Sari la conținut

Romani printre engleJi


Bigfoot
 Share

Postări Recomandate

E putin ridicol. De 100 de miliarde datorie am cumparat niste tzoale si o leaca de curatenie, da numai in centru si numai in vreo 5-6 orase. De banii astia trebuia sa fie tara plina de autostrazi, tunele, infrastrutura etc.

Sa nu exageram, cred ca Moto Rocker a dat raspunsul care trebuie dat. Da, se misca incet lucrurile, dar, se misca.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 924
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

 

Gen te intorci acasa fruntea prostilor! Chestia asta este valabila aici, mai ales in UK, prin simplul fapt ca esti roman si TREBUIE sa te descurci cumva.

 

Eu nu as vrea sa creasca copilul meu intr-o societate multiculturalizata, pe romaneste ''t*g*n*e'' (nu o spun peiorativ la adresa unei etnii, ma refer la situatie). Romania mi se pare un loc excelent pentru cresterea unui copil, ferita de tot felul de mizerii, boli si prostii tipice turnului lui Babel.

Melanj din care si tu si eu si indianul si turcul si englezul si polonezul si rusul si francezul face parte, aici in Iuchei, fiecare are scopul lui, usor de atins daca tragi cu sarguinta.

Aici ai parte de o societate fara coloana vertebrala, un mix de proasta calitate, un chici, sau mai elevat zis o societate asemanatoare unei forme fara fond, unde mullti sunt ahtiati dupa bani si vicii cu unii oameni care au iluzia de a se crede "superiori" pentru ca stau intr-o anumita zona si traiesc intr-o cosmelie supraevaluata. Asta este parerea mea. Peste tot in lume este frumos daca ai bani daca esti bazat, dar peste tot o sa fie maghernite in jurul tau.

 

 

Diferenta e ca in RO daca nu ai foarte multi bani si esti decent sa zicem, bai o duci bine cat de cat...............in UK daca nu ai bani e de 100 de ori mai greu decat in RO, cred.

Eu trebuie sa imi schimb chiria, si vizionez diverse apartamente case in fiecare seara price range intre 650 si 1300lire...........bai nene ce conditii vad la aia care stau in 650de lire .......... plm(scz dar e singura reactie pe care o pot avea) bai niste conditii de te doare capul, mai bine stai dreq acasa in RO decat sa te injosesti in halul asta (sau te combini cu prietenii la o casa daca vrei sa faci economie), la 1000-1200 esti mai decent sa zicem, asta repet in zona Londrei periferie......................asta referitor la maghernitele din jurul vilei Bucurestene cu piscina.

 

In Romania se urmareste indobitocirea populatiei prin:

1) Salarii, gen devii disperat pt ca e greu sa iti mentii standardul pe spinarea ta, oferit de parintii aia care trait in comunism, adica un apartament in familie sau o casa decenta de om gospodar care este a ta sau a familiei. Ori faci din rahat bici ori te chinui ori.........iti scazi rangul si standard-ul, comod fiind.

Ajungi sa zici..........ce ma duc eu ma la facultate sau la scoala, ia uite-l PA fraierul ala de medic sa dus la scoala pe GRATIS 9 ani si nici macar nu isi poate cumpara un AIFON(standard in RO nu?) din DOUA SALARII ADUNATE. Eu daca fac doua distributii si cateva schimburi de consumabile mi-am luat AIFON lejereanu' in 2 saptamani...........pe buna dreptate...........judecand dpdv al salariului sau banului provenit din munca ta.

O colega de-a mamei, medic oftalmolog(31 de ani) a primit oferta in Londra 12.000de lire pe luna ( doisprezece mii de lire pe luna ) cu chirie asigurata gratis in primul an, dupa ce a fost la un simpozion si a prezentat o parte din activitatea ei. In RO lua sub 2000 de lei.........jenant nu? Asta si referitor la " calitatea indoielnica a medicilor romani " . Rusine si M**E Romaniei aici.

Si uite asa in 10 ani statul o sa zica PAS procudem prea mult pentru export, bagam bani in studii si nu primim nimic inapoi. Ia platiti voi, care vrea facultate, sa vezi atunci etnogeneza anglicano-romana, defapt mai corect spus capitalisto-comunista.

In UK trebuie sa faci compromisuri ca om modest, gen stai in share house cu X sau Y ca sa pay the bills, e ceva absolut normal in 2016 pt un londonez modest SMECHER pentru ca are casa, chiar daca o imparte cu straini. Eu de aceea zis, ar vrea englezul de rand sa beneficieze el de spatiu in apartament comunist de rand si mai ales CONDITII in bloc comunist, izolatie termica/fonica.........ghena.......eheeee SF.

2) Emisiuni gen Big B, Mireasa pt gogonelul meu etc, ce zici, bai nu am reusit sa fac nimic hai sa ma duc sa ma fac de ras intr-un mod sau altul poate castig un ban. Chestii care tin de etica de intimitatea unor persoane/suflete ce formeaza o relatie viitoare familie. Evident daca nu ai educatie/7ani de acasa de la bunica-ta maica-ta sau tactu' o sa ma faci comunist acum, sau o sa imi dai dreptate, referitor la punctul 2.

Iti dai seama ce o sa zica copilul lui X si Y care au participat la un show de genul...............ia uite ma ce faceati voi la 20-30 de ani ce imi spuneti voi mie ce e bine si ce e rau ( dupa ce va loviti cu capul de sus )

 

Pana acum 10 ani educatia in RO era cat de cat independenta fata de bani, la orase, chestie care mai este valabila acum la tara mai mult, poate pentru ca oamenii aia sunt mai independenti si au multe IN HOUSE, gen nu simt cutiul la os, nu au atatea influente negative/ispite.

 

Ideea este ca se va ajunge ca si in Iuchei, 25% oameni care stiu ce fac au o meserie(specialisti) sau o cariera BINE definita iar restul..............umplutura sau carne de tun(indiferent ca au facultate sau nu), contribuabili si mai ales consumatori.

Capitalismul asta salbatic este bun din dpdv al evolutiei lucrurilor, dar reprezinta si un pericol pt populatie, deoarece singurul scop este scoaterea banului cu orice scop, nu exista relatii interumane nu exista decat interactiuni din interes. Cere o cana cu apa in Iuchei unui strain.............in 80% din cazuri vei auzi un SURREY fals sau un apel la 911, acasa in RO dupa ce o bei si zici sarutmana, ti se raspunde cu bogdaproste .

 

Totusi sper si imi doresc sa NU se ajunga asa in RO. Poate ca este doar o viziune pesimista. Poate ca in 5-10 ani cand multi dintre noi se vor intoarce, vor rasturna sistemul romanesc de administrare (nu legile), pentru ca la noi in RO managementul prost cu rea vointa f**e vieti si destine de la 20 de ani la 80 de ani.

esti ieftin.numai din 1 ar trebui sa iti iei iphone

Unde lucrez eu cea mai ieftina gen ford focus e cam 400

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

Intradevar, se pare ca avem sisteme de referinta diferite. Pentru mine dezvoltare inseamna locuri de munca, putere economica si financiara, sistem de sanatate, justitie, invatamant si protectie sociala... iar ultima data cand am verificat toate astea erau la pamant. Datoria externa nu e o "statistica seaca" ci din pacate o nota de plata care va trebui platita mai devreme sau mai tarziu.

 

Lasand la o parte aspectul politic, nu stiu daca noi chiar o ducem mai bine decat parintii nostri. Tehnologia in sine a progresat dar Romania si romanii nu au facut nimic in acest sens, ei sunt doar simpli consumatori ca marea majoritate a tarilor "colonizate". Internetul, telefonia mobila, satelit si cablu tv, mall-urile si restul de gadgeturi nu cred ca ne-au facut neaparat viata mai buna sau mai frumoasa insa cu siguranta mai dependenta si cu note de plata suplimentare.

 

Nu am inteles insa ce ai vrut sa spui prin Romania o tara SIGURA. Sigura din ce punct de vedere, financiar, social... militar? Sau ce, ca sincer, eu nu vad nici o siguranta nicaieri.

Cred ca privesti lucrurile mult prea in ansamblu. Nu imi poti spune ca peste tot in UK sunt zone dezvoltate, fara somaj, cu un invatamant exceptional, si un sistem de sanatate performant. Sistemul de sanatate de stat poate fi mai sus ca cel romanesc dar, comparativ cu cel vest european este cu ingaduinta mediocru. Invatamantul romanesc produce oameni perfect functionali si integrabili in piata muncii din vest. De ce ar fi de rahat? Vremurile in care un medic roman pleca si devenea asistent social sau mergea la cules de castraveti au apus. Gasesti in toata Europa it.isti, medici, asistenti, mecanici, zugravi, profesionisti 100% Astia au iesit de unde? Sistemul educational abia acum isi revine. Cine isi da interesul, reuseste, cine nu, sanatate si drum bun. Nu se mai promoveaza la norma.

 

Tehnologia a evoluat, are note de plata suplimentare cum spui, dar, ti le permiti.

Romania este o tara sigura prin prisma faptului ca nu ai zone in care nu mai intra politia de exemplu. Nu cunosc UK dar, Franta imi este mai apropiata si ai zone in Grenoble, Lyon, Paris, Marsilia in care ti se spune clar ca mergi pe barba ta. Astea nu sunt legende urbane. Sunt cartiere si comune limitrofe in care este bine nici macar in goana masinii sa nu treci. Asta inclusiv in miezul zilei. Mie asta imi suna mai degraba a anarhie si pierderea controlului pe bucati din teritoriu. A devenit ''normala'' chestia asta., nici macar nu se incearca solutionarea problemelor... Siguranta financiara si economica nu cred ca mai exista in nici o tara. Dar, nici nu am vazut oameni veniti in masa la cantinele sociale precum in Grecia si nici parcuri de rulote cu oameni ce si.au pierdut locuintele cand a lovit criza. De bine de rau, oamenii au un acoperis deasupra capului, proprietate personala, si ceva de bagat la ghiozdan. Iar asta, tot din ,,dezvoltare,, face parte.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

Nu cunosc UK dar, Franta imi este mai apropiata si...

 

Eram aproape sigur ca vorbesti din auzite despre UK...

 

Nu putem ajunge la un numitor comun deoarece eu nu mai am timp de asteptat, portia mea de optimism a expirat. Asa zisa dezvoltare a Romaniei nu este altceva decat o mascarada, un drog injectat in venele natiunii pentru a masca realitatea cruda.

 

Lumea nu intelege gravitatea situatiei, ca datoria externa publica e Romaniei inseamna exact ce sugereaza titlul: este "publica" in sensul ca fiecare cetatean al tarii este datornic cu aproximativ 5000 Euro, indiferent de varsta, nationalitate, sex, religie, etnie, etc. Ori in conditiile in care venitul mediu este de sub 400 Euro/luna, bani care oricum abia ajung de un trai la limita subzistentei, faceti un calcul cam in cat timp sau cu ce eforturi ar putea fi platita.

