Sari la conținut

Am trantit-o pe Lilith


bogdan.marinescu
 Share

Postări Recomandate

Lumini am, claxon am, becuri la bord am. Nu e de la baterie.

225280[/snapback]

 

Incearca ce ti-a recomandat @ddcristi - cricul lateral ridicat, maneta ambreiaj stransa (daca mai ai cum) si atunci ar trebui sa cupleze demarorul.

Am un GSX-F si are senzori atat la cric cat si la cutie (de exemplu cu cricul lateral lasat cand bagi in viteza se opreste motorul, demarorul nu mai cupleaza ulterior pana nu o scoti din viteza sau nu ridici cricul).

 

Succes

:rusinica:

Editat de KATANA
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 54
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

"slalom printre masini" inseamna ca merg cu 60, maxim 70km/h si schimb succesiv de pe o banda pe alta ca sa scap de cei care merg mai lent. Nu ma bag ca nebunu printre ele. E privilegiul motociclistului, zic eu :rusinica:

ddcristi, katana, multumesc pentru sfaturi, dar am incercat deja ce mi-ati sugerat voi. Deseara ma intalnesc cu Thomas si incercam sa vedem daca-i dam de cap. El mi-a sugerat ca e bulit senzorul de la cric, si s-ar putea sa aiba dreptate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Niciodata nu mi-a fost frica de ea ... daca imi era frica n-o mai cumparam. O respect insa.

225274[/snapback]

 

Atata vreme cat ai frica de motor, se poarta frumos cu tine, cand nu-ti mai e frica atunci te da pe jos.

 

 

nici eu n-am zis sa-ti fie frica, dar tre' sa AI frica aka s-o respecti ... spunem amandoi acelasi lucru :unsure:

 

ma bucur ca ne intelegem :rusinica:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Lasa, e bine ca n-a fost mai rau!

Din rahaturi d'astea invatam! Nu zic ca nu ne-am lipsi bucurosi de ele dar....

Sunt sigur ca problema de la motor este minora, probabil vreun senzor defect sau un contact sarit.

Bafta si asfalt uscat! :rusinica:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mda. Titul spune totul. Un accident in care singurul vinovat am fost eu. Nu tu soferi nebuni, nu tu taximetristi psihopati, nici macar gropi parsive. Doar eu.

M-am intors de la servici (cu masina) si am luat-o pe Lilith la obisnuita plimbare zilnica. Vreme excelenta, eu cat se poate de odihnit. Fac cateva opriri utilitare si plec cu ea prin oras. O duc pana la servici (de la Favorit pana pe Luterana) si inapoi, fac bucla de pe Dr. Taberei, viteza medie cam 65-70 km/h; totul a mers perfect, nu am avut parte de nici un fel de incident si m-am simtit excelent. Inainte de a o baga inapoi in garaj ma decid sa fac o ultima incercare: un U-turn relativ strans (din punctul meu de vedere) intr-o intersectie, manevra care imi iesise perfect data trecuta, dar pe care voiam sa o repet, pentru ca nu sunt prea sigur pe ea. Ajung la semafor (eram primul), se face verde, indrept privirea spre locul in care voiam sa ajung si pornesc. Eram la intersectia semaforizata de dupa Orizont (care e dupa Favorit mergand spre Razoare, pentru cei ce nu cunosc zona). In urmatoarele aproximativ doua secunde eram pe jos. Cauze posibile:

 

1. am alunecat pe ceva

2 (cea mai probabila). am pornit prea tare (ghidonul era bracat la maxim), Lilith a protestat, m-am speriat ca un bou, am accelerat mai tare si dupa aia am franat :rusinica: Desigur, virajele cu viteza redusa si franele nu se pupa prea bine.

 

Mda, jos cu ea. Ma ridic rapid (eram in mijlocul intersectiei), imi aduc aminte ca primul lucru pe care trebuie sa-l fac e sa tai contactul, dupa care incerc sa o ridic. Deoarece nu-mi reusea figura, ma ajuta taximetristul care era in spatele meu (caruia ii multumesc). O duc pana la trotuar, taximetristul pleaca (avea client), iar eu, in culmea adrenalinei, o mai trantesc o data incercand sa o intorc, de data asta pe partea cealalta :unsure: Pe cand incercam din nou sa o ridic de jos, opreste cineva cu o masina. Acel cineva s-a dovedit a fi Mihai (are un CBR), un tip solid pe care il vazusem la Arc data trecuta, caruia vreau sa-i multumesc din sulfet si pe aceasta cale. S-a interesat daca eram OK (cred ca s-a speriat cand m-a vazut fara casca, pe care mi-o scosesem intre timp), dupa aia prima miscare a fost sa ma intrebe daca am cazut din vina taximetristului ... probabil era in stare sa-l ia la bataie daca i-as fi spus ca da :baldy: Dupa aia m-a ajutat sa ridic motorul si mi-a dat un numar de telefon ca sa-mi spuna unde il pot repara. Multe multumiri, Mihai.

 

Pagube:

 

eu : o zgarietura absolut banala pe genunchiul stang + o durere vaga la acelasi picior. Lilith a cam cazut peste mine (nu stiu exact cat de mult), din fericire aveam echipament complet (costum cordura cu protectii + casca Shoei + manusi IXS racing + cizme touring cu protectii). Daca nu aveam echipament complet cred ca aveam cel putin un gips acum. Ori la picior, ori la deste. Inca nu m-am decis. Sau macar eram ingropat in gheata. Ma felicit acum ca unul din criteriile de alegere a motorului a fost greutatea relativ redusa. Oricum, sunt mult mai intreg decat merit. Stiu ca suna a tampenie colosala ce spun, dar asta simt acum. Si asta se intampla dupa 3(trei) beri de calmare  :bounce:

ea: mult mai nasol ca mine. Nu mai porneste :crack: Schimbator rupt, maneta de la ambreiaj rupta in doua locuri, zgarieturile de rigoare pe carena. Cel mai probabil probleme de la electromotor. M-a imprins cineva, dar nu a vrut s-o ia din loc. Spre rusinea mea, recunosc ca habar n-am daca porneste sau nu impinsa. Are carburatoare (nu e pe injectie), ma gandesc ca ar trebui sa porneasca. Dar n-a vrut. Am dus-o incet-incet pana la garajul de la Favorit, impins de acelasi cineva, unde se odihneste acum. Zilele astea o sa incerc sa o duc la un atelier moto. Inca nu stiu exact cum. Adio intalnirea de la Arc de maine. Nici nu stiti ce rau imi pare pentru ea :drink: Sau poate stiti.

 

Concluzii:

 

- stiu teorie, dar in practica mai am multe de invatat

- ca sa aplici ce stii in momente de criza e nevoie de experienta, sangele rece nu e de ajuns

- am spus/crezut intotdeauna ca echipamentul merita banii si trebuie purtat, iar acum m-am convins pe propria piele de asta

- solidaritatea motociclistilor nu e deloc un mit. Daca eram cu masina, sunt convins ca nu oprea nici dracu sa ma intrebe de sanatate.

- sunt un bou

 

Cea mai nasoala parte e ca inca nu stiu exact unde am gresit. M-am zgait minute bune pe asfalt, dar n-am vazut nimic pe care as fi putut aluneca. Oare am plecat prea rapid cu ghidonul bracat?

Ii multumesc si baiatului cu un Ducati (cred, putea fi foarte bine si o Honda la cat eram eu de ofticat) cu nr. de leasing, care a oprit langa mine si Mihai si ne-a intrebat de sanatate.

NU faceti ca mine.

Va las acum, ma duc sa continui operatiunea de demolare a peretilor casei cu capul proprietate personala :bounce:

225118[/snapback]

..stii,din greseli invetzi cel mai bine,....ideal,din ale altora,...bine ca esti ok,fierul se rapara ,....bafta !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca e senzorul de la cric stricat ar trebui sa porneasca scoasa din viteza si cu ambreiajul strins.

Senzorul de cric impiedica pornirea si opreste motorul daca cricul este lasat si cutia nu e pe neutral. De pornit impins am incercat si eu cind am ramas fara baterie si n-am reusit, dupa ce impingatorul s-a plictisit am cumparat cabluri si am pornit-o cu bateria de masina.

 

As verifica cablurile de la electromotor, sint cam la vedere si poate a iesit mufa din electromotor.

 

Referitor la nervozitate : SV650 e nervos pentru incepator. Are cuplu mare , iar la turatii mici in treapta de viteza inferioara trebuie sa ai control foarte bun al acceleratiei deoarece se 'smuceste' atit la accelerare cit si la frina de motor. Fiind cu ghidonul bracat la maxim este foarte posibil ca o smucitura sa te dezechilibreze.

Pentru curbe strinse : invata sa folosesti ambreiajul pentru a elimina smuciturile.

 

Daca ai imi zici pe unde si pe la ce ora va intilniti, vin si io, eventual cu manualele printate dupa mine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:bounce: Darkore, Darkore,.....of,of... e foarte bine ca esti suparat si e foarte normal!

Calculeaza bine unde a fost greseala si sa nu o repeti! :rusinica:

Imi pare nespus de rau pentru ce ai patit! Fii mai atent!

 

 

Felicitari maxime ca ai ramas intreg tu si celor care te-au ajutat!

Motoru pe carburator porneste fara probleme impins, parerea me..!

 

Hai acu las-o incolo ca e istorie,... fii bucuros ca alegerea echipamentului a fost buna si ca l-ai avut pe tine!!!! :unsure:

Editat de DDU
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dupa ce am citit acest topic 100% concluzionez urmatoarele:

- ma bucur ca sunteti cat de cat OK

- motocicleta este mai surprinzatoare decat masina

- astept cu nerabdare urmatorul episod al telenovelei, sa aflu ce naiba are Lilith, daca iese din coma sau nu si daca va mai iubiti ca la inceputuri...

- nu am inteles cum naiba de a patiti atatea pagube saracuta in conditiile in care altii au cazut mult mai rau si motoarele n-au avut mare branza. E ghinion sau e asa de firava?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ideal ar fi sa te impusti, astfel idioti ca tine care fac pe zmei prin intersectii ar disparea unul cate unul. tu realizezi daca trecea vreun copil pe acolo in timp ce tu exersai cacaturile tale de curbe si figuri? ai loc coane sa faci curbe stranse la intrarea in steaua, la capatul lui 41 unde noaptea nu-i nici dracu... pe la favorit prin spate....esti dus ce sa ne mai cacam pe noi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ideal ar fi sa te impusti, astfel idioti ca tine care fac pe zmei prin intersectii ar disparea unul cate unul. tu realizezi daca trecea vreun copil pe acolo in timp ce tu exersai cacaturile tale de curbe si figuri? ai loc coane sa faci curbe stranse la intrarea in steaua, la capatul lui 41 unde noaptea nu-i nici dracu... pe la favorit prin spate....esti dus ce sa ne mai cacam pe noi.

228367[/snapback]

 

 

cam dur juniorule.

 

dar ai si tu un sambure de dreptate.

legea 1 de care tin eu cont: nu se fac incercari in trafic.

in trafic trebuie sa fii sigur pe ceea ce faci.

exerseaza mai mult in parcari, in locuri neumblate etc.

acu ai avut noroc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ideal ar fi sa te impusti, astfel idioti ca tine care fac pe zmei prin intersectii ar disparea unul cate unul. tu realizezi daca trecea vreun copil pe acolo in timp ce tu exersai cacaturile tale de curbe si figuri? ai loc coane sa faci curbe stranse la intrarea in steaua, la capatul lui 41 unde noaptea nu-i nici dracu... pe la favorit prin spate....esti dus ce sa ne mai cacam pe noi.

228367[/snapback]

Nu comentez la adresa limbajului, e evident ca nu te duce capu mai mult de atat si nici macar o infuzie de neuroni in stare concentrata nu te-ar ajuta prea tare. Cateva comentarii pentru restul punctelor totusi:

- pe acolo nu prea trec pietoni. Intersectia e semipustie la ora aia si nu merg nici macar prea multe masini, daramite pietoni.

- a incerca sa faci o intoarcere nu prea se pupa cu categoria "a face pe zmeul in intersectie"

- am exersat si la Favorit in spate pana n-am mai stiut de mine. Dupa cum am mai spus de altfel, manevra imi iesise fara nici o problema intr-o situatie anterioara.

- daca ai mai fi citit ce am scris pe forum, ti-ai fi dat probabil seama ca sunt temperat si militez pentru un mers temperat, mai ales in oras. Nu fac 'figuri' pe motor. Desigur, e mult mai simplu sa incepi sa jignesti decat sa te informezi inainte.

I rest my case, dar nu inainte de a ruga moderatorii sa ia atitudine pentru post-ul lui junioru.

junioru, sper sa nu ne intalnim niciodata. Ar fi periculos mai ales daca sunt pe motor si te vad, deoarece mi s-ar umple casca de boratura instantaneu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dupa ce am citit acest topic 100% concluzionez urmatoarele:

- ma bucur ca sunteti cat de cat OK

- motocicleta este mai surprinzatoare decat masina

- astept cu nerabdare urmatorul episod al telenovelei, sa aflu ce naiba are Lilith, daca iese din coma sau nu si daca va mai iubiti ca la inceputuri...

- nu am inteles cum naiba de a patiti atatea pagube saracuta in conditiile in care altii au cazut mult mai rau si motoarele n-au avut mare branza. E ghinion sau e asa de firava?

225586[/snapback]

- si eu, multumim pentru urari

- fara indoiala

- astazi sun din nou la asigurari. Merge greu, pentru ca e inmatriculata la Medias.

- aparent are ceva la partea electrica. I-a sarit un cablu de pe undeva, sau poate s-a stricat unul din senzorii pe care ii are in dotare. Chiar asa firava nu pare a fi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Continuare telenovela:

 

- Lilith s-a reparat :crack: Am apelat la Dl. Constantin, care are un atelier pe langa Piata Chibrit. A venit, s-a uitat la ea, a pornit-o rapid facand un scurt cu un patent intre doua contacte :wink: , dupa care si-a lasat motorul in locul ei, a luat-o si mi-a adus-o astazi inapoi. Concluzie: un fir rupt :moron: In afara de asta i-a reparat maneta de la schimbator, a indreptat tija de la schimbator, a blocat mansonul de pe ghidonul rupt, si acum Lilith merge ca o nebuna :friends: Cost total: 1M (pentru politehnisti: asta inseamna 1.000.000, nu 1.048.576 :lol: ). Il recomand pe Dl. Constantin fara ezitare. Oricum, cand a coborat cu mine in garaj la Favorit, a inceput sa-si aminteasca : "motorul asta a fost la mine ... si asta ... parca si asta ... " :friends: Multe multumiri lui Thomas, de la care am aflat de existenta dansului :crack:

- trebuie sa ajung la asigurari cu proforma de la B&S pentru piese. Va spun dupa aia cum a mers.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu comentez la adresa limbajului, e evident ca nu te duce capu mai mult de atat si nici macar o infuzie de neuroni in stare concentrata nu te-ar ajuta prea tare. Cateva comentarii pentru restul punctelor totusi:

- pe acolo nu prea trec pietoni. Intersectia e semipustie la ora aia si nu merg nici macar prea multe masini, daramite pietoni.

- a incerca sa faci o intoarcere nu prea se pupa cu categoria "a face pe zmeul in intersectie"

- am exersat si la Favorit in spate pana n-am mai stiut de mine. Dupa cum am mai spus de altfel, manevra imi iesise fara nici o problema intr-o situatie anterioara.

- daca ai mai fi citit ce am scris pe forum, ti-ai fi dat probabil seama ca sunt temperat si militez pentru un mers temperat, mai ales in oras. Nu fac 'figuri' pe motor. Desigur, e mult mai simplu sa incepi sa jignesti decat sa te informezi inainte.

I rest my case, dar nu inainte de a ruga moderatorii sa ia atitudine pentru post-ul lui junioru.

junioru, sper sa nu ne intalnim niciodata. Ar fi periculos mai ales daca sunt pe motor si te vad, deoarece mi s-ar umple casca de boratura instantaneu.

228397[/snapback]

 

:moron: tocmai ce revedeam sirul intamplarilor si plin de curiozitate .. citesc,...imi imaginez,.... prins de multitudinea de variante aparente si.... inca..... nimic concret despre coma Donsoarei Lilith......

 

Baaiii .. .. frate.....si dau peste "meseriasu'" asta de junioru... :wink: (Ia-s spune Boala verde cu ligamente .. da' ma abtin ca ma prea-cobor la nivelu' dansului)!

Sorry Adminilor da' nu am reusit sa ma abtin! :crack:

Ce puii mei sa zic? fara comentarii! Cine l-o fi inventat si pa asta?! :crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ahaaa! BRAVO DARKORE!!!

 

Dupa o intrerupere in sirul evenimentelor am citit si ceea ce astepteam..Ehe!

Bravo!

Ne vedem la plimbarica in asta seara?

Tre sa va vad! Cred ca esti :crack: !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ideal ar fi sa te impusti, astfel idioti ca tine care fac pe zmei prin intersectii ar disparea unul cate unul. tu realizezi daca trecea vreun copil pe acolo in timp ce tu exersai cacaturile tale de curbe si figuri? ai loc coane sa faci curbe stranse la intrarea in steaua, la capatul lui 41 unde noaptea nu-i nici dracu... pe la favorit prin spate....esti dus ce sa ne mai cacam pe noi.

228367[/snapback]

 

 

Ce bobarnace in nanau ti-as da "moralistule"

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ma bucur ca s-a rezolvat asa de rpd si ca ai cum sa te bucuri de aia mica :crack: Sper ca in curand sa te "alerg" pe strazi :crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bravo ca ti-a revenit cheful si ai repus motorul pe roti...e momentul sa tragi concluzia:

 

La plecarea de pe loc tii ghidonul drept, dupa ce te-ai pus in miscare iei virajul. :crack:

E normal ca daca pleci cu roata virata (mult) , roata spate incearca sa impinga tot inainte, si ca rezultat incearca sa te arunce in highside ( daca se poate vorbi de asa ceva la 5 kmh ! :moron: )

 

Asfalt uscat si ai grija ca SV-ul nu e deloc jucarie in mainile unui incepator ! Mai ales dupa prima mie de km cand incepi sa te crezi zmeu...trust me :crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...