Sari la conținut

Pasionati de fotografie

urzica
 Share

Postări Recomandate

19 hours ago, florin46p said:

De ceva timp sa gandesc sa fac un pas in fata si sa trec de la un telefon( samsung s23) la un aparat de tip bridge.

Salut! Asa cum ti-a spus si @Bored Panda, mai bine faci intai un curs foto (vei fi uimit de cate chestii inveti acolo) si abia apoi sa te gandesti la un aparat foto serios. Si cand spun serios ia in calcul si lentilele, nu doar body-ul.

Cu obiective stock si fara sa intervii tu ulterior direct in .raw n-o sa reusesti niciodata sa te apropii de fotografiile facute cu telefoanele de generatie noua. Telefoanele au algoritmi foarte buni de procesare si-s greu de egalat "manual" de catre un user obisnuit. 

Am vazut si fotografi profesionisti filmand la nunti cu Iphone pus pe trepied, si aia chiar aveau scule serioase, nu se punea problema ca n-au ce le trebuie. Dar cu echipament clasic foto ar fi pierdut enorm de mult timp doar ca sa ajunga la ceva apropiat de ceea ce facea Iphone-ul fara niciun fel de efort.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 10,9k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Acum 10 ore, Cap0ne a spus:

Ce anume cauti sa faca o camera foto in plus fata de telefon ?

Cele enumerate de tine (si cam orice din categoria bridge) iti vor oferi doar un zoom mai mare si, la unele, posibilitatea de control manual a expunerii (chestie pe care o poti gasi si la diverse aplicatii ios/android).

Daca chiar te pasioneaza fotografia si vrei sa inveti mai multe si sa nu regreti achizitia dupa scurt timp, as avea in principal 2 prime recomandari - ori un Sony RX100 (3, 4 sau mai mare in fct de buget), camera foarte compacta dar cu obiectiv si senzor mult mai bune decat un telefon/bridge si cu care poti realiza multe cadre misto fara sa cari ditamai aparatul dupa tine,

sau un mirrorless (ca sa nu zic dSlr pt ca deja intram pe alt taram). Cam oricare este ok intrun buget 1500-2500 lei, cu obiectivul din kit pt inceput pana iti dai seama ce iti doresti.

Salut,

Planul era sa il folosesc atunci cand merg la munte, plimbari mai scurte sau mai lungi. As vrea ceva cat mai compact deoarece pe motor ( de offroad)  mi-ar fi destul de greu sa car un rucsac doar cu echipamente  foto, am presupus ca un bridge e calea de mijloc cea mai potrivita, dar pare ca nu am dreptate. 
Multumesc pentru recomandare, o sa ma uit si la RX100 dar dupa cum sugera cineva mai jos o sa incep cu un curs foto.

Acum 51 minute, Bored Panda a spus:

Sfatul meu este sa investesti prima data intr-un curs de fotografie unde sa inveti despre aparatura foto (ISO, viteza de expunere, diafragma, folosirea surselor de lumina, etc.) dar si notiuni de baza privitoare la incadrare, compozitie, etc.. Altfel o sa bagi bani in aparatura foto si nu o sa obtii pozele pe care ti le imaginezi tu. Si nici nu o sa intelegi de ce esuezi.

Salut. Multumesc pentru sugestie, in directia asta o sa merg si ulterior o sa vad ce echipament o sa achizitionez. 

Link spre comentariu

RX100 este fain dar prohibitiv pretul. Unul in generatiile recente trece binisor de 3000lei, situatie in care telefonul devine instant o varianta mult mai convenabila.

Am avut RX100 I si III si sunt solutii faine pentru un utilizator cu ceva cunostinte de tehnica fotografica. Parametrii de fotografiere sunt foarte generosi.

Vezi ca si Cap0ne are o sumedenie de cadre cu RX100 in postarile sale (dar nu este incepator in ale fotografiei).

Link spre comentariu

Daca greutatea este problema, mergi pe sistemul Micro Four Thirds  (prescurtat M43 sau MFT) adica Olympus sau Panasonic Lumix. Il pui pe AUTO si gata. C obiectiv de kit de genul 12-32mm si diafragme de 3.5-4.5 esti foarte ok ziua. Un olympus E-M10 mark 2-3 cu obiectiv de kit e maxim 1500 de lei si are stabilizare a senzorului, sau un E-PL5 care e si mai ieftin. Daca vrei sa tragi si pe lumina proasta adaugi un obiectiv Lumix 25mm f1.7 la 600 de lei si esti bomba. Pe panasonic recomand GX7 sau GX8 (eu folosesc GX8) cu obiectiv de kit si acelasi 25mm f1.7. Acum depinde si de cat de atras esti de fotografie, daca vrei foto iei aparat, daca vrei poze iei telefon (parere personala)

Link spre comentariu