vazilro Postat Martie 5, 2009 Share Postat Martie 5, 2009 Da' janta ii tot de GS?.......oricum arata mult mai "agresiva" asa. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
banicaiulian Postat Martie 5, 2009 Share Postat Martie 5, 2009 Da' janta ii tot de GS?.......oricum arata mult mai "agresiva" asa. Din motive pur financiare, janta ii tot de GS(3.5 toli), nu ca i-ar fi stat in gat una de bandit 400(4 toli) sau katana(4.5 toli). Daca treceam pe katana, puteam pune si 160, dar deja as fi exagerat.. pentru ca se strica ciclistica destul de mult Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristian78 Postat Martie 5, 2009 Share Postat Martie 5, 2009 (editat) Din motive pur financiare, janta ii tot de GS(3.5 toli), nu ca i-ar fi stat in gat una de bandit 400(4 toli) sau katana(4.5 toli). Daca treceam pe katana, puteam pune si 160, dar deja as fi exagerat.. pentru ca se strica ciclistica destul de mult Din cate stiu trebuie sa schimbi si bascula daca vrei sa pui cauciuc mai mare de 150 (cu sau fara janta). Ar ami fi o problema legata de aliniamentul pinioanelor, cel al rotii cu cel din motor. Editat Martie 5, 2009 de cristian78 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
banicaiulian Postat Martie 6, 2009 Share Postat Martie 6, 2009 Pentru cauciucul de 150 si 160, se preteaza janta de 4 toli si mai mult, 4.5 toli, pentru ca janta de GS modifica profilul cauciucului. S-a modificat si la a mea, dar nu e deranjant. Se poate pastra bascula pentru cauciucul de 160 dar in schimb se pun seibi sub foaia spate, pentru a putea face sa nu atinga lantul de cauciuc si a alinia pinionul de atac cu foaia. Pentru cauciucuri peste 160 (am vazut 190) se schimba bascula, cu una de gsx-r de ex, care e mai mare si mai usoara, iar din cate stiu, compatibila cu cea de GS. Peste 160 reprezinta modificari pentru cineva care nu are ce face cu banii, pentru ca nu se merita investitia deloc. Dupa ce depasesti 160 pe spate, esti obligat sa treci la janta de 3.5 si 120 pe fata, pentru ca altfel se schimba ciclistica aiurea rau. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
JhOn Postat Martie 6, 2009 Share Postat Martie 6, 2009 gs'isti, aveti asigurari la motoare? iar pt cele mai noi, un casco ceva??? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
arrakis Postat Martie 6, 2009 Share Postat Martie 6, 2009 gs'isti, aveti asigurari la motoare? iar pt cele mai noi, un casco ceva??? Salutare Jhon, Niste preturi orientative pentru casco poti sa dai? Hai sa luam de exemplu motorul meu din 2004 cumparat cu 3800 iepuroi (cred ca mai ai nevoie si de urmatoarele informatii: carnet de 2 ani, si 26 ani). Merci! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Piratul Postat Martie 6, 2009 Share Postat Martie 6, 2009 Ce stiti de inspectia tehnica periodica? Cand si cum se face? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
anescu Postat Martie 6, 2009 Share Postat Martie 6, 2009 Ce stiti de inspectia tehnica periodica? Cand si cum se face? Eu am facut-o ultima data acu ~ 1.5 ani, deci din amintiri: Service pe soseaua Fundeni, sub pod (cum mergi din Pantelimon spre Colentina) treci de pod, faci dreapta si treci pe sub pod, si cand sa ajungi pe sensul opus e service-ul. Daca vii de la Colentina in loc s-o iei pe pod faci dreapta. Era un pusti care s-a invartit pe langa ea, se face test de noxe, se uita sa nu-i cada ceva, etc. Dupa aia a dat si-o tura cu ea sa-i verifice franele. Oricum moto era la primul ITP, n-a avut nimic de zis. Daca ai ceva modificari neomologate sau urme de accident s-ar putea sa nu treci (gen toba de masina, janta mai lata, far spart, etc) Acu nici o luna am facut ITP la masina si-a costat 100RON, deci si la moto banuiesc ca e pana in suma asta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andu_wasup Postat Martie 6, 2009 Share Postat Martie 6, 2009 Dupa aia a dat si-o tura cu ea sa-i verifice franele. Si ce forta de franare ti-a trecut pe foaie? sa dea dracii daca ii las sa ''dea'' ture cu motorul meu, pe banii mei. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristian78 Postat Martie 6, 2009 Share Postat Martie 6, 2009 Si ce forta de franare ti-a trecut pe foaie? sa dea dracii daca ii las sa ''dea'' ture cu motorul meu, pe banii mei. Si eu am facut tot acolo. Sunt OK oamenii. Se uita putin la serii/lumini si merge cu ea 5 metri prin curte sa-i verifice franele. Asa ca nu ai de ce sa te cramponezi. Unul dintre ei imi povestea ca a mers multi ani pe motor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andu_wasup Postat Martie 6, 2009 Share Postat Martie 6, 2009 Si eu am facut tot acolo. Sunt OK oamenii. Se uita putin la serii/lumini si merge cu ea 5 metri prin curte sa-i verifice franele. Asa ca nu ai de ce sa te cramponezi. Unul dintre ei imi povestea ca a mers multi ani pe motor. dar cine ii pune pe ei sa se plimbe cu motorul pentru verificarea sistemului de franare?legislativ ma refer. Conform legislatiei in vigoare motocicletele sunt incadrate in clasa 1-a de verificare,dar nu exista specificatii despre cum trebuie efectuata verificarea sistemului de franare(sau nu am sapat suficient). O plimbare de 5 metri?pai asta e total subiectiv in comparatie cu un test real pe stand. La partea cu mersul pe motor legea ii obliga sa posede permis pentru categoria pe care o verifica. Ar fi chiar culmea sa nu aiba nici permis, dar sa verifice franele in mers Bafta! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Piratul Postat Martie 6, 2009 Share Postat Martie 6, 2009 Multumesc. Ce se intampla daca nu fac/am inspectia tehnica? Am o bucatica de carena rupta langa un far, n-am chef sa schimb ditamai bucata de carena fata pentru ca sunt rupti 5cm. Am cumparat-o de noua acum 2 ani, oare avea facuta inspectia? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
JhOn Postat Martie 6, 2009 Share Postat Martie 6, 2009 itp'ul espira la fiecare 2 ani. unde mi-am facut eu s'a uitat doar la serii. atat si nimic mai mult. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andu_wasup Postat Martie 6, 2009 Share Postat Martie 6, 2009 (editat) Am cumparat-o de noua acum 2 ani, oare avea facuta inspectia? Dar talon la ea ai? Nu de alta dar scrie acolo pe ultima pagina data urmatoarei verificari tehnice.(e pagina aia cu un tabelas asa dragut de 3x4 casute) Titlul mare spune ''Anexa la certificatul de inmatriculare'' si mai jos ''Data urmatoarei inspectii tehnice''. Editat Martie 6, 2009 de andu_wasup Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Piratul Postat Martie 6, 2009 Share Postat Martie 6, 2009 AHA. Andule, m-ai lamurit. Scrie "Data urmatoarei inspectii tehnice: 05.09.2009" 10X Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
anescu Postat Martie 6, 2009 Share Postat Martie 6, 2009 AHA. Andule, m-ai lamurit. Scrie "Data urmatoarei inspectii tehnice: 05.09.2009" 10X Pai mai ai ceva vreme. Nu stiu sa zic cu bucata lipsa din carena, posibil daca ai noroc sa nu conteze. Poti sa te interesezi din timp ca sa fii pregatit. Daca ai ITP-ul expirat parca se confisca talonul + amenda? Referitor la ITP: 1) franele cred ca-s cam greu de testat la fel ca la masini, asta si pt ca inca sunt putine moto la noi, nu stiu daca renteaza investitia in aparatura la cate moto sunt in Ro. Dar cand or sa fie ca prin Spania probabil c-o sa gaseasca si o "metodologie" corespunzatoare . Oricum daca pune omu o frana si vede ca nu tine cred ca-si poate face o opinie, nu? 2) Cand am fost cu masina mi-a zis tipul ca de ~1.5 ani RAR-ul face verificari, adica poate sa-i comunice mecanicului ca vin si ei sa verifice masina aflata deja in teste. Nu stiu daca fac la fel si pt moto. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vanatorul Postat Martie 6, 2009 Share Postat Martie 6, 2009 gs'isti, aveti asigurari la motoare? iar pt cele mai noi, un casco ceva??? Salut Si pe mine ma intereseaza casco.. am avut casco la astra 200euro / an: GS 500E , 2004- valoare asigurata 2000EURO, fransiza 10%, nu mai putin de 100euro, cam asta am avut...se poate ceva mai bine?? Multam Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adi_mot Postat Martie 6, 2009 Share Postat Martie 6, 2009 Salut, Am la gs-ul meu un ghidon street cred, adica e mai lung si mai drept. Ma tot bate gandul sa trec la unu sport. Eu unu la un mic test m-am simtit mai comod cu ala sport. Voi ce parere aveti? Merita? Voua cum vi se pare modelul sport? Merci, Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vazilro Postat Martie 7, 2009 Share Postat Martie 7, 2009 Avantajul la ghidonul sport este ca stai mai aplecat......deci nu te loveste vantul asa tare. In schimb dupa 100 km apar dureri la umeri. Eu acum am trecut la ghidon "drept" , deci daca vrei ghidon "sport" cu toate accesoriile de prindere/fixare, da-mi un pm, le dau la pret simbolic. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
varugica Postat Martie 7, 2009 Share Postat Martie 7, 2009 Sau daca vrei la schimb pentru ca pe mine ma intereseaza mai mult pentru drumuri mai lungi , da un PM Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andu_wasup Postat Martie 7, 2009 Share Postat Martie 7, 2009 (editat) Cu ceva vreme in urma,cam prin noiembrie,ma plangeam eu de un zgomot ciudat(ca o bataie neuniforma si infundata) la motocicleta care aparea la relanti si de obicei dura cateva secunde: 1-2 batai pauza 1 secunda 1-2 batai pauza. In prima faza am catalogat-o ca proveniind din zona cutiei de viteze.Total gresit.Am cautat indelung pe net,pe forumuri externe,pe altii care au aceeasi problema.Surpriza mare a fost cand am aflat ca majoritatea gs-urile dupa 2000-2001 au aceeasta problema. Motiv: 1 sau mai multe ''cam folower'' isi fac joc in chiulasa si se deformeaza.Din pacate chestia asta deformeaza si chiulasa.Remedierea: se schimba ''cam folower'' si acele ''shim'' +chiulasa Din ce am inteles de la cei care au avut aceasta problema,zgomotul poate aparea oricand,inclusiv dupa un rulaj de 500 km .Asta a patit cineva care a mers cu motorul la garantie,i-au schimbat ce era de schimbat si dupa inca vreo 3000 km a aparut iar. In prima faza treaba se prezinta asa cum am zis mai sus,cateva batai la relanti.In timp(n-as putea zice dupa cati km) chestia conduce la un zgomot constant de bataie pe decelerare( de ce nu si in accelerare? ) Personal,zgomotul la mine a aparut pe la 5000 km.Motorul are acum 11000 km si problema nu pare sa devina mai grava decat am observat la inceput. Concluzie:doar un gust amar fata de suzuki LE:chiar nu inteleg ce mama masii au modificat fata de modelele anterioare.Poate au folosit alte materiale.Ma indreb daca dimensiunile pieselor in ceea ce priveste aceste ''cam folower'' si axele cu came sunt diferite de la an la an. Editat Martie 7, 2009 de andu_wasup Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ZLD_moto Postat Martie 7, 2009 Share Postat Martie 7, 2009 tocmai daia eu le spun tuturor ca mai bine cumperi modelul mai vechi Made in Japan decat cel facut in spania.Este o diferenta f mare de calitate a materialelor intre cele 2...asa se intampla cand vrei sa scoti pe piata un motor ieftin Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andu_wasup Postat Martie 7, 2009 Share Postat Martie 7, 2009 tocmai daia eu le spun tuturor ca mai bine cumperi modelul mai vechi Made in Japan decat cel facut in spania.Este o diferenta f mare de calitate a materialelor intre cele 2...asa se intampla cand vrei sa scoti pe piata un motor ieftin Daca aveam eu aceeasta informatie acu vreun an jumate... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adi_mot Postat Martie 7, 2009 Share Postat Martie 7, 2009 Si cum afli unde a fost fabricata? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ZLD_moto Postat Martie 7, 2009 Share Postat Martie 7, 2009 Si cum afli unde a fost fabricata? din cate stiu modelele din 89' pana in 98' au fost facute in japonia.oricum, scrie si pe cadru unde a fost fabricata, am impresia ca la placuta cu seria,etc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate