Sari la conținut

Pasionati de fotografie


urzica
 Share

Postări Recomandate

:lol:

un superangular pentru zenit(13) , si ceva teleobiectiv , nu are cineva?

Io am un 300 pt zenit, nici nu mai tin minte ce e, da' tot ussr scrie pe el. Ti-l dau cu placere' deja sta de fro 2 (sau chiar 5) ani degeaba; e gen pusca, il proptesti in umar.Desi are o lentila cat toate zilele,( cel putin 72 filtru) cred ca nu are decat 4 sau chiar 5,6 diafragma. Problema e ca il am la Timisoara (langa) iar eu sant la Toronto. Dar daca chiar il vrei, rezolvam noi cumva. Imi pare rau de el, nici eu nu l-am folosit prea mult, e mare si greu...

Pe de alta parte, daca esti atins de virusul asta, sculele foto is ieftine in ultima vreme, dupa parerea mea. Daca vrei sa ramai pe film, foarte bine, te admir, dar zenitul, nu e o optiune, la ora asta. Cu toate astea, eu il cred pe Luchian, pictorul: ce pesule ii trebuie studentului?, maestre? - Daca vrea, va picta si cu tocul de la pantof!

Nu vreau sa starnesc discutii pe forumul asta, conteaza sculele, foarte mult, dar de la un anumit nivel in sus, care, nivel nu il au, mare parte din posesorii 10+ megapixelilor.

Al dvs minipixel ©

 

uite, asa vad eu treaba: evolutie: iti iei o scula, iti ramane mica, te uiti mai sus si tot asa:

"....au fost cateva minusuri la D40X de care voiam sa neaparat sa scap) iar acum, dupa aproape un an cu D80-ul tot simt nevoie de altceva, de exemplu noise mai mic la iso mare (sau ceva bani in plus sa-mi pot lua niste prime-uri cu f1.8, 24 mm, 85 mm...)

Sa sti ca intre D80 si D40, fara ics, eu am optat pt 40... mai bine baga banii in sticle, cum le zic astia, nu de bere baaa, lentileee!

a, si tot timpul o sa simti nevoia de altceva, parerea mea, hac, tot evolutie se cheama. Nu vrau sa ma dau destept, dar am simtit si simt acelasi lucru pe pielea mea...

tot minipixel

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 11k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

mare dreptate ai domnule TaviS. eu am un d50, de vreo trei ani. aÂş pofti Âşi eu la ceva mai sus, dar am considerat că investiția în sticle merită mai mult efortul. sticlele rămân Âşi pentru următorul aparat, indiferent care va fi acela. pentru mine fotografia este o pasiune Âşi atât, nu vreau să fac vreodată bani din ea, dar vreau să evoluez cât pot de mult, să ajung să fiu mulțumită de mine. am un prieten fotograf care pân' recent a stat cu un d70, acu' are d200, iar omul trăieÂşte parțial din fotografie, iar asta nu de ieri de azi. apăi să nu-mi fie mie ruÂşine că vreau d300???

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

domnilor, doamna, se pare ca omiteti cel mai important lucru: D40, D40X, D60 nu au motoras de AF incorporat, ceea ce face ca aparatele respective sa fie limitate in ceea ce priveste obiectivele. eu unu nu eram dispus sa mai astept, ca poate Nikon o sa inlocuiasca 50 mm f1.8 AF-D cu un AF-S. un alt plus pe care il am la D80 fata de D40X este meniul muuult mai ergonomic, un al doilea display, construtie mai solida etc. D50-ul este un aparat bun, un avantaj pe care il fata de noile D40, D40X, D60 este ca are motoras de AF incorporat in body si nu in ultimul rand un al doilea display.

da, sunt de acord ca o sticla buna face diferenta, dar parerea mea este ca trebuie sa stii exact ce vrei de la aparat si de ce ai nevoie. cei 10-12 mil pe care i-am bagat sa upgradez body-ul probabil ca imi luam un obiectiv bunicel, dar nu era ceea ce aveam nevoie la momentul respectiv.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salve,

 

Vine iarna si incep sa zac in fata calculatorului si sa ma dau pe forum. Cred ca iarna e cel mai circulat pe aici caci pe strada e mai greu.

Trebuie sa o iau din urma si sa vad ce se mai discuta. Din pacate de cand cu magazinul de biciclete m-am departat de aparatul foto si am constatat ieri cand ordonam pozele de anul asta ca sunt cam la sfet fata de anii trecuti.

 

Ma uit acum ca DSLR a ajuns un bun comun si foarte raspandit. Pt mine DSLR a reprezentat deschiderea spre fotografie si intoarcerea la aparatul Relex. Dupa un Canon Rebel pe film, am avut cateva savoniere digitale cu care nu am putut sa ma obisnuiesc si mi-au furat entuziasmul.

 

Citeam mai sus printre randuri despre autorul pozei, aparatul sau fotograful si imi dau seama ca pentru multi un DSLR este doar un aparat la moda. Nu e chiar asa, din punctul meu de vedere daca DSLR il folosesti pe automat mai bine iti iei o savoniere, ai mai multe avantaje si e mai optimizat pe functiile automate. Daca ti-ai luat un aparat semi sau profi reflex (DSLR) pentru fiecare dintre noi ar trebui sa fie o poarta catre fotografie.

 

Inteleg prin fotografie o poza care are ceva de spus, prin care transmiti ceva. Pentru asta exista reguli de compozitie, de armonie care trebuiesc respectate sau incalcate cu buna stiinta pentru a transmite ceva.

 

Este interesant sa te uiti la fotografiile marilor maestri si sa-ti placa. Poate nu sti de ce iti plac, dar sentimentul dat e placut. Sunt armonii care de multe ori nu le percepi in mod constient daca esti novice. La fel si cu muzica, eu ascult muzica clasica, Verdi de ex, si imi place. Un amic imi spune ca sunt niste armonici foarte interesante folosite in bucata respectiva. Eu nu inteleg, doar imi place. Asa este si la arta vizuala.

 

Revenim, poza o face omul si nu aparatul, sculptura o face omul si nu dalta. Acestea sunt unelte.

 

O sa imi dau si eu cu parerea despre pozele prezentate de voi. Va fi o parere personala pe care va rog sa o combateti constructiv ca sa castigam cu totii.

 

@Capjuna: trandafirul e fain, mai putin fundalul, cand faci o poza fi atenta la tot ce intra in cadru, gandeste compozitia si apoi declaseaza. Peisajul cu muntele e destul de comun iar acoperisurile care se zaresc la baza nu dau prea bine. La a 3-a peisajul e fain, faptul ca e animat de un subiect e si mai bine, doar ca subiectul e cu spatele, departe si fix in centru la fel cu linia *orizontului* fix la juma. Trebuie sa te feresti sa pui linia orizontului la juma si subiectul in centru, parca sparge poza, devine pre important si e cu spatele, ceva nu se leaga... Sper sa nu te superi pt comentarii!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

deÂşi este cel mai important, nu am pus factorul uman la socoteală fiindcă am presupus că vorbim de oameni cu niscaiva "ochi Âşi degete" înzestrate cât de cât. aparatele de genul d40,60... consider că sunt făcute special pentru consumul mare de dslr din ultima perioadă, iar era asta cred că a cam început cu d50-ul meu :lol:. anyway, spor la pozat tuturor!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bineinteles ca omul face fotografia, nu scula, dar diferenta dintrea poezie si fotografie in privinta sculelor e un pic cam mare. Mai multi factori contribuie la realizarea unei imaginii bune. Unii sant rezultatul direct al sculei: claritatea, culorile, numarul de tonuri (din umbra si din highlight) pe care multe dslr-uri nu le au ( aka dynamic range), campul de profunzime. Din cele care tin de factorul uman, vreau sa amintesc doar compozitia pentru ca e cea mai importanta. Daca in zilele noastre sculele foto sant accesibile, compozitia... tot trebuie invatata. Cum zicea cineva mai sus, uitati-va la mari maestri, nu numai fotografi ci si pictori, de acolo se poate invata.

