Sari la conținut

Motociclistu' Biciclist


gn77b
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 3,7k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Eu: MTB Focus Whistler

 

Singura piesa din configuratia stoc ce a ramas este cadrul. Nu m-a interesat greutatea pieselor, cat performanta acestora. In mod cert insa am dat jos vreo 2 kg.

 

EA: MTB Cube Analog

 

Singura piesa din configuratia stoc ce a ramas este cadrul. Aici m-a interesat atat performanta pieselor cat si greutatea.

 

Camere de 100 de grame, jante de la Mavic, spite aero, butuci extrem de usori, quick release de carbon, cauciucuri pliabile, furca aer Fox si lista continua. De la o bicla de peste 14 kg, a ajuns undeva la 9 kg. Dar si investitia a fost pe masura, peste 2.500 de euro.

 

Raman insa la parerea ca antrenamentul este baza oricarui sport.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@fra'su , suna porno ce zici tu acolo! Ce utilaj ai?

Gn77b la 9.3 nu poti sa zici ca e foarte grea. Acum depinde si pentru ce o folosesti...

Tu spuneai la un mom. dat ca nu-ti mai iei bicla din carbon de cind ti-a crapat cadrul. Cum usurezi o bicla daca nu folosesti piese din carbon? Banuiesc ca nu e vorba de single speed.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am usurat-o returnand azi biciclolidlcomputerul descarcator de baterii! Am mai pus ~10 lei si am plecat cu ceva d-ale gurii :P

Cred ca o sa-i dau jos si franele, tot sunt degeaba, o sa franez cu calcaiele. Yabadabaduuuu! :crack:

Editat de john17
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La porsche trebe chirie in Amurgului? :P

Bicla trebe sa fie slim ca s-o poti cara pe scari daca stai la bloc, iar in cazul meu s-o pot agăța usor in carligul de macelarie din garaj.

Editat de john17
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Piticii de pe creier sint in mare parte efectul marketingului agresiv al producatorilor care ne transmit mesajul "imitati profesionistii". Ce omit sa ne spuna e ca Froome si Sagan cind o sa se retraga la 40 de ani o sa aiba citeva zeci de milioane de euro in cont, timp in care noi n-o sa facem vreodata 5 lei din invirtit pedalele. E foarte usor sa cedezi impulsului de a-i trimite la plimbare pe cei care chestioneaza hobbuyl asta dar au dreptate pe undeva. Eu am observat inca dinainte de a ma apuca sa merg cit de cit cum se compara anumiti ciclisti cu altii, cum isi cumpara a doua bicla care sta mai mult in balcon, chestii din astea pe care nu le inteleg, cu toate ca le fac si eu.

 

Anul asta m-a mincat in fund sa trec de la 3x10 pe 2x11 la cursiera si oricit m-am luptat cu impulsul, am cedat si tot am dat vreo 2000 de lei. Imi foloseste la ceva? Nu, e doar un pitic pe creier.

 

Ce vreau sa zic nu e ca trebuie sa ne pisam pe piticii oamenilor, dar citeodata o doza de realitate nu strica.

Nu am sa inteleg ...never !

Merg cu bicla for fun si pt ca este sanatos ! Pai daca merg cu bicla sa fac efort ...de ce sa inveatesc mii de ioro ca sa o fac cat mai slim ? ...sa nu depun efort ?

Sau revenim la aceiasi treaba cu garsoniera si bembeu ...dar varianta bicla ?

E cumva greu de explicat. Pe o bicla naspa simti ca pur si simplu lupta impotriva ta. MI-amintesc o faza de acum vreo 15 ani sau chiar mai mult, cind un prieten care avea bani si-a luat un MTB din Ungaria, naveta spatiala pt. vremea aia. Am mers cu inca cineva sa-i vedem utilzajul si ala face "Parca merge singura, nu inteleg de ce ai merge cu asa ceva, nu mai faci efort". Ei, (cuvant urat). Apai mergi mai repede, frate. Fii KOM pe toate segmentele, dar nu poti pt. ca de fapt e greu si cu bicla care "merge singura". De fapt e vorba ca-s acri. E drept, tipul care zicea asta nu era ultimul om, avea o constitutie fix de ciclist, gen 8% grasime corporala, dar a zis ceva complet stupid.

 

Dar exista cumva o limita.

Editat de gn77b
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fix asta nu inteleg ...daca nu particip la o competitie , fapt care ar justifica banii dati , nu pricep de ce sa investesc in ce au altii ca sa ma duc pana la Comana sa-mi fac un selfie cu cwaiele iesite prin budigai si cu tigaia aia pe cap ...plm

Eu n-o sa ma duc vreodata la competitii cu toate ca probabil n-as fi ultimul om pe segmentul meu de virsta. N-am facut miscare de mic si probabil nu am ADN-ul potrivit, ma lupt doar cu mine insumi. Dar sint unii oameni care probabil au un fel de fericire din a iesi in primii zece sau pe acolo la o competite de amatori. E posibil ca bucuria aia sa influenteze pozitiv alte laturi ale vietii, poate merge mai voios la serviciu sau ceva. La mine e cumva invers, daca ma gindesc la vreun sef pe care l-as lua la bataie invirt mai repede pedalele :))) Nu glumesc, chiar de multe ori negativitatea se poate transforma in chestii utile.

 

Si sa stii ca mai e ceva. O bicla cit de cit (nu e nevoie de mii de euro) te face sa-i dai mai tare asa si inveti anumite chestii despre tine. O sa-ti dau un exemplu: de mai multe ori mi s-a intimplat sa vad in fata oameni care-i dau cit de cit dar simteam ca pot sa-i ajung. De fiecare data cind s-a intimplat asta am facut recorduri personale. Dupa care am aflat ca orgoliul e un factor important in performanta "sportiva", lucru stiut de antrenori (am pus ghilimele pentru ca nu ma consider sportiv) Cica performanta solitara e cam tot timpul sub cea in grup. Chiar azi am ajuns la 180 batai pe minut pt. ca am vrut sa depasesc niste oameni. Cind merg singur ajung foarte rar la pulsul ala, doar de citeva ori pe an.

 

Si cum zice 4TNT, de ce au unii PC-uri de mii de euro? E cam aceeasi treaba.

Editat de gn77b
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@gn77b , inca mai am cadrul ala pe undeva prin magazie, dar am cam cazut in pacat cu un Specialized Tarmac care mi-a luat ochii grav de tot :))

 

Dupa ce i-am schimbat ghidon, pipa, sa, tija sa, jante cu unele din carbon, am reusit sa o aduc la 7.6 kg, dar asta cu un groupset ultegra mai vechi pe care il aveam prin magazie. Daca ii pun ultegra modelul nou sunt convins ca mai scad vreo 300g, dar nu as vrea sa ma cert iar cu femela.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Hai ma ca sint biciclete si mai scumpe. Si banii aia nu-i dai neaparat dintr-o data. Ziceam mai sus de PC-uri de mii de euro, ce fac alea? Arata mai bine jocurile. Eu stiu un om care si-a facut credit pt. un PC de vreo 6000 de euro si nu, nu e YouTuber sau gamer profesionist.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Postul asta nu cumva trebuia sa ajunga pe Instagram?

Pe aici unii "parliti" isi iau moto cu 1000 EUR

 

Insta ce? Gram? Apai daca e vorba de grame, in momentul in care "arunci" sume, sa zicem considerabile, pe piese de top, te uiti la grame, fara discutie.

 

Doar furca Fox Terralogic (kashima coated) a costat 1000 de euro. Greutate? 1350 de grame. Furca veche? Suntour - greutate 3480 grame

 

Transmisie si frane - integral Deore XT - 680 de euro

 

Butucii - 320 de euro setul

 

Cuvete cu rulmenti ceramici - 110 euro

 

Iar lista continua cu multe alte piese, alese pe spranceana. Ca e mult sau putin, asta este discutabil, pentru ca e in functie de bugetul fiecaruia. Ce pot spune este faptul ca bicicletele erau folosite intens, atat la ture cat si la concursuri (eu).

 

"Lupta" cu gramele e una serioasa, exemplu:

 

Camera normala - 210 grame - 10 lei

 

Camera usoara - 100 de grame - 60 de lei

 

O bicicleta de top poate depasi in unele cazuri pretul unei masini noi. Acum ca unu o cumpara doar ca sa se laude, sau o foloseste la adevaratul ei potential, asta fiecare stie mai bine.

 

Comparatia cu ce isi permit "parlitii" de aici nu cred ca isi are rostul. Nu sunt de judecat nici unii, nici altii, e loc sub soare pentru toata lumea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ziceam mai sus de PC-uri de mii de euro, ce fac alea? Arata mai bine jocurile. Eu stiu un om care si-a facut credit pt. un PC de vreo 6000 de euro si nu, nu e YouTuber sau gamer profesionist.

 

Depinde de scopul pentru care sunt folosite.

 

PC/Laptop-urile pt development, gaming, editare video sau mining sunt foarte scumpe.

Daca doar mai intri pe net din cand in cand si te uiti la un film, te descurci si cu ceva ieftin.

 

Ideea e ca un PC mai slab nu are cum sa fie potrivit pentru o activitate ce implica performanta (putere de procesare, grafica samd).

 

Legat de biciclete, insa, pot sa ma deplasez unde am nevoie si cu o bita mai ieftina si mai grea, fara sa fiu nevoit sa investesc jdemii de euro, pentru ca tot aia face ;)

» Post actualizat in 01 Oct 2018 06:20

Dpmdv, costurile aditionale se justifica doar daca folosesti bicicleta off-road sau in regim de competitie.

Daca te duci cu ea la serviciu, in oras sau doar la o plimbare ocazionala, conteaza sa te simti confortabil pe ea si sa ai frane decente ;)

 

^ like I said :)

Editat de Vallach
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

"Dpmdv, costurile aditionale se justifica doar daca folosesti bicicleta off-road sau in regim de competitie."

 

De ce se justifica? Sportiv profesionist inseamna ca ia salariu. In ce fel se justifica la un amator daca nu exista nici o miza?

 

PS: sa nu-mi zici ca poate trece vreodata la profesionism, aia pe care-i vedem la TV fac sport de la 4 ani

Editat de gn77b
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

"Dpmdv, costurile aditionale se justifica doar daca folosesti bicicleta off-road sau in regim de competitie."

 

De ce se justifica? Sportiv profesionist inseamna ca ia salariu. In ce fel se justifica la un amator daca nu exista nici o miza?

 

PS: sa nu-mi zici ca poate trece vreodata la profesionism, aia pe care-i vedem la TV fac sport de la 4 ani

 

Asta am afirmat si eu.

 

Pentru uz zilnic in regim de oras sau putin countryside nu se justifica sa investesti de nebun in bicicleta.

Insa daca faci downhill serios, de exemplu, atunci ai nevoie de o bita de calitate sa nu se faca praf sau sa ramai fara frane.

 

Pentru multi insa miza = fitze ;)

Editat de Vallach
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Femeile isi cumpara haine, baietii tot felul de jucarii. Cam asta-i tot. Daca toti oamenii are fi 100% pragmatici ar fi o plictiseala mare de tot. Ca sa plagiez un alt forumist, hai sa ne cumparam toti Logan gri, sa nu se vada zgirieturile.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sigur, daca lucrezi pe 1500 ron si ai bicicleta de 5000 de euro, clar ca e ceva deplasat. Dar sunt unii oameni care pur si simplu au foarte multi bani si de exemplu daca ai masina de 100.000 de euro, nu ti se pare ciudat sa dai 5000 pe o bicicleta cu care mai iesi in weekenduri, chiar daca nu mergi cu ea la concursuri.

Pe cealalta parte mai sunt si oameni care pur si simplu sunt pasionati. La fel cum unii strang ultimii bani ca sa ii bage in masini sau motociclete, asa e si cu bicicletele. Eu in general mi le-am facut singur din bucati, foarte putine biciclete le-am cumparat deja construite si asta doar pentru ca natura serviciului imi usureaza treaba asta.

 

Pe de alta parte, cumpara cineva un Specialized Tarmac? :))

post-91787-0-98867100-1538549997_thumb.jpg

Editat de mihai.sandu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sigur, daca lucrezi pe 1500 ron si ai bicicleta de 5000 de euro, clar ca e ceva deplasat. Dar sunt unii oameni care pur si simplu au foarte multi bani si de exemplu daca ai masina de 100.000 de euro, nu ti se pare ciudat sa dai 5000 pe o bicicleta cu care mai iesi in weekenduri, chiar daca nu mergi cu ea la concursuri.

 

Daca ai o masina asa de scumpa, cu siguranta NU ai si bicicleta, cel putin nu una cu care sa te si dai. Eventual o bicla de firma (Porsche) pe care o tii pe perete in living langa OLED-ul de 200cm ;)

 

Sa fim seriosi, credeam ca aici se discuta de biciclete practice, cu care oamenii simpli din popor pot face naveta prin oras sau sa dea cate o tura pe coclauri, nu nave spatiale.

Pentru alea exista Instagram, am zis!

 

In alta ordine de idei, mi-am vandut bicicleta touring de 28 pe care o consider nepotrivita pt oras si mi-am luat un MTB de 26, ceva basic, insa cu frane pe disc.

Am inlocuit anvelopele cu unele de strada si deja e a doua zi cand vin cu ea la munca.

 

Mai am sa o echipez cu una alta si o sa trag de ea pana crapa, pe soare, ploaie, zapada sau comete!

Nu a fost foarte scumpa, functioneaza.

 

Problem?

» Post actualizat in 03 Oct 2018 08:07

Pe cealalta parte mai sunt si oameni care pur si simplu sunt pasionati. La fel cum unii strang ultimii bani ca sa ii bage in masini sau motociclete, asa e si cu bicicletele. Eu in general mi le-am facut singur din bucati, foarte putine biciclete le-am cumparat deja construite si asta doar pentru ca natura serviciului imi usureaza treaba asta.

 

Cu siguranta.

 

Am o intrebare, totusi.

 

Zilele astea am vazut destul de multi cu biciclete touring sau cursiere care se dau pe trotuar, apoi stau la semaforul pt pietoni sa traverseze.

Spre deosebire de mine cu "gunoiul" de 26'' care ma dau pe sosea.

 

Adica, un trotuar minuscul, cu masini parcate pe 3/4 din latimea acestuia si cu mai putin de 1m liber pt pietoni (asa cum sunt mai toate trotuarele din Cluj de altfel).

Wtf? De ce ti-ai luat cursiera, ca sa te dai pe trotuar?

 

Sau alta intrebare.. am avut colegi ce au investit foarte mult in biciclete de firma, scumpe. Veneau la birou cu ele de 2-3 ori pe luna si asta doar vara in zile insorite.

Desigur ca nu le lasau la stand, ca fraierii.. Ci le luau cu ei in birou, mno.. daca o fura???

 

Apoi participau la toate marsurile, evenimentele organizate de biciclisti prin oras (la care eu NU ma duc), doar sa isi mai traga o poza de FB.

 

^ astia sunt pasionatii? :)

 

Garantat, in maxim o luna de zile nu mai vezi picior de biciclist prin oras.

But me.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

OK, deci tu vrei sa spui ca exista si mult snobism in hobbyul asta? Nu zice nimeni ca nu exista, ba chiar cred ca e printre cele mai snoabe hobbyuri. Dar na, is banii altora. Chiar zilele trecute citeam de unul care are Triumph Rocket III si o scoate de 10 ori pe an si o duce la dealer pt. orice nimic. Cred ca-ti dai seama ca nu-ti iei pe credit asa ceva. Dar nici nu e cam si cum mi-ar fi dat mie banii aia daca nu si-o lua.

 

In rest mi se pare ca exemplele de care spui tu is extrem de rare. Eu n-am vazut genul ala de oameni, in standul de jos de la firma sint numai bicle ieftine. Am vazut odata un grup de mosnegei mergind in ritm de plimbare printre care am zarit un BMC dar astea le vezi de 2 ori pe an. La parade nu m-am dus si n-o sa ma duc vreodata ca mi se par stupide si n-am chef sa socializez cu straini dar pe acolo totusi am vazut si oameni care se dau cu bicla, nu se joaca doar.

 

Nu mi-e clar de ce vrei asa de tare sa demonstrezi ce vrei sa demonstrezi.

 

Si inca o treaba dar imi pare rau, orice ai zice are legatura cu banii. Oamenii care cistiga bine nu traiesc "mic", lasa ce rahat maninca prin presa vreun miliardar care se lauda ca vine la serviciu cu autobuzul. Pina la urma de ce, sa stringi bani pt. lumea ailalta?

Editat de gn77b
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...