 

Istoria tinde sa se repete cand lumea uita sau ignora trecutul cu buna stiinta. Ceausescu a facut aceeasi greseala - indatorarea tarii la FMI (sau cum se chema pe atunci). Prin anii '70, cand banii imprumutati doar incepusera sa fie "investiti" in proiectele megalomaniace de industralizare fortata a tarii, constructia de combinate mamut, flota maritima si militara, hidro-centrale, canalul Dunarea-M.Neagra... etc., viata in Romania era chiar frumoasa iar traiul indestulator. Cand a venit vremea rambursarii imprumuturilor si investitiile nu au produs profitul scontat, notele de plata au inceput sa se simta direct in buzunarele fiecaruia, ajungandu-se chiar la situatia extrema de a forta populatia sa faca "economii" prin taierea curentului, lipsa produselor din magazine, introducerea "cartelei" pentru alimentele de baza, etc. ori, pentru cine nu stie, rationalizarea alimentelor de baza este o masura ce se practica doar in caz de razboi sau situatii de urgenta cum ar fi calamitatile naturale.

 

Lumea iar uita ca in '89, prin eforturile inumane la care si-a supus propriul popor, Ceausescu reusise sa plateasca toate datoriile externe, ba chiar sa puna si ceva bani deoparte. La 26 de ani de atunci, in afara de progresul tehnologic inerent (internet, gadgeturi, etc.) situatia este poate mai grava ca niciodata: tot ce a fost construit cu sange (la propriu) in perioada comunista a fost furat si distrus la fiare vechi si in plus s-au mai imprumutat si vreo suta de miliarde de euro fara sa se fi facut ceva concret cu ei. Statul roman e falit, mai mult de jumatate din PIB-ul anual este furnizat de romanii ce lucreaza peste hotare dar care inca isi cheltuie salariile "acasa", in Romania, precum ""croasantul de pe Floreasca" sau "robinetul cu bila".

 

Dupa ce vor fi terminat de taiat padurile si extras tot aurul si ce-o mai fi pe la Rosia Montana... creditorii externi o sa inceapa sa-si reclame datoriile si atunci eu unul nu as vrea sa fiu prin zona, nu as vrea sa primesc pensie in Romania sau sa am economiile de o viata depozitate intr-o banca romaneasca. Nu condamn pe nimeni, nu vreau sa conving pe nimeni de nimic, imi exprim doar ingrijorarea. Daca gresesc nu poate fi decat un lucru minunat, m-as bucura sa-mi traiesc batranetile intr-o casuta undeva prin Apuseni... dar la varsta mea nu prea mai cred in minuni.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

esti ieftin.numai din 1 ar trebui sa iti iei iphone

Unde lucrez eu cea mai ieftina gen ford focus e cam 400

Eu ma refeream la preturile din RO, stiu preturile din UK la manopera, in multe cazuri nejustificat de scumpe, bine ca banul se invarte.

manopera la o distributie la un service de cartier este in jur de 200de lire, tu spui 400 cu tot cu piese si antigel. Daca te intelegi tu cu un conational/ai pe cineva o rezolvi si cu 100de lire manopera.

La reprezentanta "autorizata" eu am primit oferta de 600de lire manopera si piese(doar pt transmisia primara, fara accesorii,fara pompa de apa) .......este ilogic.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa nu exageram, cred ca Moto Rocker a dat raspunsul care trebuie dat. Da, se misca incet lucrurile, dar, se misca.

 

 

Nu exagerez deloc, s-a facut foarte putin de banii astia.

Cind voi vorbiti de "dezvoltare" uitati ca pentru schimbari minore s-a platit din greu. Daca veneau gratis era alta treaba, dar de 100 de miliarde... pfff....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

Eram aproape sigur ca vorbesti din auzite despre UK...

 

Nu putem ajunge la un numitor comun deoarece eu nu mai am timp de asteptat, portia mea de optimism a expirat. Asa zisa dezvoltare a Romaniei nu este altceva decat o mascarada, un drog injectat in venele natiunii pentru a masca realitatea cruda.

 

Lumea nu intelege gravitatea situatiei, ca datoria externa publica e Romaniei inseamna exact ce sugereaza titlul: este "publica" in sensul ca fiecare cetatean al tarii este datornic cu aproximativ 5000 Euro, indiferent de varsta, nationalitate, sex, religie, etnie, etc. Ori in conditiile in care venitul mediu este de sub 400 Euro/luna, bani care oricum abia ajung de un trai la limita subzistentei, faceti un calcul cam in cat timp sau cu ce eforturi ar putea fi platita.

 

Istoria tinde sa se repete cand lumea uita sau ignora trecutul cu buna stiinta. Ceausescu a facut aceeasi greseala - indatorarea tarii la FMI (sau cum se chema pe atunci). Prin anii '70, cand banii imprumutati doar incepusera sa fie "investiti" in proiectele megalomaniace de industralizare fortata a tarii, constructia de combinate mamut, flota maritima si militara, hidro-centrale, canalul Dunarea-M.Neagra... etc., viata in Romania era chiar frumoasa iar traiul indestulator. Cand a venit vremea rambursarii imprumuturilor si investitiile nu au produs profitul scontat, notele de plata au inceput sa se simta direct in buzunarele fiecaruia, ajungandu-se chiar la situatia extrema de a forta populatia sa faca "economii" prin taierea curentului, lipsa produselor din magazine, introducerea "cartelei" pentru alimentele de baza, etc. ori, pentru cine nu stie, rationalizarea alimentelor de baza este o masura ce se practica doar in caz de razboi sau situatii de urgenta cum ar fi calamitatile naturale.

 

Lumea iar uita ca in '89, prin eforturile inumane la care si-a supus propriul popor, Ceausescu reusise sa plateasca toate datoriile externe, ba chiar sa puna si ceva bani deoparte. La 26 de ani de atunci, in afara de progresul tehnologic inerent (internet, gadgeturi, etc.) situatia este poate mai grava ca niciodata: tot ce a fost construit cu sange (la propriu) in perioada comunista a fost furat si distrus la fiare vechi si in plus s-au mai imprumutat si vreo suta de miliarde de euro fara sa se fi facut ceva concret cu ei. Statul roman e falit, mai mult de jumatate din PIB-ul anual este furnizat de romanii ce lucreaza peste hotare dar care inca isi cheltuie salariile "acasa", in Romania, precum ""croasantul de pe Floreasca" sau "robinetul cu bila".

 

Dupa ce vor fi terminat de taiat padurile si extras tot aurul si ce-o mai fi pe la Rosia Montana... creditorii externi o sa inceapa sa-si reclame datoriile si atunci eu unul nu as vrea sa fiu prin zona, nu as vrea sa primesc pensie in Romania sau sa am economiile de o viata depozitate intr-o banca romaneasca. Nu condamn pe nimeni, nu vreau sa conving pe nimeni de nimic, imi exprim doar ingrijorarea. Daca gresesc nu poate fi decat un lucru minunat, m-as bucura sa-mi traiesc batranetile intr-o casuta undeva prin Apuseni... dar la varsta mea nu prea mai cred in minuni.

Eu nu am spus nicaieri ca as fi un cunoscator al UK. Am intrat in discutie strict pe partea cu RO. UK nu exista ca optiune pentru mine nici daca m.ar chema pe un salariu dublu. Datoria publica cat este in UK? Eu nu inteleg de ce ingrijorarea ta se manifesta foarte acut doar la adresa Romaniei. Oare era mai sigur sa ai bani la Lehmann Brothers? In actiuni pe bursa? Intr.o banca greceasca? Ti se pare ca ai fi la adapost in UK? Sper ca nu esti serios cand spui asta. Partea funny este ca, daca o sa bubie rahatul, o casa in Apuseni s.ar putea sa fie exact ce ai nevoie. O palma de pamint si ceva animale care sa te sau va duca mai departe. Nu o buluceala la cantina sociala si dormit in cazarme militare... Da, am spus si mai devreme, sunt de acord ca lucrurile se misca incet, da, pot accepta ca oamenii pleaca din cauza asta. Mi se pare insa injust sa spui ca Romania nu s.a dezvoltat deloc in ultimii ani. Sa fim seriosi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

N-am pus piciorul in UK, încă. Dar nu pot sa mă întreb cum de nu va e scarba de voi. Aveti o atitudine de capsunari ajunsi.

Majoritatea se pare ca uita de unde a plecat. Nu va place Romanica si v-ati carat? Drum bun si cale batuta.

Dar acuma nu ne invatati pe noi,cei care am rămas acasa ca ati descoperit p-acolo apa caldă.

Daca te duce oleaca căpățâna, traiesti linistit si aici.

Faptul ca ati plecat a fost optiunea voastră. De ce trebuie sa aruncati acum cu raha*?

Sunt absolvent al unei universitati de stat din tara si sunt mândru de asta. Am facut arheologie niste ani. Străinii veniti la schimb de experiență (printre care si englezi), erau muuult sub nivelul nostru.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu ma refeream la preturile din RO, stiu preturile din UK la manopera, in multe cazuri nejustificat de scumpe, bine ca banul se invarte.

manopera la o distributie la un service de cartier este in jur de 200de lire, tu spui 400 cu tot cu piese si antigel. Daca te intelegi tu cu un conational/ai pe cineva o rezolvi si cu 100de lire manopera.

OLa reprezentanta "autorizata" eu am primit oferta de 600de lire manopera si piese(doar pt transmisia primara, fara accesorii,fara pompa de apa) .......este ilogic.

asta o discutam iti timit pm

» Post actualizat in 24 Jan 2016 14:09

Bai bulangiule am multi ani lumina peste tine am terminat politehnica, inomentu de fata am salariu cat tu si toate rudele tale,am inceput de jos si nu imi e rusine, si pe langa asta am realizat multe, am plcat din tara la momentu in care lucram in reprezentanta opel si nu exagerez aveam salariu de 8000 mii. Si basca acasa mai lucram. Aveam si garaju meu. Si te trezesti tu acum ca ,am plecat ? Te intrebi in mimtea ta, dc am plecat. Hai sa iti spun eu"ca nu se invarte roata cum terbuie. Da si aici tot romaneste o fac, dupa munca mai fac o furca,mai schimb un lant o distributie un ambreiaj ca na romani suntem.stiu nu e normal da asta e scuze pt grafica si caligrafie ......... spor

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

N-am pus piciorul in UK, încă. Dar nu pot sa mă întreb cum de nu va e scarba de voi. Aveti o atitudine de capsunari ajunsi.

Majoritatea se pare ca uita de unde a plecat. Nu va place Romanica si v-ati carat? Drum bun si cale batuta.

Dar acuma nu ne invatati pe noi,cei care am rămas acasa ca ati descoperit p-acolo apa caldă.

Daca te duce oleaca căpățâna, traiesti linistit si aici.

Faptul ca ati plecat a fost optiunea voastră. De ce trebuie sa aruncati acum cu raha*?

Sunt absolvent al unei universitati de stat din tara si sunt mândru de asta. Am facut arheologie niste ani. Străinii veniti la schimb de experiență (printre care si englezi), erau muuult sub nivelul nostru.

Salut! Ia explica-mi si mie cum poate un Inginer de Aeronave care tocmai a absolvit sa ia un salariu de 1700 de euro net lunar in Romania daca "il duce oleaca capatana"? Asta e salariul pe care il primeste acelasi absolvent in Torino, Italia; probabil ca in UK ar fi chiar mai mare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut! Se reprofileaza si devine sclav la vreo corporatie. Sau opteaza pentru program lejer, timp liber cacalau si accepta un salariu mic.

Sau pleaca din tara unde-i doreste sufletul. Granitele sunt deschise.

Am auzit ca in Torino, Italia (care alt Torino???,dar in fine), tomberoanele de gunoi miros a trandafiri. Ce crezi, e adevarat?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai andrei la tine ma refer obositule vezi ca la tine la popleaca din deal nu s a inventat inca tomberoane, sau ti-ai spalat papucii in gara de nord cand ai ajuns in bucuresti si ca o paranteza pt jack ca absolvent atat meriti pe urma iti dobandesti statutul si valoarea sau tu vrei direct vreo 1000000 pe luna, ca pe pamant nu cred.si vzi ca sunt in ro proaspat absolventi care spala masini in uk si nu glumesc am intalnit un baiat care asta face nu gaseste in domeniu lu. si treaba cu capsunarii nu merge sau poate ai fost pe acolo cine stie

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Valeu! Ma dor ochisorii! Te rog eu nu mai posta mare boss.

Sezi blând pe fundul tau acolo la Englitera ca sa-ti' dobandesti valoarea' cum plastic te exprimi matale.

Dap, recunosc, ai valoare. Atâtea greseli gramaticale e greu sa faci, crede-ma. Spune-mi, la tine acolo 'valoarea' se cumpără cu bani:))?

Si da, ai dreptate sunt obosit. Am obosit încercând sa citesc ce naiba ai scris. E bine ca ai plecat din Ro. Se mai curata tărișoara:)).

Respectul meu mare boss!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai andrei la tine ma refer obositule vezi ca la tine la popleaca din deal nu s a inventat inca tomberoane, sau ti-ai spalat papucii in gara de nord cand ai ajuns in bucuresti si ca o paranteza pt jack ca absolvent atat meriti pe urma iti dobandesti statutul si valoarea sau tu vrei direct vreo 1000000 pe luna, ca pe pamant nu cred.si vzi ca sunt in ro proaspat absolventi care spala masini in uk si nu glumesc am intalnit un baiat care asta face nu gaseste in domeniu lu. si treaba cu capsunarii nu merge sau poate ai fost pe acolo cine stie

Buna seara! Cred ca nu ati inteles la ce m-am referit: un absolvent de Inginerie Aerospatiala e platit cu 1700 de EURO net lunar in Torino, iar in Romania e platit cu 2400 de lei. Diferenta e destul de mare, iar preturile in Torino sunt foarte apropiate cu cele din Bucuresti.

» Post actualizat in 24 Jan 2016 19:16

Salut! Se reprofileaza si devine sclav la vreo corporatie. Sau opteaza pentru program lejer, timp liber cacalau si accepta un salariu mic.

Sau pleaca din tara unde-i doreste sufletul. Granitele sunt deschise.

Am auzit ca in Torino, Italia (care alt Torino???,dar in fine), tomberoanele de gunoi miros a trandafiri. Ce crezi, e adevarat?

Salut! Tu ai dreptate pe o parte, dar daca eu vreau sa proiectez avioane si sa iau salariu ca in Vest, cum fac in Romania? Asa e, am colegi care "lucreaza" la HerbaLife (sau cum mama dreaq se scrie) si castiga cat nici nu viseaza alti Ingineri Mecanici, dar vrei sa traiesti bine ca Inginer de Aeronave, nu se poate in Romania.

Exact asta discutam, ca pleaca lumea, multi in UK. Dar nu pleaca nimeni de bine ce e in Romania.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eram aproape sigur ca vorbesti din auzite despre UK...

 

Nu putem ajunge la un numitor comun deoarece eu nu mai am timp de asteptat, portia mea de optimism a expirat. Asa zisa dezvoltare a Romaniei nu este altceva decat o mascarada, un drog injectat in venele natiunii pentru a masca realitatea cruda.

 

Lumea nu intelege gravitatea situatiei, ca datoria externa publica e Romaniei inseamna exact ce sugereaza titlul: este "publica" in sensul ca fiecare cetatean al tarii este datornic cu aproximativ 5000 Euro, indiferent de varsta, nationalitate, sex, religie, etnie, etc. Ori in conditiile in care venitul mediu este de sub 400 Euro/luna, bani care oricum abia ajung de un trai la limita subzistentei, faceti un calcul cam in cat timp sau cu ce eforturi ar putea fi platita.

 

Istoria tinde sa se repete cand lumea uita sau ignora trecutul cu buna stiinta. Ceausescu a facut aceeasi greseala - indatorarea tarii la FMI (sau cum se chema pe atunci). Prin anii '70, cand banii imprumutati doar incepusera sa fie "investiti" in proiectele megalomaniace de industralizare fortata a tarii, constructia de combinate mamut, flota maritima si militara, hidro-centrale, canalul Dunarea-M.Neagra... etc., viata in Romania era chiar frumoasa iar traiul indestulator. Cand a venit vremea rambursarii imprumuturilor si investitiile nu au produs profitul scontat, notele de plata au inceput sa se simta direct in buzunarele fiecaruia, ajungandu-se chiar la situatia extrema de a forta populatia sa faca "economii" prin taierea curentului, lipsa produselor din magazine, introducerea "cartelei" pentru alimentele de baza, etc. ori, pentru cine nu stie, rationalizarea alimentelor de baza este o masura ce se practica doar in caz de razboi sau situatii de urgenta cum ar fi calamitatile naturale.

 

Lumea iar uita ca in '89, prin eforturile inumane la care si-a supus propriul popor, Ceausescu reusise sa plateasca toate datoriile externe, ba chiar sa puna si ceva bani deoparte. La 26 de ani de atunci, in afara de progresul tehnologic inerent (internet, gadgeturi, etc.) situatia este poate mai grava ca niciodata: tot ce a fost construit cu sange (la propriu) in perioada comunista a fost furat si distrus la fiare vechi si in plus s-au mai imprumutat si vreo suta de miliarde de euro fara sa se fi facut ceva concret cu ei. Statul roman e falit, mai mult de jumatate din PIB-ul anual este furnizat de romanii ce lucreaza peste hotare dar care inca isi cheltuie salariile "acasa", in Romania, precum ""croasantul de pe Floreasca" sau "robinetul cu bila".

 

Dupa ce vor fi terminat de taiat padurile si extras tot aurul si ce-o mai fi pe la Rosia Montana... creditorii externi o sa inceapa sa-si reclame datoriile si atunci eu unul nu as vrea sa fiu prin zona, nu as vrea sa primesc pensie in Romania sau sa am economiile de o viata depozitate intr-o banca romaneasca. Nu condamn pe nimeni, nu vreau sa conving pe nimeni de nimic, imi exprim doar ingrijorarea. Daca gresesc nu poate fi decat un lucru minunat, m-as bucura sa-mi traiesc batranetile intr-o casuta undeva prin Apuseni... dar la varsta mea nu prea mai cred in minuni.

 

Sunt complet de acord cu tine in ceea ce priveste datoria tarii si tot restul. Da, este o mascarada penibila.

 

In schimb, UK ... Aceeasi mascarada. Se vede, daca stii unde sa te uiti. De ex., datoria UK? Sau datoria SUA? Sau datoria ... oricarei alte tari? Mult mai grav decat RO. Cand se vor plati aceste datorii, va fi o alta lume. Si in situatia aia, probabil ca Romania este o tara mult mai sigura decat UK. Nu pentru ca avem doua perechi de oua, ci pentru ca ... suntem mai "inapoiati".

Editat de aship
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

yo4hgx, te rog eu scapa de "croasantul de floreasca". Repetitia asta nu face decat sa-ti scoata in evidenta niste chestii gresite la bibilica, care iti garantez ca nu-i intereseaza pe majoritatea participantilor la topic.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai hai sa vedem, din rapoartele oficiale publice reiese ca la sfarsitul anului 2015 Romania avea o datorie publica ce depaseste 90 de miliarde e euro. Fata de 2013 cand datoria publica era de 51 de miliarde de euro sau de 2009 cu 28 miliarde de euro...

 

Datoria externa nu e o "statistica seaca" ci din pacate o nota de plata care va trebui platita mai devreme sau mai tarziu.

 

Lumea nu intelege gravitatea situatiei, ca datoria externa publica e Romaniei inseamna exact ce sugereaza titlul: este "publica" in sensul ca fiecare cetatean al tarii este datornic cu aproximativ 5000 Euro

 

prima data am crezut ca e o greseala, dar vad ca insisti

stiu ca pe tine nu te conving cifrele, asa ca nu o sa incerc, post-ul asta e pentru ceilalti care citesc

http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/romania

http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/unitedkingdom

 

ce e de retinut de obicei din datoria publica nu e suma totala, ci procentul din pib

am luat marea britanie doar ca exemplu comparativ, nu e nici un exemplu foarte bun, nici unul foarte prost

de asemenea, o datorie publica mica nu e neaparat un semn al prosperitatii (vezi cazul rusiei, care nu se imprumuta nu fiindca nu vrea, ci fiindca are dobanzile prea mari)

ar fi multe de zis pe tema asta, dar majoritatea sunt plictisitoare si departe de subiectul de fata

 

Statul roman e falit, mai mult de jumatate din PIB-ul anual este furnizat de romanii ce lucreaza peste hotare dar care inca isi cheltuie salariile "acasa", in Romania, precum ""croasantul de pe Floreasca" sau "robinetul cu bila".

 

http://www.gandul.info/stiri/cati-bani-au-trimis-in-tara-romanii-din-strainatate-14915421

https://www.google.ro/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_mktp_cd&idim=country:ROM:BGR:HUN&hl=ro&dl=ro

adica, 1%

 

inteleg, ai mandria ta de om care munceste in afara si are impresia ca de unul singur tine in spate 5 familii de tigani in romania

si eu am impresia aia

doar ca in cazul tau nu e justificata si existenta ta pentru cei din tara e superflua

Editat de prafrau
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sunt complet de acord cu tine in ceea ce priveste datoria tarii si tot restul. Da, este o mascarada penibila.

 

In schimb, UK ... Aceeasi mascarada. Se vede, daca stii unde sa te uiti. De ex., datoria UK? Sau datoria SUA? Sau datoria ... oricarei alte tari? Mult mai grav decat RO. Cand se vor plati aceste datorii, va fi o alta lume. Si in situatia aia, probabil ca Romania este o tara mult mai sigura decat UK. Nu pentru ca avem doua perechi de oua, ci pentru ca ... suntem mai "inapoiati".

 

Datoriile unor tari precum UK sau SUA, ca sa pastrez exemplul tau sunt un pic "diferite" fata de al "altora", puterea financiara si mai ales potentialul economic nu sufera grad de comparatie. UK este departe de a fi o tara perfecta dar la o populatie de cca 60 milioane exista peste 35 milioane de locuri de munca fata de Romania care la o populatie de cca 20 milioane nu stiu daca exista 5 milioane de angajati. De nivelul salariilor nici nu are rost sa mai amintesc.

 

Nu pot sa te contrazic ca exista si situatii mai grave decat a Romaniei dar pe mine asta nu ma incalzeste cu nimic, pe mine ma ingrijoreaza faptul ca datoria Romaniei a crescut de la an la an fara ca banii sa fi fost investiti in proiecte profitabile ci doar sa acopere gaurile negre, plata salariilor bugetarilor, etc., ori in aceste conditii efectul de "rolling snowball" nu poate avea decat un singur deznodamant.

 

Revenind, cred ca gresesti in aprecierea Romaniei ca o tara sigura, si din nou ma vad nevoit sa apelez la istorie si mai ales sa invoc pozitia geografica nefavorabila, la intersectia drumurilor marilor puteri, care nu ne-a avantajat niciodata. In "situatia aia" Romania va fi, din nou, teritoriul de desfasurare al ostilitatilor ca intotdeauna cand rusii, austro-ungarii, turcii si restul imperiilor au avut ceva de impartit. Nu-mi face nici o placere sa tot bat moneda pe aceasta tema insa prima si marea conditie ca sa te faci bine este sa recunosti ca esti bolnav.

» Post actualizat in 25 Jan 2016 14:49

N-am pus piciorul in UK, încă. Dar nu pot sa mă întreb cum de nu va e scarba de voi. Aveti o atitudine de capsunari ajunsi.

Majoritatea se pare ca uita de unde a plecat. Nu va place Romanica si v-ati carat? Drum bun si cale batuta.

Dar acuma nu ne invatati pe noi,cei care am rămas acasa ca ati descoperit p-acolo apa caldă.

Daca te duce oleaca căpățâna, traiesti linistit si aici.

Faptul ca ati plecat a fost optiunea voastră. De ce trebuie sa aruncati acum cu raha*?

Sunt absolvent al unei universitati de stat din tara si sunt mândru de asta. Am facut arheologie niste ani. Străinii veniti la schimb de experiență (printre care si englezi), erau muuult sub nivelul nostru.

 

Nu mi-e scarba deloc de mine insumi pentru ca eu sunt mandru ca sunt Roman si inca nu am intalnit pe cineva sa indrazneasca sa ma ia la misto datorita nationalitatii! Cel putin nu fata in fata! Mi-e scarba insa de politica din ultimii 20 de ani care m-a facut, pe mine unul cel putin, sa-mi caut rostul pe alte meleaguri. Daca tu crezi ca totul e in regula in tarisoara aia... ei bine, nu pot decat sa-i doresc sa fii sanatos!

» Post actualizat in 25 Jan 2016 14:53

yo4hgx, te rog eu scapa de "croasantul de floreasca". Repetitia asta nu face decat sa-ti scoata in evidenta niste chestii gresite la bibilica, care iti garantez ca nu-i intereseaza pe majoritatea participantilor la topic.

 

Pe cei ce nu-i intereseaza "bibilica" mea ii invit sa-mi ignore postarile, cum si eu procedez in acelasi mod cu cei ce consider ca nu-mi merita atentia.

» Post actualizat in 25 Jan 2016 14:58

inteleg, ai mandria ta de om care munceste in afara si are impresia ca de unul singur tine in spate 5 familii de tigani in romania

si eu am impresia aia

doar ca in cazul tau nu e justificata si existenta ta pentru cei din tara e superflua

 

Intradevar, procentul banilor trimisi in tara de capsunarii (ca mine) nu mai este atat de important ca in anii trecuti. Oricum, eu nu voi mai tine in spate nici macar un singur puradel, dupa mai bine de 25 de ani de adus bani din afara tarii, am decis ca nu mai merita. Succes celor ce cred altfel!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu nu inteleg ce fel de forum al motociclistilor fricosi e asta, ca tot vorbiti de siguranta. Cit de sigura e Romania e de discutat. Sansa de a fi furat in Romania (ori in tramvai ori institutionalizat) e mult mai mare ca in UK. In Romania de fapt e 100%, ca toti am fost furati din 89 incoace. Am trait atitia ani in Romania si nu pot pune cap la cap 5 ani in care sa nu dat si luat un pumn (si nu ma refer la conflictele "baietesti"), lucru care nu e chair asa frecvent in vest.

Sansa de a fi omorit in UK e minuscula, chiar daca e posibil sa fie mai mare ca in Romania (in al carei statistici oricum nu ma incred).

Am fost prin lumea asta din tari din orase din america centrala pina in cartiere nasole din Londra si orase americane si nu m-a mai omorit nimeni. Sa folosesti asta ca motiv de stat acasa pe fundul tau e penibil. Sinteti babe nu motociclisti.

Romania e sigura in sensul in care un sat de iobagi e sigur fata de un oras mare. Siguranta nu insemna numai sa nu vina unul sa te impuste, insemna sa ai si niste sanse si perspective in viata, insemna sa nu ai un "boier" care sa-ti largeasca poponeata pe nesimtite. Romania are niste avantaje dar hai sa nu le mai intindem ca pe guma de mestecat.

Editat de vrajitorul din oz
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

sa ne si amuzam putin:

 

Haha. Asa o sa ajunga si copilu' tau, rromanco.

» Post actualizat in 25 Jan 2016 20:20

Datoriile unor tari precum UK sau SUA, ca sa pastrez exemplul tau sunt un pic "diferite" fata de al "altora", puterea financiara si mai ales potentialul economic nu sufera grad de comparatie. UK este departe de a fi o tara perfecta dar la o populatie de cca 60 milioane exista peste 35 milioane de locuri de munca fata de Romania care la o populatie de cca 20 milioane nu stiu daca exista 5 milioane de angajati. De nivelul salariilor nici nu are rost sa mai amintesc.

 

Si totusi, chiar tu ziceai ca datoriile vor trebui platite. Cine plateste datoria mai repede? Un Hercule, care trebuie sa plateasca o datorie cat un munte, sau o furnica cu datoria cat un musuroi? hmm.... parca nu mai raspunzi asa usor. Sa-ti spun secretul: datoria o plateste cel care face profit. Si in situatia in care suntem, toate tarile din lumea asta produc pierdere. Daca stii ce inseamna asta, esti mai aproape de adevar.

 

Nu pot sa te contrazic ca exista si situatii mai grave decat a Romaniei dar pe mine asta nu ma incalzeste cu nimic, pe mine ma ingrijoreaza faptul ca datoria Romaniei a crescut de la an la an fara ca banii sa fi fost investiti in proiecte profitabile ci doar sa acopere gaurile negre, plata salariilor bugetarilor, etc., ori in aceste conditii efectul de "rolling snowball" nu poate avea decat un singur deznodamant.

 

La fel ca in Anglia. Nu sunt proiecte profitabile nici aici. Industria se exporta direct in China. Nu raman decat stadioane, autostrazi, cluburi si case de locuit. O insula supra-populata, fara teren arabil - ca deh, ei sunt "avansati". Toti banii guvernului se duc .. la plata salariilor, acoperit gauri negre, etc. Ah, si razboi. Da' noi tindem sa uitam ca tara asta se razboieste cu oamenii maro.

 

Revenind, cred ca gresesti in aprecierea Romaniei ca o tara sigura, si din nou ma vad nevoit sa apelez la istorie si mai ales sa invoc pozitia geografica nefavorabila, la intersectia drumurilor marilor puteri, care nu ne-a avantajat niciodata. In "situatia aia" Romania va fi, din nou, teritoriul de desfasurare al ostilitatilor ca intotdeauna cand rusii, austro-ungarii, turcii si restul imperiilor au avut ceva de impartit. Nu-mi face nici o placere sa tot bat moneda pe aceasta tema insa prima si marea conditie ca sa te faci bine este sa recunosti ca esti bolnav.

 

Da, aici zici tu ceva. Intr-adevar, pozitia Romaniei este una dezavantajata. Este usor sa vina cineva si sa ia ce ai. Pe de alta parte, oricand poti sa te muti mai incolo. Pe cand din UK nu pleci decat daca ai barca. Sau daca inoti foarte bine.

Editat de aship
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

Si totusi, chiar tu ziceai ca datoriile vor trebui platite. Cine plateste datoria mai repede? Un Hercule, care trebuie sa plateasca o datorie cat un munte, sau o furnica cu datoria cat un musuroi? hmm.... parca nu mai raspunzi asa usor. Sa-ti spun secretul: datoria o plateste cel care face profit. Si in situatia in care suntem, toate tarile din lumea asta produc pierdere. Daca stii ce inseamna asta, esti mai aproape de adevar.

 

Nu mai raspund asa de "usor" pentru ca intre timp am inceput munca, unde netul e puternic restrictionat...

 

Sa-ti spun si eu un "secret"... datoria o plateste cel mai slab, "Hercule" ala din metafora ta calca in picioare si furnica si musuroiul din care face parte si eventual si toate musuroaiele vecine desi acolo nu e nici o furnica datornica.

 

Nu te mai increde atat in statisticile comparative deoarece in acest caz aritmetica si logica simpla nu functioneaza. Spre exemplu, inainte sa dea faliment datoria externa a Greciei era mai mica decat a Germaniei, Frantei si Elvetiei... si cu mult, mult mai mica decat a SUA sau UK, ca sa pastram tematica discutiei. Si pentru ca tot iti plac metaforele, daca tu ai fi camatar, despre cine ti-ai face mai multe griji, despre Becali care iti e dator cu 1000 lei sau despre Gigi de la scularie care doar ce a ingrosat randurile somerilor... dar care iti datoreaza 10 lei? La cine vei trimite "recuperatorii"... chiar daca te costa sa zicem 25% "comision"?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Lumea nu intelege gravitatea situatiei, ca datoria externa publica e Romaniei inseamna exact ce sugereaza titlul: este "publica" in sensul ca fiecare cetatean al tarii este datornic cu aproximativ 5000 3000Euro, indiferent de varsta, nationalitate, sex, religie, etnie, etc. Ori in conditiile in care venitul mediu este de sub 400 Euro/luna, bani care oricum abia ajung de un trai la limita subzistentei, faceti un calcul cam in cat timp sau cu ce eforturi ar putea fi platita.

 

Istoria tinde sa se repete cand lumea uita sau ignora trecutul cu buna stiinta. Ceausescu a facut aceeasi greseala - indatorarea tarii la FMI (sau cum se chema pe atunci). Prin anii '70, cand banii imprumutati doar incepusera sa fie "investiti" in proiectele megalomaniace de industralizare fortata a tarii, constructia de combinate mamut, flota maritima si militara, hidro-centrale, canalul Dunarea-M.Neagra... etc., viata in Romania era chiar frumoasa iar traiul indestulator.

Nu te supăra dar nici tu nu prea înțelegi cum e cu datoria publică ( a României ). Țara cu dette/PIB minim este Arabia Saudită 1.6 % sau Libia 6.1 %, Afganistan 6.6 % Datoria nu e foarte mare, însă poate fi un motiv de îngrijorare că datoria nu provine din investiții. Clubul țărilor selecte are datoria/PIB peste 100%.

"Faţă de alte state europene, România este, totuşi, printre cel mai puţin îndatorate. Media UE este de 87% din PIB, potrivit Eurostat. Ţările europene cu cele mai mari datorii în prezent sunt Grecia, Italia şi Portugalia.

Evoluţia datoriei publice a României:

2008: 13,2% din PIB / 2009: 23,2% din PIB / 2010: 29,9% din PIB 2011: 34,2% din PIB / 2012: 37,3% din PIB / 2013: 38% din PIB 2014: 39,8% din PIB / 2015: 39,8% din PIB

Datoriile statelor europene:

Grecia: 176% din PIB

Italia: 132% din PIB

Portugalia: 131% din PIB"

Franța 95 % din PIB (2014)

UK 87.3 % din PIB (2014)

 

 

http://www.insse.ro/cms/ro/content/nivelul-datoriei-si-deficitului-guvernamental

 

Partea cu Ceaușescu este altă gogoriță. Greșeala nu a fost îndatorarea la FMI (așa se numea și atunci) ci hotărârea lui prostească de a plăti toată datoria de 12 mld $ într-un interval extrem de scurt 7-8 ani. Care 11.7 mld $ din 1987 ar fi cam 25 mld $ nowadays.

Pe termen lung nu sunt sigur că Franța sau UK vor avea o situație mai bună decât România dar nici nu-mi fac griji. Ubi bene, ibi patria !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • l.u.v pinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...