Sari la conținut

Accident vechi din vara ancheta de doi lei


danny_nt
 Share

Postări Recomandate

de astia ca mine-ti este groaza pe drum? mane, daca tre sa-ntorci capu', pt. ce mai tii oglinzile alea? presupun ca mergi mai des cu autor\turismul...unde ai 3 oglinzi. poate e defect profesional, dar, obisnuit pe masini mari mai mult, nu folosesc decat oglinzile laterale. conduc din 2000 (n-o lua ca pe o lauda), am inceput pe camion cu remorca si niciodata n-am intors capul. nu-i vad rostul gestului asta, cand ai oglinzi. exceptie facand intersectiile-n Y intors, cand vii din dr. si drumul prioritar e cel din st. n-am vazut nici un coleg sau prieten care cand depaseste sa se intoarca.

 

uitati-va voi laroata fata cand conduceti, mai ales in afara localitatii. eu arunc 2-3 flash-uri inaine de depasire si ma uit la sofer. daca vad ca si-a aruncat ochii in oglindasi m-a vazut, depasesc linistit. daca nu, depasesc la distanta de el si-ncerc sa-i ghicesc intentiile

 

Daca esti "tirist" respect.

Ai dreptate, la camion nu ma pricep, la automobil iti dau cate exemple vrei de oameni care nu folosesc/folosesc din an in pasti doar oglinzile. Combinate cu ideologia in viata "in caz ca am chef sa semnalizez o fac in acelasi timp cand trag de volan" ies niste situatii in care doar bulanul te salveaza. Intorsul capului mi se pare obligatoriu in oras si recomandat in afara. Soferii de camion, din cate am vazut eu, se uita foarte des in oglinzi si "controleaza" traficul din spatele lor. Ma amuza soferii care ma observa (probabil vad semnalizatorul) cand incep manevra de depasire si se trag panicati catre marginea drumului.

 

Apropo a fost pe Discovery o chestie cu "Scoala de condus pe Autobahn". Ce am retinut era beleste ochii in oglinzi continuu, cand schimbi banda arunca o privire peste umar, daca ai loc in fata baga gaz cat tine masina. Ce am observat personal la nemti e ca daca pui semnalizarea stanga sa schimbi banda si din spate vine unul tare pe banda, ala franeaza ca disperatul si te lasa sa intri. weird o.O

 

Ideea cu uitatul la roata fata merge bine in oras.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ce am observat personal la nemti e ca daca pui semnalizarea stanga sa schimbi banda si din spate vine unul tare pe banda, ala franeaza ca disperatul si te lasa sa intri. weird o.O

 

Asta este peste tot "in lumea civilizata", nu doar la nemti. Si nu franeaza chiar asa, ca disperatii...

Sau e mai bine la romani care cand semnalizezi accelereaza si mai tare sa nu te lase?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Buna io sunt traficantul de tigari .Prostul ala cu tigaia era in fata mea si in momentul cand am semnalizat si am intrat in depasirea lui soferul daciei sa dat pe dreapta, eu am inteles din asta ca imi face loc sa il depasesc cand de fapt el se pregatea sa traga de volan stanga fara sa mai opreasca deoarece ii venea masina din fata si a vrut sa treaca inaintea lui.Ghinionul meu. El a luat virajul in graba fara nici o masura de asigurare.Eram in depasire deja pe mijlocul benzii cand spre surprinderea mea il vad pe asta ca se pune curmezis in fata mea.In franare am incercat sa revin pe banda mea dar imi mai lipsea jumatate de metru.Impactul sa produs fosrte aproape de axul drumului.Daca nu eram atent sau nu aveam reflex intram direct in portiera boului si cred ca era mult mai grav.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

bai betzigash, cu tot respectul da esti tampit. oglinzile sunt pentru a vedea ce e in spatele tau. intorsul capului e pentru unghiul mort. ce e asa greu de priceput? laptele nu e negru!

 

 

mane, nu ma cunosti. dintr-o discutie d'asta nu cred ca ma poti cataloga "tampit". oglinzile sunt pentru a vedea. in spate, in laterale, etc. m-am referit la depasire. unde naiba intoarceti voi capul in momentul cand va bagati in depasire nu pot intelege. daca intr-o depasre la 150+ tu intorci capu', sa fii sanatos. si-nceteaza s-arunci cu cuvinte-n oameni ce nu i-ai vazut in viata ta si n-ai baut/mancat din aceeasi sticla/castron. nu se face.

 

bafta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Chestia asta cu intorsul capului e foarte buna! Eu unul era sa ma prajesc odata si de atunci o fac mereu. Si dupa parerea mea, e cu atat mai eficienta la viteze mari. Cand te tarai prin oras si schimbi banda, daca e unul exact in unghiul mort, te mai trzeste un claxon, ceva... Dar cand mergi tare, in aceeasi situatie, beleaua e pe tine si nu o mai poti evita. Pentru ca nu ai timpul necesar! Asa ca mai soferilor... "profesionisti", asigurati-va si in unghiul mort. E sfant! Chiar daca de 1000 de ori pana acum nu a fost cazul. E de ajuns sa se intample o singura data...

 

Bafta!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bun!Hai sa va zic ce ne-a zis noua nenea militianul inainte de a pleca in traseu!Se intampla in toamna lui '88 si dadeam pentru categ.B!A zis cam asa:"Ba, daca prind pe vreunul dintre voi atunci cand semnalizeaza cu intentia de a schimba banda ca nu intoarce si capul sa priveasca in directia aia, il pic de nu se vede!"

In ziua aia, 27.09.1988 am dat toate cele 4 probe(inclusiv traseu de noapte) si de atunci nu mi-au luat permisul niciodata!Poate si pentru ca de fiecare data cand dau semnal, intorc si bostanul.Cu toate ca 307-ele meu are 3 oglinzi, electrice si incalzite, unele chiar rabatabile.

 

Nowadays: Marius de la Motolouis(pe aceasta cale, doresc sa il salut cu reverenta :laugh:) mi-a spus acelasi lucru, la o diferenta de 19 ani:"Uita de oglinzile moto.Sunt bullshit.Intoarce capul, daca nu vrei sa te ia unul pe capota".

 

Intoarceti capul la orice schimbare de directie.Nu va costa nimic!Probabil doar energia pe care o recapatati instant mancand jumatate de borcanel de iaurt cu 0.1% grasime!

Editat de Kassu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Baaaa sunteti cu pluta.Topicul asta avea un scop.Daca nu aveti nimic la subiect nu mai postati.Cautam solutii nu sa invatam impreuna cum se face o depasire.Un accident de asta se poate intampla oricui,incepator sau experimentat.Oricum sistemul e de tot kktul.Da peste tine pe zebra si iese nevinovat ,deci nu ma mai mira nimic din ce m-i s-a intamplat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Aceiasi chestie o am si eu pulitia a incercat sa ma scoata vinovat eu am carnetu retinut si ma duc cu dovada frumos .. iar jegosu ala se plimba lejer drept urmare Sansele sunt in felul urmator .

1- Din primele cercetari poti fi scos vinovat dar dosaru pleaca mai departe la cercetari penale si se reanalizeza acolo cu mult noroc poate reusesti ceva daca nu ultima sansa e in proces unde judecatorul fiind neutru se va pronunta si poate anula decizia cretinului

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Baaaa sunteti cu pluta.Topicul asta avea un scop.Daca nu aveti nimic la subiect nu mai postati.Cautam solutii nu sa invatam impreuna cum se face o depasire.Un accident de asta se poate intampla oricui,incepator sau experimentat.Oricum sistemul e de tot kktul.Da peste tine pe zebra si iese nevinovat ,deci nu ma mai mira nimic din ce mi s-a intamplat.

 

Deci sa mori de ras nu altceva :) m-am imprastiat cand am citit postul :D lasa-i ma motane ca-i de la vreme.

Fratilor la INCEPATORI o sa deschid un topic despre cum sa va uitati la roata de rezerva a masinii pe care o depasiti, sa intoarceti capul dupa blondina care se afla in unghiul mort al oglinzii...gata nu mai fiti cu pluta, hai la oile noastre.

Nu ne intereseaza daca soferul daciei s-a uitat in oglinda, a intors capul sau schimba maneaua pe turbosystem.

Noroc de Over ca a mai pus un post la subiect ca ajunsesem de tot in balarii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deci sa mori de ras nu altceva :) m-am imprastiat cand am citit postul :D lasa-i ma motane ca-i de la vreme.

Fratilor la INCEPATORI o sa deschid un topic despre cum sa va uitati la roata de rezerva a masinii pe care o depasiti, sa intoarceti capul dupa blondina care se afla in unghiul mort al oglinzii...gata nu mai fiti cu pluta, hai la oile noastre.

Nu ne intereseaza daca soferul daciei s-a uitat in oglinda, a intors capul sau schimba maneaua pe turbosystem.

Noroc de Over ca a mai pus un post la subiect ca ajunsesem de tot in balarii.

 

Salut,

Si insanatorise rapida a lui Bogdan.

Si ca sa iti zic din prisma unuia care a avut un accident de genul asta si care de 2 ani asteapta ca justitia sa isi faca treaba.

 

Daca si-a scos certificat medico-legal, cu ce a patit 100% are peste 60 de zile.

Daca are peste 60 de zile atunci e caz penal.

In acel moment este chemat un expert care se da cu parerea despre accident. Nu prea mai conteaza ce zice politia.

 

Daca expertul pune in documentul de expertiza culpa comuna atunci instanta va da culpa comuna. In acest caz conteaza procentul fiecaruia.

Experiza poate fi contestata numai in tribunal si la judecator se poate cere contra-expertiza.

 

Daca politia i-a luat permisul si circula cu dovada inseamna ca, politia il considera vinovat de accident, si atunci in procesul verbal care ar trebui sa fie semnat de ambii conducatorii auto sa fie declarat ca fiind vinovat de producerea accidentului.

 

Daca ajunge in tribunat atunci sa astepte, (dupa mine ca eu astept de 2 ani de zile :laugh: ) si nu fac decat sa cheltui bani pentru ca procesul se tine pe raza judetului unde s-a produs accidentul, si cum al meu s-a produs in Maramures am ceva de mers din Bucuresti :P.

 

Si ca sa completez din moment ce este lovit in laterat pare neacordare de prioritate si ar tb sa fie vinovat soferul. Daca era lovit in spate era altceva.

Dar se pare ca politia a interpretat altceva. Ce scrie in procesul verbal?

Editat de damager
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

....postez cam tarziu da' mai bine decat nici odata,spre deosebire de bogdan eu am renuntat[ca un las] m-am bucurat ca dau o amenda desi era sa mor,si nu-mi ia permisu' ff pe scurt , la mine s-a produs c-am asa.. in tm pe strada vladimirescu,in dreapta raul bega,in stanga totoar si case,in fine pe la19.30 pe asfalt[cica asfalt] doar eu si tiganul cu un hyundai galloper,eu aprilia etx 125 enduro,[pemis de 5 ani,7 ani fara permis am colindat pe coclauri si nu numai,pana la aprilia aia am schimbat vre-o 12 moto,80%comuniste]]ma pune dracu si-i dau in gura peste craterele asfaltului ajung pe la 80-90 si vine 'guta' cu gipanu' si se baga in fata mea ca,sa ocoleasca o groapa sa nu i se scuture oole in gipan,a fost fractiune de secunda,timp de frana din ... mai ales pe craterele alea,asa ca vazandul pe banda mea venind si el destul de tare,am vrut sa fac eu stanga sa ies pe trotoar,in dreapta era bega,numai ca tiganu' ocolise groapa deja si a reintrat pe banda lui cand l-am vazut din nou in fata mea ,m-am ridicat in picioare pe motor ca sa pot zbura peste capota[un coleg cu care am copilarit a murit sarmanul,ghemuit pe motor,d-zeu sa-l ierte]dar reactia mea a facut ca sa ma aplec[in timp util] pe dreapta asa ca am evitat impactul frontal,dar i-am indoit aripa fata usile,oglinda varza,la fel si bandourile laterale,spoilerul spate si stopul, eu am cazut la vreo 3-4 m dupa impact pe dreapa cu urmatoarele avarii: rez indoit pe ambele parti manetale ghidonului si semnalizatoarelerupte la fel si cadrul plesnit. in fine iaca si militia si fff scurt dupa sosoteala cu tiganu' [mie mi-a 'ordonat sa stau langa motor] constatarea a fost gata,eu find pe jos pe partea dreapta[dpdv al militie'] taganu pe stanga .........clar[cica]eu am patruns pe contra sens si l-am acrosat pe conducatorul auto care mergea regulamentar pe sensul lui de mers... avea si martori: piranda si puradeii ff multi la numarevident m-am ofilit.. cica ce nai tr dreapta,pai uica militie ete bega in dreapta, dece ai avut viteza 80-90 pe acici,da si taganu' o avut ,cica[rastit] poti sa dmonstrezi? de ce nu ai franat/oprit sa te loveasca el pe tine si era el vinovat,jur asa mi-a spus d-l militie[dc e nevoie dau si nume]pai cum sa-mi rupa motoru de tot ' ti-l facea asigurarea.. si daca ma omora?..i-am spus ca mi se rupe de el,de tigan si de masina lui,important e ca n-am murit si m-am ales doar cu zgarieturi serioase,si zice militia..ai grija cum vb ca te bag la ultraj... poi de ce a ocolit groapa si s-a bagat in fata mea,ce o i-au asa de nebun pe contra sens,cica ..poti sa faci contestatie,du te si da primaria tm in judecata pt gropi si vi cu rezultatul la mine ... pana a venit militia taganu a vrut sa-mi arunce motoru' in bega ... da asta nu conteaza ... ca cica eu l-am provocat...,si-mi aminteste din nou de ultraj. speriat fiind am semnat procesul si am scapat cu amenda buna,ca nu mi-a luat permisu' ar fi fost culmea blasfemiei... ajunge atat. / nu-i lasati dc aveti posibilitatea ...'tui in gura de militieni ca astia fac pipi pe mormantul nostru ... numa bani,spagi etc... ar tr sa ne organizam, da asa suntem noi,inghitim ce ejaculeaza ei,da' pana cand ma pana cand????? vedeti ce se intampla in grecia , noi de ce nu putem fi asa... suntem un popor de umili si de lasi .. si pe ei tocmai asta ii excita!!!! insanatosire grabnica si dc aveti posibilitatea f.........-tii,ca merita ,eu am fost un las dar tare ma-s mai rascula cu drag!!!!! toate bune si atentie in trafic ca-i plin de tagani militie si nu numai [eu de aia mi-am luat enduro si ma dau prin padure ... n-am treaba cu ursu... i baiat fain,nu-i tagan desi e cam brun] sarbatori fericite tuturor :laugh: ... salutari si respect..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

kraz-trial... nu vreau sa crezi ca nu iti tin partea, ca si motociclist, dar de cand un accident se evita prin iesirea pe contrasens? Eu stiam ca cea mai buna solutie in cele mai multe cazuri este frana, nu?

Ai gresit si tu, si din pacate mai mult decat tiganul... parerea mea de conducator auto si moto.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

dimitris... eram doar eu si el la ora aia, in dreapta canalul bega in stanga trotoar singura solutie sa scap de gipan din moment ce nu mai era nimeni pe acolo din ambele directii cu atat mai putin pietoni pe trotoar.. mersi ca ma sustii ca motociclist,da cum sa franezi in fata gipanului si mai ales cum poti frana in timp util la o viteza de 80-90 km/h repet pe un asfalt HARD-ENDURO?? Sa franez sa dea tiganu in mine ca sa fie el vinovat, eu stiu ce-am trait atunci si daca as pati-o din nou tot in situatia le fel as proceda categoric,oare in final nu viata e mai importanta decat un enduro si un gipan???? te rog pune-te in situatia mea si spune-mi te rog cum ai fi procedat tu! ...dar fara 'nu stiu' ca de asta n-us curios ,variante din astea am mai auzit eu.... te rog nu gandi pe moment ca militia.... pai cum analizam doar ce gasim la fata locului,cauza nu o mai analizam ... da'o 'n masa de treaba.... toate bune si tie si tuturor.. si ramane valabil... daca aveti posibillitaea nu-i lasati sa scape bazma curata!!! bafta :laugh:

 

ps .. n-am avut onoarea[ ca si tata] sa conduc un kraz dar pe raba si saviem,inclusiv hiab,cifarom[automacara ceva mai putin] am ceva ani experienta,deci up,up fata de conservele obisnuite.... :laugh: cam naspa,da nu prea stie orcine sa se dea si cu de astea,nici soferii de volvo,scania etc nu prea se descurca cu astea ..... si da-mi voie [ar trebui sa fiu modest?] ..nu am avut nici un accident cu camioanele[thank's god] :)

post-44132-1229160219_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ce as fi facut eu? as fi franat cat as fi putut pe sensul meu de mers. E foarte riscant sa iesi pe contrasens sa ocolesti masina prin stanga ( privind spre botul acesteia ) pentru ca tipul se poate speria si poc. E ca atunci cand mergi pe jos si vrei sa ocolesti pe cineva prin stanga, ala tot prin stanga, dupaia prin dreapta, ala tot prin dreapta. O situatia banala dar cam acelasi principiu psihologic.

 

Ai avut ghinion, ce pot sa zic.

 

dar ti-am zis ce as face eu, frana si sigur scapi sau cel putin scapi mai usor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

fiecare are reflexele lui pe moment, da' io' chiar am scapat usor ,dc era putin mai departe reuseam sa intru pe trotoarul din stanga si era mai bine,nici asa n-a fost rau cateva zgarieturi, ...un fleac gandindu-ma ca putea fi mult mai rau,oricum mersi pt pareri nu ma deranjeaza ,si up topic insanatosire grabnica pt bogdan[si recuperare dc e cazul] si toate bune tuturor, bafta :laugh:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Hmm ce sa zic...treaba de de cacao pina la capat si militianul un $%^#. A fixat reconstituirea din cate am inteles miercurea viitoare la ora 17 :laugh: probabil ca e mai usor de vazut campul pe bezna. Bogdan nu e in tara, pe mine nu m-a sunat cum am vorbit cu el probabil o sa ma sune cu o ora inainte ca sa ma prezint, dar e pusa prea nasol si din scurt ca sa pot ajunge.

Eu vad un dezinteres total din partea anchetatorului, ca sa nu zic rea vointa sau mai rau...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

da' gaborii astia nu creapa odata sa pot sa dau si eu de baut pentru cauza nobila...???? daca nu ai relatii prea multe nu reusesti, dar nu va lasati,tr sa ne facem si noi auziti si vazuti, ...e cam greu la inceput... bafta :laugh:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Negativ... eu doar am exemplificat niste situatii si mi-am dat cu pararea. Omu a dat reply-ul perfect la ceea ce am spus eu. Daca tu incerci se despici firul in 5 e problema ta nu a mea. Treaba cu tigarile, fiind o figura de stil, trebuia intelesa asa cum a fost spusa nu dezvoltata si analizata (sincer pe un drum national cine isi arunca la 80-100 la ora tigara pe geam ala e un (cuvant urat) -- parerea mea).

 

Eu stiu ff bine ce fel de urma e aia insa REPET m-am legat doar de poze si marcarile facute pe poze. Nu stau sa fac analiza fotografica ca nu ma plateste nimeni sa spun ce tip de cauciuc e ala, sensul de deplasare si viteza aproximativa (lucruri care apropo se pot deduce din respectiva poza).

 

Inainte sa sari digera cum trebuie ceea ce am scris, eventual citeste cu atentie, ia codul rutier, fa o comparatie si pe urma posteaza. Asta in cazul in care vrei sa ne lansam intr-o polemica stupida intr-o zi cetoasa de decembrie cand vizibilitatea in Bucuresti e sub 150m.

 

 

 

Din pacate poate nu s-a vrut a se stabili ce si cum. Repet: lupta-te ... poate ai sa reusesti pana la urma :laugh:

 

sincer sa fiu ai dreptate :laugh: acum crede-ma fiecare cu gandirea lui...o sa se rezolve dar toate la timpul lor :) si nu trebuie sa lasi capu plecat in nicio forma!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

hai ca s-a transformat in topic de tehnici de depasire.

Avand in vedere ca dacia intra pe camp(pare) deci avea viteza ff mica la manevra asta si faptul ca nu e lovit tangent in spate ci aproape perpendicular eu crea ca ala cu masina efectuase manevra de mult dar intra incet sa nu-si rupa masina. Ori amicul tau a crezut ca ala intra mai repede si nu a fost asa, ori a depasit pe altcineva crezand ca are timp sa se replieze sa treaca prin spatele daciei. se pare ca nu a avut. Si mai am o intrebare. nu crezi ca e batator la ochi...ca ti-ai schimbat declaratia?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai adica sincer daca mi se permite s-o schimb de ce n-as face-o? Poate mi-am adus aminte de detalii noi, sau am vrut sa clarific alte chestii mai vechi.

Ce poate fi asa batator la ochi? Oricum dupa cum am scris si in declaratie n-am fost martor direct sa vad exact conditiile care au cauzat accidentul...

Editat de danny_nt
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai adica sincer daca mi se permite s-o schimb de ce n-as face-o? Poate mi-am adus aminte de detalii noi, sau am vrut sa clarific alte chestii mai vechi.

Ce poate fi asa batator la ochi?

personal cred ce ti-am scris mai sus. nu sunt specialist e doar o parere. iar faptul ca schimbi acum...cred ca v-ati gandit voi cum sa faceti sa-l bagati pe ala. poate gresesc dar aia mi se pare lovitura laterala directa ceea ce nu se prea potriveste cu povestea ta

Editat de ManInBlack
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...