Sari la conținut

Problema! - betisor de urechi scapat in cilindru


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 190
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Incearca cu un magnet de sens invers. Bagi polaritatea pe minus , aduci tranzistorul la punct mort si apesi usor butonul de STOP. Daca reusesti sa-l alimentezi corect la inductorul de faza , fara sa ai oscilatii profunde in CDI , ar trebui sa iasa usor. Daca vezi ca nu iese , incearca sa fluieri la gaura iai de la bujie , sau il afumi , ca pe vulpi. Daca nici asa nu vrea , sint mari sanse sa fie un betisor de urechi chinezesc , astea sint cele mai ale dreacu'.

Sau , daca are pedala , ca IJ-ul , dai usor , pina ajunge pistonul in punctul cel mai ridicat si incerci cu o penseta , cu o sirma , ceva. Poti lumina locul foarte bine cu o bricheta cu led , ajunge mai usor in spatii strimte.

Succesuri.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

serios genial postul... țin eu minte om cu pretenții de mecanic bun, Âşi chiar e, care a scăpat un prelungitor de Âşurubelniță dinaia cu biți în cilindru când regla avansul la un moto... cam 5 centimetri de crom vanadiu... a ieÂşit urgent în tobă inainte de filtre... am murit de râs ne Âşi grăbeam ca dracu... 12 noaptea dealtfel...

ceasul de reglaj avans la 2 metrii de el pe raft...

 

dacă nu ai dat la automat sau la kick e tot acolo Âşi pe evacuarea de la tobă ar fi cel mai simplu de scos...

dacă ai dat la kick sau la automat... nuÂştiu zău ce să zic... 90% e în tobă... dacă a rămas acolo în cilindru ( puțin probabil) revin la evacuare, dă jos cotul de la tobă Âşi vezi cu ceva care face lumină ... miscă uÂşor de kickstart până pistonul ajunge cel mai jos posibil Âşi scoate bețigaÂşu.

 

nu da jos chiuloasa decât dată te ai la Âşurubărit... garnitura de chiuloasă dacă e model mai nou poate fi din metal, o pui la loc dacă mergi pe drumul ăsta... dacă e din ceva carton, preÂşpan etc orice nu e metal pui un carton pe chiuloasă ( dacă ai carton de bloc de desen de ex. de la coperta lui) Âşi copiezi cu o coadă de ciocan conturul. faci una nouă pe care o ți în orice ulei 5 minute. chiar Âşi ulei bunica dacă nu ai ulei de 2t auto, etc... strângi la loc Âşuruburile cu simț, tare da nu rupe filete sau să le dai peste cap...

 

da pm dacă mai ai nelămuriri Âşi nu panica... orice se învață....

lol...

 

oricum nu porni motoru cu plasticul ăla înăuntru... se va topi Âşi va face o mizerie oribilă înăuntru dacă nu va ieÂşi pe tobă Âşi atunci tree să dai jos chiuloasa, cilindru Âşi să cureți tot pe acolo.... oricum am mai spus dacă ai dat la kick sau la automat s-a dus în tobă aproape sigur... dacă nu ai dat nu da Âşi intervi pe la cotul tobei...

Editat de jerry_mcrie
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cu siguranta multi dintre noi am facut cel putin o gafa de genul asta..mai cred ca multi dintre cei ce au dat sugestii inteligente se simt acum barbati adevarati ca au ironizat un pusti de 15 ani..

 

Mi-ar fi placut ca unul macar sa se ofere sa-l ajute efectiv..e din Bucuresti doar nu din Siberia..

E drept ca eu sunt nou pe forum,am o rabla de Jawa ... nu ma bagati in seama ...cu ani in urma cu motorul desfacut pe marginea strazii,un MOTOCICLIST a oprit sa intrebe daca ma poate ajuta..avea tot o comunista..

Cati dintre cei de mai sus ar fi oprit ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Lumea inca mai opreste sa ajute, toata lumea l-a ajutat efectiv cu un sfat, aproape toate sfaturile erau bune, ca are 15 ani si are motor care nu e pentru varsta lui.. asta e doar problema lui, iar ironia nu doare asa tare ca o bataie la talpi la militie, deci am fost blanzi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu i-a spus nimeni sa-l duca la ginecolog :)

 

Un concurs de angajare intr-un service de reparatii moto. Candideaza 3 tipi, unul fost mecanic la Honda, altul la Harley si un medic ginecolog. A castigat detasat medicul ginecolog.

Proba a fost demonstarea motorului si apoi montarea lui intr-un interval de timp prestabilit. Bineinteles ca mecanicii au facut contestatie.

Raspunsul: "toti sunteti buni, v-ati incadrat in timp dar medicul a desfacut/montat motorul prin teava de esapament".

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca vezi ca nu iese , incearca sa fluieri la gaura iai de la bujie , sau il afumi , ca pe vulpi.

:) :)

Rad cu lacrimi!!!

Auzi tu, il afumi ca pe vulpi..

 

Acuma sa lasam katerinca si sa ne gandim cu tristete ca saracutul baietel deja a incasat-o de la ta-su!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

hai baetii va rog dati-mi niste sfaturi utile..nu fel de fel de glume aiurea..mie chiar imi pare rau si voi continuati sa ma luati nla misto ? plz un sfat ..

 

 

NU MAI FUMA !!!

Sfat: FUMEZI PREA MULT !!! :):):)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

in nici un caz sa nu il pornesti

 

nici cu desfacutul chiulasei nu e o idee buna decat daca il duci la service.

 

statul meu e sa il duci la service , sa explici faza , eu stiu sigur un motor de mercedes sprinter bulit pentru ca a tras o laveta cu care omu ii curata spatiul de la filtrul de aer , pana sa il opreasca a indoit o supapa

 

 

cam asta e

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

in nici un caz sa nu il pornesti

statul meu e sa il duci la service , sa explici faza , eu stiu sigur un motor de mercedes sprinter bulit pentru ca a tras o laveta cu care omu ii curata spatiul de la filtrul de aer , pana sa il opreasca a indoit o supapa

 

In mod sigur betisorul ala poate sa iti indoaie toate supapele RS-ului si o sa iesi mai ieftin sa cumperi un motor nou decat sa il faci. Mare atentie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fraticule , desfa capacul de deasupra pistonului , ala in care e insurubata bujia. De o garnitura te descurci tu , in tirg , dac tot stai in Bucuresti. Sau , cum a zis @Belbody , da toba jos. Daca tu vrei si cu ... in ... si cu sufletu-n rai , nu merge. Daca nu pricepi nbiste sfaturi elementare de surubareala (ca asta nu-i mecanica) , vinde naibi mobra aia si ia o pereche de role.

Te tot plingi ca te ia lumea la misti , da' la misto ne iei tu , de fapt.

Am avut un topic de caterinca cu o mobra demontata , la care mi-a ramas o teava , care nu stiu unde vine. Avea niste firisoare pe ea si cam juma' de metru lungime , usor indoita. Cita lume a pus botu' , m-am (cuvant urat) pe mine de ris. Era ghidonu' , da ce sfaturi si pareri am primit.... cam seamana caterincile intre ele , aaaaa ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

okei..deci chiar sunt paralel pot spune cu motoru dar la condus merg bine..am scuter de la 7 ani :) deci pana la urma unde e betisorul ? a cazut in cilindru sau a ramaas in capacu ala pe margini ?

 

 

Ai scuter de la 7 ani si la 15 un RS de 125? Si tu si tac-tu sunteti niste cretini. Da' mai ales el, ca tu se presupune ca n-ai prea multa minte din start.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mai, copile, nu-i mai fa nimic.

las-o asa, ca il trimit pe fiu-meu, cu 2 chei de pais'pe, una de noos'pe si o soropelnita mai veche.

o desface, scoate betzigashul si dupa aia o monteaza la loc.se stie la mecanicareala, face 13 ani.

 

o sa arate si o sa mearga foarte bine, cam asa:

pana la 18 ani, foloseste-o cu incredere. vorbesc serios.

post-10629-1279926616.jpg

Editat de Louis Cyphre
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

El a avut noroc,tu,eu, altul nu am avut noroc de un tata cu bani.Te-ai gandit oare,macar un minut,la faptul ca baiatul ar vrea sa fie "cool"si de aceea se adreseaza voua cu apelativul "frate"?Parca te si vad la 7 ani pedaland furios pe Pegasul de 20 de kile,sa ii ajungi din urma pe baietii "mari"care nu dadeau 2 bani pe tine.Vai,in ce hal am putut ajunge ca societate.Apoi va mirati cum apar tot mai multi cocalari pe 2 roti,pai nu contribuiti prin ignoranta si aroganta la acest fenomen?Imi provocati dor de duca din ligheanul asta de tara!

 

 

Ti-e rau? Sau n-ai vazut ce sustine mucosu'? Are scuter de la 7 ani, iar la 15 a primit cadou un RS 125. Si, ca sa fie tacamu' complet, a reusit sa scape un bat de urechi in cilindru. Acu' pe bune, tu ai ajuta un specimen d-asta? Daca da, esti prea tolerant pentru planeta asta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Te mananca rau in coor,tinere!

 

:)

 

E asa de greu sa sesizezi ca esti din ce in ce mai penibil?

 

Betisorul era de adulti ori de copii?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

garnitura de chiuloasă dacă e model mai nou poate fi din metal, o pui la loc dacă mergi pe drumul ăsta... dacă e din ceva carton, preÂşpan etc orice nu e metal pui un carton pe chiuloasă ( dacă ai carton de bloc de desen de ex. de la coperta lui) Âşi copiezi cu o coadă de ciocan conturul. faci una nouă pe care o ți în orice ulei 5 minute. chiar Âşi ulei bunica dacă nu ai ulei de 2t auto, etc... strângi la loc Âşuruburile cu simț, tare da nu rupe filete sau să le dai peste cap...

 

Nush cine te-a invatat pe tine sa pui carton la garnitura de chiulasa. Metoda ta e buna pt. etansare cartere, cutie etc., dar NU LA CHIULASA. In cel mai rau caz ia exemplu de la "batranul" Stress LP care-si facea garnituri de chiulasa la IJ din doze de bere. E un procedeu care chiar functioneaza.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pan' la urma care e problema ta ?! :-?

Daca ma intreba altu' mai rasarit , o dadeam in jmecherie cu el , sa vad daca il tine. Cu tine nu are rost. Nu pt. ca ti-a cazut un rahat de betisor pt. urechi in cilindru , ca asa invata omul. Cu tine nu are rost , pt. ca esti prea "baetas" si haladit , sa inveti ceva din tot ce s-au chinuit unii sa scrie aici. Adica , o arzi in impresii eftine de fraer cu basini , asta ca sa ti-o zic eu mai pe fata , ca baietii sint prea educati s-o faca. Uite ca eu nu sint.

Stii de ce ti se mai raspunde la postul asta de rahat ? Ca sa fii luat la misto , da' cred ca si asta e prea greu de inteles pt. un pusti razgiat , ca tine.

Pui pariu ca daca erai fata in fata cu oricare din cei de aici si pe ala il scapa o basina , te cacai pe tine ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...