foxbat Postat Iunie 10, 2014 Share Postat Iunie 10, 2014 Salut. MA intereseaza " un ceva" care sa imi dea 12 V ( sa comande o electrovalva) la intervale reglabile de mine si pentru perioada reglabila ( ex- la fiecare 3 minunte sa dea timp de 3 sec ). Idei ? ( mi l manufacturez eu daca e ) Multumesc, Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pepsi Postat Iunie 10, 2014 Share Postat Iunie 10, 2014 12 V poti avea de la o baterie, in poti comanda printrun microcontroler + tranzistor. microcontrolerul alimentezi tot de la baterie, printr-un regulator de tensiune de 5V sau 3.3 V. ca si microcontroller, poti alge un ATmega... daca vrei te pot ajuta sa o programezi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sorin 666 Postat Iunie 10, 2014 Share Postat Iunie 10, 2014 Salut. MA intereseaza " un ceva" care sa imi dea 12 V ( sa comande o electrovalva) la intervale reglabile de mine si pentru perioada reglabila ( ex- la fiecare 3 minunte sa dea timp de 3 sec ). Idei ? ( mi l manufacturez eu daca e ) Multumesc, la 3 min/3sec e pre mult ulei! eu l-am reglat 10min/1sec....depinde de capul de ungere si vascozitatea uleiului; temporizatorul (timer ciclic poate costa intre 120-250 ron) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
binox Postat Iunie 10, 2014 Share Postat Iunie 10, 2014 E relativ usor de realizat pt cineva care stie electronica si programare. Singura chestie mai dificila e gasirea unui afisaj potrivit pt asa ceva si realizarea unei carcase etanse. Cei care fac gadgeturi deastea deobicei isi comanda afisaje customizate pt aplicatia lor. Probabil un afisaj alfanumeric de 8 caractere si 1 sau 2 randuri ar fi ideal. Se poate si fara afisaj, doar cu niste leduri dar ar fi dificil de butonat. PS Daca vrei sa-l faci cu afisaj ar fi fain sa aiba si voltmetru+ termometru pe care sa le afiseze atunci cand nu-l butonezi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
foxbat Postat Iunie 10, 2014 Autor Share Postat Iunie 10, 2014 multumesc tuturor concret ...ceva? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Iunie 10, 2014 Share Postat Iunie 10, 2014 Poti chiar face ceva mai complicat, complet automat. Nu sa reglezi tu intervalul de picurare manual, ci sa se regleze automat in functie de temperatura mediului ambiant si viteza la care circuli. Temperatura se poate afla usor, si daca motoreta e ceva mai recent poti afla info si despre viteza. (in mod electronic, evident) p.s. - tu eventual sa poti regla o limita min si una maxima... sau sa comuti modurile manual/automat p.s. - eventual in functie de temperatura uleiului - vascozitatea se modifica drastic cu temperatura. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
binox Postat Iunie 10, 2014 Share Postat Iunie 10, 2014 concret ...ceva? Pai n-am inteles daca vrei sa ti-l faca cineva sau vrei sa il construiesti singur? Pt prima varianta pot sa-ti fac o oferta daca ai toate cerintele clare. Pt a doua varianta te ajut cu placere cand vii cu intrebari concrete. "Schema bloc" ti-a schitat-o deja @pepsi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b374 Postat Iunie 10, 2014 Share Postat Iunie 10, 2014 deja vu. parca in topicul de ungatoare era ditamai discutia... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
balazsfi Postat Iunie 10, 2014 Share Postat Iunie 10, 2014 (editat) Am vazut eu asa ceva montat pe un Vstorm, o sa iau legatura cu tipul si iti spun. Mi-am adus aminte http://www.twistedthrottle.com/scottoiler-esystem-electronic-chain-oiler Editat Iunie 10, 2014 de balazsfi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
BigAir Postat Iunie 10, 2014 Share Postat Iunie 10, 2014 (editat) incearca cu un dettol Editat Iunie 10, 2014 de BigAir Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Iunie 10, 2014 Share Postat Iunie 10, 2014 Mai ramane sa scrie cineva sa-si ia motoreta cu cardan. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
warlock Postat Iunie 10, 2014 Share Postat Iunie 10, 2014 http://www.555-timer-circuits.com/ The 555 timer is a simple integrated circuit that can be used to make many different electronic circuits. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
binox Postat Iunie 10, 2014 Share Postat Iunie 10, 2014 Ca sa faci asa ceva in 2014 cu 555, trebuie sa fii masochist Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
warlock Postat Iunie 10, 2014 Share Postat Iunie 10, 2014 (editat) corect. la fel vad si eu treaba: sa imi ung lantul la fiecare 10minute de mers. pentru 50lei cat scutesc si zile de mestesugit, sa ma apuc sa reinventez ungator lant. Editat Iunie 10, 2014 de warlock Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
foxbat Postat Iunie 10, 2014 Autor Share Postat Iunie 10, 2014 Am vazut eu asa ceva montat pe un Vstorm, o sa iau legatura cu tipul si iti spun. Mi-am adus aminte http://www.twistedthrottle.com/scottoiler-esystem-electronic-chain-oiler sa tra. @all - multumesc frumos pentru toate sfaturile. si ma bucur ca n am postat tot ce cine stie ce mai auzeam. se paote inchide, multumesc de gazduire Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Iunie 10, 2014 Share Postat Iunie 10, 2014 Ca sa faci asa ceva in 2014 cu 555, trebuie sa fii masochist In 2014 si intotdeauna lucrurile astea se pot face si cu multa rugaciune (prietenii stiu de ce). Sau trebuie sa fii yo4hgx Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Iunie 10, 2014 Share Postat Iunie 10, 2014 se paote inchide, multumesc de gazduire na! Ce-aveti frate cu inchisu' asta? :huh: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Iunie 10, 2014 Share Postat Iunie 10, 2014 lantul tine 20k mile daca-l ungi si speli zilnic, eventual cu scotoilere si doar 32k km daca-l speli o data la mie si-l ungi tot atunci cu un spray de la lidl. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Iunie 10, 2014 Share Postat Iunie 10, 2014 lantul tine 20k mile daca-l ungi si speli zilnic, eventual cu scotoilere si doar 32k km daca-l speli o data la mie si-l ungi tot atunci cu un spray de la lidl. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
warlock Postat Iunie 10, 2014 Share Postat Iunie 10, 2014 lantul tine 20k mile [...] si doar 32k km daca-l speli o data la miebuna poanta! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nflt Postat Iunie 10, 2014 Share Postat Iunie 10, 2014 http://www.hstech.ro/index.php?main_page=productdetails&prod_id=60 Montat la o electrovană. Funcționează! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate