pinnochio Postat August 26, 2022 Share Postat August 26, 2022 Buahhhh....asta e de razboiu ucrainian Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat August 26, 2022 Share Postat August 26, 2022 mersi, chiar nu stiam!! ...oi face io niste ghidusii atunci Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adrian M. Postat August 26, 2022 Share Postat August 26, 2022 Acum 4 ore, Kristian K a spus: Da,carbid cu apa in cutia de ness Amigo,o gaura in fundul cutiei,puneai flacara la gaura si poc... Si mi-am adus aminte de injectorul de tractor bagat in tuberman cu cui indoit actionat de elastic.Bagai fosfor de chibrituri si iar poc... mno, amatori... Teava de vreo 2m, la un capat o cutie indesata bine, la un capat la fel, apa in ea, carbid ca la nebuni, fitil, aruncata dupa damb, dat foc la fitil. Bubuit, facut teava floare. Vreo 10 geamuri de la bloc-care bloc era destul de departe, ca era ultimul bloc si de acolo incepea dealul-muntele-padurea(vatra dornei). Tampiti... :))))) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat August 26, 2022 Share Postat August 26, 2022 Facusem pariu cu ceilalti tampiti,ca cine sparge mai multe geamuri la cantonu cfr,din apropiere,care era nelocuit la momentul acela.De acolo se tragea de niste manete,si se schimbau macazele si semnalele.Nahh...toate geamurile au fost țandari,dar ne vazu impegatu din gara.Bataia luata acasa,a fost ceva epocal spatial Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adrian M. Postat August 26, 2022 Share Postat August 26, 2022 Concurs de pipi , care da mai lung, de la etajul 3, cu fratele mai mare. Normal ca pierdeam si ma suparam mereu :)))))) Asta pana l-a vazut o vecina pe el-eu fiind ala mic, si ...s-a echilibrat treaba :))))) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat August 26, 2022 Share Postat August 26, 2022 Fiind foarte saraci,nu aveam de unde...jucării.Dar mergeam la groapa de gunai a satului,si gaseam acolo tot felu de lucruri aruncate.Ne faceam singuri jucarii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adrian M. Postat August 26, 2022 Share Postat August 26, 2022 Hmm, jucarii, oare se califica: -avioane de hartie, etaj 3, balcon. Aprins avionul, lansat avionul-sa lase domle DARA DE FUM DUPA EL, ca avioanele adevarate. Fal, fal fal, rotocoale, etaj 1. Balcon deschis. Blanuri de iepure puse pe o masa veche de lemn(vecinul crestea iepuri). Detaliile, aveti imaginatie, folositi o. Noroc ca ne-a vazut cineva, si n-a fost nimic grav :))))))))))) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adrian M. Postat August 26, 2022 Share Postat August 26, 2022 Acum 6 minute, Asimplu a spus: Gaseam baterii de masini si camioane aruncate, le spargeam cu o piatra, luam elementii de plumb, faceam un foc din lemne si topeam plumbul intr-o cana de metal sau in alte forme improvizate. De cateva ori, m-am intors acasa fara talpi la incaltaminte, pt ca am calcat in ce se scurgea din baterie si habar n-aveam ce este... :)))))))))))))))))))) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat August 26, 2022 Share Postat August 26, 2022 apropo de sticla care te-a salvat, nici sticle de sifon si nici sifonerii nu am vazut de muuuuult..... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adrian M. Postat August 26, 2022 Share Postat August 26, 2022 Acum 4 minute, GoodKat a spus: bine ca exista sifon :)))))))))))) Clar, tantalai. Eu aveam si fratele mai mare, care ma imbia la prostii mereu Ca veni vorba de foc: Tata mai tinea in sertarul lui cu scule , echivalentul a cate 100 200 lei actual. Ii dosea de mama, sa mai fuga la berica-deh... Ei, si l-a mirosit frate miu mai mare, am sterpelit noi banii intr o luna. ne-am luat niste camioane de alea de plastic comuniste, ne-am jucat cu ele pe deal, si spre seara le-am ascuns intr o scorbura-un copac mai mare, il vedeam de la geam (din nou, etaj 3, ultimul bloc,incepea dealul/padurea). SI a doua zi, stateam noi la masa, si ne buseste pe amandoi plansul, pe innecate asa. Ce aveti ma, ce aveti si ce aveti, noi nimic. Ardea copacul in cauza:)))))))))))))))))) Dupa, s-a aflat evident, si s-a primit masaj. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adrian M. Postat August 26, 2022 Share Postat August 26, 2022 Acum 7 minute, GoodKat a spus: :))))))))))))))))))))))) Tatal tau era piromanul? Sau a fost doar o coincidenta? Si eu am un frate mai mare, dar el a fost mai potolit decat mine. Mie imi placea foarte mult sa dau foc la lucruri...in diverse moduri creative. Ma duceam la pescuit pe garla de langa satul bunicilor si am gasit cu fratemiu niste cartuse din primul razboi mondial. Logic ca nu ne-am abtinut si le-am desfacut cu patentul, am luat praful, am cules un castron de omizi si de gandaci din gradina bunicii si i-am facut putin crocanti Pura coincidenta. Aaaaa, deci tu faceai pipi noaptea in pat, ca iti placea sa te uiti la foc(stii vorba nu?) Ca asa ne pacalea sa nu ne jucam cu focul, ca facem pipi in pat:))) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adrian M. Postat August 26, 2022 Share Postat August 26, 2022 (editat) Acum 12 minute, GoodKat a spus: Eh pe naiba...mi-a fost frica de asta pana cand am avut incredere in fratemiu si am inceput sa dam foc la lucruri pe la tara. Apoi cand am vazut ca nu facem pipi, doar maream focul, sa vedem daca exista o limita unde incepem sa facem pipi :))))) pipi challenge. Editat August 26, 2022 de Adrian M. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat August 26, 2022 Share Postat August 26, 2022 Acum 10 minute, GoodKat a spus: Apoi cand am vazut ca nu facem pipi, doar maream focul, sa vedem daca exista o limita unde incepem sa facem pipi limita este, daca intreci masura la "apa de foc", faci pipi in pat....., daca esti ghinionist, poate si nr2 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat August 26, 2022 Share Postat August 26, 2022 Sabii, le faceam din lemn si faceam scrima. Ne mai loveam peste degete si asa a trebuit sa facem aparatori din bidoane de ulei pe care la gaseam pe langa statiile Peco. Arcurile le faceam din crengi de salcie si sfoara, nu erau foarte puternice dar ne faceam damblaua. Carucioare cu rulmenti, era mai greu cu rulmentii pt ca trebuia sa apelezi la cineva care putea sa fure de la tac-su si daca se nimerea sa fie fara protectii intrau pietricele in ei si se stricau repede (era 5-10 lei rulmentul). Carbid, prastii cu pietre sau invizibile... astea erau simple. Poanta cu portofelul era distractie mare, te alergau aia dezamagiti de-ti iesea sufletul. Animale nu am chinuit, nu se accepta in grupul nostru. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adrian M. Postat August 26, 2022 Share Postat August 26, 2022 EU sunt pacifist convins, fara ranit animale deci. Din contra, daca as fi putut, le-as fi bagat pe toate in casa:) Eh, dar ce cazemate se mai construiau, cand iarna era iarna. si ce bulgareala.. Ajungeam in casa cu pantalonii tabla, cu turturi pe interior :)))) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat August 26, 2022 Share Postat August 26, 2022 Toata copilaria mi-am dorit masinuta cu telecomandă.La 16 ani,ajungând la scosla profesionala....din prima bursă am cumparat una.Am dus-o acasă pe furiș,mă jucam cu ea,când eram singur. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat August 26, 2022 Share Postat August 26, 2022 Acum 7 ore, GoodKat a spus: Noi nu aveam sticle din astea de burghezi, cu capete metalice si corp din sticla. Aveam sifoane din plastic, si ma duceam la sifonarie "La mosu' " ii ziceam noi. In permanenta erau 5+ persoane la coada. Ce vremuri... Inseamna ca esti mai tanar. Pe vremea lu Ceasca nu erau de plastic. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat August 26, 2022 Share Postat August 26, 2022 Pe Mihai Bravu, pe la Shaormarie, umpleam pungi cu apa si le aruncam in capul trecatorilor. De la etajul 8. De fapt nu in cap, ci cat mai aproape de ei, dar se mai intamplau si "ratari". Intr-o zi dupa vreo juma de ora de d-astea suna cineva la usa. Militia! Evident, ne-am facut ca nu suntem acasa. Dar am vazut pe vizor ca gaborii au ramas pe palier. Doua ore. Pana a venit tata acasa. Intre timp facusem curat, stersesem apa de prin casa, balcon, ascunsesem pungile ramase. De fapt nu era pentru pungile noastre cu apa, era pentru ceva mult mai grav: in timp ce noi aruncam pungi intr-un capat al balconului, in capatul celalalt, pe trotuar, cazuse o piatra cubica de pavaj! Intre un carucior de copil si un mos! Cineva se uitase in sus si ne vazuse pe noi ranjind de la balcon si anuntase politia. Desi nu fusese nimeni ranit s-a facut mare ancheta! A fost cu perchezitii pe toata coloana, cu dat cu subsemnatul pe la sectie etc. Si noi singurii suspecti, logic. Pana s-a aflat adevarul: un dobitoc de vecin pusese un bolovan de-ala pe varza din butoi, sa stea in zeama. Si cand a venit primavara si a golit butoiul l-a lasat pe marginea balconului "un pic". Mai exact cateva saptamani bune. Dupa care a cazut peste balcon, probabil de la trepidatiile produse de tramvaiele de pe bulevard. Exact cand aruncam noi pungi cu apa. Am avut mare bulan ca aluia i-au gasit la perchezitii inca un bolovan in balcon. Asta ca sa vedeti la ce putea sa duca jocurile nostre tampite. Acum 4 minute, Kristian K a spus: Asa-i,doar din sticla masiva.Si unde le incarcam se numeai statie de autosifoane. Stai, stai, erau sifoane si AUTOsifoane. Unele erau alea cu butelie de gaz, celelalte erau fara butelie, mai noi, ti le incarca la sifonarie direct cu apa si gaz. Din cate stiu autosifon le zicea la alea vechi, cu capsula/butelie, pentru ca isi faceau singure amestecul de apa+gaz. Dar apropos: care mai stie ce era aia " o baterie de vin"? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat August 26, 2022 Share Postat August 26, 2022 1 oră în urmă, GoodKat a spus: Da, 33 in curand. Ceva fabricatie mai recenta. Nu era o sticla de vin + una de sifon la gheata? Inexact. Dar la 33 de ani e normal. Mai las cativa bosorogi sa se exprime. Cu speranta ca nu cauta "pa net" ... Acum 2 ore, Kristian K a spus: Adevarat,la alea de alu cu patron le spunea autosifon.Eu spuneam ca la statiile de incarcare ale celor din sticla le spunea tot autosifon.Cel putin in argou,la noi in Cluj. Da, si la mine le ziceau auto la toate ai mai batrani. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat August 26, 2022 Share Postat August 26, 2022 Prefer oricând un sifon old-school oricărei ape minerale din comerț. Poate și datorită nostalgiei. Eram mare maestru la lapte-gros, rupeam spinările cu oasele posteriorului meu. Și mă mențineam bine pe sărmanii dedesubt. Jucam ascunsa, șotron (când eram mititel), pac-pac, fugarita, rațele și vânătorul pe pâini și vieți, țintă cu cornete (mai puneam și bolduri în vârf, de cretini ce eram, dar și cuie). La internat aruncam cu pungi și SACOȘE de apă în capul nefericiților care treceau pe sub noi (etaj 2), uneori ne mai și pișam in sacoșe, dacă nu aveam chef să mergem la baie. I-am făcut uneia duș fix când pleca să se întâlnească în oraș cu prietenul. La internat jucam ROBINGO (întrebări cretine, fără răspuns, gen "cine a inventat marsharierul la avion, câte roți are vaporul și de ce nu zboară, pictor rus- mort la naștere, cine a pus mânere la roabă/cratiță etc). Noaptea ne dădeam Tokyo (ridicai la verticală patul de latura scurtă) și Londra (de latura lungă), făceam coliba unchiului Tom- se puneau peste nefericitul care dormea cel mai adânc tot ce se găsea prin cameră: saltele, plapume, pături, peste ele masa de metal cu patru picioare, standard în fiecare cameră de cămin, apoi carpeta peste laturile scurte și masă. Bietul somnoros avea să se trezească într-o căldură infernală, cu un munte deasupra lui, sub masă și carpetă. Dacă erau două carpete (lungi de 5-6 metri le aveam), din una făceam brâu, întâi legam patul și saltelele cu ea, apoi masa peste, cealaltă carpetă era foaia de cort. Copchii cretini între 15 și 20 de ani (liceul pedagogic avea 5 ani pe vremea aia). Ne turnam apă în urechi când dormeam, ne ungeam cu spumă de ras sau cremă de ghete pe mâna, apoi ne gâdilam cu un pai de mătură pe frunte. Alteori puneam o cană între arătător și mijlociu și gâdilam nefericitul pe frunte. Distracția maximă era când nu găseam cană de metal și era de faianță (de aia grea). Depinde ce găseam in noptiera lui. Care sforăia primea papuci in cap din toate direcțiile. Mă rog, ne distram frumos, ne jucam și noi cum puteam. Care avea prietenă în internat cam nu dormea în camera lui, venea dimineață, înainte de trezire. Era frumos dacă nu te prindea pedagogul. De departe însă cea mai tare chestie când eram kinderi era să ai bicicletă. Asta era the ultimate shit! Fotbaliști însă eram toți băieții, echipele erau Steaua și Dinamo, altceva nu știam. Mai sunt multe de scris, dar e cam târziu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat August 27, 2022 Share Postat August 27, 2022 (editat) OK, vad ca betivii batrani nu dau pe topicul asta. Bateria de vin venea de la bateria de artilerie, asa ca trebuia sa fie musai multiplu de trei, ca cica asa erau bateriile de tunuri inainte de al doilea mondial, initial o sticla de vin si si doua sifoane sau doua sticle de vin si un sifon (asta in functie de sezon, vara sau iarna si in functie de vin, alb sau rosu). Apoi era bateria dubla sau tripla. Mai tarziu s-a simplificat chestia, astfel ca prin anii 70-80 o baterie de vin era clar compusa din doua sifoane si o sticla de vin. Povestea e de la bunica-miu, spusa odata la o carciuma, cand au cerut, el cu tata o baterie de vin si ospatarul, mai batran, asa, i-a intrebat : "Simpla, dubla? De vara, de iarna? Cu alb, cu rosu?" Pe taica-miu l-a bagat in ceata, dar bunica-miu stia variantele si, dupa ce a lamurit treaba cu chelnerul, ne-a explicat si noua. Eu, din pacate, am stat pe lamaita, aveam vreo 10 ani, cred. Editat August 27, 2022 de Speedy.K Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat August 27, 2022 Share Postat August 27, 2022 Nahh...de mancat,mancam vara,cam tot ce era prin copaci,copt sau necopt.Corcoduse verzi,prune verzi,dude,de pe jos mancam macriș,fraguțe,furam lubeniță,pepeni galbeni,dovleci de placintă(copți pe tabla),Mancam porumb necopt,porumb fiert..lista e lungă.Stiam in sat unde e ceva de furat,mancat.Seara mergeam la CAP,ajutam mulgatoresele sa curete la vaci,primeam lapte proaspat sa bem.Al dreq daca era cineva bolnav.Eram 3 tâmpiței.Am avut copilarie faină,chiar dacă am fost saraci. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihai c Postat August 27, 2022 Share Postat August 27, 2022 21 minutes ago, Kristian K said: Vinul ca vinul,daa zahar kandel de pe ata,care ati mancat? eu da, insa doar pe la tara ,pe la bunicii din Teleorman se mai gasea ,uneori; mi-aduc aminte acum si de bombonierele cu drajeuri galbene cu miere, sau tabletele de glucoza sau bomboane cu dextroza... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat August 27, 2022 Share Postat August 27, 2022 (editat) Și eu terminam ce era în paharele de vișinată când ai mei îi petreceau pe musafiri spre ieșire. Păcat că nu s-a prins obiceiul ăsta, că stau cu alcool în casă cât să epuizeze SMURD stocul de motorină pe o lună și tot nu termin sticlele. A făcut acum vreo lună soția o vișinată de vă bateți neamurile, e fix ce trebuie, dintr-un păhărel de 100 mă ia somnul grav de tot. Btw, voi nu testați rachiul când fierbea cazanul? Pe mine mă lăsau bunicii, râdeau de mine cum mă strâmbam. O amintire foarte plăcută (nu și pentru vecini) era să pocnim cu carbid sau injectoare. Carbidul era mai greu de procurat, dar efectul era asurzitor, ne întreceam care are tun mai mare. Injectoarele erau mai slabe, dar carburantul se găsea ușor (catran de chibrituri, îl puneam la uscat și pocneam până se rupea cauciucul sau ne prindeam pielea in arcuri, că nu erau toți boieri să aibă elastic de la masca de gaze). Tunurile le făceam din spray-uri de muște, iar în capăt puneam conuri de plastic de la bobine de fire și fibre sintetice. Efect garantat, după care căutam câteva minute componentele, că se dezmembra agregatul. Altă distracție era să mă pună mama să-l caut pe tata, eu spuneam că nu știu unde e, iar ea mă trimitea la bufet, unde era cu doctorul, șeful de post și primarul. Tata îmi dădea vreo napolitană sau vreun suc și mă trimitea înapoi să-i spun mamei că nu l-am găsit. Ceea ce urmam întocmai, că tata dădea mai tare ca mama. Bre, cu toate bătăile și prostiile pe care le făceam, am avut o copilărie mai fericită decât mulți născuți după 2000. Btw, ați încercat să vedeți dacă puteți ascuți cu securea (tăia ca briciul, bunicul era dulgher) o bucățică de lemn de 10 cm? Eu da, aveam 8 ani și era să-mi secționez un deget. Era să iau și bătaie, dar curgea borșul prea tare, iar eu urlam și mai rău. Editat August 27, 2022 de Lucian_M Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat August 28, 2022 Share Postat August 28, 2022 Faceam arcuri cu sageti,si praștii.Arcurile din lemn de salcie,sagetile din trestie.Pentru prastie cautam cracane din lemn de corn.Foloseam guma de Dermatina,aia alba era cea mai buna,dar era buna si camera de bicicleta,sau de tractor.Suport pentru pietre,era cel mai bun limba de pantof,neaparat....piele.Ținta preferata..vagoanele cfr de marfa,ciorile,mai faceam concurs de tir,cu conserve goale Sambata seara era film cu cawboy,mergeam la vecini mai instariti,sa ne lase la film,din filmele alea invatam tot felu de chestii. Cand incepea recoltatu graului,ramaneau baloti de paie.....pffffff....ce colibe construiam,cu tunel,cu inprejmuire,faceam tabere..cawboy impotriva indieni.Cum vedeam in filmele de sambata seara.Ne impuscam cu pusti facute de noi din lemn,sau ce gaseam..Pac,Pac...faceam din gurăCănd am crescut,pe perioada vacantei de vara,mergeam la lucru,pe sanie,in spatele presei de balotat.Stivuiam balotii de paie pe sanie.Eram cate doi.Castigam banuti,frumosi,la amiaza venea ingineru,ne aducea mancare de la cantina IAS. Daca nu era de lucru la balotat,munceam la irigat,mutam coloanele de tevi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate