Sari la conținut

Motociclisti bucatari? (in bucataria proprie, evident!)


superbec

Postări Recomandate

Simplu. Toci leurda (grosier) si o amesteci intr-un bol cu branza sfaramata si cascaval ras (poti sa razi si alte branzeturi, dupa preferinta...parmezan, chedar). Condimentezi cu ce-ti place (eu nu concep fara cimbru si piper), daca branza e sarata nu mai pui sare). Bati ouale bine fara sa le adaugi sare sau altceva (daca vrei sa o rulezi, cred ca e mai bine sa nu adaugi nimic, daca o impaturesti, probabil ca e safe sa adaugi lapte sau smantana, o lingura). Incingi unt in non stick la foc mediu avand grija sa nu-l arzi si arunci ouale batute. Amesteci un pic (nu continuu ci cat sa se coaca uniform mare parte din amestec, o desprinzi in pic daca tine pe alocuri si, cat e inca moale la suprafata (zici ca e cruda), distribui amestecul de leurda cu branza. Te apuci repejor sa o rulezi din aproape in aproape. Partea care parea cruda continua sa se coaca si va topi si branzeturile, nu ne facem griji d-astea. Same same daca o impaturesti in doua. Dupa ce ai rezolvat-o astfel, poti sa o si scoti pe farfurie, mai razi niste branza+altele, mai macini piper peste, ornezi cu ceapa verde tocata fin (sau patrunjel), faci poza, pui pe forum si mananci 😁

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 1,7k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Nu am mâncat și acum pe seară , pentru că am revenit în capitală, am luat kfc dupa vreo 3-4 ani de când am mâncat ultima dată..😂 nu sunt mare fan iar acum înțeleg că vor mai trece cel puțin 3-4 ani până voi mai gusta așa ceva..eu de fapt visez la un platouaș kostas.😂

Da ,da știu, kfc, piei satană!

Editat de Flower-Power
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cozonacii

517354396_WhatsAppImage2020-04-15at17_03_05.thumb.jpeg.8f569f41b46fba9e3e10de3ce31c0b42.jpeg

1068587054_WhatsAppImage2020-04-15at17_03.05(1).thumb.jpeg.9b062072cd7ed127b80a74d00538a222.jpeg

981498445_WhatsAppImage2020-04-15at17_03.05(2).thumb.jpeg.ffb41c7a5204761db45d08aeb10b7a3d.jpeg

2115171737_WhatsAppImage2020-04-15at17_03_06.thumb.jpeg.e2e10e5ae3ef26798abde5cc019a84fb.jpeg

292283003_WhatsAppImage2020-04-15at17_03.06(1).thumb.jpeg.ab3d910c203c702340d15575f902e6e6.jpeg

1939430092_WhatsAppImage2020-04-15at17_03.06(2).thumb.jpeg.1111fd0873959573153b1ec0eff52c06.jpeg

 

Reteta https://savoriurbane.com/cozonac-pufos-reteta-simpla-cu-rahat-si-nuca/

 

Nu am folosit hartie de copt in forme / tavi si s-au cam prins si s-au "belit" la extragere.

In rest, a meritat tot efortul, e gustoasa treaba :) 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Stefane draga, n-am tinut si nu tin post la nimic, niciodata! Daca scapa, scapa...daca nu, sa-mi fie de bine! Adevarul e ca sunt imbuibat si in seara asta il iert! Asa ca daca scapa si maine pana spre seara, e minune!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 1 oră, Flower-Power a spus:

Eu am mancat o salată de roșii ,castraveți, ridichi, ceapă și tu vii cu creveți..😋😁 aștept rezultatul final. Cum pregătești creveții?

 

Nu ma complic prea mult cand ii fac pentru orez...toc usturoi, ghimbir, ardei iute si patrunjel. Incing bine tigaia (i-am facut in wok ca sa nu mai murdaresc inca una, dupa ce am l-am curatat cu apa fiarta pe foc mare), cand e hot pun uleiul (putin) mai las cateva secunde si arunc crevetii (sa fie bine scursi daca sunt decongelati). Pun piper si sare si ii las cam un minut doua pana sa-i intorc. Cand estimez eu ca sunt aproape gata, arunc usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute, agit totul bine sa se lase aromele, fara sa ard insa usturoiul si ghimbirul. Aici poti sa pui si ceapa tocata (daca vrei). Ii sting cu zeama de lamaie (merge si cu putin vin alb), arunc patrunjelul tocat, mai amestec o data repejor si ii scot. Cam trei minute toata afacerea.

Poti folosi otet de orez, sos de soia, fish sos, ulei de susan si alte chestii asemanatoare daca le ai si-ti plac, eu insa nu sunt fan. Le folosesc doar cand trag legumele in wok, avand grija la sare.

Dar uneori ii fac si pe grill, separat, dupa care ii amestec in alta tigaie cu unt incins cu usturoi, ghimbir, ciusca tocata, ceapa tocata stinsi cu vin alb, pus patrunjel tocat etc. Ies mai...aspectuosi.

Astfel gatiti nu pot fi serviti copiilor insa...

 

Acum 17 minute, calin.moto a spus:

@ivan pedala

@WotRU2Me,ce facusi bre acolo?:cheers:

 

Orez prajit cu legume si creveti 🍻

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Vizitator pinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...