Concluzia mea, mai veche e ca un fotgraf de nota 5, adica mediu, nu care a luat doar un 5 de trecere, daca are scule super, devine de 7 sau chiar 8.

Si in privinta "merit io un d300? Da, daca il vei folosii ca atare si chiar daca nu, daca e doar o jucarie noua, tot meriti - e o jucarie constructiva. Ce sa zica aia care isi iau R1 cati din ei mer cu ea la capacitatea acelei motorete? 1%? unde? pe sosea? ha ha

Am ajut si io dilema asta cand mi-am luat primul digital, a fost vreo 700 $ eram student pe vremea aia, o caruta de bani... doi ani m-am foit pana sa-mi iau unul. Acu regret ca nu l-am luat mai repede si ca nu l-am schimbat mai repede si asta in conditiile in care fac bani din pozat ocazional. Sa nu tot vorbesc pe sec, doar santem fotografi pe aici, ne plac pozele:

 

<a href=" NATURAL GEOMETRY title="NATURAL GEOMETRY by tavisphoto, on Flickr"><img src="http://farm4.static.flickr.com/3185/2840104724_7704c28201.jpg" width="375" height="500" alt="NATURAL GEOMETRY" /></a>

 

 

<a href=" BEAUTY title="BEAUTY by tavisphoto, on Flickr"><img src="http://farm4.static.flickr.com/3271/2840104620_bcc2d2a7b2.jpg" width="375" height="500" alt="BEAUTY" /></a>

Editat de TaviS
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cam asta ziceam si eu cu DSLR, e pacat sa-l ai si sa-l ti pe automat. ar trebui sa te motiveze spre a citi mai multe si a prectica mai des.

ma batea gandul la un moment dat sa fac un curs de un wkd despre fotografie ca sa dau imboldul necesar celor care sunt la inceput de drum.

ar trebui sa fie cam 7-10 cursanti. o zi de teorie si una de practica. a fi fain, daca vreti spuneti si concretizam.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cam asta ziceam si eu cu DSLR, e pacat sa-l ai si sa-l ti pe automat.

Dar sa nu picam nici in extrema cealalta, in care se tine camera pe M doar pt ca asa ni se pare ca suntem fotografi, iar expunerea o facem tot dupa cum zice sagetuta camerei :lol:

Personal folosesc in 80% din situatii Av-ul si mai fac mici compensari +/- 1 stop in functie de situatie. M folosesc numai cand trag cu flash, in studio sau in situatii in care nu mi se schimba lumina.

 

PS

Capjunica, suferi de boala oricarui incepator - subiectul in centrul pozei, orizontul la mijloc. Cauta regula treimilor (rule of thirds) pe google, si baga un ochi si pe lectiile de aici: http://www.morguefile.com/archive/classroom.php :laugh:

 

In alta ordine de idei, un mic mix de fotografie de strada dintr-o plimbare pe la vecinii bulgari :D

post-40715-1227370860_thumb.jpg

Editat de Cap0ne
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@TaviS Faine poze domne, chiar faine, si prelucrarea AN unitara da o amprenta personala.

@CapOne Da, si eu fac la fel Av mi se pare setarea avatajoasa si pe manual cu flash. Sa sti ca dupa ce l-am cunoscut pe Dinu Lazar multe din tabu-urile foto pe care mi le fixaxem in minte au disparut. Cred ca am mai zis asta aici. Ideea e ca maestrul de multe ori tine aparatul pe automat pentru a se concentra aspra subiectului. Evident ca arunca un ochi si pe valorile de expunere si diafragma.

Tare ma gandeam sa imi vand obiectivul de 50mm f1.8 si sa iau unu 50mm f1.4 de la Canon.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tare ma gandeam sa imi vand obiectivul de 50mm f1.8 si sa iau unu 50mm f1.4 de la Canon.

Daca portofelu iti permite, nu mai sta pe ganduri :lol:

Pe langa o constructie net superioara, ai un AF incomparabil mai rapid si mai precis (chiar si in lumina slaba cand 1.8 are prostul obicei sa "vaneze"), un bokeh mai laptos, la f2 deja e suficient de sharp dar e acceptabil si la 1.4 in limita a cativa metri pana la subiect.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Avand in vedere ca se apropie luna cadourilor si vechiul aparat (Panasonic TZ1) se apropie de pensionare, trebuie sa cumpar altul.As vrea sa ma sfatuiti catre ce marca sa merg,orice sfat e bunevenit. Nu vreau o scula profi, nu stiu sa lucrez cu ea si cred ca dau banii degeaba.In vizor ar fi Nikon p80 si Sony h50.

Pun cateva poze facute cu tz1.

post-156-1227441407_thumb.jpg

post-156-1227441463_thumb.jpg

post-156-1227441547_thumb.jpg

post-156-1227441761_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@barbarossa: multzam de aprecieri; photoshopul e mai nou mama filmelor alb/negru. glumeam, filmul e mama filmelor, dar in lipsa merge bine si cu photoshopul, dar nu va limitati in nici un caz la grayscale.

@spd: cate sute de mm are obectivul cu care ai prins marmota? marmota e? foarte simpatica. Defapt am o poveste cu sutele de milimetrii: Tot timpul mi-am dorit obiective mari, nu, nu e un complex, imi plac animalutele. Acum am 18-200. Nu e cine stie ce, dar imi vine perfect deocamdata, si orcum nu aveam bani de mai multe. A, pe senzorul meu e defat echivalentul unui 300. Asa, in orasul asta mare unde stau mai nou, e plin de veverite, de alea cu coada mah! si voi, ca nevasta-mea: "la veverite ai fost, ah!?" M-am pus io pe pozat la ele si ghici la ce distanata focala am lucrat? Pentru o aluna bine prajita si o vorba prieteneasca, a venit sa dea mana cu mine. Pe cuvant, i-am dat aluna din mana si ea si-a proptit labuta de mana mea. Bineinteles ca un fotograf wildlife execrabil ce sant... am savurat momentul, fara sa fac poza. Doar de aia e viata - sa o traiesti!

post-10420-1227472920_thumb.jpg

asta defapt e chiar la 300, am pus-o sa ma dau mare, dar am o gramada facute cu 30, 60mm

Deci mai devreme spuneam ca magapixelii, nah, numa de reclama, mm- daca esti mai timid, cred ca urmatoarea filosofie o fi ca defapt nici aparat nu-ti trebe, decat daca ai memorie proasta :lol:

E, cum naiba e cu embed? am incercat sa pun pozele mele de pe flikr si m-am trezit cu un html code de toata frumusetea in loc de poze.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ca un fotograf wildlife execrabil ce sant... am savurat momentul, fara sa fac poza.

Las ca te-am pozat eu cand o mituiai cu aluna :lol:

post-40715-1227480337_thumb.jpg

Editat de Cap0ne
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@spd: cate sute de mm are obectivul cu care ai prins marmota? marmota e? foarte simpatica. Defapt am o poveste cu sutele de milimetrii: Tot timpul mi-am dorit obiective mari, nu, nu e un complex, imi plac animalutele. Acum am 18-200. Nu e cine stie ce, dar imi vine perfect deocamdata, si orcum nu aveam bani de mai multe. A, pe senzorul meu e defat echivalentul unui 300.

 

Nu am aparat profesional era marmota foarte aproape.Pun o poza cu aparatul,din cate am citit e echivalentul unui obiectiv de 35-350mm dar cred ca este doar

marketing,nu ma pricep.

post-156-1227529597_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Kristian K changed the title to Pasionati de fotografie

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...