Sari la conținut

Marea Hoinareala


cristi 57
 Share

Postări Recomandate

Dupa mai multe plecari ratate din cauza ploii am hotarat sa plecam, indiferent de cum este vremea. Conditia a fost sa ne oprim daca ploua si sa plecam cand se opreste. Ironic, ne-am bagat in cea mai mare ploaie.

Vineri la ora 8 dimineata ne-am inatlnit la intrarea pe soseaua veche Bucuresti-Pitesti de unde am luat-o spre Targovieste sa ne intalnim cu Florin - al 4-lea niprist din grupul nostru. Acolo ne-am dat seama ca am gresit, intalnirea era in Gaiesti (o minora erore). Soseaua Targoviste-Gaiesti: o sosea execrabila cu gropi care ne-au tabacit fundurile si ne-au scos ficatii. La Gaiesti ne-am inatlnit cu Florin am vorbit putin de motoare si am plecat spre Pitesti-Carrefour unde ne-am luat ratia de carnati, slana si bere. De aici spre Voineasa unde trebuia sa ne oprim.

Undeva, nu stiu unde, a inceput ploaia: cat se poate de torentiala, ne-am luat cate ceva pe noi, fiecare ce avea (cam putine ca nu eram pregatiti, doar florin avea costum de ploaie) si am plecat mai departe. Eu in momentul cand nu mai vedeam nici la un metru in fata, aveam apa si pe partea exterioara a vizierei si in interior, am ochit un adapost dintr-o statie de autobuz si m-am bagat acolo, bineanteles ca ceilalti din grup nu au remarcat miscarea si au mers mai departe. Din pacate toate tiruri-le care treceau ma stropeau cu un val de apa care ma stropea pana in gura. Am hotarat ca mai bine sau acolo ud pana in chiloti decat sa mor pa sosea. Cristi s-a intors dupa mine si de acolo ne-am intors la un Petrom sa asteptam sa se opreasca ploaia. Acolo ne-am regrupat toti: cafea, cava de mancare, tigari si probabil injuratrile angajatilor ca le-am umplut cu apa podeaua. Ploaia aproape s-a oprit, am pornit-o repede spre Voineasa dupa putin timp reusind sa o luam inaintea ploii, insa cum ne oprea cum venea peste noi. Ajunsi la locul de campare ne-am mai bucurat de o repriza de ploaie torentiala care insa nu ne-a mai impresionat ca oricum aveam chilotii uzi. In pauza de ploie am campat, am facut focul-carnati-bere si taclale pana cand ploaia ne-a bagat in cort.

Poze:

post-12790-1247585125_thumb.jpgpost-12790-1247585474_thumb.jpgpost-12790-1247585545_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 163
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

A 2-a zi am impacheat dimineata, totul ud, am plecat pe ploaie mocaneasca, sus in statiune ne-am oprit intr-o statie de autobuz, mare - intrau 4 nipre in ea si am asteptat sa se opreasca, facandu-ne treaba cu povestile, unele dintre ele spuse de un mos de acolo, om adevarat, putin luat de bautura care avea un fluier la el: ne-a cantat si ne-a povestit. Cum s-a oprit putin ploia am plecat, era deja ora 3 si noi nu am mers aproape deloc. Am avut un noroc chior si am prins o gaura de ploaie care mergea cu noi, unde eram noi nu ploua doar inainte si in urma noastra. Si am ajuns la Obarsia Lotrului intrarea in soseaua transalpina, cea mai inalta din tara. In primele sute de metri am crezut ca e o gluma: namol cu numele de drum national, dupa care am luat lucrurile in serios pentru ca altfel imi rupeam gatul, am derapat de zeci de ori si tot asteptam ca lucrurile sa se opreasca pentru ca nu-mi puteam inchipui cum as putea sa merg mai departe fara sa cad. Panta, namol gros cu sleauri in care alunecai, culpul mare al niprului si cele 250 kg ale lui sint ceea ce eu definesc ca fiind un cosmar. Normal ca nu ne puteam intorce, nu am mai fi putut, cazaturile ar fi fost asigurate, cate ar fi fost ele. Asa ca am format un grup cu niste polonezi descumpaniti de surpriza oferita de drumul national care nu avea asfalt si am mers mai departe. Usor, usor de la inaintarea cu viteza 1-a am trecut la a 2-a si in final la a 3-a, asta in zeci de kilometri. Spre ora 7 am intrat in Sugag, loc pe care l-am considerat destinatie la inceputul zilei, ocazie cu care ne-am pierdut de Florin care a campat in alt loc decat noi restul.

post-12790-1247587684_thumb.jpgpost-12790-1247587713_thumb.jpgpost-12790-1247587754_thumb.jpgpost-12790-1247587787_thumb.jpgpost-12790-1247587828_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

A 3-a zi:

Florin a plecat spre casa pentru ca timpul lui liber se termina, a plecat pe ploaie pe un drum lung si greu, sper ca a ajuns cu bine. Noi am hotarat sa stam sa se opreasca ploaia, prognoza asa spunea. Am dormit si am discutat, bine ca a facut fata cu brio cortul ploii. La 11 noaptea s-a oprit si am reusit sa aprindem un foc ca sa ne incalzim si sa putem sa bem bere in jurul lui.

A 4-a zi:

Soare :laugh:. Ne-am uscat putin, ne-am facut oua cu slanina si am plecat spre transfagarasan. Aveam informatii ca ar fi blocat caderi de pietre. Am zis sa incercam. Am facut drumul: Sebes-Sibiu-

Lacul Balea, aici totul ok cu exceptia frigului si a vantului. Am coborat pana aproape de Curtea de Arges unde am campat pentru o ultima noapte asa ca am avut palinca, slanina,ceapa si paine ardeleneasca.

post-12790-1247588463_thumb.jpgpost-12790-1247588496_thumb.jpgpost-12790-1247588540_thumb.jpg

post-12790-1247588587_thumb.jpgpost-12790-1247588634_thumb.jpgpost-12790-1247588690_thumb.jpg

post-12790-1247588730_thumb.jpgpost-12790-1247588795_thumb.jpg

 

A 5-a zi:

Simplu. Curtea de Arges-Pitesti-Bucuresti. Fara incidente.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

foarte tare....

aproximativ pe acolo am fost si eu cu o saptamana inainte

nu am putut sa merg cand ati pelcat voi ca eram la scarbici...

 

poze : /index.php?showtopic=390667

 

 

PS.. Nea Victor trebuia sa mai fie in peisaj!

Editat de sangre
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut. Bogdane nu mai pune si tu gaz pe foc. I-ti dai seama cit ma oftic pe o parte. Pe alta parte sa fiu sincer a-ti fost tari, vointa de otel. Sincer, daca mergeam si eu nu intram in Transalpina pe vremea aia. Prea urita. Ve-ti spune ca motociclismul se face pe orice vreme. OK. Dar numai ptr. cei care nu au atit reumatism in ei cit am eu. A-ti vazut ca anul trecut am preferat sa plec de la Magura la intrunire la Bacau decit sa intru in sus pe munte pe ploaie si dupa ploaie. Felicitari ptr. ce a-ti facut, brava voua, ma bucur ca poate ma numar printre prietenii vostri. Sa nu uit, brava si motoarelor voastre ca nu v-au tradat in conditiile date. Si sa mai spuna cineva de Nipru ca este o motocicleta proasta... Asfalt uscat numai sub roti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 8 months later...

Salutare tuturor, readuc in discutie un proiect gandit toamna trecuta la 7 scari si anume: o hoinareala de 4-5 zile pe un traseu drag orcarui impatimit, gareantez o calatorie de neuitat. Astfel am gandit o intalnire cu greii ardealului la ei acasa, la Cluj in perioada 14-18 mai in locatiile pe care le vor alege ei(salbaticie, natura,corturi, bere, slana si palinca). Perioada poate fii modificata functie de parerea participantilor, eu am aleso in urma unor discutii avute cu 4 participanti din bucuresti. Traseul fiind bucuresti/pitesti/rm.valcea/brezoi/lacul vidra/sebes/turda/cluj(prin transalpina), intoarcerea cluj/sibiu/transfagarasean/pitesti/bucuresti. Traseul cu toate devierile ce pot intervenii nu v-a depasii 1000-1100 km. Nu trebe luate multe bagaje, decat strictul necesar, o patura si haine de ploaie(intr-un cort pot sta mai multe persoane, un gratar si-un aragaz ajung pt tot grupul).

Cei ce vor, se pot alatura grupului pe traseu acolo unde le vine mai bine. Am postat din timp pt a putea ca fiecare sa-si faca programul, sa stim cum stabilim proiectul final. Astept sugestii si raspunsul participantilor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
No? Ati mai sapat? Va asteptam? Ca nu mai vad interes pt topicul asta...

Da, eu vin sigur, chiar si singur daca ceilalti vor gasii pretexte de a nu merge, n-am sa ratez farmecul traseului si nici placerea de a va cunoaste. Initial 3 prieteni(din Bucuresti) mi-au confirmat participarea, insa entuziasmul lor incepe sa scada odata cu apropierea datei de plecare. Pe traseu ne vom intalni cu un amic din Craiova, altul din Prahova cu sotia, apoi un altul din Turda, in final ar trebui sa fim cam 7-8. Nu stiu cati vom ajunge? Sper ca voi sa sa fiti acolo prezenti cu totii, fara pretexte de "chiuleala"..

Ca venii vorba: ce locatii pregatiti? Eu deja visez locatiile in natura ale lui drobu, la slana lui berchez si la palinca ta.. Si sa ne spuneti unde trebe sa ajungem, locul de intalnire, vom comunica si prin mobile, nu v-a fii greu!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Ceva? noutati? plecam sau ba?omu' @cristi57 care a intaritat treaba nu mai zice nimic?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu zice! da face in soptic de mars pe doua roti! ca na! nare atas...... ;)

Nu atasul ci vremea este cauza: vineri veme excelenta in sud, dar ne va prinde o ploaie in jur de ora 12 la intrarea pe Transalpina dupa ce trecem de lacul Vidra(picaturi rare dar neplacute pe motor). Dupa ce trecem muntii v-a fii senin. Vreme buna si la Turda, la Cluj. Insa trebe sa plecam inapoi duminica dimineata, pt ca luni si marti ploua in toata tara, in orice directie am pleca. Asta da toata distractia peste cap! La intoarcere (care trebuia sa fie de 2 zile) initiasem un traseu facut de "Legendarul" care culmina cu Transfagaraseanul. Maine (joi) aflam ultima prognoza, atunci vom stii precis, voi discuta si cu ceilalti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...