Sari la conținut

Ce Machete De Motociclete Aveti?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 2,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Beneli 1130

BMW 1150

BMW 1100 RT -Versiunea de politie (germana)

Ducati 999 S

Ducati 1000 DS

Honda CBR 600 F

Honda CBR 1100 XX

Honda CBR 600 RR

Honda XR 400 R

Kawasaki ZX7R

Kawasaki ZX10R

Kawasaki ZX14R

Kawasaki KLR 650

Suzuki GSXR 1300R

Triumf Thunderbird

Triumf Bonneville

Triumf TT 600

Yamaha FJR

Yamaha YZF R1

Yamaha YZ 250

Suzuki GSXR 1000

Aprilia RSV 1000

Yamaha YZF R7

Honda NSR 500

2 x Yamaha YZR 250 (piloti diferiti)

Yamaha YZR 500

BMW F650 (1997)

Scuter Peugeot Speedfight

Kawasaki Z 1000

Yamaha M1 - Rossi

Kawasaki ZX12R

Suzuki SV650S

Yamaha YZF R7 - Portocalie

KTM 525 EXC

Yamaha YZ450F

Kawasaki KX250F

Yamaha RoadStar-2001

MV Agusta Brutale

Se adauga

Triumf Daytona 675

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dacă găsești pe undeva vreau și eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeu! Ideal un F4i. :D :D

Am gasit ,dupa ce am fost la peste 10 benzinarii am gasit in cele din urma la Agip Trafic Greu . F4i negru complet la 15 ron , scara 1:18 . :P A fost pentru un cadou . Am mai vazut tot acolo si F4 insa era rosu cu albastru . Incearca si tu la toate benzinariile din zona unde locuiesti/pe unde treci , ca trebuie sa gasesti :P . Daca nu auzisem ca se mai gasesc si in Diverta,Carrefour sau Cora :D

Link spre comentariu

Facuta cadou de mama :unsure:

am si eu doua din astea :kiss: Picture039.jpg si urmeaza sa-i fac poza si la a doua care e neagra

si mai am asa 1:18

Picture037.jpg - prima macheta

Picture035.jpg

Picture033.jpg

Picture034.jpg

Picture036.jpg

Picture038.jpg - putin accidentata

1:12

Picture040.jpg

Picture041.jpg

Picture045.jpg

Picture044.jpg

Picture046.jpg

Picture042.jpg

Picture047.jpg - cea mai reala macheta

si mai am un biker reaper din ceramica, foarte reusit, o sa fac poza sa vi-l arat.

scuzati praful de pe ele, dar nu am timp sa le plimb pe toate si asta e, se asterne... :kiss:

:angry:

Link spre comentariu

Ce scara e?A iesit frumos.

De fapt, ce scara sunt.Eu m-am referit la aia terminata.

Rotile le am de la o masina bburago la 1/18, dar motocicletele nu stiu la ce scara sa zic ca sunt, 1/12 aproximativ; le-am facut in functie de dimensiunile rotilor, si au cam 17 cm lungime. Problema e ca nu am decat o pereche de roti, pe care le impart intre ele :bounce:

Pe viitor o sa mai incerc diferite configuratii, un chopper cu motor v8, un trike si poate un Mz Etz250, sa vad cum stau cu timpul. :rock:

Link spre comentariu

Rotile le am de la o masina bburago la 1/18, dar motocicletele nu stiu la ce scara sa zic ca sunt, 1/12 aproximativ; le-am facut in functie de dimensiunile rotilor, si au cam 17 cm lungime. Problema e ca nu am decat o pereche de roti, pe care le impart intre ele :cheers:

Pe viitor o sa mai incerc diferite configuratii, un chopper cu motor v8, un trike si poate un Mz Etz250, sa vad cum stau cu timpul. :banana:

da mai multe detalii despre constructie , din ce sunt facute, mod de prelucrare.....

ma gandesc sa ma apuc si eu sa fac o macheta proprie

Link spre comentariu

da mai multe detalii despre constructie , din ce sunt facute, mod de prelucrare.....

Cadrul: am folosit sarma de cupru (pt. a putea sa cositoresc la imbinari), de 2-3 mm diametru si fiind mai maleabila, o pot aduce relativ usor la forma dorita; de obicei incerc sa fac cat mai putine lipituri, si din cauza asta am o bucata lunga de sarma, careia trebuie sa ii fac o gramada de curburi si indoituri, si e f greu, in primul rand din cauza ca trebuie sa fie simetrica o parte cu alta; practic e ca lucrul in oglinda. La partea anterioara a cadrului, se foloseste o bucatica de teava de bronz (mina de pix metalica), lipita tot cu cositor, de aprox 1,5-2cm, de care se va prinde furca. Deocamdata raman la cadruri rigide, e cam mult de munca sa fac si o bascula spate, si mai ales sa rezolv suspensia...

Rezervorul: partea de sus, mai bombata este dintr-un fund de cutie de bere, taiat la o forma aproximativa, iar apoi indoita pe tot perimetrul, pt. a obtine un fel de buza de 1 mm, care sa sustina lateralele rezervorului; pt. laterale folosesc tabla de aluminiu (spray), care dupa ce o curat de vopsea, o ard la flacara, pt a fi mai usor de modelat. Pt. rezervor recomand si folosirea unui sablon de carton, inainte de a taia direct din tabla. Cele 2 parti se vor asambla folosind un pistol cu plastic topit. Capacul rezervorului se poate face din partea exterioara a unei capse (pt piele).

Motorul: aici e ceva mai dificl, deoarece piesele trebuie alese (cautate) in asa fel incat, la final, motorul sa poata fi bagat in interiorul cadrului; materia prima: bujii, de la care se taie partea filetata, acestea constituind corpul cilindrului, "capacele" le-am facut dintr-o bara de dural, groasa de 3 mm, si le-am intepenit in capul "cilindrilor"; mai folosesc diverse maruntisuri de la brichete (piesele de bronz), si in rest, orice mi se pare ca s-ar potrivi; cutia de viteze de la BMW este din corpul unei bijii, golita de portelanul ala (sare in ochi cand il spargi..., deci mare atentie :banana: ), din care am decupat o laterala pt a face offset-ul axului cardanic. Alte chestii utile: tevi de aluminiu, rotite de plastic, saibe, etc.

Furca: personal, prefer furca springer miniaturala (si functionala), in primul rand din cauza aspectului, si da ceva in plus produsului final parca; jugurile le fac ori din dural de 1mm (daca asamblarea o fac cu suruburi+piulite, cum e la prima macheta), sau din Cu tot de aceeasi grosime (daca o cositoresc la imbinari); bratele subtiri provin de la niste tije de umbrele, de la care folosesc si niturile, la partea inferioara a furcii. Arcurile sunt de la tuburile de spray, cele inferioare mai tari, iar cele superioare mai slabe.

Saua: tabla de spray, taiata dupa sablon, cu marginile indoite incat sa aibe o forma "ergonomica", iar peste merge lipita piele sau musama, orice, sau poate chiar lasat aluminiul lustruit.

Rotile: pot fi folosite orice tip de roti, atata timp cat au un aspect decent, si sa nu contrasteze cu stilul motocicletei; alternativa in cazul in care nu avem roti aspectuoase din ambele parti, ar fi folosirea unei bascule monobrat atat in spate, cat si in fata (asta in cazul unui "custom bike" mai exotic). Discurile de frana pot fi realizate din saibe metalice.

Cam asta ar fi in mare.. daca am omis ceva, astept intrebari in continuare. Sper sa va fie de ajutor tot ce am scris mai sus, celor care va plac lucrurile marunte; Spor la treaba! :cheers:

Editat de vali_slayer
Link spre comentariu

o motorizare ceva, sau RC?

imi place mult de tot boxerul.

uite cu ce se ocupa astia de la yamaha:

http://www.yamaha-motor.co.jp/global/enter...sembly_full.pdf

http://www.yamaha-motor.co.jp/global/enter..._color_full.pdf

si aici toate modele pe care le poti face din carton:

http://www.yamaha-motor.co.jp/global/enter...stic/index.html

sa ne tii la curent cu noutatile!

si asta:

http://www.yamaha-motor.co.jp/global/enter...ltra/index.html

Editat de draculea
Link spre comentariu

o motorizare ceva, sau RC?

imi place mult de tot boxerul.

uite cu ce se ocupa astia de la yamaha:

http://www.yamaha-motor.co.jp/global/enter...sembly_full.pdf

http://www.yamaha-motor.co.jp/global/enter..._color_full.pdf

si aici toate modele pe care le poti face din carton:

http://www.yamaha-motor.co.jp/global/enter...stic/index.html

sa ne tii la curent cu noutatile!

Mersi de apreciere! :banana:

Deocamdata or sa ramana machete statice, nu ma tin balamalele sa ma avant asa departe :blbl: . Stiu modelele de la Yamaha, le-am si downloadat acum vro 2 ani, dar mi se par destul de greu de asamblat; Noutati nu stiu cat de curand or sa mai fie, momentan is cu restantele, iar dupa aceea o sa vina licenta si alte alea.. dar o sa imi petrec timpul liber intr-un mod cat mai "constructiv" :cheers: :friends:

Editat de vali_slayer
Link spre comentariu

Preteni dragi nus de unde scoateti voi scorurile astea ca eu am dat 40,25 RON pe un suzuki bandit N de la solido deci machetele astea sunt chiar scumpe dar fata de ce am vazut aici este lucrata cu simt de raspundere solido mi se pare ca e putin peste la detalii

din benzinaria OMW de la capat la alexandriei -antiaeriana si dati detalii la pret si locul achizitiei, numa bine

Link spre comentariu

Preteni dragi nus de unde scoateti voi scorurile astea ca eu am dat 40,25 RON pe un suzuki bandit N de la solido deci machetele astea sunt chiar scumpe dar fata de ce am vazut aici este lucrata cu simt de raspundere solido mi se pare ca e putin peste la detalii

din benzinaria OMW de la capat la alexandriei -antiaeriana si dati detalii la pret si locul achizitiei, numa bine

Adevarul ca Solido sunt cele mai faine,dar si pretul se vede.

Link spre comentariu