Sari la conținut

Muntenegru-croatia :


Postări Recomandate

Toata stima si respectul & felicitari pt tura! :blbl:

Plec si eu in curand spre Muntenegru via Croatia [din fericire], dar cu masina [din pacate] - grup mai mare si doar 2 am avea moto :disappointed:

Am si eu o intrebare : pe drumul spre RO prin Bosnia nu v-a iesit in cale vreun TAB, vreun bastinas cu Kalasnyikov? Fara probleme de genu'?

 

O sa ajung si acolo. Ne-am intalnit cu trupe,cu civili cu pistoale la brau...Nu am avut probleme numai ca am tras tare sa trecem la sarbi sa nu ne prinda noaptea pe acolo. Am trecut pe langa case bombardate sau ciuruite de gloante...

Editat de coshovasha
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 142
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Ziua 7 Se implinea o saptamana de cand parasisem patul cald si ciorbitza romaneasca ; dar nici ca ne gandeam noi la asa ceva tocmai acum , in toiul vacantzo-aventurii noastre pe doua rotzi.

Noapte zbuciumata !

Toata noaptea ne-au chinuit niste Pisici in calduri.Ale dreaku,cat era campingul de mare,numai langa cortul nostrum s-au gasit sa miorlaie.Dar faceau ca din gura de sarpe(Serpi erau,matze in calduri lipseau acuma)…si am mai si facut o faza in noaptea aia de ne-a bufnit rasul pe toti. Cand pisicile se vaitau de mama focului (tipau de ziceai ca le strange cineva cu patentu’ de coada) , eu de nervi incep sa tip cat ma tine gura :

 

-“Ba da’ nu iese unu’ la dracoveniile astea de matze sa dea dupa ele cu ceva !”. La care Partizan din cort razand:

-“Pai care dracu sa mai iasa ma, in afara de mine…ca astia pe aci nu prea inteleg ce dracu palavragesti tu pe romaneste “

Dadusem cu nuca (de cocos) in perete (in marele zid chinezesc) :disappointed: …m-a bufnit si pe mine rasul de cre’ ca au fugit si matzele ca nu le-am mai auzit un timp.

 

Dimineatza nu am deschis bine ochii ca mi-a si zburat din nou gandul la colegii nostri de camping : familia de serpi inelati de sub scara. :blbl:

Era clar ca apa adriaticii ca trebuia s-o intindem de acolo.Ziua serpi,noapte mazte.

Ne facem cate un dus,papam ceva scurt si ne apucam sa strangam tabara.Intre timp suna telefonul lui Partizan.

-“Aaaa,salut…sunteti pe drum ? aha…cu doua motoare ?…cand ajungeti ? Noi suntem in Croatia intr-o localitate Plat , e la 15 km sud de Dubrovnic ,pe Riviera…da ,e super aici…da veniti…e imposibil sa nu gasiti locul…Autokamp Paradiso ….faza e ca noi plecam azi … pai am dat peste niste serpi pe aici , ne-au mai deranjat si niste matze azinoapte si plecam,da….da’ locul e super puteti veni….”

Eu eram la toaleta si am auzit toata faza. Prietena mea era la frigider si a auzit si ea convorbirea. Sa va zic ce a urmat ?

 

:)

 

 

Ne-am cracanat (vorba vine)pe noi de ras(inclusiv Partizan).Pai cum dreak sa-i spui cuiva ca pleci din cauza serpilor dar il inviti totusi sa vina sa se cazeze ca e foarte misto.(misto chiar era)

De parca ii atentiona asa…ca sunt tantzari sau de goange de bucatarie.

Tare faza !

Pe la 10 vine si patroana (o tipa la vre-o 100 de kilograme asa),ne ducem,platim ,ii zicem de serpi (ea zice ca nu stia nimic) si o intindem la drum cu motoarele odihnite si insetate de asfalt croat.

 

post-11118-1217007262_thumb.jpgpost-11118-1217007291_thumb.jpg

 

Trecem imediat de Dubrovnic si ne intindem la drum. Ajungrm la granita cu Bosnia-Hercegovina (stiti ca au si ei iesire la mare vre-o 10 kilometri). Fara sa se uite pe pasapoarte,vamesii ne fac semn sa continuam drumul.La fel si la cealalta vama cand am intrat inapoi in Croatia.Nu stiu daca pe teritoriul Bosniei aveam voie sa ne abatem din drum(nici n-am incercat)

Mergem din nou o bucata buna de drum.Aici intampinam o mare dilema. Privelistea era superba si trebuia sa opresti sa faci poze …dar si drumul ,plin de viraje,parca iti soptea “lasa dreku pozele…nu vezi cum rulezi ?... ce esti nebun sa opresti ? deschide gazul !”

Si da-i,si da-i …nici nu mi-am dat seama ca mersesem destul de mult (mai aveam vre-o 80 de km si ajungeam la Split. Norocul nostru(sau iarasi nenorocul,o sa vedeti)a fost ca am vazut un drum lateral care serpuia spre o plaja.Eram la iesirea din statiunea Podgora.

Drumul era inchis circulatiei conservelor.In statiune se intra pe alta parte.

 

“-Aici e de noi” ,zic eu si ne strecuram printre stalpi spre plaja.Imediat vedem niste golfuletze unde se facea nudism.

Iar incep exclamatii gen :

“-moama ce tare !...aici ramanem !”

Inaintam si ajungem la plaja propriuzisa.Era un fel de golf larg strabatut de o strada umbrita de pomi si cu terase la umbra din loc in loc.

Te fura imediat peisajul !

 

post-11118-1217007374_thumb.jpgpost-11118-1217007400_thumb.jpg

 

Imediat sarim din costumele de astronaut si ne avantam in mare sa ne racorim.Vizitam si golfuletzele cu nudisiti in timp ce prietena mea savura o bericica rece la terasa.(16 kuna halba de 500 ml - 2 euro) Muzica era super;sa tot stai .

Si iar baie ,si iar plaja…nici nu-ti dai seama ca soarele se apropie de amurg.

Incep dezbaterile despre cazare.

Partizan :

“- ba frate,uite ce bine e aici , punem corturile intr-unul din golfuletele astea , nu ne deranjaza nimeni,maine facem plaja linistiti ,hai sa fim adevarati…bla bla”

“-bine bine,dar ce facem cu motoarele ?” ca nu puteam sa le bagam pana acolo .

Facem noi niste calcule si hotaram sa campam acolo iar motoarele urmau sa ramana parcate pe marginea stradutei deasupra de unde campam noi.

 

post-11118-1217007475_thumb.jpgpost-11118-1217007491_thumb.jpg

post-11118-1217007516_thumb.jpgpost-11118-1217007546_thumb.jpg

 

Faza e ca nu puteam sa instalam tabara pana nu plecau aia care faceau nudism pe acolo ; asa ca ne luam bagajul si motoarele si ne ducem in centrul statiunii sa luam si noi pulsul ,san e uitam dupa gagici …si mai aveam si cateva cumparaturi de facut.

Cat am cascat gura pe faleza (full de lume) si pana am facut cumparaturile in supermarket,deja se lasase bine seara.L-am last pe Partizan la motoare,mi-am luat fata si am dat o raita pe faleza ticsita de terase.Aceeasi atmosfera (si mirosuri)ca-n Dubrovnic numai ca lipsea decorul medieval. Fiecare statiune are farmecul ei aparte !

Ne intoarcem din miniperiplul nostrum(era deja miezul noptii),ne echipam si pornim spre locul stiut.

 

post-11118-1217007634_thumb.jpg

 

Dar cand ajungem acolo, stupefactie maxima puteai vedea pe fetzele noastre… de catari incapatzanatzi !!!

Ce credeti ca se intamplase ?

Aleea plina de masini iar la terasa din apropiere : DISCOTECA !!!!!!!!!!!!!!!

Sa-mi pice fatza si nu alta.Mai pune cortul si mai dormi .

Nu va mai zic cum a reactionat prietena mea.Deja aici ii dadeam dreptate.Era prea de tot.Singura solutie era sa plecam spre nord,sa mergem cat putem si sa ne oprim spre dimineatza pe o plaja si sa dormim.

Asta era ! o facusem,o facusem . Acuma era tardiv sa ne mai scoatem ochii unul la altul.

Pornim la drum.Dupa vre-o ora asa de mers in noapte simt o casca sprijinita pe a mea.Imi dau seama ca maimutzica mea atipise(nu mergeam mai tare de 80).O simteam la curbe cum avea cate-o tresarire.Un timp nu mi-am facut probleme pentru ca era bine “infipta” intre mine si ditai gentoiul de pe platforma din spate…dar cu timpul imi tot fugeau gandurile …sa nu se intample ,doamne fere’, ceva neprevazut.

Opresc (opreste si Partizan) ca si asa intepenisem,ne dezmeticim un pic si cadem de acord ca la intrare in Split sa cautam un loc mai ferit sa putem atipii un pic.

Asa am si facut dar al drakcu de loc daca-l gaseam…fugea de noi sa nu-l gasim.Pana la urma mergand noi pe niste drumuri laterale si trecand pe langa o masina in care unii (unul cu una) nu stiu ce doamne iarta-ma faceau, nimerim in sfarsit in gradina la cineva (am vazut ca era gradina dimineatza cand ne-am trezit)

Mai cu latrat de caine,mai cu tzantzari pe la urechi,mai cu gatul ridicat sa nu vina dreaku careva…asa ne-am chinuit tot ce mai ramasese din noapte si dimineatza urmatoare.

Asta le intrecea pe toate ; era a doua oara cand ne prosteam sa nu dam bani la Autokamp si faza e ca nici nu era scump si in plus aveam destui bani la noi.Plecam din livada omului in jur de ora 8 si cum nu era destul ca ne “cazase” acolo , am mai cules si niste mere.Asta ca sa aibe motiv sa se ia si cu pusca dupa noi.Noroc ca nu se trezise omul ca nu prea era activitate prin curte in afara de caine care incepuse sa latre.

 

Am trecut de Split destul de repede pe un drum pe patru benzi si dupa vre-o doua ore de mers il vedem pe Partizan ca intoarce si se baga pe un drum lateral prin boscheti spre o plaja pustie.Nici nu apuca bine sa se bucure de faptul ca gasise locul ideal pentru campare fara bani (unde putea baga si motorul) , ca noi am si dat mana cu el si i-am urat sedere placuta !

Nu ne mai puteam permite sa riscam asa ca am plecat .La 20 de km spre nord ne-am gasit si noi linistea la cineva in curte Aveam plaja la poarta.Era asa cum ne doream. Acolo am stat si ne-am incarcat bateriile inca patru zile superbe . Las pozele sa va povesteasca !

 

post-11118-1217007702_thumb.jpgpost-11118-1217007720_thumb.jpg

post-11118-1217007741_thumb.jpgpost-11118-1217007791_thumb.jpg

post-11118-1217007813_thumb.jpgpost-11118-1217007836_thumb.jpg

post-11118-1217007862_thumb.jpgpost-11118-1217007885_thumb.jpg

post-11118-1217007907_thumb.jpgpost-11118-1217007929_thumb.jpg

 

In ultimul post va voi descrie drumul la intoarcere !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

bravo baieti si fete. ganditiva ca ar trebui in fiecare luna sa putem face acest lucru. dar sa ne dam silinta sa fie asa. Doamne ajuta ! dar, pentru ca la noi trebuie sa fie intotdeauna un dar sa va ajute Dumnezeu sa vedeti "Raiul pe pamant" care se numeste POREC si insulele. este situat in partea de N-V langa granita cu Slovenia si Italia. incercati sa gasiti si pe Google dar nu se compara. dat fiind ca este si mai aproape de ( VEST )este si putin mai "piperat" dar face toti banii din lume. va doresc numai bine si ASFALT USCAT la toti.

post-40656-1217068017_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

bravo baieti si fete. ganditiva ca ar trebui in fiecare luna sa putem face acest lucru. dar sa ne dam silinta sa fie asa. Doamne ajuta ! dar, pentru ca la noi trebuie sa fie intotdeauna un dar sa va ajute Dumnezeu sa vedeti "Raiul pe pamant" care se numeste POREC si insulele. este situat in partea de N-V langa granita cu Slovenia si Italia. incercati sa gasiti si pe Google dar nu se compara. dat fiind ca este si mai aproape de ( VEST )este si putin mai "piperat" dar face toti banii din lume. va doresc numai bine si ASFALT USCAT la toti.

 

 

M-am uitat la poze pe google, imi inchipui ca e supermisto la POREC dar stii cum e...pana nu pui piciorul intr-un loc,nu ai cum sa-ti dai seama cat de frumos e locul.Ideea e urmatoarea : Croatia are de o suta de ori mult de aratat decat putem noi vedea intr-un sejur.

Noi oricum ne vom intoarce in Croatia !

Asfalt Uscat !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cosho, frate, ce-am mai ras rememorand aventurile prin care am trecut. Chiar daca stilul meu mai spartan si mai aproape de natura de a calatori nu a fost mereu pe placul vostru, ne-am distrat super impreuna :blbl: . Uite ce fetze aveati fiind nevoiti sa dormiti imbracati in echipamentul moto prin livezi, gradini, plaje, parcari de pe marginea drumurilor :D post-5880-1217075652_thumb.jpg

Unde e spiritul ce ne facea sa fim blatisti veri la rand in Costinesti & Vama Veche acum 12-16 de ani? :disappointed: :-L :)

post-5880-1217075851_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cosho, frate, ce-am mai ras rememorand aventurile prin care am trecut. Chiar daca stilul meu mai spartan si mai aproape de natura de a calatori nu a fost mereu pe placul vostru, ne-am distrat super impreuna :blbl: . Uite ce fetze aveati fiind nevoiti sa dormiti imbracati in echipamentul moto prin livezi, gradini, plaje, parcari de pe marginea drumurilor :D post-5880-1217075652_thumb.jpg

Unde e spiritul ce ne facea sa fim blatisti veri la rand in Costinesti & Vama Veche acum 12-16 de ani? :disappointed: :-L :)

post-5880-1217075851_thumb.jpg

 

wicked...........

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La inceputul lui august plec din nou, traseul include si riviera croata. HAIDUCIEEEEE !!!!

 

P.S. stiu pe unul care - de la noi din club - s-a dus la Turda weekendul trecut la intrunire, acolo a vazut ca nu are wc si chiuveta sa se spele pe maini, s-a urcat pe motor si a facut drumul intors pana la Severin. hahahahaha, si cica vrea sa vina cu noi, abia astept, ce show o sa fie.

Editat de partizan
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cosho, frate, ce-am mai ras rememorand aventurile prin care am trecut. Chiar daca stilul meu mai spartan si mai aproape de natura de a calatori nu a fost mereu pe placul vostru, ne-am distrat super impreuna :blbl: . Uite ce fetze aveati fiind nevoiti sa dormiti imbracati in echipamentul moto prin livezi, gradini, plaje, parcari de pe marginea drumurilor :D post-5880-1217075652_thumb.jpg

Unde e spiritul ce ne facea sa fim blatisti veri la rand in Costinesti & Vama Veche acum 12-16 de ani? :disappointed: :D :)

 

Frate,dar si stilul meu e foarte "haiducesc" dar eram cu fata si stii cum e !

 

Sa pui capul pe capitza

Plapuma sa-ti fie cerul

Noaptea dormi in poienitza

Ziua calci pe coada fierul :-L

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dap. Misto rau...

M-am intors si eu de pe traseul ala , timisoara-budva-dubrovnic-split-zadar-zagreb-belgrad-timisoara acum 2 saptamani.

E foarte fain. O saptamana, 550 iepuroi dormit la cort in campinguri si odata la motel ( 50 eur).

Asa ca e cam ieftin...

 

Mergeti fratilor!

post-19875-1217327129_thumb.jpg

post-19875-1217327155_thumb.jpg

post-19875-1217327194_thumb.jpg

post-19875-1217327308_thumb.jpg

post-19875-1217327351_thumb.jpg

post-19875-1217327395_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Continuare...

Intoarcerea spre patrie (penultima zi). Dupa ce ne-am luat portia de bronz si de baie,la schimb cu mica noastra contributie la bugetul Croatiei,a venit vremea sa purcedem la intoarcerea spre frumoasa noatra tzara.

 

In prima faza am trecut la logistica (eu cu mine) pentru a stabili traseul de intoarcere.Cum Partizan se intorsese prin Bosnia Hercegovina si era ajuns deja in tzara viu si nevatamat,am decis sa-i urmam exemplul ; doar ca am ales un traseu mult mai "adancit" in aceste regiuni inca militarizate.

 

Ne-am trezit cu gainile , dis de dimineatza , cu noaptea-n cap (cam pe la 7:30,adica era soarele sus demult)am strans tabara (a durat un pic ca pierdusem experientza dupa 4 zile de trandaveala) ne-am urcat pe "cucoana" si am pornit spre sud pe riviera.Dupa un plin si un control de presiune la cauciucuri,ne-am lansat la drum , purtand cu noi un amestec mediteranean de sentimente care ne tinea cumva pe loc. Ultima data am vazut Adriatica la iesire din Split , pe drumul care parasea riviera infruntand inaltimile impunatorilor munti Dinarici.

 

Tin sa precizez ca pozele din acest post arata exact traseul nostru de intoarcere numai ca nu-s facute de noi...(nu mai aveam acumulatori)

post-11118-1217353182_thumb.jpg

post-11118-1217353249_thumb.jpg

 

Foarte frumos si peisajul montan.Aveai ce vedea?ba chiar din cand in cand vedeai localnici cu cartoane inscriptionate cu "soba" pe marginea drumului.

Dupa cateva suisuri (altitudine de conifere) si coborasuri pe un drum din ce in ce mai pustiu, ajungem la granitza Bosniaca.Pana sa ajungem acolo, m-am tot uitat dupa o benzinarie ca mai aveam vre-o 50 de kuna si vroiam sa nu raman cu ei...dar de unde benzinarie ca n-am gasit.Satele prin zona numarau cateva case iar masini pe drum nu vedeai cu zecile de minute.In vama era o aglomeratie de se plictiseau vamesii nevoie mare : pustiu !

Trecem fara probleme de ambele parti si plecam.Imediat dau de o benzinarie.Scot cei 50 de kuna si ii arat baiatului de la pompa.Imi face semn ca-i primeste si-mi pune acolo cativa litri de benzina dupa un prealabil schimb valutar facut in mintea lui.Nu am mers foarte mult de la benzinarie si in fatza ne apare din nou o intindere de apa.Ma uit mai bine si imi dau seama ca vazusem pe harta ca drumul nostru trece pe langa un lac foarte mare.Se numeste Bushko si e situtat intr-o depresiune foarte larga...enorma.

post-11118-1217353940_thumb.jpg

post-11118-1217353996_thumb.jpg

post-11118-1217354012_thumb.jpg

 

Incet incet , ne afundam tot mai mult in aceasta tzara in care rar ne intalneam cu cate o masina iar pe marginea drumului incepeam sa vedem ce nu vazusem pana atunci decat la televizor : case bombardate sau ciuruite.Nu-i de mirare,mai ales ca intr-un sat vedeam biserica,in urmatorul vedeam moschee.Nu exagerez dar in aproape toate satele pe unde am trecut era cel putin cate o casa in ruine cu urme de gloantze sau de explozii.

Stiam ca astia nu mai sunt de mult in stare de razboi dar totusi,te ia un pic cu furnicaturi de-ti vine sa deschizi gazul si s-o tai de acolo cat mai repede.

 

Poze by Partizan :

 

 

post-11118-1217354922_thumb.jpgpost-11118-1217354941_thumb.jpg

post-11118-1217356753_thumb.jpg

 

Pe la ora 14 eram la Travnik.(acolo am dat de trafic)Oras situat cam la 100 de km de Sarajevo . De acolo am intrat pe singura asa zisa autostrada care o aveau.Era in lucru si se mergea cand pe o parte,cand pe cealalta.Gata nu era decat o portiune , cam ultimii 25 de km pana la Sarajevo ..si ce credeti ca mai era gata ? Statia de taxare , normal ; mergi 25 de km,scoti banul(nu mai stiu cat am dat) . Am prins ceva aglomeratie la intrare in frumoasa lor capitala (din cauza ca autostrada se gatuia intr-un drum pe 2 benzi, insa odata ce am intrat in oras se circula bine.

Am dat pe centru sa vedem si noi orasul care a dat scanteia inceputului primului razboi mondial. Nu am poposit foarte mult.

 

post-11118-1217356816_thumb.jpgpost-11118-1217356852_thumb.jpg

post-11118-1217356873_thumb.jpg

Am admirat frumoasele cladiri cu tenta de zgarie nori plantate printre cele cu arhitectura veche si (la indicatiile primite de la un taximetrist)am iesit din oras pe un deal din zona nord-vestica.Se vedea cam tot orasul de acolo.

post-11118-1217356929_thumb.jpg

 

Imediat am intrat in munti si la nici 15 minute de mers am gasit o terasa-restaurant unde am si oprit sa mancam.Era rustica si pusa exact in calea unui izvor de munte.Era ca un fel de pod de lemn acoperit.iar in amonte de terasa ,apa era deviata in niste iazuri unde se raceau navetele de bere.

Vine ospatarul care rupea un pic de engleza.Ii cerem meniul si zice ca nu are meniu.Na,nu stiam ce sa cerem,nu stiam pretzurile,nimic. Il intrebam ce are de mancare si turuie cateva feluri acolo din care intzelegem doar "mix gril".Vedem pe unii langa noi care mancau peste.Il intrebam daca are peste ,raspunde ca nu...si tot zicea de mix gril.Am luat mix gril,ce drac sa facem.Ne intreaba daca unul sau doua ? ...ne gandim noi ca suntem infometati si facem semn ca vrem doua.Se uita el cam de-a doua la mine si pleaca la bucatarie.

Ma dezorientase de tot : nu stiam cat sunt de mari portiile,nu stiam ce-o sa ne puna acolo,nu stiam cat or sa coste ...inghit in sec si tac.Tot ce stiu despre bosniaci in legatura cu bucataria e ca se pricap foarte bine la gratare.Sunt renumite balciurile unde se taie miei si se fac la protzap (sunt majoritar musulmani)

Imediat vine ospatarul cu berea si sucul si...asa ca o curiozitate,ii cerem sa ne scrie pe foaie cam cat costa ...nu de alta dar sa nu ne intre mancarea cu cocoloase pe gat.

Ne scrie el ca toata masa(inclusiv bautura,salatele si painea) costa de 30 de marci bosniace, 20 euro.Nu a fost mult deloc zicem noi si asta pentru ca am bagat in noi pana nu am mai putut.Chiar au fost mari portiile: fiecare continea doua bucati mari de ceafa pe gratar,vre-o cinci mici de-ai lor cu carne de miel,plus trei carnaciori .Ne saturam si dintr-o portie.Cum incepem sa mancam , ne trezim ca iese din padure cu o grupa de soldati imbracati in camuflaj si cu kalashnikoave...Ce credeti ca fac baietii ?Se pun la masa si dai cu bere.In spatele nostru ,un politzai de circulatie(echipat,cu pistol la el) bea bere cu un civil de mama focului.In 10 minute au mai aparut inca doua persoane in civil,inarmati si astia cu pistoale care s-au asezat la masa cu militianul..Nu au avut treaba cu noi dar ne-am grabit sa plecam ca tot turnaul la bere in ei si se cam incingeau discutiile.

Grabiti, am purces la drum prin munti ,ghiftuiti la maxim de atata carne cat bagasem in noi.Trecem de o localitate (pe care n-o vad pe harta) si observ ca nu prea mai era circulatie.Ma gandesc eu : ma frate dar e drum national si nu ne-am departat la nici 50 de km de Sarajevo...

Merg in continuare,urcam un munte,ajungem la un tunel tare ciudat cu semafor .Se face verde si intram in el.Era exact o grota stramta,rece si intunecoasa,care nu avea nici un fel de tavan din beton,se vedea stanca coltzuroasa si umeda...si era foarte lunga...nu se mai termina.E greu de descris senzatia .Locul ideal pentru claustrofobi...acolo le pui cruce !

Dupa ce iesim ajungem intr-o localitate unde soseaua noastra se metamorfozeaza in drum pietruit .Abia atunci incep sa imi fac probleme.Imi zic c-o fii in reparatii dar din ce in ce era mai rau.Opresc si intreb un localnic daca e drumul spre Zvornic-Beograd si-mi zice ca nu.

Meci !

 

post-11118-1217357291_thumb.jpg

 

Imi zice sa ma intorc 20 de km si pe urma sa caut o intersectie la dreapta.Ne intoarcem,trecem iar prin tunelul groazei si ajungem la locul cu pricina.Unde credeti ca era intersectia la dreapta? Exact in dreptul restaurantului unde mancasem.Vai de capul meu.Eu smeker,am plecat in tromba sub privirile alora cu pistoale de la mese , dar nu m-am uitat ca era un indicator cat toate zilele spre Beograd .Am frecat-o o ora aiurea prin munti.Fata mea ce sa mai zica.Nu ne era decat ca ne prindea noaptea prin Bosnia si noi voiam neaparat sa ajungem la Zvornik sa trecem granita.Era deja ceasul 5.

 

post-11118-1217357834_thumb.jpg

 

In sfarsit,am facut dreapta si ne-am tinut de indicatoarele spre Beograd.Drumul era bun ...numai cu serpentine ,urcusuri si coborasuri...dar mai mult urcusuri ca am ajuns la un moment dat pe niste platouri montane (ulterior am vazut ca muntii astia se numeau Romanja) ...de incepuse sa ne cam fie frig.Nu ne-am imbracat cu gandul ca o sa coboram de acolo repede dar drumul tot urca si tot urca si pe noi ne cam strangea ...dar tot n-am luat polarele pe noi.Nu stiu la ce altitudine am ajuns dar stiu ca era deja la amurg si vedeam fumul cum iese de pe cosurile caselor.Ajungem la un fel de oras-statiune si oprim (nu i-am retinut numele si va zic imediat de ce) sa intrebam de camera.Gasim doi handralai la vre-o 16-18 ani pe marginea drumului.Intrebam noi de "soba"...aia nimic,se uitau unul la altul.Incercam in engeza...aia tot o dadeau pe sarbeste.Facem noi semn spre ferestre cum ca vrem sa dormim dar maimutzoii aia incepusera deja sa trancane cu voce tare la noi si tot gesticulau.Pornesc imediat motorul si-i zic prietenei sa se urce ... la cum se manifestau aia ,erau in stare sa scoata si pistoalele la noi. Cine stie ce drac or fi inteles ei ... noi am intzeles ca nu-i de noi aici .Am taiat-o imediat din localitatea aia si ne-am dus la sanatoasa.Numai bine ca am si inceput sa pierdem din altitudine.Am coborat foarte mult.Cand am ajuns la Zvornic era vara din nou... cald si bine si granitza aproape.Am trecut-o imediat spre usurarea noastra si am incput sa ne uitam dupa moteluri.Se inserase bine deja si drumul era foarte prost.Am intrebat un localnic de motel si ne-a zis ca e unul la doi km dar tre sa ne abatem din drum,sau altul la 15 km in fatza.Ne ducem in sat 2 km si dupa lungi cautari , gasim un hotel.Intrebam la receptie si ne zice ca e 50 de euro camera.Pai 70 de euro mai aveam de toti asa ca am plecat spre celalalt motel.Celalalt motel l-am gasit la vre-o 50 de km in interiorul Serbiei si asta la insistentele prietenei mele sa oprim ca nu mai putea sa mai stea in sa.Eu ma tot duceam ca nebunu' ! Ne-am cazat cu 20 de euro/camera.Au fost foarte amabili cu noi ; ne-au lasat sa bagam motorul in curtea din spate,au deschis barul sa ne dea si noua niste beri...

Era tarziu,eram obositi dar eram in Serbia si mai presus de toate prietena mea era fericita ca aveam camera cu PATURI in ea. Mai,mai ! Am facut un dus si am adormit la televizor cu berea in mana...

Editat de coshovasha
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Incredibil de frumoasa descrierea, iar locurile alea chiar merita vizitate. Daca mai faci vre-o tura pe acolo si vrei sa maresti grupul, VREAU SI EU! :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...