Cesar Postat Aprilie 19, 2011 Share Postat Aprilie 19, 2011 Androidul tau merge sa ia lumina ?) Merge sa ia gaina Roaga-te sa se gaseasca fiatul argintiu daca nu i-ai facut casco Mesaj completat Si ca sa il mai las pe Cesar in lumea lui un pic Merci merci Ia zi ce tangete cu stiinta ai, poate trebuie sa mai cobor nivelul - ne mai cunoastem, ne mai imprietenim Mesaj completat So ... scuza-mi ignoranta in ceea ce-l priveste pe JP Nu e broblem, nu-i vorba de ignoranta. E de ajuns unu sa se victimizeze aici Ma... am amintiti de mosneagul asta doar ca exemplu. Daca vrei, poti sa il si cunosti, trebuie sa mergi la Neamt in satul Petru Voda. Daca e prea departe poti incerca la Techirghiol la parintele Arsenie. Nu ai ce sa pierzi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Aprilie 19, 2011 Share Postat Aprilie 19, 2011 Cesar //quote// Ai ce sa pierzi. Timp. De ce sa bat drumul, ca sa vorbesc cu un lunatic care face schimb de experienta cu un ...spirit? Fiinca e iertator? Ca e om bun? Pai stiu o gramada de astia, si nu sunt sfinti. In rest, io unul stau linisti, ca si credinta asta, ca si altele, sunt doar etape in evolutia omenirii. O sa treaca. De fapt, deja trece, se vede tot mai pregnant. Cei ca Endo_ro, Cesar & comp sunt deja priviti cu un zambet intelegator in coltul gurii in tarile scandinave, de exemplu. Sau de asta va este teama, de fapt, enoriasilor? Ca va cam fuge terenul de sub picioare? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cesar Postat Aprilie 19, 2011 Share Postat Aprilie 19, 2011 Ai ce sa pierzi.Timp. De ce sa bat drumul, ca sa vorbesc cu un lunatic care face schimb de experienta cu un ...spirit? Fiinca e iertator? Ca e om bun? Pai stiu o gramada de astia, si nu sunt sfinti. In rest, io unul stau linisti, ca si credinta asta, ca si altele, sunt doar etape in evolutia omenirii. O sa treaca. De fapt, deja trece, se vede tot mai pregnant. Cei ca Endo_ro, Cesar & comp sunt deja priviti cu un zambet intelegator in coltul gurii in tarile scandinave, de exemplu. Sau de asta va este teama, de fapt, enoriasilor? Ca va cam fuge terenul de sub picioare? Nu cunosti nici unul de fapt. Nu stiu de unde ai intuit tu ca daca zici "om bun" si "iertator" il cunosti pe parintele Justin Ia fii tu sincer si lasa povestile cu swed si suomi pentru plictistii cu care discuti in lungile ore de program sau cauta cazare cat mai in centru la intalnirea motoveteranilor Daar.... adusesem vorba despre el doar ca exemplu de puterea credintei, nu vreau sa vorbesc despre parintele Justin, nu e locul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Aprilie 19, 2011 Share Postat Aprilie 19, 2011 @Cesar Daca te uiti mai atent in jur, nici al tau nu prea este. Cat despre Justin, asa a fost prezentat, ca bun si iertator. O fi. Si te-am mai rugat odata sa nu te mai lansezi in supozitii. Nu ma cunosti, nu te cunosc. Habar nu ai ce fac eu la serviciu si in cate ore, sau care sunt relatiile mele cu motoveteranii si - ghici - nici nu e treaba ta. Asa ca mai usor cu ligheanu' pe scari, ca am impresia ca ne imprietenim prea repede... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cesar Postat Aprilie 19, 2011 Share Postat Aprilie 19, 2011 Puf, puf! Asa... si. te-am prins cu vrajeala si acum te oftici. Baga repede numele oamenilor care sunt fix la fel ca Justin Parvu. Aaa.... cunosti mai multi si nici nu stii cum ii cheama... Imi pare rau Inca o vrajeala... da, vrajelile sunt naspa doar atunci cand esti prins Nu, nu stiu cu ce te ocupi dar se poate afla. Nu cred insa ca ma intereseaza.... chiar nu conteaza. Am insa vaga senzatie ca te plictisesti acolo unde muncesti asa cum m-am plictisit eu azi si n-am reusit sa aflu de la cei mai multi care se prevaleaza de stiinta, cum nu se pupa un principiu fizic simplu cu o teorie gaunoasa. Naspa. Na... bun, mai e un lucru pe care nu-l inteleg. De ce e fraier si dus cu pluta si traieste in alta epoca un credincios? Naspa rationament... naspa rau. Desi am prins pe mai multi dintre voi ca o ardeti Science de fapt sunt parerile voastre despre Science... pare rau, nu-i bine asa. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pisica matache Postat Aprilie 19, 2011 Share Postat Aprilie 19, 2011 "Prefer să cred in Dumnezeu decât să-l văd în toată slava sa. " Paul Valery (Scrisoarea doamnei Emilie Teste) Dumnezeu, care 1-a părăsit pe Hristos pe cruce, nu e cu totul absent Âşi pentru noi? Un lucru pe care nu vrem să-l înțelegem, pe care nu-l înțelegeau nici contemporanii Domnului. Cei ce aÂşteptau venirea lui Mesia în slavă. Ce nu puteau înțelege ei, ce nu putem înțelege noi: că Dumnezeu, cum spune Kierkegaard, nu e un imens papagal roÂşu. Dacă în piață ar apărea dintr-odată Âşi din senin o uriaÂşă pasăre violent colorată, de bună seamă că toată omenirea s-ar năpusti să vadă Âşi ar pricepe că nu e lucru obiÂşnuit. Credința, pocăința în felul acesta ar fi prea uÂşoare. Mură-n gură. Na-ți paraua, dă-mi sarmaua. Ni se cere însă a crede în deplină libertate Âşi s-ar zice că — mai rău decât atât — scenariul se desfăÂşoară alsob am fi nu numai pe deplin abandonați, ci Âşi că — pe deasupra, colac peste pupăză — pronia dinadins face totul ca să nu credem; îi place — zice-s-ar — să acumuleze piedicile, să ne înmulțească riscurile, să adune argumente pentru a preface bine intenționata dorință de evlavie în imposibilitate. Drumurile care duc spre credință poartă aceleaÂşi nume, toate: pariu, aventură, incertitudine, cuget de om nebun.Dostoievski: dacă Dumnezeu n-a coborât de pe cruce, pricina este că voia să-l convertească pe om nu prin constrângerea unui miracol exterior evident, ci prin libertatea de a crede Âşi dându-i prilejul de a-Âşi manifesta îndrăzneala. Nicolae Steinhardt -Jurnalul fericirii Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Louis Cyphre Postat Aprilie 19, 2011 Share Postat Aprilie 19, 2011 Puf, puf! Asa... si. te-am prins cu vrajeala si acum te oftici. Baga repede numele oamenilor care sunt fix la fel ca Justin Parvu. Aaa.... cunosti mai multi si nici nu stii cum ii cheama... Imi pare rau Inca o vrajeala... da, vrajelile sunt naspa doar atunci cand esti prins Nu, nu stiu cu ce te ocupi dar se poate afla. Nu cred insa ca ma intereseaza.... chiar nu conteaza. Am insa vaga senzatie ca te plictisesti acolo unde muncesti asa cum m-am plictisit eu azi si n-am reusit sa aflu de la cei mai multi care se prevaleaza de stiinta, cum nu se pupa un principiu fizic simplu cu o teorie gaunoasa. Naspa. Na... bun, mai e un lucru pe care nu-l inteleg. De ce e fraier si dus cu pluta si traieste in alta epoca un credincios? Naspa rationament... naspa rau. Desi am prins pe mai multi dintre voi ca o ardeti Science de fapt sunt parerile voastre despre Science... pare rau, nu-i bine asa. Esti mult pe dinafara, Cesar. Nu vad cu ce te-ar incalzi o lista cu oamenii buni pe care-i cunosc. Pe unii poate-i cunosti, pe unii nu. Si nu sunt FIX ca Justin, nimeni nu este identic cu alta persoana, nici macar gemenii identici.. Cat despre senzatiile tale in ceea ce ma priveste, zau nu isi au rostul. Incearca sa nu mai judeci oamenii, o sa fie mai ok si pentru tine, si pentru ei. De meserie sunt regizor, ca sa nu te mai chinui sa afli, desi, vorba ta, e usor. Nu prea am multe de ascuns, se pot vedea la mine la profil atat YM-ul, cat si numarul de telefon. Chiar iti sugerez sa le folosestipentru interactiuni directe, pentru ca aici incercam sa discutam idei, nu persoane(sau ma insel eu?). Revin. Ai impresia ca cineva se prevaleaza de stiinta. Nu ai dreptate, cel putin in ceea ce ma priveste. Iar crediciosul care traieste in alta epoca...ce naiba, tu chiar crezi ca Dumnezeu a creat lumea asta in 6 zile, acum 6000 de ani? Zau, reconsidera putin. PS Nu cred ca mai apuc sa postez astazi, plec la serviciu. Noapte buna, atei, noapte buna, credinciosi! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Sergiu_Q Postat Aprilie 19, 2011 Share Postat Aprilie 19, 2011 Daca e prea departe poti incerca la Techirghiol la parintele Arsenie. Nu ai ce sa pierzi. nu prea mai are la ce ca Papacioc e in spital saracu' Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Aprilie 20, 2011 Share Postat Aprilie 20, 2011 (editat) un quote funny in ton cu saptamana... Chomsky: "You can find things in the traditional religions which are very benign and decent and wonderful and so on, but I mean, the Bible is probably the most genocidal book in the literary canon. The God of the Bible - not only did He order His chosen people to carry out literal genocide - I mean, wipe out every Amalekite to the last man, woman, child, and, you know, donkey and so on, because hundreds of years ago they got in your way when you were trying to cross the desert - not only did He do things like that, but, after all, the God of the Bible was ready to destroy every living creature on earth because some humans irritated Him. That's the story of Noah. I mean, that's beyond genocide - you don't know how to describe this creature. Somebody offended Him, and He was going to destroy every living being on earth? And then He was talked into allowing two of each species to stay alive - that's supposed to be gentle and wonderful." si pentru cei care isi ascund mnexo-ul in spatele ignorantei crase: "Chomsky: "Puteți găsi lucruri în religiile tradiționale, care sunt foarte benigne Âşi decente Âşi minunate Âşi aÂşa mai departe, dar vreau sa spun, Biblia este probabil cartea cea mai genocidala în canonul literar Dumnezeul din Biblie - nu numai El a făcut-o. Pentru poporul Său ales să efectueze genocid literal - Vreau să spun, Âşterge orice Amalecit la ultimul om, femeie, copil, Âşi, Âştiti voi, măgarul Âşi aÂşa mai departe, pentru că sute de ani în urmă, au ajuns în calea ta pe când încercau să traverseze prin deÂşert -.. nu numai ca a făcut El lucruri de genul asta, dar, la urma urmei, Dumnezeul Bibliei a fost gata să distrugă toate viețuitoarele de pe pământ, deoarece unii oameni il iritatau, asta este povestea lui Noe. Vreau să spun, că dincolo de genocid - nu Âştiu cum se poate descrie această creatură, Cineva l-jignit, Âşi El s-a gindit să distrugă orice fiinta vie de pe pământ Âşi apoi a fost convins sa permită două fiinte din fiecare specie să rămână în viață -.? Chhestie care ar trebui să fie blânda Âşi minunata. " by gugle un bun motiv pentru a fi ateu e sa citesti din biblie. Editat Aprilie 20, 2011 de zaelu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cesar Postat Aprilie 20, 2011 Share Postat Aprilie 20, 2011 ...ce naiba, tu chiar crezi ca Dumnezeu a creat lumea asta in 6 zile, acum 6000 de ani? Da, cred. 7000 Mesaj completat Nu vad cu ce te-ar incalzi o lista cu oamenii buni pe care-i cunosc. Pe unii poate-i cunosti, pe unii nu. Nu ma incalzeste dar nici vrajeala ta de mai devreme nu m-a lasat rece Mesaj completat Incearca sa nu mai judeci oamenii, o sa fie mai ok si pentru tine, si pentru ei. No giagiment boss! Constat ca in momentele de plictiseala, cei mai multi oameni cu care interactionez scot clisee din ei. La fel tu, ieri - "pierdere de vreme". Hai nu serios? Pai cu ce te impiedica fibra rationala care iti domina fiinta, sa castigi timpul si nu sa-l pierzi? Aaa, stiu... ceva mai bun de facut este si "ma duc la un sprit" Poate fi, de exemplu, in comparatie cu "ma duc acasa sa-mi bat nevasta" Sunt sigur ca ai priceput ce-i serios si ce-i poante in ceea ce zic. Mesaj completat Ai impresia ca cineva se prevaleaza de stiinta.Nu ai dreptate, cel putin in ceea ce ma priveste. Asa este, tu nu esti unul dintre aceia. Tu pur si simplu nu crezi ca exista. Nu ti se pare plauzibl, nu-i nimic palpabil, n-ai trait nici o epifanie... atat. Respect punctul tau de vedere. Caz in care, din eleganta, respecta si tu parerea mea, ca Bunul Dumnezeu a creat lumea in 6 zile. Ce zici, ne impacam? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ancalagon Postat Aprilie 20, 2011 Share Postat Aprilie 20, 2011 In ultima vreme creationistii au ajuns pe la 10.000 de ani - probabil i-a luminat filmul 10.000 BC. Cesar, daca mai citesc expresii gen "o ardeti Science", zau ca te trimit la academia de manele a lui Salam, poate-ti mor metaforic dusmanii atei. Oricum, ne cam pierdem vremea cu tine daca asa ai fost programat sa concepi lumea; chiar daca glumesti, e tot timp pierdut. Mosulicii aia partial abstinenti care "o ard Religion" cu mici intreruperi autoerotice chiar nu ne intereseaza. E un mod de adaptare la societate si cam atat. Trebuie sa se prezinte intr-o maniera mai sofisticata, altfel nu s-ar deosebi cu mult de pacientii de la Balaceanca, sau de oamenii strazii. Norocul lor ca acest mod de viata inca mai tine si mai da uneori si satisfactii inedite - mi-a povestit o prietena care s-a dus sa se spovedeasca la o manastire de undeva de pe Valea Oltului cum monahul la care a nimerit o intreba daca face sex fara sa fie maritata si cum anume: daca o ia in gura, daca inghite sau nu si asa mai departe. Esti sigur ca stii ce vorbeste prietena ta cu preotul cand merge la spovedanie, hehe? Epifanie? "Veryfunny"-e... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Satana Postat Aprilie 20, 2011 Share Postat Aprilie 20, 2011 Astia care sustineti ca sunteti credinciosi, vad ca stati mai mult pe forumuri, decat sa aprindeti lumanari la biserica..... Vedeti ca vine Pastele...Invierea...ce fel de om esti sa crezi ca un alt om(despre care nu ai nici cea mai mica certitudine ca a trait ever-ever!) a murit, a inviat, s-a inaltat la ceruri?! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cesar Postat Aprilie 20, 2011 Share Postat Aprilie 20, 2011 Oricum, ne cam pierdem vremea Liderule Mesaj completat Epifanie? "Veryfunny"-e... Potriveste-mi principiul doi termodinamic cu teoria evolutiei si eu iti dau azi toti banii tai de bautura pe anul 2011 AD. Cash in mana. Pe persoana fizica. Daca o faci elegant iti platesc si tarfetul pe acelasi an 2011 AD. Naspa, stiu ca nu poti dar te provoc Hai s-o ardem Science. Naspa... n-am cu cine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Satana Postat Aprilie 20, 2011 Share Postat Aprilie 20, 2011 Pffooaaai...Mor de ras!(poate o sa inviez si eu ca JESUS) Daca te uiti pe Descopery pt ca e o activitate super interesanta, pe langa palavrageala pe forum, dat cu mobra pe circuit, certat cu veterani pe teme de jenunchi, servisat motoare, nu inseamna ca esti OM DE STIINTA . Lucrezi in domeniu?.....intrebare retorica; unu' care ar avea habar in adevaratul sens(ar activa in domeniu) nu ar "arde-o" pe forumul asta....daca erai rocket scientist, stateai pe forumul ala prafuit . OMFG...Frate, ai o varsta..... . Pana unde?! Pana undeeeee??? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cesar Postat Aprilie 20, 2011 Share Postat Aprilie 20, 2011 (editat) Pffooaaai...Mor de ras!(poate o sa inviez si eu ca JESUS)Daca te uiti pe Descopery pt ca e o activitate super interesanta, pe langa palavrageala pe forum, dat cu mobra pe circuit, certat cu veterani pe teme de jenunchi, servisat motoare, nu inseamna ca esti OM DE STIINTA . Lucrezi in domeniu?.....intrebare retorica; unu' care ar avea habar in adevaratul sens(ar activa in domeniu) nu ar "arde-o" pe forumul asta....daca erai rocket scientist, stateai pe forumul ala prafuit . OMFG...Frate, ai o varsta..... . Pana unde?! Pana undeeeee??? Ai atins esentialul in punctul ne-esential Treci pe la mine pe la garaj intro zi dupa program, imbraca-te frumos, poarta-te civlizat. Ai sa vezi despre ce-i vorba. Daca e vrajeala la misto sau chiar e pe bune... deocamdata crezi ceva dar nu stii. Vii la sursa, vezi ce se intampla, ce si cum se face, apoi judeci situatia cu toate informatiile disponibile. Eh... azi e alta zi, stiu... es dolce far niente dar nu se poate zi dupa zi. Pana la urmatoarea intalnire, va doresc sa va mangaie Maica Domnului! Editat Aprilie 20, 2011 de Cesar Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Satana Postat Aprilie 20, 2011 Share Postat Aprilie 20, 2011 (editat) Ai atins esentialul in punctul ne-esential Treci pe la mine pe la garaj intr-o zi dupa program, imbraca-te frumos, poarta-te civlizat. - Ma scuzi, ai senzatia ca nu m-am purtat civiliat pana acum? Si-ti jur ca ma imbrac frumos in fiecare zi.. . Sper sa nu am nevoie sa te vizitez.. Ai sa vezi despre ce-i vorba. Daca e vrajeala la misto sau chiar e pe bune... deocamdata crezi ceva dar nu stii.- ca si tine; ai sintetizat perfect crestinismul/religia/credinta. QED. Multumesc! Eh... azi e alta zi, stiu... es dolce far niente dar nu se poate zi dupa zi. Pana la urmatoarea intalnire, va doresc sa va mangaie Maica Domnului! Doar nu te-ai suparat acum..... Editat Aprilie 20, 2011 de Satana Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Satana Postat Aprilie 20, 2011 Share Postat Aprilie 20, 2011 De data asta "necredinciosii" au un adversar pe masura si peste masura lor in Cesar.Sincer eu mi-as pune acum toti banii pe el la pariuri.Si cu siguranta as castiga. Si stiu ce vorbesc.Cesar are argumentatie logica cat pentru Ancalagon si Zaelu la un loc.Fara suparare.Si va veni cu dovezi la tot ceea ce afirma.De data asta v-ati gasit adversarul pe masura si peste masura cum ziceam. As vrea sa adaug de asemenea ca nu trebuie sa cadem in capcana crearii unei noi inchizitii,bazate pe ateism fortat.Fiecare e liber sa creada sau sa nu creada ceea ce vrea. Vreau sa reamintesc celor care nu stiu istorie ca si regimurile bazate pe ateism de stat au savarsit atrocitati la fel ca si cele conduse catre diversele culte religioase. Exemple: -"Revoluția radicală (1793-1794)" din cadrul prelungitei Revolutii Franceze(per ansamblu un lucru pozitiv totusi) dar care a avut "noaptea neagra a ratiunii" reprezentata de catre binecunoscuta "teroare thermidoriana" "Între septembrie si octombrie(1793), mormintele tuturor regilor Franței din abația Saint-Denis sunt profanate, catedrala este vandalizată, iar rămăÂşițele pământeÂşti ale regilor sunt aruncate în gropi comune. În octombrie începe să fie folosit calendarul republican. Impulsionat de Robespierre, Comitetul încearcă reformarea Franței, inducând un amestec de umanitarism fanatic, idealism social Âşi patriotism, într-o Republică a Virtuții. Două zile după ce Robespierre ia poziție împotriva des-creÂştinării, la 23 noiembrie, Comuna din Paris, la instigarea Âşefilor radicali ("furioÂşi", "hebertiÂşti"), decide închiderea tuturor bisericilor Âşi încurajarea activă a cultului Rațiunii, religia revoluționară. Scene incredibile au loc in bisericile franceze. O prostituata dezbrăcată, in chip de "Zeiță a Rațiunii", este adusă revoluționari si întinsă pe altarul catedralei Notre Dame din Paris. Preoți sunt linÂşați in public de către revoluționarii atei. MiÂşcarea de des-creÂştinare activă se întinde rapid în întreaga țară." Alt exemplu: Ceea ce s-a intamplat in inchisorile comuniste din toate statele fostului regim comunist de pe toate continentele.Se stie prea bine ce s-a intamplat in numele "ateismului de stat" comunist.Ucideri,torturi bestiale,umiliri de cea mai injositoare speta. "Inchizitia" atee nu a fost cu nimic mai prejos decat cea religioasa. Daca tu crezi ca aici se poarta un razbel, iti propun sa-ti iei o viata. Nu-i fain sa vezi lucruri acolo unde nu sunt..nu cred ca a contestat nimeni inteligenta vreunuia din cei implicati in discutia asta(cel putin, eu nu!), dar daca nu vezi dincolo de cuvinte ca-s niste intepaturi nevinovate, i rest my case. Imi erai simpatic, dar totul are o limita: a mea e pupincurismul pe care-l afisezi in mod trist aici. PR: te rog sa-ti "joci" banii si pe urmatoarea chestia: are Cesar chilotii negri sau multicolori azi pe el (scuze Cesar!) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Aprilie 20, 2011 Share Postat Aprilie 20, 2011 De data asta "necredinciosii" au un adversar pe masura si peste masura lor in Cesar.Sincer eu mi-as pune acum toti banii pe el la pariuri.Si cu siguranta as castiga. Si stiu ce vorbesc.Cesar are argumentatie logica cat pentru Ancalagon si Zaelu la un loc.Fara suparare.Si va veni cu dovezi la tot ceea ce afirma.De data asta v-ati gasit adversarul pe masura si peste masura cum ziceam. :D Cesar abereaza la greu pe langa subiect. Cu dovezi... , bai Maciulih, mergi de te culca ca e tarziu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Aprilie 20, 2011 Share Postat Aprilie 20, 2011 mciaulich... gladiatoru tau taman ce a pierdut... cu drag de la un creationist: http://www.dctech.com/physics/features/old/evolution.php Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Aprilie 20, 2011 Share Postat Aprilie 20, 2011 Potriveste-mi principiul doi termodinamic cu teoria evolutiei si eu iti dau azi toti banii tai de bautura pe anul 2011 AD. Cash in mana. Pe persoana fizica. Daca o faci elegant iti platesc si tarfetul pe acelasi an 2011 AD. Naspa, stiu ca nu poti dar te provoc Hai s-o ardem Science. Naspa... n-am cu cine. Teoria evolutiei si principiul 2 al termodinamicii sunt in oarecare armonie, desi nu poti aplica un principiu mecanic la chimia organica.. nu prea au legatura. Dar chiar si asa nu e greu sa-ti inchipui ca inmultirea celulara, diversificarea celulara se fac cu un consum de energie, energie obtinuta din consumul de resurse. Daca am spune ca viata apare in vid, da... am spune ca incalcam principiul al II-lea, sau daca ar aparea din nimic... dar nu e cazul. Oricum, Cesar e mai destept ca multi savanti de pe lumea asta.. si are si un aplaudac, pe Mihaliuc.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Aprilie 20, 2011 Share Postat Aprilie 20, 2011 citez din textul postat de Zaelu si o sa-l si traduc poate pricepe si Maciulih. "Entropy and Life "To argue that evolution is inconsistent with the second law of thermodynamics it is usually stated that evolution is a continual process of achieving higher order and design, which is against the second law. This is an argument based on casual definition of terms, rather than on quantification of order, design, and entropy. I hope that by this point it is reasonably clear that this argument actually has little if anything to do with the second law of thermodynamics. How would one propose to measure the relative order or design increase that would accompany any evolutionary step? What number represents the difference between standing erect and walking on all fours, between having only day vision and between having also developed night vision...? If we cannot answer such questions, then arguments about order and design will fall outside the realm of science. " "A sustine ca teoria evolutiei este inconsistenta cu ajutorul legii a doua a termodinamicii consta in a arata ca evolutia este un proces continuu prin care se ating stari din ce in ce mai ordonate si mai complexe, lucru care contravine legii a doua. Asta este doar un argument bazat pe o banala definitie de termeni mai degraba decat o cuantificare a ordinii, crearii si entropiei. Sper ca la acest punct este suficient de clar ca acest argument are prea putin, daca nu nimic de-a face cu legea a doua a termodinamicii. Cum ar putea cineva propune sa masoare o ordine relativa sau o evolutie care sa fie in ton cu pasii evolutiei? Ce numar poate reprezenta diferenta dintre a merge biped sau in patru labe, dintre a avea vedere diurna si vedere nocturna? Daca nu putem raspunde la astfel de intrebari atunci argumentul despre ordine si creatie vor iesi de pe taramul stiintei. " Pam-pam, Cesar, esti dus BAS Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nervOptik Postat Aprilie 20, 2011 Share Postat Aprilie 20, 2011 (editat) Nambar oan: principiul doi al termodinamicii. Daca cineva il combate pe asta ca sa potriveasca teoria evolutionista si face si o demonstratie coerenta, trec la nambar tu O ardeti Science dar nu reuÂşiți da potriviți creationismul cu principiul 2 termodinamic NaÂşpa, cam nasol. O mie de vorbe nu fac un ban! Potriveste-mi principiul doi termodinamic cu teoria evolutiei si eu iti dau azi toti banii tai de bautura pe anul 2011 AD. Cash in mana. Pe persoana fizica. Daca o faci elegant iti platesc si tarfetul pe acelasi an 2011 AD. Naspa, stiu ca nu poti dar te provoc Hai s-o ardem Science. Naspa... n-am cu cine. Nu sunt sigur inca daca ar trebui sa ma bufneasca rasul sau plansul ... mai Cesarica ... vad ca insisti cu principiul asta al 2-lea al termodinamicii ..care este doar o teorie cu formulari diferite in functie de aplicabilitate. Pai hai sa incercam s-o ardem science ... atunci. Principiul 2 al termodinamicii ... ti-a ramas tie in cap de pe vremea liceului in ceea ce priveste mecanica si functionarea motorului termic in cicluri. (Banuiesc eu) Principiul 2 se refera strict la transformarea energiei termice in cea mecanica, si cel mai pe foarte scurt ... e vorba de transferul spontan si unidirectional al caldurii de la corpurile cu potentialul mai inalt catre cele cu potentialul mai scazut. Nu vad nicio potrivire a principiului 2 al termodinamicii cu creationismul ... poate doar cu a evolutionismului ... Si acum sa ne intoarcem aprox 13 milioane de ani in urma ... Big Fucking Bang ... Ce inseamna Big Bang ? ... Inseamna momentul in care Universul s-a extins de la o singularitate la ceea ce cunoastem acum ... Acea singularitate a fost o acumulare de materie si antimaterie densa si extraordinar de fierbinte ... De aici (cred ca) vezi tu principiul 2 al termodinamicii ... si anume ca BigBangul este ACEA transformare termica in mecanica ... dar ai uitat de materie si antimaterie ... care nu tin de acest principiu Acum, Cesarica ... eu sunt un om foarte obiectiv si impartial ... si cantaresc tot din toate unghiurile ... daca tu poti sa demonstrezi ca tine de evolutionism sau de creationism ... ai cuvantul. Demonstreaza=mi ca BigBangul a durat 6 zile cu tot cu Adam si Eva ... sau demonstreaza-mi ca BigBangul a fost un accident ce nu tine de cunostintele noastre stiintifice. Hai ca ies la o tigara ... astept demonstratia ta .. fara bere si fara bani. arde-o saiens. Editat Aprilie 20, 2011 de nervOptik Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
xvs650 Postat Aprilie 20, 2011 Share Postat Aprilie 20, 2011 "A sustine ca teoria evolutiei este inconsistenta cu ajutorul legii a doua a termodinamicii consta in a arata ca evolutia este un proces continuu prin care se ating stari din ce in ce mai ordonate si mai complexe, lucru care contravine legii a doua. Asta este doar un argument bazat pe o banala definitie de termeni mai degraba decat o cuantificare a ordinii, crearii si entropiei. Sper ca la acest punct este suficient de clar ca acest argument are prea putin, daca nu nimic de-a face cu legea a doua a termodinamicii. Cum ar putea cineva propune sa masoare o ordine relativa sau o evolutie care sa fie in ton cu pasii evolutiei? Ce numar poate reprezenta diferenta dintre a merge biped sau in patru labe, dintre a avea vedere diurna si vedere nocturna? Daca nu putem raspunde la astfel de intrebari atunci argumentul despre ordine si creatie vor iesi de pe taramul stiintei. " Pam-pam, Cesar, esti dus BAS Si principiul in doua formulari.. Thomson: “Intr-o TRANSFORMARE CICLICA MONOTERMA, sistemul nu poate ceda lucru mecanic in exterior.” Clausius: “Nu e posibila o transformare care sa aiba ca rezultat TRECEREA DE LA SINE a caldurii de la un corp cu o temperatura data, la altul cu una mai ridicata.” poate asa are mai multe detalii... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zaelu Postat Aprilie 20, 2011 Share Postat Aprilie 20, 2011 vezi ca-crede ala are doua intelesuri contrare si majoritatea va jucati cu ele dupa cum va convine. de principiu identitatii in logica ai auzit, nu? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cesar Postat Aprilie 20, 2011 Share Postat Aprilie 20, 2011 Teoria evolutiei si principiul 2 al termodinamicii sunt in oarecare armonie, desi nu poti aplica un principiu mecanic la chimia organica.. Naspa ce zici. Nu vezi padurea din cauza copacilor. Planeta pe care traiesti e un sistem termodinamic. De care? Baga gugal ca habarnai Ti pup ma! Ai gasit hexa de 46? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate