Geo_ZGA Postat Februarie 20, 2023 Share Postat Februarie 20, 2023 Ieri am fost intr-o padure unde a fost atelier de reparatii german, in ww2 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cinezicealae Postat Februarie 20, 2023 Share Postat Februarie 20, 2023 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TETEA. Postat Februarie 20, 2023 Share Postat Februarie 20, 2023 Acum 51 minute, Geo_ZGA a spus: Ieri am fost intr-o padure unde a fost atelier de reparatii german, in ww2 Acolo ar trebui sa se afle o adevarata bonanza. Merita sa revii! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Februarie 20, 2023 Share Postat Februarie 20, 2023 Acum 1 oră, cinezicealae a spus: Tuburi romanesti de Mannlicher m93, probabil ww1 Acum 1 oră, TETEA. a spus: Acolo ar trebui sa se afle o adevarata bonanza. Merita sa revii! Da si nu... zona e relativ mica, nu au fost f multi oameni, dar mai apar obiecte mai interesante. Nu e o mecca a detectoristilor, cu piese de piese... dar merge, ca distractie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Martie 13, 2023 Share Postat Martie 13, 2023 Ieri am iesit pe urmele unei mici retrageri germane din '44, dar am gasit romanesti (medalia Centenarul nasterii Carol 1, 1939) si rusesti Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TETEA. Postat Martie 13, 2023 Share Postat Martie 13, 2023 Ca de obicei, foarte interesant! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Martie 13, 2023 Share Postat Martie 13, 2023 Din pacate, zona nu promite mare lucru... ieri am fost 3 oameni si am mers continuu 8 ore, detectat metodic, incercat diverse directii. Chiar si transeele erau superficiale, ceea ce-mi confirma ideea ca nu au fost multi oameni, nu prea s-au batut si nici nu au stat pe acolo (poate 1-2 zile). Adica pe fuga... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mobiletron Postat Martie 13, 2023 Share Postat Martie 13, 2023 On 2/20/2023 at 11:05 AM, Geo_ZGA said: Ieri am fost intr-o padure unde a fost atelier de reparatii german, in ww2 Poate bat campii dar asta pare o garnitura de chiulasa de motor cu supape laterale. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Martie 14, 2023 Share Postat Martie 14, 2023 Habar n-am. Nu stiu cum arata alea si la ce s-ar fi folosit pe vremea aia Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Martie 20, 2023 Share Postat Martie 20, 2023 La 18.03.2023 la 16:21, Krimh a spus: Salutare si scuze pt OFF. O solutie pt curatare? Ms. Salut. Apa si sapun. Mai detaliat: freci moneda cu un baton de sapun, sa fie acoperita peste tot. O lasi 18-24 ore in apa (fierbinte initial) la inmuiat. O iei la periuta si vezi ce iese (se gasesc periute de pantofi cu peri fini din alama). Daca e nevoie, repeti. Se mai poate folosi si acid oxalic, in doza mare si pt timp scurt (30 secunde, scos, spalat, vazut daca mai trebuie). Dar trebuie atentie si spalata bine cu sapun dupa aceea. Eu nu insist la curatare, imi place sa arate "a vechi". Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Martie 22, 2023 Share Postat Martie 22, 2023 Știam ceva că monedele își pierd valoarea prin curățare, dar nu e zona mea de interes că să cunosc în detaliu ce și cum. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Martie 22, 2023 Share Postat Martie 22, 2023 (editat) Acum 3 ore, ENEOS a spus: Știam ceva că monedele își pierd valoarea prin curățare, dar nu e zona mea de interes că să cunosc în detaliu ce și cum. Astea din pamant oricum au valoare 0, colectionarii cauta piese necirculate sau in stare fff buna. Iar curatarea cu sapun nu ataca patina. Depinde si ce fel de oxidare are, in unele cazuri trebuie curatata ca sa nu corodeze mai rau. In alte cazuri oxizii sau mizeria intarita acopera detaliile si atunci mai bine cureti fin. Pt detaliile fine exista betisoare din fibra de sticla special pt asa ceva, se poate folosi si o scobitoare. edit: vorbim de monede moderne, fara valoare de patrimoniu, care nu se predau. Pt aluminiu sau argint, 30 secunde de oxalic face minuni. Pt zinc nu exista solutii, alea se corodeaza irecuperabil. Editat Martie 22, 2023 de Geo_ZGA Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Martie 31, 2023 Share Postat Martie 31, 2023 Ieri am iesit pe o zona ocupata de turci in trecut, dar nu prea au vrut sa apara obiectele de la ei. Multe bile de muscheta/flinta, un mic pandantiv (pare argint), jumatate maner de cutit otoman si diverse maruntisuri Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Aprilie 11, 2023 Share Postat Aprilie 11, 2023 Duminica am iesit pe langa casa, la padurea cu holera, adica Baneasa. Aproape 7 ore, peste 5km si muuulte gunoaie... au iesit "piesele" astea, pe care nu am reusit sa le identific. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marauder Postat Aprilie 11, 2023 Share Postat Aprilie 11, 2023 Salut,sunt cu ochii bulbucati la postarile tale aici asa ca..... Crezi ca este germana? Intreb pt ca am gasit asta https://www.clumsyoutdoors.com/products/vintage-army-190th-infantry-unit-crest-pin-11o129?pr_prod_strat=use_description&pr_rec_id=df7012400&pr_rec_pid=7445174976702&pr_ref_pid=7445174059198&pr_seq=uniform care un pic seamana..nu zice care 190 este (germana sau uk sau usa) dar bunul simt imi zice ca ar fi germana...desi s-ar putea sa fie o pura coincidenta asemanarea grafica...mai sap si eu dupa info Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Aprilie 11, 2023 Share Postat Aprilie 11, 2023 Da, seamana... dar e pe rosu si invers. E diviza 90 infanterie americana, de fapt. Ei nu au ajuns niciodata la noi, au intrat in razboi la debarcarea din Normandia si au stat in zona Frantei. Plus ca anii aia... nu au legatura cu nimic. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
crapone Postat Mai 3, 2023 Share Postat Mai 3, 2023 Salutare tuturor. Sincer m-am inscris pe acest forum mai mult pentru zona de detectie metale. Motor n-am, si posibil ca nu voi avea, practic ciclismul, deci tot pe doua roti umblu, foarte des. Felicitari domnului Geo_ZGA pentru topicul deschis si pentru multitudinea de artefacte ww1/2 gasite si prezentate aici. La fel si eu, practic acest "sport" de curand, am cateva iesiri cu rezultate bunicele zic eu, in principal pe zona ww1. Sper sa nu deranjez prin faptul ca voi posta probabil doar in aceasta sectiune si nu in tot forumul motociclism. De asemenea, daca este posibil, ar fi placut sa purtam discutii despre zone de detectie. Eu detectez momentan in judetul Tulcea, pe langa Geo_ZGA. iata si cateva obiecte gasite: -Topor si potcoave, probabil moderne ( la prima iesire dupa autorizarea detectorului ). - Buton sustinere curea german ww1. - Piesa neidentificata. - Nasturi tinuta militara ww1 ( cred ). - Piesa neidentificata, gasita pe zona ww1. - Proiectil ( inactiv ) - ww1. - Tuburi inactive si alte maruntisuri. - Nature regimentul 5 infanterie german ww1 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Mai 15, 2023 Share Postat Mai 15, 2023 Atentie la munitia activa... proiectilul, daca l-ai gasit cu bilele in interior, e f posibil sa aiba incarcatura la fund. Mai ai si un cartus de Mosin netras. Ieri am fost pe la munte, f abrupt, greu de dat... azi febra musculara :)) Pahar romanesc, lingura, ochelari masca de gaze romaneasca, agatatoare bretea tornister (rucsac) german, placuta identificare caine 1909-1910, nasturi, nasturei. Toate ww1 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
crapone Postat Mai 16, 2023 Share Postat Mai 16, 2023 Multumesc pentru sfat. Obuzul nu este activ ( a fost prima chestie pe care am, verificat-o ), bilele sunt adunate din zona si bagate in tub pentru poza. Referitor la cartus, l-am asamblat la fata locului, adica i-am pus un varf tot asa, pentru pozaa. Capsele sunt perforate / percutate. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Mai 17, 2023 Share Postat Mai 17, 2023 Foarte bine, nu te juca cu ele. Pe langa pericolul evident, poti avea probleme si cu legea... teoretic nu avem voie nici sa le mutam din loc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Iunie 6, 2023 Share Postat Iunie 6, 2023 Ieri am iesit cateva ore in Dobrogea, la "paduricea cu de toate" dar unde nu prea mai iese mare lucru. Am fugit dupa 5 ore din cauza tantarilor, nu am vazut niciodata aici asa multi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
crapone Postat Iunie 6, 2023 Share Postat Iunie 6, 2023 Hai sa nu te las singur. Tot in paduricea cu de toate ( probabil alta, nu cea in care cauti tu ), cateva fiare si ceva banuti ! Ultimul tub, nu atiu de la ce provine, am doua, sunt din fier. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Iunie 6, 2023 Share Postat Iunie 6, 2023 In poza 2 par sa fie tuburi rusesti de Mosin Nagan, in functie de zona sunt ww1 sau ww2. In ultima poza as zice un 7.62 de ak47, daca pui o poza si din lateral imi dau seama mai bine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cinezicealae Postat Iunie 7, 2023 Share Postat Iunie 7, 2023 Din nefericire, ne cam aleargă urșii prin zonă în ultima vreme. Trebuie să găsesc alt loc de joacă... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
crapone Postat Iunie 7, 2023 Share Postat Iunie 7, 2023 Frumoase piese, felicitari. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate