Jump to content
Sign in to follow this  
ingineru

Africa Twin CRF 1000L DCT

Recommended Posts

Salutare tuturor,

 

Urmăresc forumul de mai mult timp, însă nu am postat nimic până acum. Azi mi-am ridicat noul motor Africa Twin CRF 1000L DCT despre care tot studiam și strângeam păreri, iar în paralel mă uitam la prețuri pe olx, însă am prins lichidarea de stoc și am cumpărat una bucată nouă din 2018 la 12.430E. Având în vedere că trecerea se face de la un MT07, comparația este cam forțată. 

Deși am 1.90m și 100kg, protecția la vânt chiar îmi place. Astăzi de exemplu a bătut vântul destul de tare în zona București-Ilfov și am făcut peste 100km exterior fără probleme. La MT-07, deși îl consider motorul de suflet, superb de altfel pentru scopul său, motorul pe care am învățat să merg (oricând m-aș întoarce la el dacă nu aș vrea să merg decât în oraș), mă clătina serios pe la 100-110km/h (sunt și lat în umeri), iar dacă aveam și șansa de vânt natural lateral, distracția era maximă. De fapt se traducea prin oboseală și zgomot exagerat în cască la drum lung.

Deși mi-aș fi dorit varianta fără DCT (eu sunt mai clasic), nu mai erau pe stoc, așa că am luat cu DCT, deși am fost cam sceptic. Ce pot spune este că în oraș DCT-ul este regele șoselei. Oricum sunt încă în perioada de acomodare cu cutia, am "schimbat" de câteva ori viteze în treapta inferioară cu piciorul stâng la câteva curbe strânse, unde DCT-ul mi s-a părut că mă bagă cu trepte (prea) superioare. Însă la un moment dat, nu m-a mai preocupat așa tare treapta de viteză și am mers pe mâna DCT-ului - te obișnuiești cu el și atâta timp cât se simți în siguranță în curbe, este ok. Oricum, dacă vrei, poți reduce treapta manual înainte de intrarea în curbe. Oricum are și full manual mode, însă nu am testat încă. Pe modul URBAN, DCT-ul te duce destul de repede în a-6-a și ai o senzație că este subturat, dar este doar senzația în sine, cum atingi gazul, pleacă lansată.

Toba stock....hmmmm, se aude într-un mare fel, chiar îmi place, la MT la 90km/h nu mai auzeam motorul.

 

 

IMG_2428.jpg

IMG_2429.jpg

IMG_2430.jpg

IMG_2431.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

frumos

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 27 minute, Cavaleru a spus:

frumos

+1

Share this post


Link to post
Share on other sites

S-o folosesti sanatos, este superba. Candva sper si eu sa pot detine una.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Superba Mobra! Sa o stapanesti sanatos!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Update 2500km.

Deși am fost sceptic, m-am obișnuit cu DCT-ul, în oraș prefer modul URBAN-Sport 1, iar în afară TOURING-Sport 1 - astea ca preferințe personale de confort, fără pasager/bagaje. Modul URBAN-Drive schimbă treptele prea repede pentru gustul meu, însă ce nu-mi place de fapt este că nu retrogradează treapta de viteză când mi-aș dori și uneori trebuie să îi dau câte un "-" din clapetă sau să frânezi suplimentar. În modul URBAN-Sport 1, însă este ok pentru mersul în oraș. Dintre dotările stock m-aș lipsi imediat de închiderea automată a semnalizării, eram să mi-o fur la un viraj stânga unde am așteptat oprit mai mult timp și nu am remarcat că se închisese (probabil chiar când am oprit să dau prioritate). Oricum este o facilitate pe care aș dezactiva-o dacă se poate, iar de la incidentul cu virajul, când fac o manevră care necesită semnalizare, dacă se lungește, dau impulsuri la câteva secunde în semnalizator ca să fiu sigur că încă funcționează. 

Confortul pe drumurile patriei este foarte bun iar în oraș capacele de canal, denivelările și celelalte obstacole se abordează în condiții foarte bune, fără prea mare stres. 

Frânele îmi par eficiente, iar frâna de motor foarte bine setată și eficientă. Strecuratul printre mașinile oprite îl estimez la 75-80% din ce făceam înainte.

Se înclină surprinzător de ușor în curbe.

În ceea ce privește lipsa manetei de ambreiaj, am avut două situații unde mi-aș fi dorit maneta, la munte pe niște pante urâte (într-o curte), cu denivelări (beton, iarbă, borduri mici), unde suplimentar era și lipsă de spațiu și unde trebuie să fac multe manevre "pe motor" pentru întoarcere, datorită configurației locului, fiind exclusă manevrarea de ghidon pe lângă motor, datorită unghiului de înclinare și evident a greutății. Oricât te chinui să dozezi accelerația, în varianta de setare cea mai calmă, e foarte greu să faci doar din accelerație, ce faci cu maneta de ambreiaj+accelerație, în condiții de perfectă siguranță, acolo unde ai nevoie de viteză extrem de mică mică și control maxim. Dar astea sunt situații foarte rare și cu multă atenție și grijă pot fi depășite.

Una peste alta, îmi place, este foarte confortabilă la drum lung, momentan aștept să sosească topcase-ul din aluminiu, iar mai la vară și gențile laterale.

Revizia de 1000km a fost 700 lei.

Edited by ingineru

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 46 minute, ingineru a spus:

Oricât te chinui să dozezi accelerația, în varianta de setare cea mai calmă, e foarte greu să faci doar din accelerație, ce faci cu maneta de ambreiaj+accelerație, în condiții de perfectă siguranță, acolo unde ai nevoie de viteză extrem de mică mică și control maxim. Dar astea sunt situații foarte rare și cu multă atenție și grijă pot fi depășite.

Am un amic cu una ca a ta, automata. Pe un drum offroad, unde a incercat sa depaseasca niste bolovani, a patit ceea ce descrii tu. A cazut intr-o rapa de cativa metri buni, de unde nu a mai putut scoate motocicleta decat a doua zi cu un tractor de padure. A avut de tras dupa cu niste contuzii serioase si vertebre, bine ca nu si-a rupt gatul. Norocul lui a fost ca nu era singur, ci in doi.

Concluzia este sa o tii departe de drumuri de genul asta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Și cutia de la Eskapada. Foarte bine realizată, cu garnitură, încuietoare. Încape o cască în ea. Prețul imbatabil. Acum să sperăm că anul ăsta ne vom și plimba. Momentan doar drumul până la job.  

IMG_0197.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Misto motoru! Multi kilometrii frumosi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...