GPauL Postat Februarie 28, 2017 Share Postat Februarie 28, 2017 Multi afirma ca nu se poate alinia lantul cu precizie folosind doar semnele de pe bascula asa ca am imprumutat laserul si am testat pe motocicleta proprie. Scuze pt engleza, video postat si pe forum international. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Februarie 28, 2017 Share Postat Februarie 28, 2017 la 1-2 mobre din 10 semnele sunt imprecise ... in general la alea vechi , cu laser iese perfect si fara surprize. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
warlock Postat Februarie 28, 2017 Share Postat Februarie 28, 2017 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sbk750 Postat Martie 1, 2017 Share Postat Martie 1, 2017 laser frate Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dan.c. Postat Martie 1, 2017 Share Postat Martie 1, 2017 Fuck! Prima aliniere e făcută folosind semnele de pe bascula? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dan Cata Postat Martie 1, 2017 Share Postat Martie 1, 2017 50 eur scula? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
smar2 Postat Martie 1, 2017 Share Postat Martie 1, 2017 Cam mult prea mult (daca e 50 euro) Pana la urma e un banal laser pointer care are o latura paralela cu axa optica a laserului. Dar e bine ca s-a postat, ca o sa-mi confectionez si eu unul, acum ca am vazut... ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Martie 1, 2017 Share Postat Martie 1, 2017 daca poti sa-l faci sa-i pui si 2 magneti ca asta nu are si e enervant cateodata. tre sa bata laserul pe intre zale dar tu poti sa-l faci sa bata pe zaua exterioara sau interioara. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
george13 Postat Martie 1, 2017 Share Postat Martie 1, 2017 De urmarit ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
smar2 Postat Martie 1, 2017 Share Postat Martie 1, 2017 Foarte buna ideea cu magnetii, ma tem insa ca foaia mea e de aluminiu Verific... La laser-pointerele chinezesti exista cumva vreun diametru exterior "standard" al tubului exterior? Ca m-as apuca de facut proiectelul pentru 3dprinter inante sa gasesc laserul propriu-zis... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Martie 1, 2017 Share Postat Martie 1, 2017 Foarte buna ideea cu magnetii, ma tem insa ca foaia mea e de aluminiu Verific... La laser-pointerele chinezesti exista cumva vreun diametru exterior "standard" al tubului exterior? Ca m-as apuca de facut proiectelul pentru 3dprinter inante sa gasesc laserul propriu-zis... daca chinejii aveau standarde se numeau koreeni nus.. daca vrei iti masor distanta intre baza si fascicol Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
warlock Postat Martie 1, 2017 Share Postat Martie 1, 2017 6mm Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Martie 1, 2017 Share Postat Martie 1, 2017 (editat) Problema cea mai delicata la proiectul homemade mi se pare asigurarea paralelismului razei cu suprafata de asezare pe foaie. Nu sunt convins ca un laser de 1-2$ are directia razei perfect alinista cu axa carcasei... Editat Martie 1, 2017 de john17 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
petru_xxl Postat Martie 1, 2017 Share Postat Martie 1, 2017 Interesant, am sa iau in calcul fabricarea unui astfel de dispozitiv laser frate . Cum vad acum situatia, un patrat de aluminiu si un laser de la china, se dezmembreaza laserul se masoara diametrul interior al carcasei laserului si se da o gaura in patratul de aluminiu paralel cu o latura a lui, se verifica paralelismul fascicolului laser cu latura patratului iar daca nu e bun se rectifica pe freza. Merita de incercar. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
smar2 Postat Martie 1, 2017 Share Postat Martie 1, 2017 Verificarea paralelismului o faci pe o un geam, vezi unde pica fascicolul pe rma si daca ramane la aceeasi distanta de suprafata geamului indiferent daca apropii sau departezi laserul. Daca nu e aliniata baza cu fasciculul, il dai putin pe un smirghel. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yo4hgx Postat Martie 2, 2017 Share Postat Martie 2, 2017 O fi bun insa merge foarte bine si cu sublerul, semnele de pe bascula sunt doar pentru alinierea grosiera. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
smar2 Postat Martie 2, 2017 Share Postat Martie 2, 2017 Cu sublerul? Poti sa detaliezi te rog? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
petru_xxl Postat Martie 2, 2017 Share Postat Martie 2, 2017 Cu sublerul le fac si eu acum, masori din spatele basculei pana in distantier, dar de exemplu la zzr am excentric ca sa reglez si nu am ce face decat sa ma ghidez dupa semnele lor din fabrica. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Martie 2, 2017 Share Postat Martie 2, 2017 Exista un compas cu varfuri, se pune intre axul basculei si al rotii, pe o parte si pe alta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Martie 2, 2017 Share Postat Martie 2, 2017 O fi bun insa merge foarte bine si cu sublerul, semnele de pe bascula sunt doar pentru alinierea grosiera. Never argue with an idiot. They drag you down to their level then beat you with experience! funny Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Taz Asg Postat Martie 3, 2017 Share Postat Martie 3, 2017 6mm merge si 7.62 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yo4hgx Postat Martie 3, 2017 Share Postat Martie 3, 2017 Cu sublerul? Poti sa detaliezi te rog? Ti-a raspuns deja cineva... simplu, masori distanta dintre capetele basculei si suportii axului rotii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
george13 Postat Martie 5, 2017 Share Postat Martie 5, 2017 Laser de 5 lei din Obor. Cum facem o alta carcasa in care sa il centram ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
GPauL Postat Martie 5, 2017 Autor Share Postat Martie 5, 2017 Intre timp am aflat de ce roata nu mi-a fost aliniata corect. Am dus motorul la mecanic pt schimbat lanț și pinioane iar când a pus roata la loc a pus invers bucata aia de aluminiu folosita pt aliniere deoarece odată ce am folosit laserul am avut 5 linii pe o parte și 6 pe cealaltă. Pff Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Martie 5, 2017 Share Postat Martie 5, 2017 Intre timp am aflat de ce roata nu mi-a fost aliniata corect. Am dus motorul la mecanic pt schimbat lanț și pinioane iar când a pus roata la loc a pus invers bucata aia de aluminiu folosita pt aliniere deoarece odată ce am folosit laserul am avut 5 linii pe o parte și 6 pe cealaltă. Pff nu-ti trosnea in mers?... virai mai bine pe o parte Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate