Sari la conținut

Dakar 2009


Postări Recomandate

Vectra Racing Team leader la clasa Maraton si aproape de locul 3 in clasamentul general

 

 

Cu o etapa si jumatate inainte de finalul editiei din 2009 a celui mai dificil raliu din lume, Vectra Racing Team - echipa romaneasca privita ca principal adversar al echipei oficiale a constructorului austriac KTM - este leader la clasa Maraton prin Frans Verhoeven si se apropie de podiumul clasamentului general datorita performantei lui David Casteu.

 

Anulare, sau dupa caz scurtatrea probelor speciale, a fost principalul dusman al team-ului Vectra in aceasta a doua parte a Dakar-ului. Dupa ziua de odihna de pe 10 ianuarie din Valparaiso (Chile), aproape toate probele care au urmat au fost scurtate (proba speciala de miercuri s-a anulat) in mare parte din cauza conditiilor meteo care au facut traseul impracticabil sau nesigur. In etapa de astazi (16 ianuarie) era programata o proba speciala rapida de 545 km, care insa a fost redusa, din cauza ploii torentiale care a cazut peste noapte, la 220 de km. Toate aceste scurtari de probe au dat peste cap strategiile tutror concurentilor din top 10-ul clasamentului general, fie ca este vorba de clasa moto sau de auto ori camioane. Vectra Racing Team, care a avut ca principal obiectiv clasarea a doi din pilotii sai in top 10, putea sa il aiba pe David Casteu, ocupantul locului 4 in clasamentul general in acest moment, pe podium. Din pacate, insa din cauza scurtarii probelor francezul nu mai are suficient timp pentru a micsora distanta care il desparte de locul 3.

 

La primul punct de control al probei speciale cu nr 13, din aceasta editie a Dakar-ului, David Casteu a ajuns cu al 4-lea timp, iar Frans Verhoeven se afla pe locul 9. Romeo Duicu care se afla la prima sa participare in Dakar ocupa locul 48. De la acest prim punct de control orar si pana la finalul probei speciale mai sunt de parcurs 158 de km, marea lor majoritate in zona unde se desfasorara Raliul Argentinei – etapa din Campionatul Mondial de Raliuri.

 

Dupa etapa de astazi, care i-a dus pe concurenti din La Rioja in Cordoba urmeaza (pe 17 ianuarie) etapa Cordoba – Buenos Aires a carei proba speciala va masura 227 km. Aceasta va fi ultima proba speciala a raliului, iar cei care vor rezista vor participa duminica (18 ianuarie) la festivitatea de premiere a concurentilor care au reusit sa ajung la finisul celui mai dificil rally-raid al lumii.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 74
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Romeo Duicu a terminat Dakar-ul! Dupa ce a terminat cu bine ultima proba speciala,mai are de parcurs cele 371 km de legatura si ajunge la Buenos Aires.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fara a stirbi ceva din suprematia KTM, felicitari si lui Fretignet. Uite dom'le ca nu numa KTM-urile termina Dakarul cu bine. :yikes:

 

super performanta pentru francez si yamaha. E jmekerie mare de tot sa te tii de aia cu un motor de 450.

 

Bravo Vectra!

Bravo Romeo!

 

Cand vin baietzii? Nitescu? Renata? Ce stiti?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

rezultate bune anul are...

 

pacat de prima zi unde Casteu si Cottet au avut probleme.

 

Romeo a mers constant, un lucru foarte mare daca ne gandim ca nu s-a pregatit pentru Dakarul de anul asta si o clasare pe locul 62 nu poate decat sa demonstreze faptul ca are valoare.

 

felicitari echipei pentru bucuria adusa celor de acasa, numai de bine!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

super performanta pentru francez si yamaha. E jmekerie mare de tot sa te tii de aia cu un motor de 450.

 

Bravo Vectra!

Bravo Romeo!

 

Intradevar este o performanta sa castgi cu un model de serie de 450 putin modificat in comparatie cu alte modele construite special pentru aceasta cursa care au foarte putin in comun cu modelele de serie. Acelasi lucru este valabil si pentru masini. Din pacate toata audienta a fost acaparata de echipele de uzina care vin cu cate 4 masini "extraterestre" si vreo 10 camioane de asistenta si apoi fac legea acolo. Am urmarit toate emisiunile de pe eurosport si am fost dezamagit sa vad doar interviuri cu aceeasi 3-4 oameni in fiecare seara. Din cate imi amintesc a fost o tentativa acum cativa ani de a scoate masinile special construite din competitie (atunci cand s-au retras cei de la citroen) insa nu a durat decat 2 ani cred, aspectele financiare avand castig de cauza pana la urma.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Intradevar este o performanta sa castgi cu un model de serie de 450 putin modificat in comparatie cu alte modele construite special pentru aceasta cursa care au foarte putin in comun cu modelele de serie.

 

ce te face sa crezi ca e putin modificat? Motocicleta lui Fretigne nu mai are decat motorul si o parte din cadru de la Yama WR 450 de serie. IN REST NIMIC! Probabil ca a costat dublu fata de motocicleta lui Duicu.

KTM 690 Rally ca al lui Romeo se poate cumpara de la fabrica. Dai banu si e al tau. Cei de la vectra le-au vopsit si au umblat doar la suspensii - le-au modificat pe greutatea fiecarui rider.

Motocicleta lui Fretigne este 95 % custom.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bravo Vectra!

Bravo Romeo!

 

Cand vin baietzii? Nitescu? Renata? Ce stiti?

Salutare! Echipa Vectra ajunge in Romania miercuri,in jur de ora 5 pm,la Otopeni. Andrea

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Membrii echipei inclusiv David Casteu si Frans Verhoeven vor ajunge in Romania pe 21 ianuarie, la ora 18:40, in Salonul Prezidential al Aeroportului Otopeni. Puteti afla ce a insemnat experienta Dakar-ului in America de Sud de la David Casteu, Frans Verhoeven, Romeo Duicu, Marcel Butuza si Mani Gyenes.

 

Avand in vedere regulile Aeroportului Otopeni cei interesati sa cunoasca membrii echipei sunt rugati sa trimita pe adresa renatta@renemedia.ro (astazi pana la ora 00:00) numele complet si numarul de inmatriculare al masinii in care vor veni.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O echipa romaneasca a fost cel mai puternic team privat din editia 2009 a Dakar-ului

 

Membri echipei vor ajunge in Romania miercuri, 21 ianuarie, si va asteapta la ora 18:40 in Salonul Prezidential al Aeroportului Otopeni.

Puteti afla ce a insemnat experienta Dakar-ului in America de Sud de la David Casteu, Frans Verhoeven, Romeo Duicu, Marcel Butuza si Mani Gyenes.

 

Vectra Racing Team (echipa cu centrul in Brasov si care a strans sub logul ei unele din cele mai importante nume ale rally-raidului international) se intoarce cu rezultate in premiera din Dakar - cel mai dur raliu al lumii.

Frans Verhoeven a castigat pentru echipa romaneasca lupta de la clasa Maraton, iar David Casteu a ocupat locul 4 in clasamentul general al raliului, fiind foarte aproape de podium. Romeo Duicu si-a atins obiectivul si a terminat cel mai dificil raliu din lume devenind al treilea roman care ajunge la finisul Dakar-ului.

 

 

Va puteti lasa masina si in parcarea platita.Mesajul anterior era pentru PRESA.Ma rog, unii se grabesc sa vina cu informatii utile

post-34-1232470001_thumb.jpg

post-34-1232470092_thumb.jpg

post-34-1232470109_thumb.jpg

post-34-1232470134_thumb.jpg

post-34-1232470146_thumb.jpg

post-34-1232470155_thumb.jpg

Editat de Nitescu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Intalnirea de la 18:40 este cu cei din mass media, din cauza numarului limitat de persoane care pot avea acces in zona aceea din Aeroportul Otopeni.

Daca doriti sa ii intalniti pe Romeo Duicu, David Casteu, Frans Verhoeven, Marcel Butuza, Mani Gyenes, Alex Garbacea veniti la terminalul sosiri internationale la ora 19:30.

 

Va multumesc pentru intelegere.

 

Informatii despre echipa gasiti pe: www.vectraracing.com, tot acolo exista o carte de oaspeti unde puteti lasa mesaje pentru oricare din membrii Vectra Racing Team.

Editat de Renatta
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dakar 2009 s-a incheiat acum urmeaza Raliul Tunisiei

 

Echipa, catalogata ca fiind cel mai bun team privat al editiei 2009 a raliului Dakar, a revenit in Romania in aceasta saptamana aducand acasa trei victorii de probe speciale si victoria la clasa Maraton, plus doua clasari in top 10-ul clasamentului general. Cu acest prilej s-a stabilit cel mai important obiectiv pentru urmatoarele trei luni ale sezonului competitional: concurarea in Raliul Tunisiei – etapa din Campionatul Mondial de Rally Raid.

 

Desi, editia din 2009 a Dakar-ului s-a incheiat doar de cateva zile si echipa a revenit de doar trei zile in Romania, s-a profitat de sosirea in tara a pilotilor Frans Verhoeven (pilotul olandez din Vectra Racing Team a castigat 2 etape si clasa Maraton a Dakar 2009) si David Casteu (locul 4 in clasamentul general al Dakar-ului). Reunirea unei parti importante din echipa in Brasov a avut ca scop stabilirea obiectivelor pentru urmatoarele luni. Astfel, dupa zilele de pauza vor incepe pregatirile pentru Raliul Tunisiei, etapa din Campionatul Mondial de Rally-Raid care se va desfasura in perioada 22 aprilie – 02 mai.

 

Vectra Racing si-a propus sa participe la patru din cele cinci etape ale sezonului 2009 din Campionatul Mondial de Rally-Raid. Iar daca luam in considereare rezultatele din Raliul Faraonilor 2008, echipa romaneasca va juca un rol important in lupta pentru titlul mondial din acest an. In editia din 2008 a Raliului Faraonilor (este considerat cel mai dificil raliu din Mondialul de Rally-Raid) 6 din pilotii aflati in top 10 au fost inscrisi in competitie de Vectra Racing Team. Este vorba de raliul in care Mani Gyenes a devenit primul pilot roman care a castigat o proba speciala dintr-un raliu aflat in circuitul mondial.

 

In Tunisia, echipa va merge in formula din Dakar 2009 cu: David Casteu, Frans Verhoeven, Mani Gyenes, Marcel Butuza, Romeo Duicu. Formula la care se va adauga cel mai probabil si Alex Garbacea.

 

Pana la inceperea antrenamentelor pentru Tunisia urmeaza, insa, o perioada de vacanta si de refacere fizica necesare dupa concurarea in cel mai dur raliu al lumii.

 

Multumim pentru ca ati fost alaturi de prima echipa romaneasca care a concurat in raliul Dakar.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...