cristache Postat Mai 21, 2012 Share Postat Mai 21, 2012 Weekend-ul 19-20.05.2012 programasem o iesire la munte, dar vremea ne era potrivnica, dar hotariti cum eram am plecat pe traseul: Buc, brezoi, Strategica, pina unde drumul a fost blocat de zapada, inapoi coborire in drumul de asfalt spre Obarsia Lotrului, Petrosani, Vulcan,Tg Jiu, Valea Sohodolului, Petrosani, Ob.Lotrului, Transalpina, Pasul Urdele, Ranca, Novaci si acasa... Harta: Participanti: subsemnatul si Alex, amandoi cu Yamaha xt660z Tenere. Totul a decurs OK pina la intrarea pe Strategica, unde dupa ploile din ultima vreme, terenul era f moale si era destul noroi, asa ca ne-a cam fugit pamantul de sub roti... Dupa ce am luat ceva altitudine si mai aveam putin sa intram in Transalpina, am dat de o bariera de zapada tare ca gheata, ne-a facut sa ne intoarcem, cu toate eforturile noastre de a o ocoli urcandu-ne pe un varf(Alex a urcat mai mult decat mine) Asadar am coborat in drumul Voineasa,Obarsia Lotrului si ne-am cazat in Obarsie... Poze si povestea de duminica, mai tarziu... Va urma... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Alin G. Postat Mai 21, 2012 Share Postat Mai 21, 2012 Da ! Frumos ! Respect ! P.S. O intrebare: aveti Garmin-uri ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristache Postat Mai 21, 2012 Autor Share Postat Mai 21, 2012 (editat) Harta cu locul unde ne-am impotmolit... Da avem Garmin... Editat Mai 21, 2012 de cristache Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Alin G. Postat Mai 21, 2012 Share Postat Mai 21, 2012 Ma gandeam eu ... prea stiti toate cotloanele muntilor ... fara asa ceva sau ghid din zona respectiva te cam pierzi pe sus prin sei si pasuri .. carari de munte si alte bifurcatii ... oricum bravo voua. Iti urmaresc cind apuc iesirile, faceti trasee faine. Poate ne vom intilni ,,life'' sa povestim odata. Bafta ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristache Postat Mai 21, 2012 Autor Share Postat Mai 21, 2012 Nu este adevarat, GPS-ul nu este indispensabil, traseul asta l-am facut inainte fara Gps...iti trebuie doar o harta si simtul orientarii...eventual mai intrebi oamenii din zona... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cnairda Postat Mai 21, 2012 Share Postat Mai 21, 2012 (editat) inca nu-s pregatit psihologic sa pun jos asa o frumusete de mobra faina tura, bravo! Editat Mai 21, 2012 de cnairda Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SUN_83 Postat Mai 21, 2012 Share Postat Mai 21, 2012 Frumoasa tura, bravo voua, asteptam continuarea... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristache Postat Mai 21, 2012 Autor Share Postat Mai 21, 2012 OK, A doua zi, dupa micul dejun, am plecat catre Vulcan, via Petrosani, cateva poze intre Obarsie si Petrosani: Din Vulcan am luat-o pe sub telegondola spre Pasul Valcan, apoi spre Tg. Jiu, acesta fiind traseul care mi-a placut cel mai mult din aceasta iesire: Au urmat Cheile Sohodolului, prin padure, unde dupa ce ne-am alergat un pic, am ratacit drumul, dar GPS-ul ne-a descurcat pina la urma... In drumul de intoarcere spre Petrosani ne-a prins o ploicica si atacarea Transalpinei nu prea imi suradea, dar Alx ma convins pana la urma... Transalpina: Dupa Transalpina am forjat-o spre casa ca se facuse tarziu... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dane_Bad Postat Mai 21, 2012 Share Postat Mai 21, 2012 inca nu-s pregatit psihologic sa pun jos asa o frumusete de mobra faina tura, bravo! Asta am vrut sa ii spun si eu, sa nu mai puna poze cu mobra trantita ca mi se rupe sufletul Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristache Postat Mai 21, 2012 Autor Share Postat Mai 21, 2012 Prieteni...stati linistiti... Pe durata filmarilor (excursiei), nici o motocicleta sau motociclist nu a fost ranit... In poza cu vaca tolanita, mi-a fugit spatele, din cauza pamantului moale, in sant si am culcat-o incet si elegant fara sa o lovesc... Acum fara caterinca eu cred ca mi-am luat enduro-touring pt asa ceva...si se mai intimpla sa o mai dau si pe jos... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bigfoot Postat Mai 21, 2012 Share Postat Mai 21, 2012 Ce frumosss !!!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
LinX Postat Mai 22, 2012 Share Postat Mai 22, 2012 In drumul de intoarcere spre Petrosani ne-a prins o ploicica si atacarea Transalpinei nu prea imi suradea, dar Alx ma convins pana la urma... Deci e liber la Transalpina? Nameti, bolvani, nimic? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator MosRahao Postat Mai 22, 2012 Share Postat Mai 22, 2012 deosebit de frumoase locuri. felicitari, domnilor! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristache Postat Mai 22, 2012 Autor Share Postat Mai 22, 2012 Cu regret pot sa spun ca Transalpina e ok, citeva lucrari, mai fac sub traversari pt scurgerea apei pe sub sosea si o banda e blocata, in rest asfalt ca-n palma... Asta e parerea mea, preferam cum era inainte...acum e plin de masini si de "turisti"... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b374 Postat Mai 22, 2012 Share Postat Mai 22, 2012 Deci e liber la Transalpina? Nameti, bolvani, nimic? Nada, ceva nisip pe coborarea si urcarea in caldarea Urdele - in rest e circuit... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cnairda Postat Mai 22, 2012 Share Postat Mai 22, 2012 foarte frumos pe cheile sohodolului, ma cam oftic ca am fost prin zona da n-am intrat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Alin G. Postat Mai 22, 2012 Share Postat Mai 22, 2012 (editat) Nu este adevarat, GPS-ul nu este indispensabil, traseul asta l-am facut inainte fara Gps...iti trebuie doar o harta si simtul orientarii...eventual mai intrebi oamenii din zona... Au urmat Cheile Sohodolului, prin padure, unde dupa ce ne-am alergat un pic, am ratacit drumul, dar GPS-ul ne-a descurcat pina la urma... Deci vezi ? Sunt si eu un pic carcotas dar nu cu rautate Nu spun ca nu se poate fara GPS, dar e mai bine sa ai cu tine un pic de tehnologie din asta noua si mai ales de calitate ca si Garminul. Bafta si la mai multe iesiri de genul asta. Editat Mai 22, 2012 de Triplu xXx Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frigider Postat Mai 22, 2012 Share Postat Mai 22, 2012 belea tare curios sunt cum se simte pe moto cand o iei pe aratura.. cand merg cu a mea pe pietris...parca merg pe gheata, mi-e frica sa iau stanga/dreapta chiar si 1 mm, nu simt nimic Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
krong28 Postat Mai 22, 2012 Share Postat Mai 22, 2012 Salut! Traseul din harta 2 e dificil? Stiu ca cel putin trecerea peste pasul Valcan e mai dificila...sau era in urma cu 2 ani! Intreb caci ma intereseaza sa va urmez exemplul! Felicitari pentru tura! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b374 Postat Mai 23, 2012 Share Postat Mai 23, 2012 (editat) Salut! Traseul din harta 2 e dificil? Stiu ca cel putin trecerea peste pasul Valcan e mai dificila...sau era in urma cu 2 ani! Intreb caci ma intereseaza sa va urmez exemplul! Felicitari pentru tura! Pasul Valcan e mai cu pietris, sus nu e dificil deloc, urcarea pe sub gondola e faina, nu sunt probleme nici dupa ploaie... n-as zice ca e dificila, n-am avut probleme... am vazut si niste sedanuri coborand pe acolo, deh... Loganu' ajunge oriunde Deci vezi ? Sunt si eu un pic carcotas dar nu cu rautate Nu spun ca nu se poate fara GPS, dar e mai bine sa ai cu tine un pic de tehnologie din asta noua si mai ales de calitate ca si Garminul. Da, e bine, dar tot trebuie sa-ti faci temele de acasa - hartile din GPS nu-s perfecte si pregatirea anterioara e foarte folositoare... eu folosesc wikimapia in draci ca poti schimba usor intre mai multe harti, satellite view, layer de poze... se poate si fara, inainte imi faceam un fel de hartiuta gen roadbook cu "al 2-lea drum la stanga, drepta imediat" etc. E mult mai bine cu GPS, intr-adevar, daca ai temele facute te misti mai repede, daca n-ai temele facute, pierzi timpul cu scroll si zoom ... Acu, noi ne-am ratacit ca incepusem sa ne alergam un pic... si mneah, prin padure e senzatia aia de tunel de te duci unde te duce drumul si incepi sa mergi un pic mai repede ca n-ai peisaj... am ratat o bifurcatie stanga si am tinut inainte pe ce ni se parea principal in secunda aia... ajungem cred ca intr-o exploatare ceva, ne prindeam ca am luat-o prost pana la urma tare curios sunt cum se simte pe moto cand o iei pe aratura.. sunt cateva tipuri de aratura, se simt diferit Bag si eu niste poze, sa vad ce gasesc din "unghiuri" diferite decat Cristache... La un scurt popas la barajul Bradisor am tras concluzia ca cel putin in prima zi o sa fie vreme buna si ca decizia de a pleca din Bucuresti ( unde era ploaie dupa cum ni se zicea la telefon ) a fost perfecta: Intrarea pe Strategica se face inainte de Valea Macesului, venind dinspre Brezoi: Prima parte a urcarii a avut portiuni mai dificile, asa ca ne-am mai tras sufletul dupa ele la umbra, pretextand ca facem cate-o poza, ca bem apa sau diverse Deasupra Ciungetului: Traseul a continuat prin padure, lucru bine venit, fiind mai racoare.. dupa o sectiune de padure am iesit in gol alpin, de data asta cu un cer mai innorat si fara soare puternic... La Vf. Fratoseanu am dat de primul "dop" de zapada care trebuia ocolit: Editat Mai 23, 2012 de b374 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cicloburu Postat Mai 23, 2012 Share Postat Mai 23, 2012 Foarte mișto! Ture de genul ăsta mă fac să mă gîndesc la o „capră”... Las' că mă fac io mare... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b374 Postat Mai 23, 2012 Share Postat Mai 23, 2012 Increzatori ca n-o sa intalnim multa zapada si ca probabil aici era din cauza ca era pe partea nordica, am zis 'inainte spre TA' Unele bucati de zapada nu acopereau complet drumul, altele puteau fi ocolite mai pe sus / jos, altele lasau o carare pe care se putea merge Pauza pana cand mi-o da forumul voie sa mai uploadez... In varf, sedinta foto: Un mic popas pe marginea unui iezer ( cred ca asa ii zice ), plaja, odihna si regrete ca n-am luat costumele de baie Peisajul era frumos dar a trebuit s-o luam din loc inspre TA Vidra vazuta din Vf. Mogosul Pauza de upload again... Am continuat spre Vf. Puru, peisaj frumos si drum bun Unde treaba s-a ingrosat cu zapada tare pe tot drumul si mai multe sectiuni de zapada vizibile in fatza: O scurta investigare asupra variantelor a prilejuit si ceva poze Dupa care am decis sa abordam ceva ce parea o varianta, sa o luam pieptis spre creasta ca sa ocolim zapada pe acolo: Urcarea a fost destul de dificila, in final am decis ca desi mai am avea putin pana in TA, nu se stie ce urmeaza si ca intelept ar fi sa batem in retragere si sa coboram in Vidra... am mai vizitat o stana, cautand o varianta de coborare direct in Vidra, in final am coborat in Curmatura Vidrutei pe un traseu care stiam ca e practicabil. Am decis ca tragem la Obarsia Lotrului, la o pensiune, urmand papicul si trotilul de rigoare, recomandam pensiunea... Dimineata de duminica am asteptat sa se ridice ceata cat timp am baut o cafea si am mancat si am luat-o din loc: Vremea se arata buna din nou, in drum spre Petrosani am mai facut cateva poze A urmat pasul Valcan, urcand pe sub gondola, urcarea ne-a placut foarte mult si n-am prea oprit sa facem poze pana la final Odata ajunsi sus am mai stat sa vedem ce se vede in diverse directii Se vedea destul de fain Vremea era buna asa ca nu ne-am grabit Am coborat in Schela si dupa o legatura pe asfalt am intrat in Cheile Sohodolului: Spre Campu lui Neag La intoarcerea spre Petrosani au inceput ploile motiv pt care am analizat continuarea pe TA intr-o benzinarie Decizia a fost ca driblam ploile, deci "plan is good, we stick to it"... intre Petrosani si Obarsie o alta torentiala ne-a facut sa cautam adapost sub brazi Dar planul e plan... si o zi in care nu l-am respectat a ajuns Transalpina, asfaltul bun, curat, fara zapada, circuit, ce mai... daca n-ar fi locuri de oprit la poze Foto session in platoul Muntinu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristache Postat Mai 23, 2012 Autor Share Postat Mai 23, 2012 Apropo de baie... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b374 Postat Mai 23, 2012 Share Postat Mai 23, 2012 Doua panarame Fara frica de ploaie am zabovit destul in Muntinu In caldarea Urdele inca exista pereti de zapada pe marginea drumului A urmat Pasul Urdele De unde am coborat spre Ranca si a urmat drumul spre casa Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
balazsfi Postat Mai 23, 2012 Share Postat Mai 23, 2012 Super...jos palaria Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate