesti?

 

Pana la urma trebuie sa fim circumspecti la orice masina, ca nu poti sa stii de unde vine dusmanul....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:blbl: ai pus punctul pe "i"...in general romanii(in special bucurestenii) au o ura adanca in ei...cauze?:saracia,o viata plina de frustrari,grija zilei de maine,discomfortul,aglomeratia,aerul mizerabil ....unii se descarca cand sunt in masina,alti merg pe stadioane,altii gonesc pe motoare....fiecare in felul lui..

 

intr-adevar, manifestarile astea le vedem mereu, la bucuresteni in general si in special la romani.

in bucuresti sunt adunati oameni din toata tara, am constatat ca esti privit oarecum ciudat de cate unii de prin tara cand zici ca esti din bucuresti...

chiar daca unii sau altii mai uita ca au rude/prieteni/cunostinte plecate in bucuresti cu treburi (facultate/servici/etc) si ramase in bucuresti :D

 

<small>--- Mesaj completat în 24 Oct 2007 01:27 -------------</small><br/>

Ma bucur ca ce am scris eu ti-a atras atentia si as dori foarte mult sa continuam pe aceasta tema dar suntem pe un topic unde un om a ajuns la spital din cauza unui alt... conducator auto sa spunem. Ce imi este mie clar: Faptul ca de vina a fost conducatorul auto. Din punctul meu de vedere orice conducator auto care nu da prioritate si infaptuieste un accident este un bou. Si este un bou indiferent al carui prieten este si indiferent cati bani ii va da pagubitului si indiferent ce masina conduce.

Nu stiu cui iei tu apararea dar omul ala putea sa moara din cauza ca amicul tau nu a dat prioritate la fel cum amicul meu Pepsiman putea sa moara fiindca un bou cu un BMW nu a dat aceasi prioritate.

Si daca vrei caracterizari ale altor proprietari de vehicule ne putem intalni la o bere ca e mult de scris.

 

mi-a atras atentia si mi-a placut ce ai scris.

chiar ai talent, scrii foarte bine.

de fapt, nu m-as mira sa-mi zici ca ai ceva articole/nuvele/romane publicate deja :eek:

cred ca ai convins pe multi aici :lol:

in acelasi timp, raman la parerea mea... consider ca ai fost foarte subiectiv si ca ai facut exact ce nu as fi vrut sa se intample aici: deducerea unor generalizari din situatie concreta.

nu zic ca nu ai dreptate cu ce ai scris, ci doar ca nu e cazul sa se puna eticheta generala pe situatia concreta.

dar ai scris frumos! :lol:

 

consider ca mi-am exprimat suficient punctul de vedere pe topicul asta pana acum, ma opresc din scris.

daca vreti sa dezbateti in continuare, va urez succes, eu am cam terminat ce aveam de zis pe subiectul concret.

 

dar ne putem intalni si la bere si orice discutii, fara nici o problema! :lol:

 

 

asfalt uscat!

 

<small>--- Mesaj completat în 24 Oct 2007 01:33 -------------</small><br/>

 

o singura intrebare... eu cu cine votez taticule?

 

;)

 

voteaza cu atentia si prudenta, si la volan si la coarne! :D

Editat de jonlup
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

e adevarat ca imaginea cate unui q7 alb sidefat condus de persoane cu bronz artificial sau natural este hilara. la fel ca si imaginea cate unei sorcove repsol sau "custom" la care si placutele de frana sunt nichelate. asta nu inseamna ca oamenii nu au dreptul la propriile gusturi.

 

atata timp cat cel cu q7 este mai respectuos in trafic decat cel cu matiz si "repsolarul" mai civilizat decat ala cu scuterul kymco totul este bine si frumos ( :D da doamne... )

 

problema este ca uitam definitia tuturor acestor obiecte ale discordiei: vehicule. ele trebuie tratate ca niste masinarii care te duc de la a la b (unele mai repede si unele mai incet :blbl: ). de reamintit ca suntem pe strada impreuna cu alte fiinte umane (sic) pe care trebuie sa le respectam.

 

 

 

Asa e, ai dreptate, oamenii au intr-adevar dreptul sa aleaga ce conduc conform propriilor gusturi.

 

Si, mai ales, mare dreptate ai avut cand ai spus ca sintem pe strada impreuna cu alte fiinte umane pe care trebuie sa le respectam, indiferent de masinaria condusa - ar fi frumos sa gandeasca toti asa.

 

 

Pacat ca atunci cand iesim in trafic, ne lovim de crunta realitate ;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ma bucur ca ce am scris eu ti-a atras atentia si as dori foarte mult sa continuam pe aceasta tema dar suntem pe un topic unde un om a ajuns la spital din cauza unui alt... conducator auto sa spunem. Ce imi este mie clar: Faptul ca de vina a fost conducatorul auto. Din punctul meu de vedere orice conducator auto care nu da prioritate si infaptuieste un accident este un bou. Si este un bou indiferent al carui prieten este si indiferent cati bani ii va da pagubitului si indiferent ce masina conduce.

Nu stiu cui iei tu apararea dar omul ala putea sa moara din cauza ca amicul tau nu a dat prioritate la fel cum amicul meu Pepsiman putea sa moara fiindca un bou cu un BMW nu a dat aceasi prioritate.

Si daca vrei caracterizari ale altor proprietari de vehicule ne putem intalni la o bere ca e mult de scris. Cu toate ca daca te uiti putin mai atent in jurul tau sunt sigur ca poti face acele caracterizari si singur. Tine de obiectivitatea fiecaruia. Daca ramai subiectiv poti macar sa imi raspunzi la intrebarea de ce isi cumpara unii BMW? Il poti intreba pe amicul tau daca tu nu ai inca o asemenea masina.

Oricum parerea mea ramane in picioare despre proprietarii de BMW. Am un var care are BMW pe care l-a cumparat cand avea 20 de ani si vroia sa fie smecher. Si acum vrea sa fie smecher dar are alte prioritati in viata asa ca a mai cumparat un Clio care consuma mai putin si e mai usor de parcat, se intretine mai ieftin si nu plange daca se zgarie. BMW-ul il are inca fiindca a fost tont si asa a ramas. Adica si-a luat teapa ca masina era furata si politia nu ii mai da voie sa o vanda. Are voie sa circule cu ea dar nu o mai poate vinde.

 

Psihoza asta cu masinile din romania ni se trage de pe vremea lu' ceasca cand era foarte greu sa iti procuri o masina. Asteptai cu anii sa cumperi o dacie. Asa ca va spun sincer -modestia salveaza romania- daca mai e ceva de salvat si sunt sigur ca multi nici nu stiu ce inseamna modest si util. E foarte la moda cuvantul smecher.

Sunt cu totii smecheri pe sosele. Ca acolo nu ii cunoste nimeni. Acolo isi permit sa fie cum vor ei ca oricum nu stie nimeni cat de prosti sunt. Tot pe sosele pot sa isi verse frustrarile. A tipat seful azi la ei si ei au inghitit ca sclavii? Pe sosea e momentul sa refuleze. Aici nervii se pot revarsa fara oprelisti si fara frica ca ii da afara un rahat de director de corporatie. Ies toti pe usa multinationalei ca bezmeticii si se revarsa in trafic carand cu ei toti nervii adunati in 12 ore de munca. Pot sa injure pe geamul masinii de lux pe care si-au cumparate-o cu credite pe toata viata. Ce conteaza ca locuiesc cu chirie macar sa aiba masina de fite. Sa se simta importanti macar cand sunt pe sosea. Ca pe sosea nu stie nimeni ca sunt bieti functionari de corporatie.

Imi e mila de bietii oameni. Sunt oameni fara incredere in ei. Oameni care isi castiga increderea in ei cu ajutorul unei masini de lux cumparata SH de la targul de vechituri din Vitan. Imi e mila de ei fiinda atunci cand nu mai sunt la volan raman goi. Cand coboara din masina lor mare cu motor de 200 CP raman niste nimeni. Doar cheia de contact le aminteste ca cu putin timp in urma erau zeii soseleleor. Incearca cu disperare sa isi mentina increderea pe care le-o dadea masina dar pe masura ce se departeaza se fac din ce in ce mai mici. Pe masura ce distanta creste frica le cuprinde sufletele meschine si se simt singuri. Frustrarea ii deranjeaza si se intreaba de ce nu ii mai respecta nimeni. Era mai bine in trafic. Acolo puteau sa privesca fara frica in jur si toata lumea ii respecta. Masina mare si proaspat dusa la spalatorie stralucea ajutata de farurile cu xenon care emiteu fleshuri scurte cand un idiot mergea cu viteza legala si nu se dadaea la o parte cad trecea el cu 150 la ora.

