adrianm Postat Februarie 27, 2016 Share Postat Februarie 27, 2016 (editat) Am invatat sa accept diferentele si sa ma bucur de ceea ce mi se ofera aici, comparabil cu RO, unde fara ajutorul de acasa nu faceam mare lucru, defapt nimic. Inima mea tot acasa ramane si trage, am mai mentionat in anumite posturi anterioare. Așa gândesc și eu uneori și încerc să schimb. Oamenii îmi par mișto în vest dar cumva stricați de societate (exact ca în Rusia, unde individual sunt ok dar ca popor dracu să-i ia). Când dai de oameni mai mișto sunt tot români sau francezi educați de români. Până aici nu auzisem de demi-sœur, demi-frère. Mișcarea browniană a indivizilor ține însă vie piața imobiliară și consumul păstrând pt asta complet deteriorate relațiile indivizilor. Așa, cu ciobanii la parlament uite și aici, azi, ciobanii contra statului (statul nu-i lasă să proceseze laptele din motive de Nestle șa) http://www.lefigaro.fr/politique/2016/02/27/01002-20160227ARTFIG00031-francois-hollande-hue-et-insulte-au-salon-de-l-agriculture.php Editat Februarie 27, 2016 de adrianm Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
connex Postat Februarie 27, 2016 Share Postat Februarie 27, 2016 Scaune miscatoare... tu clar confunzi Romania cu citeva enclave... stii ca sint orase de 300 de mii de oameni fara un singur cinematograf? Beat that... intreba-l pe belbody cite cinematografe (cu scaune de placaj nu miscatoare) sint in megalopolisul Graila/Braigal. Poate unul? Romania a plecat de la 0, e normal sa aiba tehologie moderna, stai sa vezi daca o sa o inlocuiasca. Cu pensionarii cred ca ai dreptate, d-astia o sa se intoarca destui. In citiva ani o sa se curete si o luam de la capul cu casele goale. Ce viitor aduc niste pensionari? Tehnologia moderna se inlocuieste. De ce nu s.ar inlocui? Romanul in general moare sa fie in pas cu moda, trendul, sau cum ma.sa vrei sa ii zici. Ultimele traznai care ies pe piata sunt si in RO in secunda doi. De la barul interconectat unde te masori in baut bere cu alti petrecareti de pe glob pina la ziua ,, fara nadragi la metrou,, sa atragi atentia asupra ursilor panda sau balenelor albastre. Este la moda joggingul? Nici o problema, poti sa faci competitii de ultra trailuri in fiecare week end, daca te tin picioarele. Spune.mi orice chestie care ti se pare extravaganta, un sport extrem, orice si dupa, mergi pe facebook sa gasesti grupul sau grupuri de romani care practica sau sustin chestia aia. Ce viitor aduc pensionarii intorsi acasa? Ca tot suntem pe topicul de UK, statistic, 800 000 de pensionari britanici traiesc in Spania. Ce aduc ei? Simplu. Bani. Sunt aia de ii vezi la ceas de seara band un vin pe malul marii, sunt aia pentru care s.au construit centre de recuperare, aia care cheltuie pentru ca oricum copiii sunt pe picioarele lor si nu au altceva de facut. Bineinteles ca majoriatea romanilor la pensie se vor intoarce. De ce nu? O casa faina pe care oricum nu ti.o permiti in vest si ceva bani asigura un trai mai mult decat decent in RO. In plus, se vor intoarce cu alta mentalitate. Astia nu mai pun muraturi, ca sa spun asa. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adrianm Postat Februarie 28, 2016 Share Postat Februarie 28, 2016 Mie afacerea asta cu pensionarii nu-mi pare o mare "scoatere". ES și POR ( având oportunitatea climei ) mai degrabă culeg niște firimituri căzute de la mesele bogaților din Europa, cei care știu mai bine să facă afaceri. Banii adevărați ca și cheltuielile semnificative se fac în viața activă, nu la pensie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vrajitorul din oz Postat Martie 2, 2016 Share Postat Martie 2, 2016 Tehnologia moderna se inlocuieste. De ce nu s.ar inlocui? Romanul in general moare sa fie in pas cu moda, trendul, sau cum ma.sa vrei sa ii zici. Ultimele traznai care ies pe piata sunt si in RO in secunda doi. De la barul interconectat unde te masori in baut bere cu alti petrecareti de pe glob pina la ziua ,, fara nadragi la metrou,, sa atragi atentia asupra ursilor panda sau balenelor albastre. Este la moda joggingul? Nici o problema, poti sa faci competitii de ultra trailuri in fiecare week end, daca te tin picioarele. Spune.mi orice chestie care ti se pare extravaganta, un sport extrem, orice si dupa, mergi pe facebook sa gasesti grupul sau grupuri de romani care practica sau sustin chestia aia. Ce viitor aduc pensionarii intorsi acasa? Ca tot suntem pe topicul de UK, statistic, 800 000 de pensionari britanici traiesc in Spania. Ce aduc ei? Simplu. Bani. Sunt aia de ii vezi la ceas de seara band un vin pe malul marii, sunt aia pentru care s.au construit centre de recuperare, aia care cheltuie pentru ca oricum copiii sunt pe picioarele lor si nu au altceva de facut. Bineinteles ca majoriatea romanilor la pensie se vor intoarce. De ce nu? O casa faina pe care oricum nu ti.o permiti in vest si ceva bani asigura un trai mai mult decat decent in RO. In plus, se vor intoarce cu alta mentalitate. Astia nu mai pun muraturi, ca sa spun asa. Stai sa-ti spun eu cum e cu alergatul. Eu fug mai ocazional dar un prieten semi profesionist. Curse, maratoane, 5K etc. De cite ori vine in Romania isi baga plua in el de alergat ca ori n-are pe unde, ori isi scuipa babele in sin, ori il iau ciinii vagabonzi la alergat... Tu generalizezi niste situatii mai mult sau mai putin singulare la nivelul intregii tari. Tocami ti-am spus ca un o metropola de juma de milion de oameni in Romania are numai un cinema.... Ce viitor aduc pensionarii intorsi acasa? Ca tot suntem pe topicul de UK, statistic, 800 000 de pensionari britanici traiesc in Spania. Ce aduc ei? Simplu. Bani. Sint de acord ca aduc bani dar asta o sa fie o situatie care o sa tina citiva ani si gata.. 800 000 de pensonari britanici in Spania tot nu au scos-o din rahat economic, si diferenta intre banii englezilor din Spania si pensionarilor nostri e foarte mare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zîmbesc Postat Martie 2, 2016 Share Postat Martie 2, 2016 Tocami ti-am spus ca un o metropola de juma de milion de oameni in Romania are numai un cinema.... Și ce ne pasă...avem net de sfîrîie torenții, nu ca în Vest, cu dial-up Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Postat Martie 2, 2016 Share Postat Martie 2, 2016 Pai de ce sa sfaraie torentii cand avem Netflix si Amazon Prime etc, la cinema se merge lunar, la concerte la fel... Netul (40M/sec) , fibra optica, jucam jocurile online pe Steam/Origin etc ,ah si pe pc avem windows original si toate softurile platite Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Zimbrutza Postat Martie 2, 2016 Share Postat Martie 2, 2016 Pai de ce sa sfaraie torentii cand avem Netflix si Amazon Prime etc, la cinema se merge lunar, la concerte la fel... Netul (40M/sec) , fibra optica, jucam jocurile online pe Steam/Origin etc ,ah si pe pc avem windows original si toate softurile platite ai reusit in viata! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Postat Martie 2, 2016 Share Postat Martie 2, 2016 (editat) ai reusit in viata! imi traiesc visul! » Post actualizat in 02 Mar 2016 12:28 sunt level 405 Paragon Demonhunter Editat Martie 2, 2016 de Vizitator Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
connex Postat Martie 2, 2016 Share Postat Martie 2, 2016 (editat) Stai sa-ti spun eu cum e cu alergatul. Eu fug mai ocazional dar un prieten semi profesionist. Curse, maratoane, 5K etc. De cite ori vine in Romania isi baga plua in el de alergat ca ori n-are pe unde, ori isi scuipa babele in sin, ori il iau ciinii vagabonzi la alergat... Tu generalizezi niste situatii mai mult sau mai putin singulare la nivelul intregii tari. Tocami ti-am spus ca un o metropola de juma de milion de oameni in Romania are numai un cinema.... Sint de acord ca aduc bani dar asta o sa fie o situatie care o sa tina citiva ani si gata.. 800 000 de pensonari britanici in Spania tot nu au scos-o din rahat economic, si diferenta intre banii englezilor din Spania si pensionarilor nostri e foarte mare. Nu generalizez nimic. Am spus doar ca lucrurile se schimba. Daca tu sau prietenul tau ati stat prin nu stiu ce zona defavorizata, va felicit ca ati iesit de acolo si ati fost atat de deschisi la minte incat sa alergati fara sa va oblige ursul. Acum, frumos ar fi sa incercati, sa schimbati mentalitatea celor ramasi acolo in loc sa va bagati plua. Sa spui ca nu ai unde alerga in Ro si ca te arde grija de babele care scuipa in san, mi se pare chiar bataie de joc, basini si impresii. As fi curios pe unde se simte prietenul tau atat de oprimat. Poate ii dau niste idei. Toate cinematografele comuniste sunt inchise in acest moment. Faptul ca reapar cinematografe inseamna dezvoltare. O sa vina si momentul in care orasul ala de vorbesti o sa aiba doua sau mai multe. Noi noute. In functie de cerere... Pensionarii aia tot merg in Spania de ceva zeci de ani. Sa stii ca nu sunt un lot fix. Unii mai mor, altii mai ies la pensie si merg acolo. Roata vietii. Pensionarii romani iesiti la pensie prin UK sau Germania vor avea, in mare, aceleasi pensii ca si bastinasii. De ce vezi o diferenta? In alta ordine de idei sa nu mai spui ca Spania este in rahat economic ca acus' vine B.B sa te puna la punct. Editat Martie 2, 2016 de connex Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Martie 3, 2016 Share Postat Martie 3, 2016 @Connex, acele "nu stiu ce zona defavorizata" reprezinta majoritatea in Romania, nu stiu ce nu intelegi tu... Toata Romania (cu mici exceptii care te orbesc pe tine si ne impui capul aici) este o zona defavorizata. Vrei sa-ti dau aici lista de localitati din Romania??? Din alea elimini Bucuresti si inca 2-3 mari orase unde sa zicem ca treaba merge - si din acele orase ii alegi doar pe cativa care o duc un pic mai bine. Ca doar nu toata lumea din Bucuresti si din Cluj e programator sau director de sucursala bancara. Pulimea are salarii normale, adica mici. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
connex Postat Martie 3, 2016 Share Postat Martie 3, 2016 @Connex, acele "nu stiu ce zona defavorizata" reprezinta majoritatea in Romania, nu stiu ce nu intelegi tu... Toata Romania (cu mici exceptii care te orbesc pe tine si ne impui capul aici) este o zona defavorizata. Vrei sa-ti dau aici lista de localitati din Romania??? Din alea elimini Bucuresti si inca 2-3 mari orase unde sa zicem ca treaba merge - si din acele orase ii alegi doar pe cativa care o duc un pic mai bine. Ca doar nu toata lumea din Bucuresti si din Cluj e programator sau director de sucursala bancara. Pulimea are salarii normale, adica mici. Pentru a nspea oara, nu am negat niciodata ca reprezinta majoritatea. Am spus doar ca lucrurile se misca. Atat. Am spus incep sa existe oameni care fac din rahat bici si mai si pocneste. Uite si aici sate defavorizate. http://www.wwoof.ro/ Dar incerca, se baga, se zbat. Daca ai rude la tara, poate ii bagi si pe ei. Poate se mai destupa la minte. Nu stii niciodata.... Desi, daca ma uit pe harta aia, parca le pun ceva in apa in Moldova si Baragan de nu este nici o gospodarie bagata... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Martie 3, 2016 Share Postat Martie 3, 2016 Aia care se descurca au exista, exista si vor exista tot timpul. Si pe vremea lui Ceuasescu erau oameni care o duceau bine. Asta nu inseamna ca era bine pe atunci. Ca acum in Romania exista oameni care se descurca nu inseamna ca Romania e pe calea cea buna.. ti-am mai zis, si in Nigeria Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
connex Postat Martie 4, 2016 Share Postat Martie 4, 2016 Aia care se descurca au exista, exista si vor exista tot timpul. Si pe vremea lui Ceuasescu erau oameni care o duceau bine. Asta nu inseamna ca era bine pe atunci. Ca acum in Romania exista oameni care se descurca nu inseamna ca Romania e pe calea cea buna.. ti-am mai zis, si in Nigeria Singura diferenta este ca acum esti LIBER sa iti aranjezi in asa fel sa iti fie bine. La nivel individual. Suntem liberi de vreo 25 ani sa ne alegem drumul. Daca intr-o societate capitalista, pe care de altfel o tot lauzi, imi spui ca oamenii care o duc bine sunt de fapt descurcareti ca pe vremea lui Ceausescu, mai bine ne oprim aici, chiar nu are sens sa continuam discutia. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Martie 4, 2016 Share Postat Martie 4, 2016 Da, si pe vremea lui Ceausescu si acum in Romania o duc bine cei descurateti. Restul, majoritatea o sug cu cele mai mici venituri din EU. Cam asta e ideea. Ca tu crezi ca descurcaretii reprezinta progresul tarii per ansamblu e treaba ta, dar nu e adevarat. Descurcaretii o duc bine in orice regim in orice tara, insa nivelul de dezvoltare al unei tari e dat de nivelul de trai al majoritatii, nu al descurcaretilor. Sunt multi romani care nu vor "sa se descurce" in Romania, ci vor sa traiasca normal. Du-te tu si descurca-te acolo si nu ne mai bate la cap cu iubirea de patria mama. Io tind sa cred ca tu nu vezi "the big picture". Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
connex Postat Martie 4, 2016 Share Postat Martie 4, 2016 (editat) Da, si pe vremea lui Ceausescu si acum in Romania o duc bine cei descurateti. Restul, majoritatea o sug cu cele mai mici venituri din EU. Cam asta e ideea. Ca tu crezi ca descurcaretii reprezinta progresul tarii per ansamblu e treaba ta, dar nu e adevarat. Descurcaretii o duc bine in orice regim in orice tara, insa nivelul de dezvoltare al unei tari e dat de nivelul de trai al majoritatii, nu al descurcaretilor. Sunt multi romani care nu vor "sa se descurce" in Romania, ci vor sa traiasca normal. Du-te tu si descurca-te acolo si nu ne mai bate la cap cu iubirea de patria mama. Io tind sa cred ca tu nu vezi "the big picture". Majoritatea o sug pe cele mai mici salarii din UE (400 euro net media statistica) in conditiile in care cu 25 - 35 000 de euro iti iei un apartament cam prin orice oras al tarii exceptand Bucurestiul, intr-o zona decenta. Adica tot cel mai mic pret din UE. Ca tot vorbim de big picture. M-am descurcat deja in tara. Am spus deja ca am dus-o binisor. Nu este nevoie sa ma trimiti inapoi. Ma consider un normal, nu un descurcaret. Dorm noaptea linistit, nu bate politia la usa, am fost angajat toata cariera mea. Ce rahat ti se pare ca as fi un descurcaret? Ca tu ii numesti descurcareti pe cei angajati pe niste salarii bune, si nu crezi ca ei pot reprezenta progresul si viitorul, sa fii sanatos. Bine ca reprezinta viitorul si progresul manipulantii si vanzatoarele din supermarket. Tot e bine ca nu ii numesti chiaburi. Am zis-o si mai devreme, voi huliti normalitatea si cand vi se prezinta in fata. Editat Martie 4, 2016 de connex Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Martie 4, 2016 Share Postat Martie 4, 2016 Ti-am mai zis, in Elvetia acolo tu traiesti in nori. 400 euro sunt extrem de putini bani chiar si in Romania unde preturile sunt la fel ca in majoritatea tarilor normale din UE. Eu iti zic ca sunt venituri mici, tu-mi zici ca e ieftin in Romania. Nu, nu e ieftin, din punctul asta de vedere totul costa la fel, benzina costa la fel ca in UE, iesitul in oras costa la fel, mersul la film costa la fel, tigarile costa la fel, gazul costa la fel, lumina costa la fel, mancarea costa la fel. Poate tu, cand vii din Elvetia ai impresia ca e ieftin, dar NU, NU E IEFTIN in Romania, e la fel ca peste tot. (Acum pun pariu ca benzina e mai scumpa acolo ca in Spania, un mic exemplu.) Preturi la fel ca In spania, la fel ca In Cheia, la fel poate ca in Germania, la fel ca in Ungaria, la fel ca in Portugalia, tari unde salariile sunt de 3-4 ori mai mari ca in Romania. Ce naiba vrei mai mult? Nu ma lua cu preturi la apartamente in orase fantoma, ca nimeni nu vrea sa locuiasca acolo, normal ca-s ieftine, probabil nici 20-30k nu fac. In media europeana cu un 1500 euro/luna traiesti normal, si in aici includ si Romania. Dar cati din Romania castiga 1500 pe luna si cati din Cehia, Spania, Italia, Austria, Germania, etc????? Cati? Pe bune, eu iti spun ca zapada e alba si tu imi zici ca rosie, negi intr-una de parca iti cad galoanele daca admiti ca in Romania e naspa. Pe mine nu ma deranjeaza sa recunosc adevarul, asta e. Asta nu insemna ca jignesc pe cineva sau ma desconsider pe mine. Nu-mi neg niciodata originile, nu ma dau spaniol cu "como se dice la strada la aici la voi " si nici "jak se mas" ca in Cehia.. Dar nu mi-e rusine sa recunosc ca tara aia e varza. Da, are si partile ei bune insa pacat ca e locuita. PS. in "descurcareti" am inclus pe toti care o duc un pic mai bine, legal sau ilegal desi uneori delimitarea dintre cele doua notiuni e cam gri in Romania. Adica se poate intampla ca tu sa lucrezi foarte legal si de buna credinta la o firma care in general face lucruri ilegale. :| Uite, am citit de curand niste articole scrise de programatori la firme care faceau softuri pentru stat, proiecte cu statul, platite bine dar rostul incert. SI oamenii aia stiu ca firma lor obtine contracte fraudulos si softul pe care il fac ei pe bani publici n-o sa fie folosit de nimeni, ever... Ei - uite nici la asta nu as vrea sa particip - nu ca as fi eu programator, dar ca idee.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
connex Postat Martie 4, 2016 Share Postat Martie 4, 2016 Nu traiesc cu capul in nori. Incerc doar sa vad si gramada de lucruri pozitive in Romania. Stiu ca este greu sa le scoti la lumina din rahatul prezentat in media. Daca tot citesti articole cu programatori in contracte cu statul, poate reusesti sa te impiedici si de gramada de start up-uri, de aia care lucreaza in ultima ''basina'' din domeniu, data mining, chestii din astea. Sunt o groaza de povesti de succes. Astia nu ii arata nimeni, nicaieri. Da-mi voie macar pe un forum pina la urma de nisa, sa le iau apararea. Anii pierduti cu tovarasul Iliescu si MARIRILE de salarii bazate pe aer din anii 90 ne-au adus in ceea ce suntem azi, in decalaj fata de Cehia si tot blocul estic, sa nu mai vorbesc de Vest. Tot ce zic este ca abia acum am impresia ca incepem sa ne dezvoltam normal. Nu poate nimeni dubla sau tripla salariul peste noapte la toata lumea. Nici macar Vestul mult laudat. Dar, salariul mediu in euro, creste si tot creste. Ia si verifica statistica din 5 in 5 ani si o sa vezi ca diferentele sunt remarcabile. La un moment dat, va ajunge comparabil si cu Vestul al carui salariu il stim cu totii de ani de zile pentru ca fluctueaza relativ infim. Eu inca am incredere ca apuc sa vad chestia asta. Macar pentru majoritatea romanilor daca nu pentru toti. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Martie 4, 2016 Share Postat Martie 4, 2016 Asa sa fie si sa te auda cel de sus. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TheFatBob Postat Martie 4, 2016 Share Postat Martie 4, 2016 Ti-am mai zis, in Elvetia acolo tu traiesti in nori. 400 euro sunt extrem de putini bani chiar si in Romania unde preturile sunt la fel ca in majoritatea tarilor normale din UE. Eu iti zic ca sunt venituri mici, tu-mi zici ca e ieftin in Romania. Nu, nu e ieftin, din punctul asta de vedere totul costa la fel, benzina costa la fel ca in UE, iesitul in oras costa la fel, mersul la film costa la fel, tigarile costa la fel, gazul costa la fel, lumina costa la fel, mancarea costa la fel. Poate tu, cand vii din Elvetia ai impresia ca e ieftin, dar NU, NU E IEFTIN in Romania, e la fel ca peste tot. (Acum pun pariu ca benzina e mai scumpa acolo ca in Spania, un mic exemplu.) Preturi la fel ca In spania, la fel ca In Cheia, la fel poate ca in Germania, la fel ca in Ungaria, la fel ca in Portugalia, tari unde salariile sunt de 3-4 ori mai mari ca in Romania. Ce naiba vrei mai mult? Nu ma lua cu preturi la apartamente in orase fantoma, ca nimeni nu vrea sa locuiasca acolo, normal ca-s ieftine, probabil nici 20-30k nu fac. In media europeana cu un 1500 euro/luna traiesti normal, si in aici includ si Romania. Dar cati din Romania castiga 1500 pe luna si cati din Cehia, Spania, Italia, Austria, Germania? 1500euro=cam1200lire? daca ai noroc sa iei macar atit(multi iau sub 1000),tot nu prea ajung,daca stai singur in chirie si platesti council tax,intretinere,masina(asig,benzina,reparatii etc),mincarea e scumpa(sa zicem ca poate mai fentezi gatind acasa,sau cumperi supa la plic),o haina,un pantof,tigari (apropos 6,5lire/pachet iar in Ro e cam 3 euro?)dar tot ajungi la 800-1000/luna bani care-i dai oricum. Benzina e 1GBP/litru,iar in Ro e 1 euro? ref la ”totul costa la fel”,probabil te referi la procent din salariul mediu...nu? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yo4hgx Postat Martie 6, 2016 Share Postat Martie 6, 2016 (editat) Cred ca se amesteca conceptele, una e sa fii englez get-beget, nascut si crescut in UK si alta sa fii rezident, venit de cine stie din ce colt al lumii. Sistemul de ajutor social este extrem de generos, si poate chiar asta este motivul pentru care tinerii devin lenesi si inerti, fara dorinta de a invata si evolua. Dar asta nu inseamna ca toti tinerii sunt niste drogati fara viitor, pentru cei nascuti aici majoritatea universitatilor sunt gratuite dupa 24 ani iar cei sub 24 de ani platesc taxa doar ulterior si numai daca venitul anual depaseste 16Klire/an. Zilele trecute cand am mancat cina in oras si nu aveam cash la mine am intrebat ospatarita (o madama cocheta, trecuta bine de prima tinerete) unde e meniul de "tips" la care madama mi-a zis ca l-a scos deoarece fiind "mama singura" (single mother) nu putea depasi nu stiu ce barem de venit fara sa piarda ajutorul social. Nu mi-a spus, insa ma intreb cam cat e un astfel de ajutor odata ce o mama singura nu isi permite sa ia bacsis ca sa nu piarda ajutorul de la stat... Si ar mai fi multe alte exemple, cum ar fi viata in puscarii si mai ales asistenta de dupa. Intamplator, pe vremea cand cauta de munca, am discutat cu cativa proaspat iesiti din puscarie si, mai in gluma mai in serios, cand am auzit cate facilitati aveau (chirie platita, cursuri de pregatire si reprofilare profesionala, masa inclusa, agentii de plasare, etc.) aproape ca mi-a venit sa sparg o vitrina ceva... Romanii la randul lor sunt si ei de mai multe feluri. Sunt romani care nu vor si nici nu vor sa auda de plecat vreodata din tara, chiar si in vacata, sunt romani care pleaca sa traga cate un tun, sa adune bani la saltea pe care sa-i investeasca (sau nu) acasa, si sunt romani care s-au saturat sa fie generatie de sacrificiu si isi doresc sa se integreze in alte societati. Cu bunele si relele fiecaruia si fiecareia. Unii reusesc, altii nu. Dar nu asta e important ci faptul ca pe acest topic tocmai asta se intampla, fiecare "tip" de roman incearca sa-si impuna punctul de vedere asupra celorlalti ceea ce e o utopie. Niciodata sarmalele nu o sa aiba acelasi gust ca "fish'n chips" sau Beatles nu o sa sune ca Phoenix... ceea ce este si normal. Anormal e sa crezi ca tu esti detinatorul adevarului absolut si toti ceilalti care gandesc diferit fata de tine sau au alte viziuni sau puncte de vedere sunt niste prosti. Sanatosi sa fiti oriunde va veti afla, in Romania, UK... sau cine stie ce colt uitat al lumii. Sunt sigur ca veti tresari atunci cand veti auzi o vioara pe acordurile Rapsodiei Romane sau cand veti simti un iz de leustean... Editat Martie 6, 2016 de yo4hgx Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pantera2006 Postat Martie 9, 2016 Share Postat Martie 9, 2016 Ai inviat,nene geugen sau nu ai avut bani de net Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MotoRocker Postat Martie 9, 2016 Share Postat Martie 9, 2016 a intrat ajutorul Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
??? Postat Martie 9, 2016 Share Postat Martie 9, 2016 Cpt. Picard s-a intors !!! Urrraaa! Care mai e viata in zona multiculturala a Londrei? Chiar ne lipseai, Eugen. Cum merge treaba cu noii emigranti? Vrem detalii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
??? Postat Martie 9, 2016 Share Postat Martie 9, 2016 Supertare!! Si...braziliencele cum sunt? Nu ne lasa in suspans, nene Eugen. Acum pe unde mai invarti roata? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Martie 9, 2016 Share Postat Martie 9, 2016 Si in Spania cum a fost? Vad poze si de-acolo. Portugheza nu prea seamana cu spaniola, sunt similitudini dar difera destul de mult, mai ales la pronuntie. Mai degraba vorbitorii de italiana pot vorbi spaniola si invers dar portugheza.. nu prea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate