Sari la conținut

Romani printre engleJi

Bigfoot
 Share

Postări Recomandate

Ai ajuns la o concluzie foarte simpla. In nici o tara pe lumea asta nu poti sa stai cu salariul median in capitala sau in orasul principal. Nici in NY sau San Fracisco nu traiesti ok cu salariul mediu american. Nici in Paris cu salariul mediu francez. Samd.

Nici in bucresti nu poti trai ok cu salariul mediu. Doar ca Romania e intr-o situatie speciala. Fiind atitia proprietari si atiti oameni plecati din tara sint multe apartamente goala si chiriile poate ceva mai mici ca procent.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 912
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Mai usor cu "civilizatia" asta opulenta ..................... este si civilizatie, dar doar pt cei alesi, jumatate din ceea ce vei gasi aici va fi ZOO.

Cel mai tare te va frapa diferenta( nu doar de $ cat de atitudine ) dintre cele 2 categorii sociale, patura de mijloc.............este prezenta.........dar intr-o mica proportie.

Link spre comentariu

Eu nu inteleg , au camp cat cuprinde si nu latesc asfaltul,

Iti spun eu de ce. Localnicii nu vor trafic. Si nici ala care e nu il vor cu viteza. Daca ai sta acolo poate ai intelege.

Sint chestii pe care le intelegi greu cind vii din Romania. Satul/cartierul cu pricina nu da doi lei pe cum te simti tu in trecere. Nu ii intereseaza sa iti micsoreze tie timpul de tranzit. Ei vor masinile sa mearga incet si cit mai putine masini sa treaca prin fata casei lor. In UK au aceasta putere de decizie la nivel local.

Sint niste chestii negative si niste chestii pozitive care reies din asta, dar trebuie sa fii orb sa vezi numai din unghiul romanesc.

Link spre comentariu

Hai sa te lamuresc eu cu maternitatile. Barnet Hospital, de ex, n-are nici o legatura cu idea de spital din Romania. Copilul meu s-a nascut acolo si pot sa-ti confirm ca toata experienta a fost peste asteptarile noastre.

Faza cu shared house and shit e o consecinta normala pt o metropola invadata de straini care vin la munca. Exista o cerere deci implicit si o oferta.

In RO nu exista asa ceva deci nu poti compara.

Heritage? Avem carduri membership si vizitam cat de mult putem. Nu stiu cum de ai avut tupeu sa aduci vb de asa ceva. Probabil aici e diferenta cea mai mare dintre "mostenirea" noastra si a lor, modul in care si-o conserva si si-o exploateaza.

Editat de MrD
Link spre comentariu

Vai dar cum ne-ai mai lămurit tu, fată ! Ai născut așa pe ici pe colo să compari, fată ? Că io am născut la Romaniea și a fost foarte bine, fată !

Te-a impresionat spitalul ăsta ?

https://www.google.ro/#q=barnet+hospital&lrd=0x487617a35cbfeb73:0xb45fe1e371ce8c80,1

Mai e și Jayanthi pushpavally care dă cu excellent service, restul "Rude staff and very long waiting time" "have heard of a few cases involving neglected patients there"
"Staff are frustrated, they escalate to business manager who refuses to meet with the public, who refuses to come" etc etc etc

Du-te fată la Bagdasar - Arseni să vezi spital, fată !

» Post actualizat in 12 Mar 2015 09:07

PS Experiența mea (tata) la Bagdasar - Arseni: luni (luna asta, nu în viitor ! ) la ora 10 l-am dus, văzut, internat, analize, marți la ora 9 operat (hernie de disc), miercuri la ora 12 externat.

Babacu are 71 de ani. Programările pt CT se făceau pt următoarele minute, ore. La Lyon am avut rendez-vous peste o lună pt un CT.

post-39353-0-25544300-1426151112_thumb.jpg

Link spre comentariu

ia si experienta de Constanta, al doilea oras ca marime din ro, uite aici cum arata un spital judetean, mor oamenii in 2015...

http://romania-actualitati.ro/protest_la_spitalul_judetean_de_urgenta_constanta-72077

646x404.jpg

sursa pozei 2, adevarul.ro

ia rata mortalitatii infantile din ro si compar-o cu a uk-ului

ia si rata tbc-unui care este o boala a saraciei si compara cu restul europei si cu uk

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Daca fiul meu s-ar fi nascut in Romania nu ar fi avut nici o sansa de supravietuire. S-a nascut FOARTE prematur, nu prematur. La 27 sapt in nici o clinica nu i se acorda mari sanse.

S-a nascut in Cehia si totul a mers excelent, am ramas impresionat de cum a decurs totul, sotia mea a stat in spital cu 2 luni inainte de nastere si a mai stat 3 dupa.

Deci, am ceva experienta. Baietelul meu a fost tinut in viata in niste conditii tehnice care pentru o materniate resedinta de judet din Romania tine de domeniul stiintifico-fantastic.

In afara de platit 20 de euro pt ca am asistat EU la nastere, toate cele 5 luni de spitalizare ale sotiei, ingrijirea post-natala a bebelusului la terapie intensiva au costat 0 lei si 0 bani. Cu asigurarea de sanatate publica pe care orice cetatean sau rezident ceh o are. In conditiile in care o zi de spitalizare pt bebelus costa ~350 euro, in conditiile in care nu as fi fost asigurat. Si nu se intimpla in capitala Cehiei..

Pur si simplu nu vreau sa cred ca sistemul sanitar din UK este sub cel din Cehia. :D

Colegul cu care imi dau coate zilnic la birou e made in UK acum 60 de ani, mutat in Spania de 1 an, cred ca stie ce c.acat mananca. Sau asa pare, posibil sa stie Eugen Ghe mai bine ca el, sau Bigfut.

Editat de B.B.
Link spre comentariu

Adrianm, dincolo de postul tau absolut infantil, vreau sa te intreb cateva lucruri:

De ce vb cu fata? Esti femeie? Daca da, atunci de ce ai un username care sugereaza opusul? Esti barbat, si vb la modul asta? Putin mai grav. Esti gay? Nu vreau sa te jignesc, nu e o rusine, se poarta pe fatza zilele astea.

Acum, ca sa elucidez putin misterul review`urilor in care, nu-i asa, trebuie sa credem dumnezeieste (nu pt tine adrian(a), tu esti parte neglijabila pe acest thread, neavand legatura cu UK). A&E (Accident and Emergency) e fix Urgenta de la noi, unde, ce sa vezi, vin foarte multe persoane. FOARTE MULTE. Multi fakeri care vor servicii moka fara sa contribuie in vreun fel.

Ar fi mai bine ca in US, unde daca n-ai asigurare nu intri pe usa? Ar fi, mai ales in cazul pasaricilor de Lyon si alte specii similare.

Da, parte din staff lasa de dorit - fete de prin cine stie ce state din Africa, cu o engleza stalcita, care oricum n-au voie decat sa-ti ia tensiunea la fiecare ora si sa-ti dea o pastila de durere, cel mult. Dar ce sa-i faci, e o consecinta a deschiderii UK in fata imigrantilor. Dar nu traiesti cu gandacii, cu inca un pacient in pat, cu lenjeria de acasa, cu pansamentul de acasa, etc etc etc.

Adrian(a) ia zi-ne tu ce mancare iti alegeai, din meniul spitalului romanesc, (meniu adus la pat), spital in care te-au operat si te-au vindecat medicii romani, evident fara sa pretinda sau sa primeasca vreo atentie? Si ca tot veni vb de meniu, ia vezi se plange careva ca nu aveau in meniul de mancare la Barnet Hospital mancarea preferata? Ca tot era moka, nu de alta.

Link spre comentariu

Daca fiul meu s-ar fi nascut in Romania nu ar fi avut nici o sansa de supravietuire. S-a nascut FOARTE prematur, nu prematur.

uite ce te astepta in Ro, 2015!

http://www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/pacientii-acuza-sectia-de-pediatrie-a-spitalul-judetean-constanta-e-un-focar-de-infectie-galerie-foto-529816.html

n-o sa vezi asa ceva nici la sat in UK, ca sa nu mai vorbim de spagi....

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Sunt asa de curios cu ce contra-argumente o sa vina pupaza din Lyon, incat nu stiu unde o sa dorm la noapte! (sic!)

Va las, pauza de coffee & fun s-a terminat :)

Editat de MrD
Link spre comentariu

Noi, ăștia scoși în lume, trebuie să ducem bunele obiceiuri și în RO.
Trebuie să vedem lumea așa cum este, cu bune și cu rele, nu să punem botu' la orice vrăjeală consumeristă (un ap în Paris era 80-120 k eur în 2002, acum e de 3-4 ori mai scump, de ce ? era morcovelul prea jos, prea la îndemâna ? se oprise fluxul ? ).
Bigfoot care vouă vi se pare infantil și arogant, mie mi se pare "bine" pt vârsta lui, are un ochi deschis spre lume, nu e rău, cât despre exprimare nu am motiv să mă leg (ați vb/scris vreodată cu ăia de la Paypal, Ebay ? )
@MRD scuze mi s-a părut comic cum ai născut tu, așa fericit, la spitalul ăla.

Link spre comentariu

Iar aia de stau aici, alde Ice-Queen-Man, Eliadar, MrD, lorzi din nastere ce mai, obrazuri fine, ei nu se amesteca in mediul astora ca noi, Eugen_Ghe, BigFoot ca noi stam cu clasa muncitoare engleza.Personajele descrise in fraza adica Ice-Queen-Man, Eliadar, MrD de fapt ei nici nu pasesc pe jos. Ei plutesc pe aer si sunt niste ingeri veniti sa ne arate noua muritorilor de rand cum e Mirifica si Fascinanta Anglia. Pfffffff......

Mama frate daca ar vedea vreunul din colegii mei Englezi, Nativi Albi, Nascuti si Crescuti aici in Cartierele Muncitoresti, ce scriu alde b.b., prajitorul(pardon vrajitorul), ais-cuiin-man, eli(dada)adar si altii care Stiu Ei mai Bine cred ca nici o B..ina cu Stropi nu ar de pe ce scriu ei......

Te rog inceteaza in a ne jigni si a ne mai pomeni numele in orice post al tau.

Ai zis ce ai avut de zis, mai ai de zis, spune dar scuteste-ma de a ne pomeni si ne poci nickname-ul cum ai tu chef.

Tine minte ca noi suntem inca printre putinii mebrii ai acestui forum care nu te-au jignit in public, ar trebui sa-ti vezi de treburile tale.

Cu oameni ca tine nu vreau sa am de-a face.

Link spre comentariu

Dar asta este Adevarul domnilor si doamnelor pomeniti de mine.

O Zic Deschis si In fata daca vreti chit ca ma calcati in picioare.

Sunteti niste Mincinosi.

Incercati sa ascundeti Realitatea.

Mincinosilor.

Si acuzatia de Minciuna este cu Baza Reala.

Realitatea arata Foarte Diferit de cum o descrieti voi Mincinosilor.

Nu uita pe teritoriul carei tari locuiesti acum si ce legi anti- troll exista, ar trebui sa nu mai insulti asa usor.

Iti mai repet o singura data, termina cu insultele.

Vrei sa argumentezi, pune poze, linkuri si ce vrei dar inceteaza in a ne mai insulta.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Acum, Eugen sau Georghe, pe tine nu prea te înțeleg. Eu sunt îndrăgostit de Franța, muncesc la Lyon, nu știu ce scrie în "reclamele comercial-turistice", nu alea m-au adus aici. Ăia ai mei din Croydon sunt mulțumiți chiar dacă zic de multe ori un cuvânt cu f. Nu înțeleg cine pe cine minte

Link spre comentariu

• Admin

Sa nu o credeti pe ice-queen pentru ca Minte cu Cea Mai Mare Nerusinare Posibila.

De ce esti asa categoric? Pe ce te bazezi?

Poate ca fata chiar a nimerit intr-un loc unde se simte bine..

Link spre comentariu

Ei.vedem cum pacala a început sa ceara socoteala ienglejilor pentru lucrările finanțate din banii publici.Revin cu întrebare unui coleg..cricul în iukei.pe ce parte e? Intenționez sa emigrez și vreau sa ma antrenez..din timp ca sa fiu ready și sa nu demarez în tromba cu cricul în poziția on.îmi cer scuze dar asta e sulingura mea dilema după ce am citit broșurile pentru emigrare

Link spre comentariu

» Post actualizat in 12 Mar 2015 09:42

Ba o sa vedeti spagi in Uk.

Si nepotisme si p.c.r.

O spun deschis.

Ice-Queen-Man Minte cu Nerusinare.

La fel ca toti cei ce Lauda Anglia fara sa stie despre ce vb. sau ascunzand Adevarul.

Mint cu Nerusinare.

Mincinosilor si daca vreti ne intalnim si v-o zis si In Fata.

Mincinosi Mincinosi Mincinosi.

miciulaeh ai uitat de unde ai plecat si cate kile ai? ai uitat ce ai fost in rromania dupa 8 luni de anglia?pui poze cu trotuare reparate si ne spui ca-s gropi? cu casele mizere unde ti-ai permis tu sa locuiesti?

nimeni nu minte pe topicul asta, nici tu, nici bigfut, nici bb... NIMENI ! doar relateaza subiectiv si judeca la fel de subiectiv.

ce te bati tu cu pumnul in piept ca e realitatea este doar a ta.

realitatea unui englej asistat social e cu totul alta, el a facut o scoala de meserii si pentru ca polonezii si romanii au invadat piata de munca salariile au scazut pana la punctul in care e mai rentabil sa stai pe ajutor decat sa te muncesti pe un salariu de rahat

salariu pe care tu esti bucuros ca-l ai.

el are rate la casa, poate familie poate copii de intretinut, tu ai venit cu o pereche de adidasi si 3 boarfe, ai cheltuieli minime si in rromania nici nu visai 1500 lire pe luna.

ti-ai creeat fara sa stii un dusman, englezoiu ala te uraste, a mai aparut inca un nationalist spalat pe creier masa de manevra pentru politicieni si vanzatorii de senzational.

cel mai funny lucru e ca tu, miciuleah, spui cat de naspa e in englejia dar continui sa locuiesti acolo, eu unul v-as expulza instant, pe tine si pe toate minoritatile care refuza sa se integreze

Link spre comentariu

Gata, mi-am adus aminte cu cine seamana Gheo :) Mai stiti bancul cu lupul, iepurele si basca? :) Daca vrei sa gasesti motive sa-i dai poc la iepure, gasesti nene, orice ar fi :)

Link spre comentariu

Am 39 de ani in 2 luni si la varsta asta vad bine ce se intampla in realitate.

Stiu prin ce am trecut in tara asta.

Prin ce fabrica si depozit am muncit de ma mir cum de mai am coloana vertebrala la cat am carat.

Si nu doar eu si altii. Inclusiv englezi albi cum ziceam.

Anglia nu e roz. Dar deloc.

Nici macar pentru englezii ei.

trezeste-te si fa-ti un control, e doar "realitatea" ta, daca aveai o calificare intr-un domeniu cautat nu-ti rupeai nici o carca

nicaieri in lume palmasii n-o duc bine, nu ti-a spus nimeni de mic?

Link spre comentariu

» Post actualizat in 12 Mar 2015 10:26

Si in Anglia daca nu "stii pe cineva" nu pupi servici bun decat rar.

ia-ti mah pastilele, asa e peste tot in lume

nu stau in anglia pentru ca se conduce pe partea ailalta !

stau unde-mi place, daca nu-mi place fac tot posibilul sa ma mut in alta parte, e foarte simplu.

nu mai da pm-uri ca o sa te injur.

Link spre comentariu

parerea mea se refera la cele spuse de voi, nu cred ca mi-am dat cu parerea despre traiul in uklanda

forumul e oarecum liber si avem fix acelasi drept sa postam .

cricuuuuu baaaaa cricuuuu, ba nu pastileleeeeee

Link spre comentariu

• l.u.v pinned this topic