In cele din urma corporatistul se mai linisteste. Nu mai e mult pana maine dimineata cand va avea parte din nou de putin respect. Macar pana ajunge iar la usa multinationalei unde doar portarul il respecta putin.

Inainte sa adoarma isi aminteste scurt de motociclistul intins pe sosea dar se linisteste repede. Bine ca masina a avut doar bara putin zgariata si iese cu polish.

 

Asta este o alta caracterizare unde putem incadra toate marcile, sa fie toata lumea multumita si sa nu mai mai bata la cap cu audi, skoda, megan, Q7 si restul ca de BMW ne-am ocupat detaliat in episodul precedent.

 

In episodul viitor ne vom ocupa si de smecherii fara studii daca vom avea timp. Adica de aia ce asculta manele in spatele blocului proptiti de masini bengoase si sparg semnite pana fac rost de bani de benzina sa faca o plimbare prin cartier cu muzica la maxim.

 

Noroc si cat mai multa smechereala va doresc.

 

/quote

 

foarte bine scris ai mare dreptate in cele scrise de tine , am intilnit aceste specimene in cadrul firmelor unde am lucrat sau intre partenerii mei de negocieri , oameni slab pregatiti , saraci cu duhul dar plini de ei in particular . placerea mea este ca in trafic in loc sa ii injur ,sa le strig "saraculeeeeeeeeeee" si ma gindesc citeodata ce or zice saracii cind aud asa ceva : "mama ce excentric "" cine o fi bogatasul ala care se plimba cu motocicleta aia care scoate fum si tipa la mine care trei sferturi de salariu il dau la banca ptr masina "

 

QUOTE(flying--boy @ Oct 23 2007, 12:45 PM)

 

ai pus punctul pe "i"...in general romanii(in special bucurestenii) au o ura adanca in ei...cauze?:saracia,o viata plina de frustrari,grija zilei de maine,discomfortul,aglomeratia,aerul mizerabil ....unii se descarca cand sunt in masina,alti merg pe stadioane,altii gonesc pe motoare....fiecare in felul lui..

 

mai usor cu aprecierile la adresa bucurestenilor , am exemplu clar ca pina una alta ,cei aciuati in capitala sunt in topul smecheriei ieftine . am trait cu una care a ramas in bucuresti dupa facultate ea amarita sta cu chirie dar in loc sa foloseasca banii primiti de la ai ei ptr un avans la o casa , nu tata ea A VRUT MASINA , ca de cu tramvai ul nu se putea duce la munca .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ART. 30 CONSTITUTIA ROMANIEI

Libertatea de exprimare

(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor Âşi libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisă

 

sunt bucurestean de la bunici incoace...bunicii au venit in Bucuresti la 16 respectiv 18 ani.....asta e parerea mea....totul se trage de la CONDITIILE DE TRAI ..nu e vina nimanui... ;) :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

last news: sunt pieton de ieri de la ora 13:30, cel putin o luna.

 

un sofer neatent a ochit un loc de parcare si brusc a vrut sa parcheze... ghinionul meu ca eram acolo... in dreapta lui, in unghiul mort, in locul nepotrivit, la momentul nepotrivit... etc etc... si parcarea nu i-a mai reusit.

 

totul fiind la viteza mica si eu echipat relativ ok, am scapat doar cu un umar trist (va reveni la normal in cateva zile) si cu mobra busita.

 

acum incepe distractia... asigurari, constatari, service, iar asigurari, iar .... pm, noroc ca se termina sezonul ca altfel ma urcam pe pereti ;)

 

situatia a fost clasica, raspunsul standard: "nu te-am vazut"!

el a fost o secunda neatent... riscul meu e mult mai mare decat al lui, urmarile sunt pe masura.

ce sa-i fac, sa-l omor, sa-i dau casti in cap?

sa zbier pe forum ca aoleu, ce nemernic de conservar?

nu ajuta la nimic.

si nu avea nici bmw, nici jeep... nici fitze in cap, nici nimic!

avea un peugeot 206, un om cat se poate de normal, cu copii de varsta mea acasa.

nu e nevoie de jeep ca sa omori un om!

si nici sa fii bolnav psihic la volanul unui bmw!

cu tot stilul meu "defensiv" de a merge pe mobra, unele lucruri nu mai apuc sa le evit... in trafic nu depinde chiar totul de mine!

azi, ca (aproape) in fiecare zi, cand m-am urcat pe 650cmc cu 2 roti si am plecat, mi-am asumat niste riscuri.

azi am riscat si am pierdut.

n-am nimic cu omul, nici un resentiment la adresa lui.

tot ce ma gandesc acum e ca multumesc cuiva acolo undeva (care totusi ne iubeste) pentru ca a avut grija de mine si imi doresc doar sa-mi vad mobra reparata cat mai curand.

 

spre bafta mea, incidentul s-a intamplat la viteza mica si eu sunt ok, motorul e cam braf!

ce sa mai comentez altceva... e un fapt divers printre atatea altele!

 

sanatate! si... aveti grija de voi!

Editat de jonlup
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

;)

last news: sunt pieton de ieri de la ora 13:30, cel putin o luna.

 

un sofer neatent a ochit un loc de parcare si brusc a vrut sa parcheze... ghinionul meu ca eram acolo... in dreapta lui, in unghiul mort, in locul nepotrivit, la momentul nepotrivit... etc etc... si parcarea nu i-a mai reusit.

 

totul fiind la viteza mica si eu echipat relativ ok, am scapat doar cu un umar trist (va reveni la normal in cateva zile) si cu mobra busita.

 

acum incepe distractia... asigurari, constatari, service, iar asigurari, iar .... pm, noroc ca se termina sezonul ca altfel ma urcam pe pereti :D

 

situatia a fost clasica, raspunsul standard: "nu te-am vazut"!

el a fost o secunda neatent... riscul meu e mult mai mare decat al lui, urmarile sunt pe masura.

ce sa-i fac, sa-l omor, sa-i dau casti in cap?

sa zbier pe forum ca aoleu, ce nemernic de conservar?

nu ajuta la nimic.

si nu avea nici bmw, nici jeep... nici fitze in cap, nici nimic!

avea un peugeot 206, un om cat se poate de normal, cu copii de varsta mea acasa.

nu e nevoie de jeep ca sa omori un om!

si nici sa fii bolnav psihic la volanul unui bmw!

cu tot stilul meu "defensiv" de a merge pe mobra, unele lucruri nu mai apuc sa le evit... in trafic nu depinde chiar totul de mine!

azi, ca (aproape) in fiecare zi, cand m-am urcat pe 650cmc cu 2 roti si am plecat, mi-am asumat niste riscuri.

azi am riscat si am pierdut.

n-am nimic cu omul, nici un resentiment la adresa lui.

tot ce ma gandesc acum e ca multumesc cuiva acolo undeva (care totusi ne iubeste) pentru ca a avut grija de mine si imi doresc doar sa-mi vad mobra reparata cat mai curand.

 

spre bafta mea, incidentul s-a intamplat la viteza mica si eu sunt ok, motorul e cam braf!

ce sa mai comentez altceva... e un fapt divers printre atatea altele!

 

sanatate! si... aveti grija de voi!

 

ceasul rau .... :D :blbl: ..ce sa-i faci.....bine ca sezonul e pe incheiate....pana incepe urmatorul iti faci si oasele si fierul..aveai casco?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

;)

 

ceasul rau .... :D :blbl: ..ce sa-i faci.....bine ca sezonul e pe incheiate....pana incepe urmatorul iti faci si oasele si fierul..aveai casco?

oasele sunt doar intristate putin, nu sunt rupte, cred ca vor fi gata in cateva zile.

n-aveam casco, inca nu sunt lamurit daca merita sa-mi fac casco, mai studiez problema... acum am timp, ca n-am cu ce sa mai bat soselele... :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...