razvano Postat Aprilie 28, 2013 Share Postat Aprilie 28, 2013 Nu am generalizat, singura observatie legata de frustrare a fost la adresa ta. Ti-am urmarit posturile, toti sunt niste prosti, incepatori, amatori etc. As indrazni sa spun ca nimeni de aici nu intelege ce vrei sa spui tu prin compozitie, termenul revine obsesiv in mai toate posturile tale legate de fotografie. Si inca ceva, ma tem ca nu stii ce inseamna bokeh (sau ti-ai insusit gresit notiunea). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Ped O'Phile Postat Aprilie 28, 2013 Share Postat Aprilie 28, 2013 Nu am generalizat, singura observatie legata de frustrare a fost la adresa ta. Ti-am urmarit posturile, toti sunt niste prosti, incepatori, amatori etc. As indrazni sa spun ca nimeni de aici nu intelege ce vrei sa spui tu prin compozitie, termenul revine obsesiv in mai toate posturile tale legate de fotografie. Si inca ceva, ma tem ca nu stii ce inseamna bokeh (sau ti-ai insusit gresit notiunea). Incearca sa nu-mi atribui afirmatii.. Daca tu tragi niste concluzii,le tragi tu pt tine. Vis a vis de bokeh, ia un link simplu de wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Bokeh (ca sa nu spui ca mi-am 'insusit' gresit notiunea) Eu cred ca mi-ai 'urmarit' posturile doar ca sa te contrazici cu mine gratuit Bafta, lumina buna si asfalt uscat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
razvano Postat Aprilie 28, 2013 Share Postat Aprilie 28, 2013 Ti-am vazut acum "lucrari" postate. Mai bine lasam discutia aici, tu ai dreptate. Imi pare rau ca ti-am rapit timpul (ca sa nu mai zic de al meu). Back on topic! cati dintre voi si printeaza ceea ce fotografiaza.....pe ce hartie si unde ??? Acasa, A4 in general, Canon 9000Pro mark II, hartie Pro Platinum (e de preferat o baza cu rasini pentru culori rezistente in timp). Calibrare cu Spyder 3 Elite, culori reproduse 100%. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Ped O'Phile Postat Aprilie 28, 2013 Share Postat Aprilie 28, 2013 Ti-am vazut acum "lucrari" postate. Mai bine lasam discutia aici, tu ai dreptate. Imi pare rau ca ti-am rapit timpul (ca sa nu mai zic de al meu). Back on topic! Acasa, A4 in general, Canon 9000Pro mark II, hartie Pro Platinum (e de preferat o baza cu rasini pentru culori rezistente in timp). Calibrare cu Spyder 3 Elite, culori reproduse 100%. Stai linistit, nu ma supar pentru comentariile tale pt niste simple poze postate pe topicul asta. Pana una alta, mai punem o poza, mai animam topicul. N-avem impresii de artisti. Poate tu ai doar (de unul neinteles). Bafta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cosmin287 Postat Aprilie 28, 2013 Share Postat Aprilie 28, 2013 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
razvano Postat Aprilie 28, 2013 Share Postat Aprilie 28, 2013 O da, e love mare. Doar ca trebuia folosit tare atent, ca penalizeaza la focus imediat din cauza dofului scurt. Merci Pe mk2, da. Dar pune-l pe mk3 si o sa vezi ca e un pic altfel. la partea cu doful, patit si eu cu 50 mm f1.8. (din doua persoane, una singura era in focus, noroc ca am vazut pe loc). m-am invatat minte. Depinde ce anume urmaresti. E suficient sa ii asezi pe aceeasi linie si poti trage linistit si f1.8. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gabyshor Postat Aprilie 28, 2013 Share Postat Aprilie 28, 2013 Pe mk2, da. Dar pune-l pe mk3 si o sa vezi ca e un pic altfel. Depinde ce anume urmaresti. E suficient sa ii asezi pe aceeasi linie si poti trage linistit si f1.8. nu incep si eu polemica cu tine ca vad ca te pricepi. cine a avut ceva de inteles a inteles. pana una alta, mi-ar placea mai putina vorba si mai multe fotografii (de calitate va rog). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
razvano Postat Aprilie 28, 2013 Share Postat Aprilie 28, 2013 nu incep si eu polemica cu tine ca vad ca te pricepi. cine a avut ceva de inteles a inteles. pana una alta, mi-ar placea mai putina vorba si mai multe fotografii (de calitate va rog). Nu e vorba de asta, nu am scris in contradictie. Era o constatare sau un sfat (depinde cum vezi lucrurile). Si un plus pentru DOF-ul defaimat, ca sa zic asa, de unele personaje. Cu alte cuvinte totul este posibil daca tinem cont de anumite lucruri. Un pic de fizica, un pic de inspiratie... Pun si eu o poza dintr-o tura de acum 2 ani. Facuta din locul de campare, dupa o Transalpina destul de obositoare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TrekOut Postat Aprilie 29, 2013 Share Postat Aprilie 29, 2013 Caldarea de la Carja-Parang Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Aprilie 29, 2013 Share Postat Aprilie 29, 2013 La o pauza de tigara pe DN1 mai incercam si-un panning: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TrekOut Postat Aprilie 29, 2013 Share Postat Aprilie 29, 2013 (editat) Imi place poza, nu sunt profesor al fotografiei dar mi se pare ca e prea mult cadru gol. Deasupra capului e prea loc .. O parare de a mea Editat Aprilie 29, 2013 de Ecko72t Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Old Postat Aprilie 29, 2013 Share Postat Aprilie 29, 2013 avand in vedere imaginea postata de tine mai sus, eu zic sa lasi omul in pace pace! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TrekOut Postat Aprilie 29, 2013 Share Postat Aprilie 29, 2013 Nu am spus ca e o poza rea. Iar la poza postata de mine accept critici, din greseli invatam. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Aprilie 29, 2013 Share Postat Aprilie 29, 2013 (editat) Am mai spus: orice critica e binevenita. Numa' constructiva sa fie. Da, probabil e prea mult spatiu gol in cadru, mai ales ca nu ajuta la impresia de miscare. Si nici nu era momentul zilei in care cerul sa arate bine. Editat Aprilie 29, 2013 de Doctor X Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Old Postat Aprilie 29, 2013 Share Postat Aprilie 29, 2013 din greseli invatam. nu mai cred in vorba asta de cand am inceput sa vizitez motociclism la topicul de accidente nu are prea mult gol, e ok. o poza buna. putea fi si mai mult, chiar Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TrekOut Postat Aprilie 29, 2013 Share Postat Aprilie 29, 2013 Nu te mai uita la topicul de accidente. Din ce am vazut eu, majoritatea sunt persoane care nu ai intrat pe aici sa se "documenteze" despre ce se poate intampla pe 2 roti. Fiecare alege ce vrea sa faca cu viata lui! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Ped O'Phile Postat Aprilie 29, 2013 Share Postat Aprilie 29, 2013 Pun si eu o tentativa de panning (daca nu cred c-am mai pus-o in trecut). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adi_mot Postat Aprilie 29, 2013 Share Postat Aprilie 29, 2013 Pareri, sugestii, critici... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Old Postat Aprilie 29, 2013 Share Postat Aprilie 29, 2013 nu mai baga filtre Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Popescus Postat Aprilie 29, 2013 Share Postat Aprilie 29, 2013 Pedo,ia citeste la nenea http://www.dragosasaftei.ro/ghid-de-fotografie-panning/ e pacat daca tot iti place sa nu faci calumea. Adi,imaginea ta nu are subiect.Portret nu e pentru ca are ochii inchisi,gura e si ea acoperita,lumina balta cat cuprinde dar la editare bagi pana la refuz Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Ped O'Phile Postat Aprilie 29, 2013 Share Postat Aprilie 29, 2013 (editat) Pedo,ia citeste la nenea http://www.dragosasaftei.ro/ghid-de-fotografie-panning/ e pacat daca tot iti place sa nu faci calumea. are you for REAL??? Imi dai de citit de la nu stiu ce nene, nu stiu ce blog, ca sa ce? Imi cer scuze ca fotografia mea nu este ultra sharp, nu este ultra colorata. Mie-mi place tocmai asa cum a iesit, de aia am tras cu timp de expunere 1/3, si e trasa si cu un obiectiv cu focus manual (daca era cu AF pe Ai Servo, era o joaca)... Partea ironica o reprezinta faptul ca fotografia mea cred ca e un exemplu mai bun de panning decat cele 2-3 fotografii de pe link ul pe care mi l-ai lasat. Dar ce stiu eu,poate sunt doar prost si ma insel :| Astept o critica mai constructiva, niste argumente,nu link uri catre nu stiu ce neica-nimeni.. LE: am avut (proasta) curiozitate sa ma uit pe blog sa vad cine e acel "nene", care se dovedeste un 'pustan' care se descrie astfel:" DespreÎn 2008, în Odorheiu-Secuiesc, păşeam pe meleagurile fotografiei , la început tot acest avânt nefiind decât doar o mică alternativă la ceea ce făceam până atunci . Răpind câte un apus , am ajuns să valorific această alternativă într-o adevărată pasiune pentru frumos , frumosul din natură care de multe ori e evitat şi care încetul cu încetul va ajunge să sfârşească . Faptul că aceste minunate clipe nu sunt preţuite oferă pasionaţilor de fotografie posibilitatea de a arăta lumii paradisurile pierdute ale intregului glob ." No offense, nu neg faptul ca cineva isi poate insusi cunostinte despre foto destul de rapid, dar chiar ma simt 'jignit' sa-mi dai in 'cap' cu un link obosit de la un foto-bloggaras care a dat de mirosul dslr-ului in 2008... Editat Aprilie 29, 2013 de Ped O'Phile Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Aprilie 29, 2013 Share Postat Aprilie 29, 2013 Imi cer scuze ca fotografia mea nu este ultra sharp, nu este ultra colorata. Mie-mi place tocmai asa cum a iesit, de aia am tras cu timp de expunere 1/3, si e trasa si cu un obiectiv cu focus manual (daca era cu AF pe Ai Servo, era o joaca)... Astept o critica mai constructiva, niste argumente,nu link uri catre nu stiu ce neica-nimeni.. Puteai sa incerci o pre-focalizare cat puteai tu de repede si sa tragi cu un timp mai scurt (poate un 1/40s ar fi mers, dar depinde de cat de bine estimezi viteza subiectului). Daca aveai cel putin o particica din subiect clara ar fi fost mai bine. Parerea mea... PS: Intre timp am mai pus-o de o panarama. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Ped O'Phile Postat Aprilie 29, 2013 Share Postat Aprilie 29, 2013 Puteai sa incerci o pre-focalizare cat puteai tu de repede si sa tragi cu un timp mai scurt (poate un 1/40s ar fi mers, dar depinde de cat de bine estimezi viteza subiectului). Daca aveai cel putin o particica din subiect clara ar fi fost mai bine. Parerea mea... PS: Intre timp am mai pus-o de o panarama. Asta era si ideea, daca aveam o 'particica din subiect clara' ar fi fost la fel ca restu panning-urilor... am vrut sa obtin ALTCEVA,adica ceea ce-am postat.... Unora poate le place, unora nu, fotografia e ceva subiectiv Dar apreciez comentariul tau,care e pertinent si la obiect Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gabyshor Postat Aprilie 29, 2013 Share Postat Aprilie 29, 2013 Pedo,ia citeste la nenea http://www.dragosasaftei.ro/ghid-de-fotografie-panning/ e pacat daca tot iti place sa nu faci calumea. Adi,imaginea ta nu are subiect.Portret nu e pentru ca are ochii inchisi,gura e si ea acoperita,lumina balta cat cuprinde dar la editare bagi pana la refuz alea cu biciclistii nu-s panning, imi pare rau de nenea ala. Asta era si ideea, daca aveam o 'particica din subiect clara' ar fi fost la fel ca restu panning-urilor... am vrut sa obtin ALTCEVA,adica ceea ce-am postat.... Unora poate le place, unora nu, fotografia e ceva subiectiv Dar apreciez comentariul tau,care e pertinent si la obiect adriane, nici mie nu-mi place panningu tau, no offence. zici ca-i tras de soata mea, care n-a focalizat bine. tu poti mai mult, clar, ca am vazut poze de-ale tale. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Ped O'Phile Postat Aprilie 29, 2013 Share Postat Aprilie 29, 2013 incercam altceva atunci Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate